|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2003
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() No i znowu pytanie a mianowicie jak sie korzysta z poczty wiem ze trzeba kupic paczke na kartce wpisac imie i miasto ale prosilbym o dokladne informacje o przesylaniu paczek i listow
P.S. Uzbieralem juz na HMM ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#23 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Czyli na karteczce wpisujesz:
Imię postaci Miasto tu możesz sobie pisać co chcesz, choć 95% ludzi nawet nei zagląda do fiszki, by to przeczytać ![]() Tą fiszkę wkładasz do paczki. Ważne, ze nie może to być np w plecaku, który jest w paczce, musi być "na wierzchu". A potem już wzucasz paczkę do skrzynki. Jeśli poprawnie zaadresowałeś, paczka padnie do środka i pojawi się komuś w depo. Jeśli źle zaadresowałeś, paczka zostanie na skrzynce.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra zadresowalem te pacze i teraz problem jak tak duza paczke z miescic w tak malej skrzynce(chodzi o to niebieskie), chce sie przeprowadzic do ab i te paczke chce wyslac samemu sobie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
W kazdym miescie znajduje sie skrzynka pocztowa . W kazdym miescie mozna spotkac pamocnika mikolaja ktory da ci prezent.
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() to powiedzcie mi jak wyslac te paczke i jak sie sprwadza przy trade z innymi graczmi zawartosc bp czy baga. prosze o szybka odpowiedz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Darashia 2, Flat 03.
![]() |
![]() Zawartość baga lub bp zawsze jest widoczna na trade i nic nie musisz robić, żeby ją zobaczyć. Jeśli zobaczysz sam bag lub bp, to znaczy, że jest pusty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prosze napiszcie jak sie wysyla parcel zadresowalem go ale nie wiem jak go wyslac. PROSZE O POMOC
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() mam 12 m lvl i nie wiem jakie zaklecia kupic moje jedyne defensywne zaklecie to HMM a wolalbym conajmniej dwa zaklecia tego typu mam 1500gp. Ja zastanawiam sie czy nie wybrac jednego z tych Fire Field, GFB czy FB powiedzcie ktore z nich kupic najlepiej chyba ze doradzacie inne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Dodam tylko jeszcze, że musi to być nowa paczka, nie już ostemplowana (ma być "Parcel" nie "stamped parcel"). A by ją kupić, podejdź do tej klientki na środku depo w venore, powiedz hi parcel yes bye Jak w życiu. Paczka/list też nie pójdą pocztą, jesli nakleisz znaczek z innego listu, już ostemplowany.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() parcela juz mam kupionego ale nie wiem jak go wzucic do skrzynki bo ani na parcelu nie ma use witch.. an i na miailboxe i to jest moj problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
HMM jest czarem ofensywnym, czyli atakujacym ![]() a co do tego jaki czar mozesz kupic - jak dla mnie najlepiej bedzie kupic ci GFB |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Myśle, że możesz kupić też FF (Fire Field-pole ognia). Ten czar też się przyda na polowania na lepsze potworki. Ja ostatnio podpaliłem valkyrie w osadzie amazonek (Amazons Camp), zszedłem po schodkach i tylko poczekałem aż umrze (niestety musiałem ją dobić HMMem
![]()
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam juz 13lvl i 14m lvl skille 18/20 i mam pytanie na gdzie moge znalezc skieltony(czy jakos tak) ale bez zadnych dodatkowych atrakcji typu ds. Chyba ze proponujecie chodzic na cos innego(jesli tak to gdzie to znalezc) i czy bradziej oplacza sie sprzedac plecak HMMow czy tez wykorzystac go w walce(cz jest mozliwosc ze zwroci sie w locie). dokupilem sobie pare czarow ale nawiazujac do posta powyzej lepiej kupic fire field czy fire bomb ktory czar bradziej sie oplaca na moj poziom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
![]() |
![]() idż na fibulę i tam expuj na rotach (są w ilościach hurtowych) a jak spotkasz ds to wiej i wal hmm (ja tak zabilem ds'a rryckiem na 14lvl)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Fibula to chyba wyspa(poprawcie mnie jesli sie myle ii podajcie lokalizacje) wiec gdzie zlapie na nia statek ile zaplace, o co trzeba spytac gostka zeby mnie przewiuzl i jak ma na imie. I odpowiedzcie jeszcze w sprwie Bp HMM(post wyzej) i ktory czar lepiej kupic(tez post wyzej)
P.S. do czego sluza widly i sierp ?( |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
Jesli chcesz isc na fibule nie musisz plynac statkiem, idziesz na poludnie od thais i tam znajdujesz przejscie pod ziemia.
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Darashia 2, Flat 03.
![]() |
![]() Z hmmami najlepiej chodzić na cyklopy (ja już od 10 lvla chodziłem), może ci się trafić halabarda (400 gp) i różne inne rzeczy, np. wolf tooth chain (ok. 100 gp wśród graczy). Jak dobrze pójdzie to wartość bp hmmów może się zwrócić, a nawet jeśli nie zwróci się w kasie, to zwróci się w expie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Buuuuu
|
![]() re: Androj
Druid na 25 lvl z bardzo wysokim magic lvl jak polowalem na cyklopy z HMM to mi sie zadko loot zwrocil, a co dopiero on jak bedzie zadawal 1/2 tego co moj druid. Pozatym na 10 lvl druidem sie ciezko na cyklopy poluje bo sa szybsze od ciebie ![]() Tak kolo 15 lv jestes dosz szybki zeby komfortowo uciekac przed cyklopem.
![]() |
#40 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Poziom: 104
|
![]() Polecam sprzedaz hmm - bardziej się opłaca dzisiaj za 900gp sprzedać BP HMM to jest bardzo łatwo a tyle w loocie to napewno jeszcze nie wyciągniesz. Kup sobe lepszy sprzęt będziesz lepiej, szybciej bił roty i więcej expa dostawał.
Co do 1 pytania to dodam ze amazonka jest potwrokiem, tak samo jak hunter, wild warrior i valkiria. I musze powiedzieć że jestem pod twoim wielkim wrażeniem - dawno nie widziałem człowieka który potrafił tak kulturalnie spytać o coś na forum. I szybko łapiesz o co chodzi w tibi to dobrze wróży na przyszłość. Acha i jak będziesz chciał coś dodać do posta którego juz napisałes to masz taki przycisk EDYTUJ POST i jak tam wejdziesz to będziesz mógł poprawić swoje wpisy. Dzięki czemu będzie lepszy pożądek na forum. 8) |
![]() |
![]() |