Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-03-2009, 20:29   #21
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Explorer of Hell Pokaż post
Juz widze 40 lvle biegajace ze wszystkimi blessami wartymi dla nich 15k >.<
Jesli dla 30 lvla bless kosztuje 2k + 200gp od kazdego lvla to na 40 lvlu 1 bless kosztuje tylko 3k... za 15k jest aol i blessy w jednym. Wedlug mnie jest to idiotyczne.
Dlatego kolejna rzecz, którą Cip Soft musi zaktualizować, to gospodarka. Masz końcu rację, że już na 20lvl możesz kupić wszystkie błogosławieństwa za 10k i masz w tym 100% pewność, że nie wypadnie Ci nic z EQ dodatkowo o 40% zmniejszona liczba punktów doświadczenia i umiejętności, a jeśli masz promocję jeszcze 30%...ej, zaraz, zaraz na 20lvl, za 10k, masz 100% pewności, że nie wypadnie Ci nic z EQ i zmniejszona o 70% liczba punktów doświadczenia i umiejętności z 10%, czyli NA 20LVL TRACISZ TYLKO 3% EXPA I NIC Z EQ???!!!!
Muszę to jeszcze raz przeczytać, nie wierzę

Ostatnio edytowany przez Wylansowany - 10-03-2009 o 20:31.
Wylansowany jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-03-2009, 21:09   #22
Voniek
eX Moderator

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Jednakże, ponieważ zmniejszymy kary śmierci, postać z poziomem na przykład 100 straci tylko 1,35% swojego doświadczenia i umiejętności, pod warunkiem, że zakupi wszystkie 5 błogosławieństw i promocję. Przed wprowadzeniem poprawki gracz na poziomie 100 mógł zmniejszyć straty doświadczenia i umiejętności tylko do 2%.
To tak na pocieszenie
stary 10-03-2009, 21:16   #23
ZapodajMuze
Użytkownik Forum

ZapodajMuze's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2008

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Jezeli po calej tibi bedzie trzeba latac po blessy tak jak tera to zaden 20 lvl nie kupi blessow bo szkoda twardo ponad godziny .
@red skull
Akurat w pvp to jest przegiecie pały bo red skull placi 100k zamiast 50 a efektu nie widzi . ---.---'

Ostatnio edytowany przez ZapodajMuze - 10-03-2009 o 21:26.
ZapodajMuze jest offline  
stary 10-03-2009, 21:21   #24
Krikos
Użytkownik Forum

Krikos's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Pacera
Domyślny

Ciekawe czy wszystkie dostępne blessy będą udostępnione dla facc. Jak nie to kolejne zagranie Cipsoftu żeby zachęcić do kupna pacc. Ktoś gra sobie knightem na faccu kupuje aola ażeby nie tracić nic w czasie śmierci a tu zonk nie ma aola musisz kupić blessy i oczywiście pacc aby je wszystkie mieć co daje Ci gwarancje bezstratnej śmierci
Krikos jest offline  
stary 10-03-2009, 21:27   #25
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Jak nie to kolejne zagranie Cipsoftu żeby zachęcić do kupna pacc
Tak, to bardzo podejrzane... Można wywnioskować, że zależy im na pieniądzach. Nie no... To nie ma sensu. Na co by im one były potrzebne?

@topic
Moim zdaniem powinni zrobić jeszcze 10 blesów, dzięki którym nasze pkt doświadczenia będą się powielać przy dedzie.

stary 10-03-2009, 21:53   #26
Milten Magician
Inquisition Hero

Milten Magician's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Widać jak chcą sobie odbić za 'antybot system' .

"I tried so hard
and got so far
but in the end
it doesn't even matter"
Milten Magician jest offline  
stary 10-03-2009, 21:57   #27
najtwarrior
Użytkownik forum

najtwarrior's Avatar

Data dołączenia: 24 02 2009
Lokacja: Za granicami świadomości

Profesja: Royal Paladin
Domyślny O.o

O TAK KURWA!!! Jeszcze niech zrobią depo tylko na pacc żeby wszystko nosić w bp kurwa nie no teraz już tylko pacc albo nie ma gry!
Biznes to biznes
najtwarrior jest offline  
stary 10-03-2009, 22:23   #28
Qcyan
Użytkownik Forum

Qcyan's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2007
Lokacja: Debica

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Celesta
Poziom: 118
Domyślny

To oznacza ze na pvp-enfo w koncu bedzie cos na wzor aoli?
Qcyan jest offline  
stary 10-03-2009, 22:27   #29
Xr3
Zbanowany

Data dołączenia: 29 12 2007

Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 140
Domyślny

Moim zdaniem, kary za śmierci w dalszym ciągu są zbyt wielkie. Osoby niegdyś grające w Tibię, które przerzuciły się na WoWa, wyśmiewają tę grę twierdząc przy tym, że śmierć w Tibii kosztuje ich niemniej jak kilka dni grania + w niektórych przypadkach nerwy. W World of Warcraft, chodzi się padać dla zabawy. Spotkałem się ze stwierdzeniem, które mówi o tym, iż śmierć naszej postaci, powinna nas motywować do odrabiania strat i kontynuowania gry. Nie wiem jak w waszym przypadku, lecz mnie by to poniękąd od tego odpychało. Ogółem, ta gra mnie odpycha.
Xr3 jest offline  
stary 10-03-2009, 22:34   #30
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qcyan Pokaż post
To oznacza ze na pvp-enfo w koncu bedzie cos na wzor aoli?
na pvp-e nie ma blessów więc nie dotyczy to tych 2 serverów.
stary 10-03-2009, 22:45   #31
Spider
Użytkownik Forum

Spider's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003

Imię: Guhav
Gildia: Hades
Świat: Secura
Poziom: 181
Poziom mag.: 77
Domyślny

@Xr3
To sie odepchnij a nie srasz po forum jaka to tibja jest zua a dalej grasz. "Ić pograć w FoFa".

@Biedni facce
O nie?! Dlaczego?! Po co CIPsoftowi pieniądze?! Niech wam dadzą wszystko bo przecież to wy gracie a nie oni!

@KoXiS
Czy ja czegoś nie zauważyłem? Nie będzie można nosić na facc full wypas pro elo eku?!
<czyta jeszcze raz newsa> NIE! Będzie można nosić Yupi jesteśmy uratowani!!!

Z 4 blessami zmniejsza się szansa na wypadnięcie przedmiotu o 90%.

@Cała reszta kochanego forum tibia.pl
Narzekacie jakie to będzie złe, że niby teraz "tibia jest zua a po patchu będzie bardziej zua nisz jezt teras u wogule sie nie bencie dalo grac", a po patchu będziecie grać jak dotychczas .

Btw. to tylko patch! Zachowajcie troche siły na update letni bo pewnie już wiecie jaki to on nie będzie zły .

>>>KLIK!<<<
Spider jest offline  
stary 10-03-2009, 23:39   #32
Rozenix
Użytkownik Forum

Rozenix's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2008

Profesja: Paladin
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
Domyślny

@kilka up
To prawda - niezły patent aby zwiększyć sprzedaż pacc.
@kilka up
Pacc wcale nie podrożał - to euro w naszym kraju podrożało.

Bardzo pożyteczny patch. Cipsoft rox

23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal

ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/

Rozenix jest offline  
stary 11-03-2009, 07:24   #33
Wilczq
Użytkownik Forum

Wilczq's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2007
Lokacja: Wałbrzych

Domyślny

Moim zdaniem ta zmiana to kompletne dno, popsuje specyficzny tryb pvp, którym tibia mogła się poszczycić. Zabijając innego gracza miało się poczucie, że coś stracił - teraz z zabicia jakiegoś "h lvla" będzie mniej satysfakcji, bo odrobi ten lvl na bocie nie w dwa dni, tylko w jeden... pomijając aspekt straty doświadczenia, teraz NIEMOŻLIWOŚCIĄ będzie zabicie postaci z wysokim lvlem, bo zwolni się slot na amulet i każdy będzie nosił po 10bp ssa ;| jedyną pozytywną rzeczą jest to, że wzrośnie cena ssa i exp na hydrach będzie opłacalniejszy
stary 11-03-2009, 08:31   #34
Ben11
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 10 2006

Domyślny

Ale nic nie napisali o tym czy jak ktoś ma już kupione all blessy to czy mu zostaja? bo niebede drugi raz kupywał
Ben11 jest offline  
stary 11-03-2009, 10:06   #35
Lysy_Pedal
Zbanowany

Data dołączenia: 22 02 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3 Pokaż post
Moim zdaniem, kary za śmierci w dalszym ciągu są zbyt wielkie. Osoby niegdyś grające w Tibię, które przerzuciły się na WoWa, wyśmiewają tę grę twierdząc przy tym, że śmierć w Tibii kosztuje ich niemniej jak kilka dni grania + w niektórych przypadkach nerwy. W World of Warcraft, chodzi się padać dla zabawy. Spotkałem się ze stwierdzeniem, które mówi o tym, iż śmierć naszej postaci, powinna nas motywować do odrabiania strat i kontynuowania gry. Nie wiem jak w waszym przypadku, lecz mnie by to poniękąd od tego odpychało. Ogółem, ta gra mnie odpycha.
Chyba na mozg padles, ja bym zmniejszyl o jakies 20% przy pvm a przy pvp zwiekszylbym o 50%

TO WSZYSTKO PRZEZ JEBANYCH NOOBOW Z NON-PVP KTORZY PLACZA ZE IM NEOSTRADA PADA
Lysy_Pedal jest offline  
stary 11-03-2009, 10:13   #36
Rozenix
Użytkownik Forum

Rozenix's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2008

Profesja: Paladin
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
Domyślny

Też tak myślę - SSA pójdą w górę

23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal

ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/

Rozenix jest offline  
stary 11-03-2009, 11:24   #37
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez najtwarrior Pokaż post
O TAK KURWA!!! Jeszcze niech zrobią depo tylko na pacc żeby wszystko nosić w bp kurwa nie no teraz już tylko pacc albo nie ma gry!
Biznes to biznes
Powiedział jakiś kmiot, który (jak 95% FACCów) nigdy aola ani blessów nie miał. Ale zawsze fajnie pokrzyczeć.
stary 11-03-2009, 11:58   #38
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Muahahahaha.

Coś mało żalących się facców widzę. To pewnie dlatego, że tibia.pl jeszcze nie przetłumaczyła newsa. Chociaż pewnie część facców już się powiesiła z żalu.

Cipsoft ma zajebistą taktykę. Najpierw pobanował a teraz odrabia.
Erhion jest offline  
stary 11-03-2009, 13:30   #39
StagG
Użytkownik Forum

StagG's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: @

Stan: Niegrający
Gildia: Wild On
Świat: Saphira
Poziom: 56
Skille: n/a
Poziom mag.: 49
StagG ma numer GG -
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez najtwarrior Pokaż post
Biznes to biznes
aż tak bardzo cię to boli? ; (
Proste - kup pacca albo nie graj jak ci nie odpowiada >.<

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KoXiS Pokaż post
Zakladam, ze wszyscy maja pacc skoro sie ciesza. Bylo tak, ze osoby bez pacc'a mogly zakupic aola noszac jakies itemy z rare seta. Teraz to bedzie niemozliwe, bo bez pacc'a blessow nie kupimy. Wiec np. knight o 100 poziomie na faccu nie bedzie mogl nosic mms'a, mpa czy tez innych wartosciowych itemow, zarowno w bp jak i na sobie.

I jeszcze jedno. Cale to forum (przynajmniej wiekszosc) zakladalo, ze broken amulet to najwiekszy rar, ze nikt go juz nie zdobedzie. Teraz gdy wszystkie aole sie zamienia w brokeny... nooo jakby to powiedziec KOLEJNY RAR ZNISZCZONY. I to ten, o ktorym myslono, ze akurat go nie da sie i dac sie zdobyc nie bedzie mozna.

To smutne Cos czuje, ze na facc'u bez aola... Zdaje mi sie, ze koncze z ta gra, bo nie mam zamiaru takiej forsy wydawac zeby mi pieprzone itemy nie spadaly, ale akurat ten punkt to taki moj osobity i dziele sie nim okazyjnie piszac o tym co ta latka zlego, a nawet BARDZO ZLEGO przyniesie

Edit
Dodajac to co ktos wyzej napisal. Red Skull traci cale eq jesli nadal tak bedzie pomimo bless'ow, to red skull bedzie jak ktos na facc'u. Tylko promocja bedzie mu odbierala 30%, reszta bedzie zabierala tyle samo co u kogos bez bless'ow, bo komu z rsem bedzie sie chcialo kupowac bless'y za 100k? (oczywiscie mowie o osobach ktore maja red skulla na lvl 120+) To jest jaka kara dla mordercow, ale na wojnach stajemy sie mordercami mimo naszej niecheci do truskawkowej czaski, lecz tam robimy to, bo musimy walczyc o przetrwanie. Jesli jednak RS bedzie mial taki sam przywilej co ktos bez czaszki, to wtedy mordercy beda zupelnie bezkarni.

w nowej latce na sam poczatek dostrzegamy duzo rzeczy nam sprzyjajacych, ale gdy sie zastanowymi to widac, ze to kolejna namowa do placenia pieniedzy za ta gre. Wiadomo, kto chce placi, ale jak dla mnie to i tak ZA DUZO. A gra bez pacc'a stranie sie teraz jeszcze bardziej bez sensu
Co do spadku ceny i zniszczeniu kolejnego rar'a to się muszę zgodzić.
Ale wystarczyło by, żeby aol'e zamiast zamieniać się w broken amulety zamieniały się w 50k...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wilczq Pokaż post
Moim zdaniem ta zmiana to kompletne dno, popsuje specyficzny tryb pvp, którym tibia mogła się poszczycić. Zabijając innego gracza miało się poczucie, że coś stracił - teraz z zabicia jakiegoś "h lvla" będzie mniej satysfakcji, bo odrobi ten lvl na bocie nie w dwa dni, tylko w jeden... pomijając aspekt straty doświadczenia, teraz NIEMOŻLIWOŚCIĄ będzie zabicie postaci z wysokim lvlem, bo zwolni się slot na amulet i każdy będzie nosił po 10bp ssa ;| jedyną pozytywną rzeczą jest to, że wzrośnie cena ssa i exp na hydrach będzie opłacalniejszy
Popatrz na to z innej strony... zwalnia ci się slot na amulety - czy to ss, czy jakiekolwiek inne - wg. mnie na huntach to się bardzo przyda, bo to zawsze te kilka % ochrony przed żywiołem

A teraz - jaką masz satysfakcję z zabicia h-lvl, skoro i tak nosi aol?

Co do odrabiania botem - gdybyś miał ponad... powiedzmy 150 lvl, i byś już dostał bana - ryzykowałbyś deleta tylko po to żeby szybciej straty odrobić?
StagG jest offline  
stary 11-03-2009, 14:34   #40
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Co do spadku ceny i zniszczeniu kolejnego rar'a to się muszę zgodzić.
Co wy pierdolicie?

Nie sprzedawajcie broken amuletów jak 99% procent tibijskiego społeczeństwa to po kilku miesiącach zostanie ich kilka na serwie i dalej będzie rar.

Czemu społeczeństwo jest tak głupie?
Erhion jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania