|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: @
Stan: Niegrający
Imię: Crystal Parrot
Profesja: Elder Druid
Gildia: Wild On
Świat: Saphira
Poziom: 56
Skille: n/a
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() w okolicy 40lvl
@kilka UP Bohy zwiększają szybkość o ~~20lvl |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Aldora
Poziom: 110
Skille: xD
|
![]() @BaxCrow
Żal , jak nie wiesz to po co się wypowiadasz Bohy 20lv / 40 pkt speeda Nosić się opłaca już od 8lv , ale nie każdego stać oraz na kupienie nowej po stracie ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Grudziądz
Imię: Archimonde Poly
Profesja: Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 47
Poziom mag.: 45
![]() ![]() |
![]() Hmm... szybciej oblatując rotwormy na fibule? xD
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Szczecin
Świat: Aldora
Poziom: 110
Skille: xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 23-02-2009 o 15:47. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa
Świat: obsidia
Poziom: 9x
![]() |
![]() @Bax
Z całym szacunkiem. Uważam, że czekanie na noszenie BoH'ów od 50 lvla mija się z celem. Zauważ, że jeżeli expi się w miejscu gdzie jest szybki resp, lub ten resp jest duży BoH'y się przydają, ponieważ przyspieszają exp/h. Druga sprawa jest taka, że ja na przykład palem (nie wiem jak to jest u sorca bo nim nigdy nie rozwinąłem lvla większego niż 25 xD) kupiłem sobie BoH'y na 27 lvlu i nie żałowałem. Szybkość zdobywanego expa była znacznie większa, a na 35 lvlu zacząłem expić na PoH'u (ew. DC assy i dark monki, gdzie szybkość jest BARDZO ważna) bijąc nawet GS'y i nie miałem nigdy przy tym waste. Dzięki temu, że na tym 27 lvlu zainwestowałem w BoH'y mam teraz w banku (48 lvl) ~130k + itemy do sprzedania (wszystko zarobił wyłącznie pall ofc), a expić mogę sobie wszędzie gdzie mi się spodoba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() Prawda jest taka, że bohy i owszem przydają się również na niskim poziomie, pod kilkoma bardzo prostymi warunkami:
-obszar po którym biegamy jest wystarczająco duży, żeby coś mieć z expa - większa częstotliwość pojawiania się w danym miejscu zmniejsza częstotliwość większych respów z tego prostego powodu, że jesteśmy przed czasem. Przykładem mogą być tu roty tak chętnie porównywane - ja wole być 30 sekund czy minute później na respie po to, żeby rotów było więcej, przez co w tym samym czasie dostenę więcej expa i kasy. -korzystając z bohów musimy się pogodzić z większymi obrażeniami. No chyba, że ktoś leje potworki, które i tak prawie nie zadają obrażeń. Ja osobiście będąc na około 50 levie najtem w tombach poczułem sporą różnice pomiędzy stell bootsami a bohami. 3 arma to jednak dużo. Z SB musiałem się uhnąć co 3-4 kółka a tak wystarczyła exura. Z bohami zchodził 1 uh co 1-1,5 okrążenia. Wolę wolniej a taniej. Żeby nie było - wtedy jeszcze sca, mms, dsm, dh, gl i aol. -nie biegamy po miejscach, gdzie ryzyko zgonu jest spore - bądź co bądź, ale im mniejszy lvl, tym większa szansa na zgona i większa szansa na wypadnięcie bohów. Niekoniecznie przy zgonie od potworków, ale chociażby od pk - to widać, czy ktoś ma bohy czy nie... - to, że mamy prędkość 70 levelowca nie oznacza, że mamy 70 level i pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. To nie te czasy, gdzie GSy latały z prędkością 18 lvl gracza i wystarczyło użyć energy bomb, żeby go zatrzymać. Dla sorca na 50 levie zablokowanie na 2-3 gsa przez kogoś/freeza/laga przeważnie skończy się zejściem.