|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Szczerze mówiąc to na razie nic nadzwyczajnego. Jedynie ogromne brawa należą się za osobne procesy dla poszczególnych zakładek. To jest właśnie to, czego mi brak we wszystkich innych przeglądarkach.
Z punktu widzenia web developera już IE7 jest w miarę niezły, bo wystarczy stosunkowo niewielka ilość prościutkich hacków, aby zmusić go do poprawnego wyświetlenia strony. Nie wiem czy coś się od tego czasu zmieniło, ale słyszałem, że IE8 przechodzi test acid... więc wszystko zmierza ku dobrej drodze. Jestem pełen optymizmu, choć sam, bez względu na okoliczności, nie zamierzam już używać tej przeglądarki. ;p Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor
Imię: nie powiem bo haknom mi
Gildia: rurznie ale najleprze elity
Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
|
![]() No w sumie jest, ale jednak o wiele sprawniej działa to w Operze jeśli chodzi o szybkość przywracania i ilość zapamiętywania, a może to jednak kwestia przyzwyczajenia do Opery bo używam ją od siedmiu (chyba) lat, pamiętam jak jeszcze była na licencji shareware z reklamami, a Firefoxa to tylko od czasu do czasu.
A to, że IE jest popularny to przez firmy, bo w pracy administrator/informatyk raczej nie będzie instalował innych bo najlepiej do masowego administrowania nadaje się wbudowany w system Internet Explorer, w szkołach też często jest IE i zablokowana możliwość instalacji innych przez nadanie uprawnień. Jednak testując sobie IE jakoś nie przypadł mi do gustu wolałbym już Safari pod Windows... Według mnie nową przeglądarkę Microsoft powinien napisać od początku, a nie modyfikować te już istniejące, dziwne, że mając tyle pieniędzy nie potrafią zrobić najlepszej.
:sipdop jówT Bye all! Ostatnio edytowany przez Cheapest - 04-09-2008 o 00:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
|
![]() Cytuj:
Dobre jak ktoś używa tylko kilku kart, ja podziękuje nie chce mieć 100-150 nowych procesów.
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG Ostatnio edytowany przez Sesef - 04-09-2008 o 08:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Lokacja: Ab'Dendriel
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lilasmus Hehemystox
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Eternal Angels
Świat: Astera
Poziom: 52
Skille: 74/57
Poziom mag.: 14
|
![]() Ściągnąłem, zainstalowałem, używam.
Nie wiem jak spisuje się kwestia bezpieczeństwa (logowanie na pocztę, serwisy bankowe, konto Tibii itd.) ale jeśli chodzi o jej funkcjonalność to jak dla mnie jest to taka okrojona wersja Fire Fox'a i lekko usprawniona. Póki co jestem z niej zadowolony i jeśli ich zabezpieczenia się sprawdzą to przy niej właśnie zostanę. Pożyjemy - zobaczymy.
![]() |
#25 |
Książe Cieni
|
![]() Pomijając fakt, że nie mogę sobie wyobrazić zastosowania dla 100 kart otwartych jednocześnie oraz zakładając przy tym, że choć na połowie z nich znajdują się skrypty JS bardziej ambitne niż głupi zegarek, musisz mieć naprawdę potężnego kompa albo stalowe nerwy aby pracować w takich warunkach na komputerze. Zresztą mów co chcesz, ze strony programistycznej znacznie optymalniej jest stworzyć choćby i te 100 procesów niż jednego takiego kolosa.
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak ktoś chce poczytać http://www.webhosting.pl/Google.Chro...Brinna.i.Pagea
@up Zauważyłem, że mówicie o procesach ale ja widzę, że mimo otwartych 10 zakładek mam zawsze w menadżerze zadań windows tylko 2 procesy i wydaje mi się, że tu nie chodz o menadżer windows tylko tej przeglądarki. Dziwi mnie jedno - jest to zrobione po to gdy się zawiesi można zamknąć tyko jedną stronę ale jak u mnie się zawiesi to nawet nie mogę się dostać do tego menadżera wbudowanego w google chrome... Chyba, że jest to skuteczne jak mamy otwarte kilka stron w kilku oknach, a nie w zakładkach i to natomiast jest ciekawym rozwiązaniem. Mimo iż mam dużo ramu to przeglądarki przekraczając 250 MB już nie działają tak szybko jak po włączeniu, a z google jest dobrze bo oddziela procesy, a jak ktoś ma kilkurdzeniowe procesory to jeszcze większy plus. Trzeba czekać na stabilną wersję. Ostatnio edytowany przez Cheapest - 04-09-2008 o 16:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Książe Cieni
|
![]() Bo tutaj nie chodzi o ten szeroko pojęty przez użytkowników Windowsa termin proces. Jest jeden główny program Google Chrome i to on zawiera w sobie "podprocesy". Błąd, zawieszenie lub cokolwiek innego w jednym z nich nie zablokuje możliwości pracy z pozostałymi. Natomiast w aktualnych przeglądarkach, gdy cokolwiek nawali (ot, choćby na stronie znajdzie się zapętlony skrypt JS), cała przeglądarka się zawiesza i trzeba cierpliwie czekać aż do momentu pojawienia się stosownego komunikatu, lub co gorsza - czasem zabić proces i utracić przy tym część danych.
Tutaj jest to wszystko bardzo ładnie i przejrzyście wytłumaczone.
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
|
![]() Cytuj:
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
|
![]() Ja tam nic nadzwyczajnego w tym Google Chrome nie widze, ale to narazie beta więc poczekamy, zobaczymy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Err... Wkurza mnie to że po kliknięciu na krzyżyk od razu się wyłącza, a nie pyta o zakładki ( i zapis ). Wygląd taki... No za bardzo niebieski xd
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() I już odnośnie zabezpieczeń... http://vbeta.pl/2008/09/04/chrome-ju...ezpieczenstwa/
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Google Chrome jest po prostu skazane na sukces
http://www.webhosting.pl/Sonda%3A.Z....bhosting.pl%5D |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
No ale nic dziwnego skoro ktoś się nie interesuje komputerami to nawet nie wie co to przeglądarka, a co to wyszukiwarka. Dla wielu osób Internet to ta ikonka niebieskie ie na pulpicie ![]()
:sipdop jówT Bye all! Ostatnio edytowany przez Cheapest - 07-09-2008 o 17:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2008
|
![]() Nie przypadła mi do gustu.
Wole starego, dobrego firefoxa. |
![]() |