|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Niestety kupiłeś nieprzyzwoitą gitarę (bo za tą kasę byś mógł kupić coś lepszego), ale tak to jest jak się kupuje gitarę, bo ładnie wygląda. Skąd wiesz, że połowa strun jest metalowych? Jeżeli chodzi o te 3 najgrubsze struny to to są struny basowe. One są tylko owinięte metalem (?), ale tak naprawdę są nylonowe. Gitara klasyczna to gitara klasyczna, na niej są tylko struny nylonowe, bo inne mogą uszkodzić instrument (np. wykrzywić gryf). Na akustyka? Nie pomieszało Ci się coś? Ostatnio edytowany przez Granteon - 09-02-2009 o 18:02. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Krzyżak
|
![]() Gah, chciałem napisać klasyka xD Przejęzyczenie, już edytuję ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Swoją drogą, jak ktoś jest nieco bardziej zaawansowany (sporo do spamiętania i wymagana umiejętność... dziwnych chwytów (ot, 333337) - nic nadzwyczaj trudnego, ale zielony nie da rady) polecam Eyes On Me i Fisherman's Horizon (z soundtracku do Final Fantasy VIII) autorstwa niejakiego Nobuo Uematsu. Zainteresowanym chętnie taby podeślę.
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2008
Profesja: Paladin
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
|
![]() Lasooch - z tym wyglądem gitary to konkretnie miałem na myśli to żeby nie "jarać" się na wygląd wiosła. to tak jak z kobietą - może być piękna, ale w środku jędza
![]()
KONIEC ŻALĄCYM SIE DZIECIOM FACC!!! CHCECIE WIĘCEJ ??? KUPCIE PACC !!! 23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak wogóle mówicie złotówki, złotówki, ale mnie to nie interesuje. Bo ja liczę w funtach. ^^" Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 10-02-2009 o 00:02. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Znowu - basowe to nie takie, jak w gitarze basowej. W basie struny są ZNACZNIE grubsze i szerzej rozstawione.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Krzyżak
|
![]() Brzdąkanie na 3 strunach nie ma sensu tak czy siak. Zastosuj się do naszych wcześniejszych rad. Tylko się solidnie przyłóż i wtedy będziemy radzić co dalej ; ) Nauka gry na gitarze to bardzo długi proces i nie nastawiaj się, że po tygodniu - dwóch będziesz cholera wie jak bardzo złożone utwory grał. ; ) Nie ma innej rady jak krok po kroku od podstaw ćwiczyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau
![]() |
![]() Cytuj:
@Hakuoh: Z tego co rozumiem to kupiłeś klasyka żeby nauczyć się podstaw i w przyszłości przerzucić się na bas i zapewne przy nim pozostać, tak?
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Możesz ćwiczyć na razie słuch, układanie melodii itd. na tej gitarze (niekoniecznie tylko na tych trzech strunach basowych), jak nie masz kasy. Wiadomo, że nie jesteśmy milionerami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Myślę, że na to jeszcze za wcześnie - sam po roku nie uważam, żebym umiał choć w małym stopniu układać melodie (niby w pentatonice coś walnę, ale nic szczególnego), słuchu też nie mam ; )
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Myślisz, że ja umiem układać idealnie przy improwizacji?
Miałem na myśli to, żeby powoli się uczył skali, melodii itd. Skoro się decyduje na instrument to zdaje sobie sprawę, że takich rzeczy się nie nauczy w 2 lub 3 miesiące. Powoli można ćwiczyć... Ostatnio edytowany przez Granteon - 10-02-2009 o 20:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobrze, wracając do Ibanezów.
Mam jednak zamiar kupić taki w Polsce, jednak wśród Ibanezów nie ma zbyt wielkiego wyboru, gdyż jestem leworęczny. Jedyny taki znalazłem GSR200L: gryf: GSR4 korpus: agathis progi: medium mostek: B10 (19mm odległość strun) przystawki: PSNDP gryf PSNDJ mostek PHAT II EQ wykończenie: BK-Black Znalazłem to na stronie http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/B...eworeczny.html Na waszą znajomość jak to może się prezentować? Chodzi mi o to, czy to dobry model.
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No to sprawa się komplikuje jeśli jesteś leworęczny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() Przy okazji nie odwracając gitary w drugą stronę. Szczerze, nie widzę różnicy (a mam styczność z takimi).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() I tu jest właśnie tak, że nie mam odpowiednio wyćwiczonej prawej ręki.
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() Wam na pewno na początku lepiej dociskać struny, nie rozłażą się palce przy tych troszkę bardziej złożonych akordach, albo nie ma sytuacji, że coś "nie brzmi".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale jak będziesz miał okazje sprawdzić na praworęcznej to nic do stracenia nie będziesz miał...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Myślę, że jest to do opanowania, a warto grać na praworęcznej - choćby dlatego, że zawsze jak ktoś ma gitarę, to możesz się za nią chwycić i wyrwać jakąś dziewuszkę ; ) Poza tym wybór większy i w ogóle...
![]() |