|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() na zasadzie "dla chcącego nic trudnego"
Lekcja Religi Katecheza 6 Robimy ze wszystkiego Szatana ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
|
![]() De'sH, nawet dośc dokładnie to wyjaśnia (raczej nie on). Bo to przeliczanie to juz nie jest Biblijne, ale temat nie jest o tym.
W Bibli jest pare liczb mających swoją symbolikę: 6 - oznacza niedoskonałość, coś niemoralnego. 7 - doskonałość, zupełność, odnośnie zamierzeń Bożych. 10 -zupełność, doskonałość dotycząca spraw ziemskich, ludzkich. Liczba 6 kojarzy się z nieprzyjaciółmi Boga, np. Król Nabuchodonozor (władca Babilonu od roku 607 p.n.e) zrobił złoty posąg o szerokości 6 łokci a wysokości 60 łokci, by zjednoczyc swoich poddanych w jednym kulcie. Kiedy słudzy Boży (po zdobyciu Izraela przez Babilon część ludu poszła w niewole) odmówili oddania czci temu wizerunkowi, król rozkazał ich wtrącić do rozpalonego pieca. (ks Daniela 3:1-23; ) Liczba 6 nie dorównuje siudemce (która wyobraża zupełność z Bożego punktu widzenia). A zatem potrojona 6 symbolizuje rażącą niedoskonałość, jaką ma bestia i posiadający jej znamie. |
![]() |
![]() |
#23 |
Nieobecny.
|
![]() >> Biblia nie wspomina o tym, że Jezus Chrystus wybrał Szymona Piotra spośród Apostołów na swojego ziemskiego Namiestnika,
Dziecko, rusz dupę, weź ewangelię, i poszukaj łaskawie momentu, kiedy jest napisane: A gdy spożyli śniadanie, rzekł Jezus do Szymona Piotra: Szymonie, synu Jana, czy miłujesz Mnie więcej aniżeli ci? Odpowiedział Mu: Tak, Panie, Ty wiesz, że Cię kocham. Rzekł do niego: Paś baranki moje! I znowu po raz drugi powiedział do niego: Szymonie, synu Jana, czy miłujesz Mnie? Odparł Mu: Tak, Panie, Ty wiesz, że Cię kocham. Rzekł do niego: Paś owce moje! Powiedział mu po raz trzeci: Szymonie, synu Jana, czy kochasz Mnie? Zasmucił się Piotr, że mu po raz trzeci powiedział: Czy kochasz Mnie? I rzekł do Niego: Panie, Ty wszystko wiesz, Ty wiesz, że Cię kocham. Rzekł do niego Jezus: Paś owce moje! Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci: Gdy byłeś młodszy, opasywałeś się sam i chodziłeś, gdzie chciałeś. Ale gdy się zestarzejesz, wyciągniesz ręce swoje, a inny cię opasze i poprowadzi, dokąd nie chcesz. To powiedział, aby zaznaczyć, jaką śmiercią uwielbi Boga (J 21, 15–19). a teraz ŁASKAWIE przestań pieprzyć głupoty, okej? Ostatnio edytowany przez $corcerer - 24-12-2004 o 21:12. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() A wiesz Dashu ze COMPUTER też daje 666?
Takie coś to jest paranoja. Bo KOMPUTER(pol) już niedaje 666 rozumiesz? |
![]() |
![]() |
#25 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 11 2004
|
![]() apropo rydzyka...
od znajomej dostalem ostatnio link: www.imperium.rydzyka.prv.pl dosłownie kupa śmiechu... polecam "na antenie" oraz "program" |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
|
![]() Omg ludzie... przeciez w tytule nawet adres strony jest... jakbyscie mogli jeszcze dokladnie przeczytac to byloby "bosko"
![]() |
![]() |