|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2006
|
![]() Cytuj:
ale w dolarach czy w funtach? ![]() bo ja to musiałem zapłacić 160zł(100zł wpisowe) 60zł na pkp, a w kopercie miałem wyniki z matury i swiadectwo szkolne, a powiązania z wojskiem mam takie że interesuje sie militariami, wiec z takimi tekstami to na nasza-klase \/ down Spytaj sie znajomych edit2 nie obchodzi mnie czy to prawda czy nie, nie pisz takich rzeczy publicznie bo psujesz tylko wizerunek, a osobiscie bardzo mnie to w*****ło,ze ja sie staram, pisze zalozycelowi tematu co i jak, a potem wpadasz ty i zarzucasz jakims bullszitem @edit3 odpowiadam na twoje edity tak? @edit4 a czesto zmieniam, aby byly bardziej sensowne =] @edit5 haubice podziemnopowietrzne =d? Ostatnio edytowany przez Tovob Lard - 22-08-2008 o 13:25. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
|
![]() Cytuj:
/\mozliwe ze nie wszedzie jest tak duze zainteresowanie a rekrutacja wyglada normalnie. z pewnoscia metody ktore opisalem nadal sa praktykowane. sam przekonasz się gdy porozmawiasz z kolegami z woja /\chlopakowi marzy się kariera wojsku a dopiero co skonczyl gimnazjum. nie wie co go czeka a nawet nie posiada świadectwa maturalnego.prawda jest taka ze marzenia sa kolorowe a rzeczywistość czarno-biala Tovob Lard ciagle edytujesz post zmieniac przy tym swoja odpowiedz lub calkiem ja usuwajac. czego sie boisz? ;p /\ to podaj jeszcze raz nazwe szkoly oficerskiej bo nie zdazylem sprawdzic i kierunek Ostatnio edytowany przez Zenuś - 22-08-2008 o 13:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jeszcze Korek chciałby coś powiedzieć: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Voon - 22-08-2008 o 14:40. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2008
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sapthor
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 75+
Poziom mag.: 6+
![]() |
![]() 1. Zatkało mnie nie pomyślałem iż tak duża liczba osób napisze w tym temacie
2. Dokładniej chciałbym wybrać Wydział: Wojsk Zmechanizowanych Specjalizacja: kierunek: zarządzanie i marketing; specjalność: dowodzenie pododdziałami wojsk zmechanizowanych, 3. Lecz Gdybym poszedł do Mechanika, lecz też nie wiem jaki wydział
23:12 You advenced in chair fighting. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2008
|
![]() Cytuj:
![]() Korektor bardzo dobrze to ujął. Tu są zarobki ze stycznia tego roku ![]() Nie mówiąc już o dodatkach Do stałych należą: • równoważnik mundurowy – wypłacany raz w roku, ok. 2 tys. zł dla podoficerów i oficerów oraz 4200 zł dla generałów • nagroda roczna – czyli 13. pensja • roczna gratyfikacja urlopowa dla żołnierza i jego rodziny – po 540 zł na każdego członka rodziny (żona i uczące się dzieci) • zwrot kosztów za jeden przejazd w roku (tam i z powrotem) do wybranego miejsca w kraju – dla żołnierza i jego rodziny • dodatek służbowy dla oficerów na stanowisku dowódczym – 42 – 420 zł • dodatek za każde 5 lat służby – w wys. odpowiednio 5 proc. podstawowej pensji za 5 lat, 10 proc. za 10 lat, tak co 5 lat, aż do 25 lat służby Nic tylko zostać generałem! Bez matury można zostać tylko starszym szeregowym więc do nauki. Ostatnio edytowany przez JestemZRoku2050 - 22-08-2008 o 16:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Mam pytanko, jak dokładnie wygląda praca kierowcy lub ratownika w wojsku ? Bo
właśnie oglądałem program na TVP i tam jakiś ppłk mówił ze na ratownika lub kierowce nie trzeba odbywać zasadniczej służby wojskowej, to prawda? I jakie sa pałace takiego kierowcy ? :d
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pozwólcie, że zapytam w tym temacie... Jak wygląda sprawa wzroku w jednostkach lądowych? Pilot okularów nie włoży, ale taki "zwykły" żołnierz? Bo nawet na Wikipedii jest jakaś fotka, jeśli pamięć nie myli, Amerykańskiego żołnierza w okularach... chyba pod hasłem "kolimator".
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
@down: to co mowie, to 100% pewniak, bo znam osobe bez matury, ktora jest St. chorazym sztabowym xd Ostatnio edytowany przez Tompior - 22-08-2008 o 22:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
A tak dla tych co chcą iść mi w wku powiedzieli żebym robił studia (magisterskie) i po studiach do nich przyszedł w celu wstąpienia do wojska... Strona znowu działa i naprawdę warto przeglądnąc ich forum mimo iż jest tego dużo. http://www.wojsko-polskie.pl/forums/ Ostatnio edytowany przez JestemZRoku2050 - 22-08-2008 o 22:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
w wojsku brakuje duzej ilosci lekarzy dlatego duzo jednostek poszukuje ratownikow wiec jest to bardzo dobry wybor.
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Hmm. Musze przyznać ze coraz ciekawiej to wygląda jeśli chodzi o wojsko, zastanawiam sie nad isciem to szkoly podoficerskiej po technikum, a potem praca w wojsku za 2k/miech + nauka w weekend, coś w kierunku łączności.
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Oby wiecej chetnych i takich ktorzy w tym wojsku troche pobeda a nie ze po 5 miesiacach do rezerwy, bo im sie znudzilo, nie podoba bo dyscyplina itd : )
Powodzenia chłopaki. Jak cos walic do 17Wielkopolskiej Brygady Zmech w Międzyrzeczu! ![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2.najlepsze wyjscie- ukoncz liceum, zdaj mature, po czym idziesz na studia ekonomiczne(musisz dobrac odpowiedni kierunek). potem spokojnie składasz podanie na oficerke w kierunku zarzadzanie-marketing (dlugo to potrwa ale uwierz mi, ze bedzie sie oplacalo). 3. ja też ;p
;- Ostatnio edytowany przez Zenuś - 23-08-2008 o 18:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Ja osobiście za dwa lata mam zamiar iść tam gdzie Tovob czyli do Wyższej Szkoły Oficerskiej we Wrocławiu no albo do Wyższej Szkoły Morskiej w Gdyni. Do Dęblina też chciałem spróbować ale raczej odpada z powodu mojego kręgosłupa (lekkie skrzywienie).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Ładne te stawki. Ja bym chciał do Wojska jak skończę technikum. A jak wygląda Emerytura? : P Ktoś zaznajomiony w tych sprawach?
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() lepiej w tibie grac niz jakies tam wojsko
![]() |