Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-07-2008, 00:21   #21
nock keciron
Użytkownik Forum

nock keciron's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: yyy.. zapomnialem

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
A ile defa mają te nowe axy? Najpierw podaj, spójrz na ich def i się dowiesz. Axe zawsze miały lepszy atak, swordy dobry atak i def a cluby najlepszy def.

Kapujesz? Oni nic nie ulepszyli. Trzymają się tego co kiedyś ustalili.
Cluby i najlepszy def? Za przeproszeniem, z choinki się urwałeś? Cluby nigdy nie miały ani ataku ani defa, a ich jedynym atutem była cena i prostota zdobycia na nowych światach (war hammer z wild warriora i questu od 32 (?) lvl).

A co do nowych broni - 1 punkt ataku? może to i dużo, ale czy nie gramy w tę grę dla przyjemności, a nie cyferek?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-07-2008, 03:40   #22
naiwny20
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 11 2007

Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Poziom: 9
Skille: 69/69
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sehrman Pokaż post
po upie userzy swordów jak np ja są krótko mówiąc i streszczając cały wątek W DUPIE - http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Calamity calamity ma 51 atak jest 2-ręczny jest naj bronią jeśli chodzi o atak a tera 1 ręczne - magic sword jest naj dla blokerów bo ma dobry atak i + do obrony - ewentualnie gorgon sword który leci z undead dragona bo ma 40 defa - a axe - oto najleprzy axe : http://wiki.hunted.pl/wiki/Solar_Axe - Atk: 52 Def: 29+3 - masakra - dodatki do obrony jak magic sword - i o 4 leprzy atak - żal.pl poprostu - mówcie że drogie itd ale za pół roku bedzie jak magic sword mini rarem który bedzie już w sprzedaży na trade od high leveli - swordy spadły na OSTATNIE miejsce - 1 ma axe 2 cluby - niech userzy clubow sie cieszą a głęboko gdzies są swordy które nie nadają się już do niczego - jak założy ktoś solar axe i masterminda to bedzie miał 40 defa a jak m.sworda lub gorgonke to 40 też a axe ma te 4/8 ataku więcej - przypuśćmy że bedzie ehatowaną bronią wiecznie - zostaje nam http://wiki.hunted.pl/wiki/Hellforged_Axe - +2 do defa - i też jednoręczniak

swordy są teraz NAJGORSZE
Nie jestem pewien ale o ile GM nie klamal jeszcze na Tescie to solar axe bedzie lecial tylko i wylacznie z bossa ruthles seven dodanego w tym up wiec solar axe nigdy nie potanieje!! thunder hammer jest juz dosyc dlugo i tak na serverach mozna na palcach policzyc u mnie osobiscie jest tylko jeden
stary 10-07-2008, 07:55   #23
Terranova
Użytkownik Forum

Terranova's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Imię: Fercarth
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Royal Angles
Świat: Guardia
Poziom: 138
Domyślny

Dodali nowe bronie i sie wszyscy poplakali w mysl zasady, ktos ma lepiej ode mnie a tak nie powinno byc! Podniecacie sie jakims Solar Axe ktorego nie wiadomo skad wziac i pewnie bedzie to rare typu Thunder Hammer. Ale juz lamentujemy. Uzytkownicy sworda juz placza, ze axe jest lepszy. A ja sie ciesze, ze dostalem sworda z atakiem 49 i armora +2 do skilla i w nosie mam co maja uzytkownicy axe i cluba. A opinie typu sword jest do niczego to po prostu sa zalosne ze niby co? nie da sie swordem nic ubic? Bez komentarza. Zamiast jeczec, ze sword slaby idzcie potrenowac skilla i bedzie ok. Albo przerzuccie sie na axe.
stary 11-07-2008, 22:59   #24
Saints
Użytkownik Forum

Saints's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2007
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 135
Skille: 87/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

@up
chodzi tylko o to, że sword ma mało ataku ale bardzo dobrego defa (przynajmniej tak zawsze było) a teraz sword pozostał taki jaki jest a axe dostał defa takiego jak swordy + jeszcze najlepszy atk... tylko to jest trochę nie fer.... ale trudno, trzeba żyć dalej jak komuś bardzo nie pasuje to zawsze można poświecić 2 tygodnie na skillowanie i będzie można kozaczyć axe ^^

Knight: Fearles Fighters [HACKED]
Saints jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 09:34   #25
Marvelo13
Użytkownik Forum

Marvelo13's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2006

Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sehrman Pokaż post
po upie userzy swordów jak np ja są krótko mówiąc i streszczając cały wątek W DUPIE - http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Calamity calamity ma 51 atak jest 2-ręczny jest naj bronią jeśli chodzi o atak a tera 1 ręczne - magic sword jest naj dla blokerów bo ma dobry atak i + do obrony - ewentualnie gorgon sword który leci z undead dragona bo ma 40 defa - a axe - oto najleprzy axe : http://wiki.hunted.pl/wiki/Solar_Axe - Atk: 52 Def: 29+3 - masakra - dodatki do obrony jak magic sword - i o 4 leprzy atak - żal.pl poprostu - mówcie że drogie itd ale za pół roku bedzie jak magic sword mini rarem który bedzie już w sprzedaży na trade od high leveli - swordy spadły na OSTATNIE miejsce - 1 ma axe 2 cluby - niech userzy clubow sie cieszą a głęboko gdzies są swordy które nie nadają się już do niczego - jak założy ktoś solar axe i masterminda to bedzie miał 40 defa a jak m.sworda lub gorgonke to 40 też a axe ma te 4/8 ataku więcej - przypuśćmy że bedzie ehatowaną bronią wiecznie - zostaje nam http://wiki.hunted.pl/wiki/Hellforged_Axe - +2 do defa - i też jednoręczniak

swordy są teraz NAJGORSZE
Nie no, padłem... Dla wyjaśnienia, najlepszym swordem nie jest już SoV, tylko Emerald Sword 49/33+2, o którym kolega wyżej nie wspomniał ani słowa. Nie wspomniał też, że Solar Axe jest nie do zdobycia, najlepszym dostępnym axem jest Hellforged, z tego samego questa co Emerald sword.. Nie wspomniał też, że dodano armor, który dodaje 2 do sword fightingu, nie do axe. Jak założysz ten armor, emerald sworda, to myślę, że dmg będzie taki sam jak z hellforgera, a napewno bardzo zbliżony. Dało Ci to trochę do wyjaśnienia? Mam nadzieję. A jeśli nie, to treń skill axe, skoro są takie super ekstra mocne.
Marvelo13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 12:07   #26
Cosinus1990
Użytkownik Forum

Cosinus1990's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2008
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Paladin
Poziom: 60
Skille: 84/70
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Axe zawsze miały lepszy atak, swordy dobry atak i def a cluby najlepszy def.
warhammer 10def.
Cosinus1990 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 12:23   #27
Miłosz
Exotyczny

Miłosz's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Exorim
Świat: Celesta
Poziom: 227
Skille: 105/105
Poziom mag.: 9
Domyślny

I co z tego że jest armor +2 do swrd w queście? Skoro armor na +2 club i prawdopodobnie jakis +2 axe można zdropować z potwora?>.< Ja do atk sworda i axe nie będę się czepiać, jedyna rzecz która mi się nie podoba to jest + to defa u axe. Z powodu ich ataku takie bronie jak sca czy hellforged axe powinny nie mieć żadnego + a nie 2-3, nie mówiąc już o tym solar axie.
stary 13-07-2008, 14:19   #28
Asunul
Zbanowany

Data dołączenia: 17 06 2007

Świat: Guardia
Domyślny

axe zawsze mialy najlepszy atk. swordy najlepszy def a cluby sa tanie i latwo dostepne
Asunul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 14:50   #29
Killuminati
Użytkownik Forum

Killuminati's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
Killuminati ma numer GG 6029245
Domyślny

Była 8.1, płakaliście, że chcecie nowych broni i questów. Macie nowe bronie i questy. Była 8.1, płakaliście, bo chcieliście jakieś itemy dające + do statów. Macie itemy dające do statów. Kurwa ludzie, czy do was można cos przypasować? Tyle razy, mówiłem, nie bede się tym przejmował, nie bedę zawracał sobie tym głowy, bo już w nic nie wierze :-|

Kiedyś było:

Bright Sword - Giant Sword - SoV
Fire Axe - Dragon Lance - SCA
Skull Staff - War Hammer - Nic

I jakoś nikt nie płakał, a hit ponad 200 traktowało się jako best. Starych graczy już nie ma, teraz są rozwydrzone dzieciaki, bez urazy dla niektórych.
And God said he should send his one begotten son
to lead the wild into the ways of the man
Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh

Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace!

Ostatnio edytowany przez Killuminati - 13-07-2008 o 14:52.
Killuminati jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 15:16   #30
maciejd14
Użytkownik Forum

maciejd14's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2005
Lokacja: Toruń

Imię: Sir Manti
Gildia: No Justice
Świat: Calmera
Poziom: 110
Skille: 87+/86+
Poziom mag.: 7+
Domyślny

Ludzie marudzicie ze axe jest teraz niby najlepsze
ale przed dlugi czas bylo ave ktore mialo atak 50 chociaz bylo dwureczne to mialo bdb def a knight ktory poszedl w axe biegal albo z royal axe 47 ataku albo jak zaplaci 600-1.2k mial sca 50 ataku

ave kosztuje 50k i knighci na 75 lvl bija z niego spokojnie po 300 a knight na 75 lvl nie uderzy za tyle z royal axe chyba ze ma jakies dobrego skila

po drugie sca jest od 90 lvl a sov od 85
tak samo jest tutaj hel... axe jest od 120 a emerald sword chyba od 110

po drugie wykonajcie najpierw ten quest na te bronie to wtedy mozecie gadac , ekipy robia quest serwice na calmerze akurat za 500k ale i tak polowa ludzi padnie bo to jest quest ala poi ze na looz mozna blokowac resp !!

a jesli chodzi o solar axe i calamity bronie byly pokazane na ts ale jakos teraz ich nikt nie posiada ani nie wie jak jes zdobyc !!

Typowy Zawodnik/Fan Barcelony !
maciejd14 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania