Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-11-2008, 13:25   #21
pCz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 09 2006

Profesja: Knight
Świat: Kyra
Poziom: 65
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez barteks12 Pokaż post
a jak patrze jak takie palki 60 lvle lataja na pohu na gsach i tylko mi pisza ze lotuja silki i k sety albo na hero bez zadnego waste to juz wogole mi sie odechciewa ja na gsa trace 1k hp jak dobrze pujdzie ...
Kurde stary, masz w miare dobre eq, masz softy - czego ci brak jeszcze?
Nie wiem jakie ty masz skille, ale gsy na twoim levelu z softami to nie jest problem. Nakladasz softy, axe ringa, od czasu do czasu exori/ gran i grasz.

A te twoje znajome pallki to musza miec mega szczescie ze zawsze na plus wychodza.
Royalki na ziemi nie leza, a loot tez nie zawsze dopisuje, tak wiec wszyscy maja waste. Tylko raz sie komus poszczesci, a kolejne 3 hunty jest na minusie.
Ty jako ek masz o tyle szczescie ze kase mozesz robic w wielu miejsach zupelnie za darmo, nawet czasem na mf nie musisz wydawac, tylko ze expa malo i loot'a tez- ale pare takich akcji i masz kase na porzadny hunt.
Malpy juz nie leza, idz na piratow, na te "lodowe cyklopy" kij wie jak sie zwaly, ice golemy, crypty, mumie na lodowych wyspach - popatrz troche na rozklad respawnow i napewno cos znajdziesz nowego.

Co do pallka: idz swoim ek na gobliny, trolle na edron i nazbieraj kamykow spearow, a nie sie bawisz w "speary sa tanie" - wtedy beda jeszcze tansze.
pCz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-11-2008, 13:31   #22
Herbitussin
Użytkownik forum

Herbitussin's Avatar

Data dołączenia: 24 11 2008

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Harmonia
Poziom: 8
Skille: Słabe
Domyślny

Zostań przy EK(Elite Knight)
Herbitussin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 14:00   #23
barteks12
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pCz Pokaż post
Kurde stary, masz w miare dobre eq, masz softy - czego ci brak jeszcze?
Nie wiem jakie ty masz skille, ale gsy na twoim levelu z softami to nie jest problem. Nakladasz softy, axe ringa, od czasu do czasu exori/ gran i grasz.

A te twoje znajome pallki to musza miec mega szczescie ze zawsze na plus wychodza.
Royalki na ziemi nie leza, a loot tez nie zawsze dopisuje, tak wiec wszyscy maja waste. Tylko raz sie komus poszczesci, a kolejne 3 hunty jest na minusie.
Ty jako ek masz o tyle szczescie ze kase mozesz robic w wielu miejsach zupelnie za darmo, nawet czasem na mf nie musisz wydawac, tylko ze expa malo i loot'a tez- ale pare takich akcji i masz kase na porzadny hunt.
Malpy juz nie leza, idz na piratow, na te "lodowe cyklopy" kij wie jak sie zwaly, ice golemy, crypty, mumie na lodowych wyspach - popatrz troche na rozklad respawnow i napewno cos znajdziesz nowego.
wiesz skile mam 84/83 prawie 85/84 ale co z tego jak jeden gs mnie leje za 100-200 co chwile i na jednego gsa trace srednio 1k hp softy nie pomoga przy tak szybkim respie jaki jest na pohu a na dlach to bez ghp sie nie obejdzie minimum jeden musi zejsc i to jak mam full hp i mane

wiesz jakos na palka nikt nie narzeka ze ma malo kasy wolny exp czy cos takiego a rsy sa smiesznie tanie
za darmo expie no dobra fakt mam softy mam male waste ale tylko na potworach slabych mysle ze do dragonow smialo moge powiedziec ze spokojnie expie bez waste i nie mialbym przeciwko EK gdybym expil na dragach tyle ze wiesz znalezienie wolnego d lair graniczy z cudem a kolejki sa takie jak za czasow komuny za chlebem wiec to bez sensu
lodowych wysp nie mam do konca zrobione mam tylko barbarian test nie wiem nic o tych lodowych cyklopach
tyle ze ten update moze wszystko zmienic wiec poczekam do updatu iprzetestuje wszystko wyciagne wnioski i zrobie to co uwazam za najlepsze bo narazie mam wieksze przekonanie do palka ( wlasne doswiadczenie + opinie innych)
barteks12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 23:32   #24
Wasil
Użytkownik Forum

Wasil's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2006

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 56
Domyślny

Ej to jak juz tak lamentujesz ze Rp pro evul mastash itp. to czemu jeszcze nie zmieniles? Tylko w co nastepnym poscie opisujesz jaki Ek jest biedny a Rp lepszy...

Pozdrawiam Wasil
stary 27-11-2008, 14:39   #25
barteks12
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wasil Pokaż post
Ej to jak juz tak lamentujesz ze Rp pro evul mastash itp. to czemu jeszcze nie zmieniles? Tylko w co nastepnym poscie opisujesz jaki Ek jest biedny a Rp lepszy...

Pozdrawiam Wasil
jakbys czytal to mam dylemta bo nadchodzi update i mozliwe ze te czary nowe wyrownaja wszystko dlatego jescze nie zmienilem
stary 27-11-2008, 15:09   #26
AdiZgOlekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2008
Lokacja: ZGORZELEC

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Pandoria
Domyślny

skrakuj se ng , pobotuj na malpach 1 dzien , i na nastepny dzien zwastuj kase na czyms, na czym ladnie level leci. i tak mozesz wkółko
bot niby takie gowno, a jednak zostawiasz chara na czyms na bocie, ladnie ci kase zarobi, a ty mozesz sobie wyjsc na dwor badz poogladac tv
AdiZgOlekk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-11-2008, 15:49   #27
kombossik123
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2008

Domyślny

Jak sam napisałeś że EK z tym czarem będzie miał atak większy ale za to obrone zjebaną to chyba zapomniałeś że na np. takich frostach z łapy będziesz dostawał po 300 ;p (to tylko przypuszczenie ale to że hity będą większe o miliard razy to też tylko przypuszczenia) więc i tak Knight będzie do dupy... już od paru updatów wszyscy wojownicy narzekają a jakoś nic się nie zmienia więc myślę że będzie i tak i tym razem... RP od dawien dawna był zaje...fajny i jakoś to się nie zmienia , a to że największe lvl w tibi to EK to tylko zasługa bottów bo nie wiem czy ktoś pamięta jeszcze MDW gdy wbijał po 2 lvl dziennie na 300+lvlu co dla EK graniczyło by to z cudem lub ogromnym waste...
kombossik123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2008, 16:58   #28
barteks12
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AdiZgOlekk Pokaż post
skrakuj se ng , pobotuj na malpach 1 dzien , i na nastepny dzien zwastuj kase na czyms, na czym ladnie level leci. i tak mozesz wkółko
bot niby takie gowno, a jednak zostawiasz chara na czyms na bocie, ladnie ci kase zarobi, a ty mozesz sobie wyjsc na dwor badz poogladac tv
a jak skrakowac ta ng ? bo ja placic nie bede na pewno
wole kupic jakis browar albo zatankowac auto niz wkladac w tibie ...
stary 28-11-2008, 17:28   #29
barteks12
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
moge pomoc w scrackowaniu jak cos to pm.
zaplacisz mi kasa w tibii(z 10 k rzucisz i styka)
a jaka mam pewnosc ze mnie nie ojebiesz?
stary 29-11-2008, 20:16   #30
CzesioWkretka
Guest

Domyślny

Heh tez mam 90ek i powiem ci ,że miałem ten problem co Ty. Ale radze Ci nie rób sobie paladyna. Knight'em wpadasz w cave i roz*******asz wszystko co leci, nie musisz ciągle uciekać przed potworami, zaznaczasz sobie draga i czekasz aż go zabije twój knighcik (ile to 3-6 ciosów). Wiesz jak lipnie się expi palladynem na gsach ... męczarnia ... . Knight jest rls Wbij 90/90+ skilla i odluruj sobie odpowiednio potwory w kopalni w svar.... boski exp na nigmitare i loot na + ;] poprostu expic hity wchodza po 200-450+ ^^. Po upie maja zwiększyć loot z sea serpent tam tez takie fajne hity wchodzą jak w nigmitare ;] . Pall hmm te assasinki ... mnie on tym nie przekonuje- taka średnia postac ... . Knight jest jak czołg i wszędzie możesz praktycznie nim wejść ... magowie best shooterzy jak sie rozszaleją to z knightrm taka rozróbę zrobić moga ... a pall to popierdolka (takie sa moje wnioski z testowania rp/ed/ek)

Ostatnio edytowany przez CzesioWkretka - 29-11-2008 o 20:19.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2008, 21:36   #31
ZapodajMuze
Użytkownik Forum

ZapodajMuze's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2008

Domyślny

Cytuj:
a jaka mam pewnosc ze mnie nie ojebiesz?
Crackowac sie juz kolego nie da bo trzeba miec w tych czasach rejestr .
ZapodajMuze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2008, 01:37   #32
barteks12
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CzesioWkretka Pokaż post
Heh tez mam 90ek i powiem ci ,że miałem ten problem co Ty. Ale radze Ci nie rób sobie paladyna. Knight'em wpadasz w cave i roz*******asz wszystko co leci, nie musisz ciągle uciekać przed potworami, zaznaczasz sobie draga i czekasz aż go zabije twój knighcik (ile to 3-6 ciosów). Wiesz jak lipnie się expi palladynem na gsach ... męczarnia ... . Knight jest rls Wbij 90/90+ skilla i odluruj sobie odpowiednio potwory w kopalni w svar.... boski exp na nigmitare i loot na + ;] poprostu expic hity wchodza po 200-450+ ^^. Po upie maja zwiększyć loot z sea serpent tam tez takie fajne hity wchodzą jak w nigmitare ;] . Pall hmm te assasinki ... mnie on tym nie przekonuje- taka średnia postac ... . Knight jest jak czołg i wszędzie możesz praktycznie nim wejść ... magowie best shooterzy jak sie rozszaleją to z knightrm taka rozróbę zrobić moga ... a pall to popierdolka (takie sa moje wnioski z testowania rp/ed/ek)
450 hit ?

moj max to 321 z broni
stary 30-11-2008, 03:25   #33
Decade
Użytkownik Forum

Decade's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008

Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze Pokaż post
Crackowac sie juz kolego nie da bo trzeba miec w tych czasach rejestr .
miszczu, ja jade dalej na wersji 4,50 ng bota. wiec nie pierdol ze sie nie da jak sie nie znasz... tylko podmieniasz biblioteke hook.dll

miec w tych czasach rejestr < mozesz mi powiedziec czym jest owy rejestr o ktorym wspominasz? bo jesli nie wiesz co to za rejestr to jestes niczym ci od metody silvy co mysla ze jak uzyja wielu madrze brzmiacych slow to cos udowodnia.

co do palla - no napewno wali najslabiej ze wszystkich 4 rech profesji. jest to hybryda- skoro umie wszystko to niczego nie umie najlepiej.

Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych
Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota
Rone epso-82 rp max/deleted za bota
zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony

Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam
Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active

Ostatnio edytowany przez Decade - 30-11-2008 o 03:26.
Decade jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2008, 09:58   #34
CzesioWkretka
Guest

Domyślny

Cytuj:
450 hit ?

moj max to 321 z broni
Ale w nigmitare wchodzi mocniej no i ja na skillach 90 i sca ;] (no może z 450 to przesadziłem, ale pamiętam jak poszliśmy z pallem to on bym ździwiony że takie hity ładne lecą ) , jednak jestem zdania, że jak tak długo się gra kina to ciężko się przerzucić na paladyna (przynajmniej ja tak miałem i wróciłem do mojego knighta )
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2008, 10:16   #35
Elitek70
Użytkownik Forum

Elitek70's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Celesta
Poziom: 70+
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

@2up
Najslabiej? lol napewno mocniej od kiny.
stary 30-11-2008, 12:04   #36
Decade
Użytkownik Forum

Decade's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008

Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elitek70 Pokaż post
@2up
Najslabiej? lol napewno mocniej od kiny.
a gdzie tam zrob palka to zobaczysz, nie da się bic caly czas z assassin starsow chyba ze masz 150 level.

Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych
Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota
Rone epso-82 rp max/deleted za bota
zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony

Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam
Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active
Decade jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania