|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2008
Lokacja: Hamburg
Świat: Nebula
|
![]() @UP
Moja wypowiedz byla w 100%tach sluszna. Niepodoba mi sie ze obrazasz mnie i innych ludzi w moim wieku. To ze jestes starszy nie daje ci zadnych podstaw do "ponizania" mlodszych od ciebie.
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Jedynie spokój jest ostoją i przynosi rozwiązanie.
lvl, skill, doświadczenie czy inna rzecz z Tibi nie mają znaczenia...liczy się osoba, liczy się charakter, usposobienie, a także twoje podejście. Świata nie da się zmienić tak po prostu, to utopia, słowo użyte wcześniej pasujące tutaj jak najbardziej. Aby poprawić sytuacje należałoby się zastanowić nad genezą problemu który leży u stóp wbijania lvl, skilla, pieniędzy za wszelką cenę i zapominanie ze Tibia jest grą. Grą która ma nieść zabawę a nie niekończącą się walkę. Czemu ludzie kradną, zabijają i robią inne przykre rzeczy... life is brutal... Czują się oni bezkarni, bez żadnych zahamowań mogą robić to co w życiu realnym nie uszłoby im płazem... Poczucie że są "wolni" i "lepsi" od innych pomimo tego co robią jest złudne. Jednak muszę przyznać że czasami lepiej rozmawia mi się z ludźmi z innych krajów. Widząc twoje dobre zachowanie, uczciwość najprawdopodobniej odpłacają tym samym...Jeżeli jednak zachowują się źle, to po prostu piszę do nich, jeśli to nie skutkuje, to odchodzę, nigdy nie zniżę się do ich poziomu. Tylko prawdziwe,ufne podejście pozwala zdobyć przyjaciół. A bez znajomych do których możesz się odezwać jesteś niczym w Tibi i nic nie masz do roboty. Tak jak w życiu realnym tak w każdym innym świecie potrzeba nam "osoby 2" która nas wysłucha. Więc noobki szkodzą same sobie swoim zachowaniem i najczęściej dostają nauczkę z której nie wyciągają wniosków ale niektórzy się wolno zmieniają bądź wcale. Jedyne co w takiej sytuacji można zrobić to poznawać coraz więcej ludzi aż w końcu uda ci się zebrać zgraną grupę. Zrobienie tego na wielką skalę jest niestety niemożliwe. Na potwierdzenie mentalności niektórych polaków... ...mała anegdota z dzisiejszej lekcji: Był polski, mieliśmy przeczytać lekturę, parę osób nie przeczytało i poszło do stołówki przesiedzieć dwa polskie. Normalnie nauczyciele tam nie zaglądają wiec jest spokój. Jednak któryś "mądry" wpadł na pomysł że ich podpierniczy dla zabawy...Jak można się domyślić oboje dostali jedynki. Tak więc są i tacy świrnięci ludzie na świecie. W tibi jest na szczęście opcja ignore...
![]() |
#23 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Nikt nikogo nie poniżał. A Ty wykazałeś się totalnym brakiem kultury. Znajdź go i zbij krzesłem za to.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
|
![]() Gelt : bądź ostrożny los lubi robić niespodzianki... być może za karę, że wyżywałeś się na młodszych właśnie dożyjesz 90 tki ? :> Pozdro i więcej luzu ludzie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2008
Stan: Niegrający
Imię: Assassin of Isara
Profesja: Druid
Świat: Isara
Poziom: 17
![]() |
![]() Jak widzę mój pomysł nie został przyjęty z entuzjazmem, ale cóż... Krytyka jest normalną rzeczą i nie powinien się nikt obrażać za to. Bardzo mądrą wypowiedź dał Levi i bardzo za nią dziękuję. Zacznę najpierw od siebie (nie będę podpierniczać lootbagów i tym podobnych, co prawda nigdy tego nie zrobiłem i nie zrobię).
Zainteresowało mnie to, dlaczego ludzie którzy wyjątkowo ostro wypowiedzieli się na mój pomysł (ZapodajMuze i Gelt) i uważają, że mają świętą rację (mają do tego prawo) nie podają swojego wieku, levelu postaci, a jak go podają to bez imienia i nie można sprawdzić czy tak naprawdę jest. I wcale bym się nie zdziwił jakby naprawdę mieli tyle samo lat co ja i poziom nie wiele wyższy. A jeśli chodzi o "%&^#@" po prostu nie chciałem przeklinać i liczyłem, że się domyślicie o co mi chodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ehhh.. A co do tematu, to zrobiła się straszna kłótnia, z solidarności i tak nic nie wyjdzie, także .....
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2008
Lokacja: Hamburg
Świat: Nebula
|
![]() Cytuj:
Zrozum, te "dzieci" Neo i tak nie zrozumia co masz na mysli..
![]() |
![]() |
#28 | ||
Da Old school.
![]() |
![]() Cytuj:
@Hiver Ciekawe, jak mam Ci udowodnić chociażby swój wiek (nie mówiąc o postaci już). Co, może wysłać pesel?: ) Btw chciałbym tylko zapytać, gdzie ja "wyjątkowo ostro" wypowiedziałem sie na temat Twojego pomysłu? Hmmm.. Pewnie to prawda? Cytuj:
@Hinzu Kto kogo nazywa sam się tak nazywa.!!1
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Trochę racji masz, ale gdyby nie było takich akcji to na świecie byliby sami mordercy, pijacy, złodzieje, chamy, w niektórych przypadkach normalni ludzie. Myślisz, że Akcje Stop Tytoniowi, Albo alkochol szkodi zdrowiu nic nie dają?? Napewno nie namówisz na nią wszystkich, ale tylko jakąś cześć społeczeństwa. Tak samo z akcjami charytatywnymi. Nie zadowolisz, i nie nakarmisz nimi wszystkich. Zrobisz to tylko dla jakieś części ; ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Da Old school.
![]() |
![]() Tak kompletnie nieprzygotowana akcja nie ma sensu.
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Cytuj:
Właściwie nie gram w Tibię tylko i wyłącznie dlatego ze względu na ludzi. Właśnie same dzieciaki, maniaki, botterzy i inni zepsuli tą grę, ale najlepiej obwiniać Cipsoft. Tak TO WSZYSTKO WINA CIPSOFTU! Organizowanie takich akcji na "odwal się" nie ma sensu, nie dotrzesz z tym do ani jednej osoby, a na dodatek cię wyśmieją. Po prostu czasy Tibii już minęły, wszystko jest ustawione na exp i wojny. Ostatnio edytowany przez Alanus Lutinum - 21-10-2008 o 21:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2008
Imię: Assassin of Isara
Profesja: Druid
Świat: Isara
Poziom: 17
![]() |
![]() Sorry Gelt, masz rację nie dasz rady udowodnić. Ale przynajmniej widać, że też chciał byś aby świat się zmienił, wydaje mi się tylko, że za bardzo nie wierzysz w sukces mimo iż jesteś pełen dobrych intencji.
Lechisto, masz rację wszystkich nie da się zmienić, ale jeśli zmienimy nawet 3 osoby i każda z nich zmieni kolejne 3 i tak dalej i dalej to w końcu tych ludzi będzie coraz więcej i więcej. Ta idea polega na ogromnej wierze w ludzką dobroć i chęć zmieniania świata. Trudno jest zrobić coś od razu na wielką skale, wiadomo najpierw trzeba podłożyć fundamenty. Jeśli będą mocne to potem na nich będzie można budować coraz to wyższy i lepszy dom, w którym my Polacy (a w końcu o to chodzi w całej akcji) moglibyśmy się czuć bezpiecznie i mogli sobie zaufać, jak w rodzinie. Owszem marzę, ale jeśli nie będę wierzył w sukces, to nic się nie uda. Taką wiarę mam i mino, że mój pomysł spotyka się z dużą ilością krytyki to nie zamierzam z niego zrezygnować i jeśli nawet nie w całej Tibi, to na swoim świecie będę starał się zrealizować moją akcję. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
No to po to stworzył temat, abyśmy mu też troche pomogli, podali swoje pomysły itd, itp. Ja osobiście narazie nie mam żadnych, na głowie mam historie... hrhrhr xD(15 tematów ; ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
![]() No i co, że mam 13 lat? ^^
No, dalej, obrażać mnie! @Top: No więc jak to ma być? Zrobisz postacie na wszystkich światach i będziesz nas pouczał? xD A tak serio, to proponowałbym "rozreklamowanie" tej akcji w Tibii. Mam na myśli coś w tylu łańcuszka, wiem, że nie wypali, ale można spróbować :> Czyli np. cósik takiego: spotykamy Polaka, który jest chamem i złodziejem, wysyłamy łańcuszka, a on i tak ma to gdzieś... Tego się nie da zorganizować... Zbyt dużo Polaków to nooby... |
![]() |
![]() |
#36 |
Da Old school.
![]() |
![]() Osobiście dałbym ignore jakbym zobaczył łańcuszek; f Ale nooby nie znają tej opcji więc może wypali
![]() @down Słyszałeś o Katrinie..? No właśnie, to wiesz jak było.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 21-10-2008 o 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Lokacja: PL?
|
![]() Co do akcji wszystko fajnie pięknie ale się nie uda. Jak jest dobrze to każdy sobie, jak jest źle to wszystkie polaki razem. Co do wieku mi to wisi i powiewa ile kto ma lat ważne żeby gadał z sensem, jak ktoś się czepia wpisujcie w rubrykę wiek 100 na pewno nikt was nie posadzi o burze hormonów może jedynie o niewydolność nerek. Mam też małą teorie co do Gelta może on/ona nie przeżył/przeżyła takiej burzy i chce wiedzieć jak to jest ?
![]() A teraz zmieszajcie mnie z błotem, proszeee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tu nie chodzi o rozglasnianie akcji w samej tibi. Jacy wy jesteście nie kumaci. Wiecie co?? O tak, będziemy pisac na trade/game-chat/rl-chat żeby Polacy byli mili dla polaków!! na 100% wypali.. ;
![]() ![]() ![]() ![]() -,- Tu chodzi o samo forum. Można dac sobie do sygnaturki, każdy kto tu wejdzie, później przed zabiciem polaka pomyśli: A może mu jednak daruje, w końcu to mój Rodak. Własnie na tym to polega, a nie na bieganiu i rozglaśnianiu tego w tibi, bo tylko cię zgluzgają albo zabiją ;;P
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
![]() |
![]() znajdz mi wiecej niz 5 tematow i to minimum z przed 3 miesiacow to ci bardzo ladnie powiem "dzienkuje"
|
![]() |
![]() |