|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38
Stan: Na Emeryturze
Imię: Michael de Löwe
Profesja: Elite Knight
Gildia: Die Kreuzritter
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
|
![]() Pomysł nawet dobry...
Ale poczekam ze ściąganiem aż pojawi się coś więcej niż tylko możliwość zrobienia połowy jednego outa... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Wpisy bloga: 34
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tiglatpilezar
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Muszę przyznać, że program całkiem fajny, lecz póki co mało funkcjonalny. Jak już uda ci się dorobić resztę outfitów z addonami to uznam ten program za świetny.
![]()
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2008
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: Flis Apola
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 15
Poziom mag.: 9
|
![]() Popieram Garga! jedendwatrzyczterypięćsześćsześćsześćsiedemosiemdziewięćdziesięć
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2007
Stan: Niegrający
Imię: Pro Chidori
Świat: Guardia
Poziom: 23
Skille: Sła/be
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() popieram FlisApola ,który popiera Garga
![]()
![]() |
#25 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() A ja popieram to, żeby nie było spamu.
Pracuję nad doskonaleniem funkcji programu, pracę będę również robił po szkole.
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Białystok
Wpisy bloga: 9
Imię: (Rencista)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Kaszel, dam Tobie robotę, kiedy skończę betę z Citizenem, napotkałem drobne kłopoty ;[
![]() |
![]() |
#28 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Następna wersja FM'a pojawi się we wtorek po 17:00 lub w sobotę po południu (wszystko zależy od tego czy się wyrobię przed wycieczką, czy po niej).
Nowości w wersji 1.3: -nowy interfejs (zbliżony do tibijskiego), -cieniowanie poszczególnych części, -udoskonalenie koloryzowania (algorytm stworzony tak, aby nie było żadnego błędu prócz jednego, którego szanse na wywołanie=1:100000), -test outa na plcacówce (będziesz mógł nią chodzić i robić foty na zrobionej przeze mnie miejscówce), -full citizen outfit, -creditsy, -menu.
![]() |
![]() |
#29 | |
Just an Orange
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Jak znajdę czas (a w supporcie jest go mało ;x) to posklejam jakieś addony.
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
nie sklejaj citizen female - to moja robota @Shivek juz nie dlugo bedzie reszta female ![]()
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Ciekawy pomysl, ale nie wyklucza faktu ze jest troche "nie fajny".
To ze program koloruje ci outfity, wcale nie uksztaltuje twoich umiejetnosci w robieniu outow. Nowi userzy ktorzy przykladowo chcieli by zostac pro outfiterami i robic rozbudowane outfity, niczego sie nie naucza. Przeciez my wszyscy zaczynalismy od najprostrzych czynnosci jak kolorowanie outfitow. Ja sam robiac outfity wiem ze samodzielne nakladanie kolorow durzo mi w przeszlosci pomoglo, bo dzieki temu umiem cieniowac, nakladac detale i etc. Rownie dobrze mozna wejsc w klijenta Tibii i w 5 sec zrobic outfit, tak jak to jest pokazane w poradniku Cloya... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
btw. pr0gram również nie będzie do tworzenia outów, więc nie mów: "Fajny pomysł, lecz nie zrobisz tam nowych outów. Ja wolę kolorować 40 outów co zajmie mi 4 godziny lub zrobić atak klonów."
Ostatnio edytowany przez Shivek - 18-05-2009 o 08:37. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Just an Orange
![]() |
![]() Muszę się drogi Paczu ze Shivkem zgodzić. Ja umiem jako tako robić własne outy, a nie chce mi się siedzieć kilka godzin nad mieszkańcami miasta do fake'a. Taki program może być pomocny dla bardziej zaawansowanych fakerów którzy nie muszą się już za wiele uczyć.
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem może to być ciekawy program, o ile wyjdzie w 'pełnej wersji'.
Ułatwi niektórym pracę przy Fake. W chwile można by było zrobić kilka takich Tibijskich(chociaż na moje to nakładanie kolorów np. w photoshopie czy tam gimpie to nie taki duży problem, o ile ma się odpowiednie już przygotowane materiały.) A co do Twojego posta Pacz, to wiesz, jak ktoś będzie chciał robić własny outfit to zacznie robić sam.
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po baardzo długiej przerwie....
Z początku myślałem że to fake. Zajrzałem, ściągnąłem. Noo... bardzo przydatny programik. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Lokacja: Kalisz
![]() |
![]() Pacz ma tu dużo racji, ale tak jak było mówione wyżej i takim osobom program przyda się do robienia np. przechodniów, których zresztą nigdy nie chciało mi się robić.
Po przemyśleniu napisałem to samo co garg xD
![]() |
#37 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @Shivek
Cytuj:
Cytuj:
@Gargoin To ze ty umiesz kolorowac outfity, to nie znaczy ze inni rowniez umieja i musza sie ograniczac do kozystania z tego programu, albo tak jak OTS ME. Ostatnio edytowany przez Pacz_knight - 19-05-2009 o 14:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Ale nie mówcie mi że kolorując 2456 outfitów pokroju citizen itp. nauczę się robić pr0 outfity... Jeśli ktoś będzie chciał się brać za robienie pr0 outfitów to sam zacznie robić... @down: Tyle że ME robi coś gorszej jakości ( fakt ten program też nie będzie genialny ). Co do outów to żaden początkujący nie zacznie malować outów "ręcznie", skoro może przykładowym GIMPem... I ten program właśnie ma na celu zastąpienie koloryzacji w - przykładowym - GIMPie.
Ostatnio edytowany przez X-Zero - 19-05-2009 o 15:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Teraz jest mowa o zwyklym kolorowaniu. Nikt nie powiedzial ze pokolorujesz zyliard outfitow i wskoczy ci skill w robieniu pro outfitow... Chodzi o to zeby poprubowac, robic cos samodzielnie, czegos sie nauczyc i dojsc do czegos metoda prob i bledow. Dobrze rozumiem ze robienie przykladowych mieszkancow do fake'a to kupa roboty i lepiej polegac na takowym programie. Wlasnie do robienia tych pro outfitow potrzebne sa podstawy, a przy okazji kombinujemy co i jak, uczac sie chocaz by takim kolorowaniem ![]() Nie jestem przeciwny temu programowi, lecz robi sie z tego kolejny progam pokroju ME... Ostatnio edytowany przez Pacz_knight - 19-05-2009 o 15:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Dziś nie będzie v1.3. W wersji 1.4 postaram się pobawić alfa czanelem, przez co zniknie odcień białości (0 kłopotów z kolorowaniem outfitów).
A Pacza proszę o gadanie na PW. |
![]() |
![]() |