|
Notki |
Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() No własnie obrazek jest calkiem wporzo wręcz wypas ale mialem nadzieje zobaczyc wojne a nie jakis tam obrazek.
|
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() po ciulu ta wojna twoi kumple postawali tak i niby to ma byc wojna czego nie ma pokazanej wojny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak przy okazji to wojna miedzy polakami a szwedami ![]() ![]() Pozdro! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() znowu polacy dostaną niezły w******* :)
wystarczy looknać nowe filmiki jak obrywaja i nic nie moga zrobić... a za zabicie manura oberwali bany bo zabili go wykorzystujac słaby punkt gry ;)
14:22 You see yourself. You are an elder druid. You are Plx of the Plx (Mustard man). |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Iława
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rycesz Okroglego Stolu
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
|
![]() Sf vs Divintus
![]() ![]() Pozdro Dla Całej AZURY AZURA WAR ![]()
10:42 You see yourself. You are a royal paladin. You are Royal Brother of the Mystical Brothers (Protected by Keinam). |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Świat: Xerena
Poziom: 121
Skille: 89/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Do abuka i benanzio:
Jesli chcecie zobaczyc wojne, macie 2 filmiki z wojny: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22154 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: Kołobrzeg
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() .................................................. .................................................. ....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 01 2005
|
![]() Cytuj:
Czy ja wiem czy polacy , austryjacy i mniejszosc szwedzka dostaja po dupie ?? ;>. No moze podadali , ale zobaczcie tez na statystyki LU , Divi.Sf gdy padlo odrazu odrobilo lvl , a nawet zrobili wieksze , a LU i Divi zostali na takich lvl na jakich padli Hail Silent Force ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Poza tym skoro filmiki robili czlonkowie Divintus, to myslisz ze umieszczali by filmiki w ktorych gina? Lepiej spojrz na deathlisty obu gildii, a nie sugeruj sie dwoma propagandowymi filmami. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 01 2005
|
![]() ja gram na azura ale daj jakies ss jak sie piora bo takie to nudne jest to sa koledzy z tibii na ss'sie
![]() 23knight/4mlvl/skille */* AZURA Lumiakard Ekon |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2004
Lokacja: Chodzież...
Imię: Prince Xall
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 119
Skille: 100/80+
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
To samo co ^^, Gratz.
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: London
Imię: Nilostan
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mortal Sin
Świat: Pandoria
Poziom: 155
Poziom mag.: 75
|
![]() Mam trochę czasu to moge wam opowiedzieć całą historię tej wojny, i obalićkilka nieprawdziwych opowieści.
Wszystko zaczęło się gdy azura miała około 4 tygodni, w najsilniejszej wtedy guildii znanej jako Anno Domini pokłuciło się 2 graczy, Falzer i Tano. Jako iż Tano był vice leaderem tej gildi i bratem leadera, wykopał Falzer'a z guildii, jak również jego rl kolege, najlepszego master sorca na azurze w tych czasach i teraz również, Minavand'a. Od tego zaczęła się ta wojna, jak możecie sobie wyobrazić, po stronie Minavand'a i Falzer'a stanęła większość high lvl Polaków, jak i również nieliczna grupka szwedów. Reszta ludzi pozostała w guildii Anno Domini. Minavand i Falzer, Predhator, Avanti Sorcerrer, Pokame i paru innych ludzi stworzyli guildie znaną w tamtych czasach jako Wanted. Mimo iż mieli liczną przewagę nad Anno Domini i wyższe lvle , przegrali tę wojnę ponieważ nie byli tak doświadczeni jako AD( anno domini), polacy chodzili huntowac w miejsca , w których bardzo łatwo ulegali licznym pułapkom. Po tej wojnie większość byłch członków Wanted musiała zaplacić spore kwoty i nie mogli wstępować do innych guildi przez 6 miesięcy. W lipcu, gdy AD przestało istnieć, Minavand i Falzer dołączyli do naszej gildi znanej wówczas jako Mortalions. W ten sam dzień Minavand został zabity przez byłch członków Anno Domini, w około 15 minut potem odpowiedzieliśmy atakiem co zapoczątkowało drugą wojnę na azurze. Mortalions przeciwko Pretorians i Exula Jul Gran. Nie mieliśmy zbyt wielkich szans w tej wojnie , ponieważ Pretoriansi i Exura~ mieli dużo wyższe lvl'e i więcej ludzi , po ich stronie stało wielu polaków na wysokich lvlach, co się potem na nich zemściło gdy zostali zabici przez swoich "przyjaciół" z guildii. Mimo licznej przewagi Pretoriansów, to my byliśmy przodem w tej wojnie, zabilismy ich duzo wiecej niz oni nas, lecz my stalismy prawie calymi dniami w pz , i walczylismy w nocy podczas gdy nasi wrogowie zdobywali lvle. Po paru dniach wojny, postanowilismy dojsc do porozumienia z wrogami i po zaplaceniu pewnej kwoty zostalismy wolni. Po tygodniu znowu wstrzęła się wojna , lecz tym razem tylko przeciwko członkom guildii Exura Jul Gran ( Hawek, Manur, Exmind, Anakin Darkwood etc.) Po około 2 miesiącach wojny dołączyli się do nich Anglicy i wszyscy inni szwedzi, znani jako Divinitus. Guildia Exura Jul Gran ciagle zmieniała swoje nazwy, czasami bywały tygodniowe pokoje na azurze, lecz wciąz szwedzi lub anglicy łamali swoje słowo. Ostatni pokój , który był 2 tygodnie temu i trwał przez tydzien , znowu przerodził się w walki, lecz tym razem Silent Force( większość polaków , paru szwedów i 2 austryiakow) ma liczną przewagę nad Veangance ( Manur, Mataca, Trevelyan). Polacy zaczynają wreszcie prowadzić w tej wojnie, i wątpie , żeby się już to mogło zmienić. Myślę , że opisałem tę wojnę bardzo szczegółowo i wystarczająco, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() Panie Bloker zaczolem juz pisac sprostowanie.
Powiedz pan jakim charem grasz/ grales na Azurze. bo w tym co napisales widze same byki ![]() ja bylem jednym z polakow ktorzy walczyli od zawsze po stronie AD i Divinitus. Powiem wiecej- mieismy nieformalny ale w miare pewny sojusz z Mataca. zmienil to bk hause ale to inna opowiesc. i z mojego punktu widzenia histria azury wygladala nieco inaczej Napisz swoj nick to moze opisze dokladnie co mi sie w Twojej interpretacji nie podoba ![]()
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
|
![]() Ta , Pan panie bloker pominoles pare szczegolow. No moze wojna zaczela sie od wykopania Falzera z AD , ale to nie byl glowny powod wojny. Gdy "wanted" mialo ogromna przewage nad AD zdazyl sie wypadek , Haotaru Tamoe , Falzer , Ratzoh , Drazharm (chyba ale nie jestem pewny ) i wilu HLVL z Wanted podostawali bany. Niepamietam juz za co , ale to sie bardzo odbilo na wojnie , malo tego Thor Phyroflame ktory wtedy byl "czlonkiem" Wanted szpiegowal dla AD , gdy ruszalismy zabic Hawka lub Tana nagle oni dawali loga albo stali w PZ . Sossar ktory wtedy byl jednym z najwyzszych lvl na Azurze nie zabardzo kwapil sie do tego by zabijac wrogow z AD , gdy Ad zaatakowalo mnie (Pokame) i Unholy Sainta w Venore nawet nie pomagal nam , stal sobie w miejscu a AD tez go nie ruszalo. Po zakonczeniu wojny nie musial rowniez za to placic.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |