|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Co najbardziej Cię drażni w serwerach non-PvP? | |||
niski poziom intelektualny |
![]() ![]() ![]() ![]() |
47 | 18.43% |
boterzy |
44 | 17.25% |
nuda - bez pvp |
22 | 8.63% |
bezkarne chamstwo i złodziejstwo |
142 | 55.69% |
Głosujących: 255. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() Mam dość zasranych non-pvp.
Dziś z rana tak. 1.Goście zabieraja mi ciała minosów a ja chce skórki obcinać(mniejsze lvl) 2.Blokują mnie. 3.Dziś mnie blokneli na 3 guardach i archerze i kur** dead >.< Idę teraz na PvP bo jak mnie ktoś wkurzy to ma deda a nie tak jak na non-pvp nic nie zrobisz :/ |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() post powyżej potwierdza tezę, że gra na światach non pvp wcale nie jest taka kolorowa ! trudności z którymi musi się zmierzy gracz na non pvp sprawiają takie problemy jak te na pvp !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() spojrzenie oczami nowego:
niedawno założyłem konto, wcześniej grałem dobrych kilka lat temu, jakoś mnie tknęło, żeby znowu zacząć :> na początku założyłem konto na normalnym serwie, po wyjściu z roka idę sobie do depo a tu po drodze ni z gruchy ni z pietruchy koleś mnie zaatakował i ubił, bez przyczyny o tak :> może miał zły dzień, więc z punktu widzenia nowego, na zwykłym serwie ciężko jest rozwinąć postać od 0, teraz według mnie jedynym wyjściem jest zrobienie na roku ze 30lvl, żeby spokojnie wyjść, aby byle noob mnie nie ubił, a i to może nie pomóc... co do no pvp, obecnie gram na serwerze Guradii i rzeczywiście, mnóstwo chamstwa, złodziejstwa i to wszystko polacy, a raczej gówniarze "polaczki"... Co mnie boli: -szukanie frajerów na tekst typu: "oddam itemy za zaufanie, bo kończę grę", to wszystko polacy, w życiu nie widziałem, żeby taki tekst był w języku angielskim, co gorsza znajdują się tacy gotowi zaufać i oddać swoje całe eq, żerowanie na niewiedzy nowych. Jeszcze jakoś nie widziałem, żeby ktoś rzeczywiście oddał itemy, a osoby które w ten sposób straciły eq już parę razy widziałem... -kilowanie potworów "nie swoich"(no nie wiem jak to się fachowo nazywa :>), to szczególnie mogę zauważyć w godzinach południowych, może wynika to z faktu, że nie ma rzeczywiście co kilować, bo jest tłok i respawny za wolne, a może z tego, że wtedy zaczynają grać gówniarze, gdyż skończyły się lekcje w szkołach, jakoś w godzinach porannych, jest więcej kultury... -proszenie o darmowe itemy(a nawet wymuszanie), też właściwie takie zachowania praktycznie tylko u polaków mogę zaobserwować, noby chodzą i aby pils potrafią mówić i żebrają, za parę lat te dzieci jak dorosną będą chodzić po ulicy i żebrać o parę groszy na wino... szczyt chamstwa: dziś podchodzi do mnie jakiś kolo i mówi, że się znamy, ja na to że jakoś nie kojarze, on że się z reala znamy, dodał, że chodzimy do jednej klasy, a to jest dość ciekawe bo ja już do szkoły nie chodzę :> jak się dowiedział, zmienił zeznania, że on też nie chodzi i wyszło masło maślane z jego gatki, po prostu chciał po znajomości(udając, że się znamy) itemy wyłudzić, jak można być takim nobem? to przechodzi ludzkie pojęcie, co się dzieje na no pvp, ale z dwojga złego, wolę trochę pożyć na no pvp |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
Profesja: Rookstayer
|
![]() @up
Wychodzić z rookgaardu na 30 lvl by Cię nie ubli? Nick masz w 100% trafiony =) @topic: Co najbardziej denerwuje mnie na światach no-pvp: 1. Botterzy... (ale i na nich są sposoby =]) 2. Złodzieje lootów (for example: robisz sobie loot baga na 2-3k oz, przyłazi jakiś noob i nadzwyczajniej jak by to jego było go bierze). 3. "Zarzucacze depo" (na pvp też są). 4. Nie masz PACC, to nie pograsz w godzinach szczytu. (kolejki od 100 do nawet 300 to norma). 5. "polaczki" - z reguły gówniarze w przedziale wiekowym od 7-12 lat. Chodzących po depo i piszących "oddam eq za zaufanie"... 6. Przerobanie się skiluje knightem/pallem, bo: a) nooby ubijają roty/dwarfy/slime na którym skillujesz b) nie ma możliwości skillować na monku stawionym przez kumpla... 7. O tekstach typu "fri itans plax" nawet nie wspominam. I oto siedem grzechów światów no pvp ^^ Zalety no-pvp: 1. Idąc na expa nie myślisz co bd jak wpadnie pk ^^ 2. Ceny itemów dla kupującego są przyzwoite =) 3. Nawet low lvl może mieć dość kasy =) 4. Nikt nie biega pod dp ze skullem i pisze HUNTED (wiem, masło maślane) Resumując: Więcej jest problemów na no-pvp, ale jeśli nie chcesz za często padać to graj na no-pvp. Pozdrawiam =]
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
1. I tak bym nie otrzymał wyrazów wdzięczności 2. Koleś by miał nauczkę na przyszłość, ukształtował by się jego charakter gry 3. Jakbym miał waste to bym patrzył z boku =P Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie sądzę. 3mcie się, lecę się uczyć prawa Joł! |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
po prostu przy wyjściu na 9lvlu praktycznie każdy może mnie deadnąć, a powiedzmy przy tym 30 już ten zakres się zmniejszy, granie na rooku do 100lvla jest bez sensu(chyba że nie wychodzimy w ogóle) i trwało by to niewiarygodnie długo... |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Cytuj:
Ja jakoś widzę mnóstwo ludzi którzy piszą "free items plz, br, br?". A jak macie coś do polaków to do Niemiec zasuwajcie a nie kozaki fochy stroją. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() jeśli każdy by tak olewał, "patrzył z boku" jak to ująłeś to co by pozostało z normalnej tibii? wszyscy zamienilibyśmy się w outfita noszącego na sobie kilkadziesiąt złotych na allegro... czy o to tu tak naprawdę chodzi? gram na no-pvp bo gram dla przyjaciół! wolę oddac kumplowi swoją kasę na armora niż samemu kupic za to jakies bzdety... na pvp strasznie mnie denerwują kozaczyska w przedziale wiekowym 12 - 16 lat, którzy cokolwiek nie zrobisz zaraz piszą "hunted znowu rooka zobaczysz" ... czy oni naprawdę patrzą na wszystko pod kątem tibii? ja nie będę płakał jak padnę, tym bardziej jak mnie zabije zgraja 14 latków... co z takich ludzi wyrośnie? ktoś im kiedyś czegoś nie da w życiu to co zrobią zrookują go? Pamiętajcie tibia to nie tylko gra, nie stańcie się bezdusznym fragiem !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
Profesja: Knight
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Topic@ Wybrałem opcję czwartą. To co się dzieje na non-pvp jest po prostu śmieszne.. Wybijanie potworów przy skillowaniu, kradzieże lootbagów, "oddam eq za zaufanie..", kolejki (oczywiście jak nie masz pacca), w godzinach szczytu 900+ graczy, boterzy... I właśnie dlatego nie gram na non-pvp ![]() Ostatnio edytowany przez Me$z - 15-10-2008 o 00:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() ja bym zrobił jeden połączony wariant ankiety :
- bezkarne chamstwo i złodziejstwo oraz niski poziom intelektualny jak widzę polaczka z tekstem w stylu "ej , hoć za mnom jak kcesz " to wysiadam... ludzie narzekają na złodziei i innych idiotów na npvp a sami nie potrafią się zachować |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2008
Lokacja: Hamburg
Świat: Nebula
|
![]() Ilosc noobow na no-pvp mozna porownac do ilosci galaktyk we wszechswiecie... hahaha
![]() A teraz serio, denerwuje mnie tam ten brak kultury i respektu. Kazdy robi to co mu sie chce nie ponoszac za to kary. Do tego ceny sa tam poprostu niemozliwie niskie. Za duzo graczy oline, co wiaze sie z brakiem wolnych expowisk.. Oczywiscie na kazdym expie siedzi nawet po 10 osob. I ponad 6 z tego zuca sie na jednego rota hahahaha. Na pvp ktos ma problem, to dostanie, na non moze robic c chce ![]()
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pozwolicie, ze sie wypowiem.
Sam mam glowna postac na non-pvp <securze, gralem tez na harmonii> i wiem, ze jak sie potrafi grac to nic nie bedzie przeszkadzalo... niski poziom intelektualny-> nie zalezy od swiata, tylko od ludzi na nim grajacych. Polecam nie rozmawianie z osobami, ktore takim poziomem sie identyfikuja nuda <opcja, ktora zaznaczylem> -> kto zmusza was do nudzenia sie ? magiczne przyciski crtl+q nie gryza. Od czasu do czasu wypad na hunt, to kogos zbloczyc mozna itd;D botterzy -> tak jak napisalem wyzej, lurujesz co sie da i spokoj, co do chamstwa i zlodziejstwa -> zeby zadzialac w tej sprawie samemu nie mozna byc chamem i zlodziejem. Gdy jestes lubiany i znany na serwerze zawsze znajda sie osoby, ktore moga ci pomoc w kazdej sprawie. Yours Paruv~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 10 2008
Lokacja: Trzebinia
Imię: Cerrberuss
Profesja: Paladin
Gildia: chwilowo brak
Świat: Calmera
Poziom: 18
Skille: 56/44
Poziom mag.: 3
|
![]() niski poziom intelektualny? hmm to zależy od ludzi bo gram teraz na calmera ale miałem kiedyś postać na zanera i tam jest dopiero dno (w mojej opinii)
nuda? na nudę najlepsza jest rozrywka czyli np: pozwiedzanie niedostępnych terenów, hardcorowe expienie (przy tej opcji nudy nie ma), wypad na hunty (dla zarobku, zdobycia rare items to zależy) Botterzy? luruj co popadnie albo dawaj raporty (w końcu jakiś GM się tym zajmie) Chamstwo, złodziejstwo -> tak jak up czyli jeśli masz znajomych na serwie zawsze ci pomogą (ten znajomy zna tamtego co zna innego co tamten zna tutora a tamten tutor zna znajomego co zna GM i już) ja jednak zaznaczyłem opcję "botterzy" |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Bardzo ciekawym zajęciem przed update na światach none-pvp było tzw. wyrywanie chwastów, czyli zabijanie noobów bocących na trollach w Ab. W 3-4 osoby przy użyciu potów można było ubić praktycznie każdego, bez względu na jego lvl. Czasem nawet coś ciekawego wypadło, więc nie tylko karanie tych oszustów sprawiało nam satysfakcje ^^ O ile dobrze pamiętam, z naszych rąk zginęła 50~lvlowa postać.
Na światach none-pvp denerwuje mnie przede wszystkim chamstwo, bezkarność jak i wiecznie zajęte miejscówki. Trzeba mieć niezłego farta, żeby trafić na wolny resp przykładowego BK ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Nie wiem czemu wszyscy zaznaczają ostatnią opcję...gdyby był wyższy poziom intelektualny graczy, to automatycznie, oprócz złodziejstwa i chamstwa załatwiała się kulturę, ortografię, szacunek dla innych itp. itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: GKW
Imię: Smiley Girl
Profesja: Sorcerer
Gildia: Nima
Świat: Guardia [RoX]
Poziom: 39
Skille: 17/23
Poziom mag.: 39
|
![]() Cytuj:
![]() Zaznaczyłam Ostatnią ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 10 2008
Lokacja: Kopenhaga(Dania)
Imię: Qla Losu
Profesja: Paladin
Gildia: Mass Destrucion
Świat: Guardia
![]() |
![]() Sam gram no non-pvp i najbardziej mnie wkurza:
bezkarne chamstwo i złodziejstwo Z boterami sobie poradze, Z nuda tez zawsze znajdzie sie jakies fajne zajecie, niski poziom intelektualny ignore i tyle, wkurzajace jest tyranie tez rodzicow kazdy taki mocny w gebie na non-pvp i na odleglosc ale pdlazl by do mnie taki w realu to nie mogl by juz odejsc bo nie mial by na czym. Kazdy jest odwazny na odleglosc. Przykre ale prawdziwe ( tylko nie probojcie tego ze snajperem ) Ostatnio edytowany przez Qlos - 15-10-2008 o 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ up
święta prawda, dzięki takiemu wynalazkowi jak internet dzieciaki się spinają, a gdyby taki powiedział to samo w twarz to by miał za zajęcie szukanie swoich zębów... @Down I wszystko w temacie ![]() Ostatnio edytowany przez Ze'To - 15-10-2008 o 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
2. Nie podoba mi się mentalność Niemców 3. Dżizas, przecież my wypowiadamy się na temat Tibii a ty na rl schodzisz... Jest jak jest, a że Polacy nie wypadają najlepiej to nie moja wina Cytuj:
Kolejki? Pacc plx? Na tym polega komercja, a ty się żalisz na forum ![]() [quote=Andrealfus;2298101] Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||||||||
![]() |
![]() |