|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Owszem, teraz trzeba posiedzieć przy tym kilkanaście sekund dłużej.
@Mowa była o MC, nawet nie o botach |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Ja mógłbym się założyć, że napewno nie mają takiego clienta, jak ty gadasz... Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Jak już, to jest to robione programami do podmiany bitowej, a nie w kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu. A ja umiem odpalić normalnie dwa niezmodyfikowane klienty, jestem ivul expert?
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Piła
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 135
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() @up
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
A co do banów jest jeden sposób: wykrywanie ip oraz nazwa użytkownika i kompa i po kłopocie. No, ale i to dal pr0 haxów żaden pr0blem.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Skąd wiesz co myślę? o.O Napisałem, że to nie jest problem wykrywać automatycznie, a nie że wykrywają czy nie. Nie używam mc ani botów, więc nie interesuje mnie jak to wykrywają.
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Piła
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 135
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() @Shoq
Człowieku wiesz, że sam sobie przeczysz? Uwielbiam takich ludzi xD Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zbanowany
|
![]() No tak, ale czemu się tak bulwersujesz- przecież on nie pisał nic o C++. Zapewne chodziło mu o kod źródłowy przedstawiony w heksadecymalnym systemie liczbowym. Czyli tak jak mówisz- chodzi o podmianę bitów jakimś hex edytorem, a dla kogoś kto lubi się bawić niskopoziomowymi językami, stworzenie MC nie powinno być problemem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Na Tibia.com pisało coś w deseń: "Today, we punished XXX accounts for modifying the client." Czyli wnioskuję, że automat wykrył XXX modyfikacji klienta i zbanował wszystkich, używających zmodyfikowanych klientów. Następnie, biorąc pod uwagę fakt, że MC jest modyfikacją klienta, wysuwam wniosek, że automat to wykryje. Więc wnioskuję, że mc może być wykrywane przez automat, ale na dobrą sprawę nie wiem tego na pewno. Dziękuję. A masz pomysł JAK to zrobić?
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiem co to MMF2 i chyba się nie zrozumieliśmy - pytam, czy masz pomysł, jak wyciągnąć kod źródłowy Tibii.
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Kod źródłowy Tibii czy klienta? Nawet nuby wiedzą, że to 2 zupełnie inne rzeczy.
Kod klienta krążył po necie od niemal początków tej gry... A kod źródłowy Tibii w historii gry był wykradziony tylko raz i wątpię, że kiedykolwiek ktoś zrobi to ponownie. Nie chodziło mi o C++ jak to już ktoś wyżej napisał, zwykłym Delphi czy WinHexem zmieniając 1 wartość tworzymy MC i WIEM, że GM/CM używają identycznego. Nie jestem tylko w stanie powiedzieć, czy CipSoft również. Owszem, MC MOŻE być wykrywalne przez system, jednak byłoby to IDIOCTWO, gdyż wtedy GM/CM złapany na przewinieniu nie mógłby udowodnić, iż w tym samym czasie NIE UŻYWAŁ żadnego lewego softu, jedynie MC. A niestety CS nie wierzą swoim wolontariuszom po tym, jak 1 przyznał się do używania Unofficial softa, a 2giego złapano na używaniu owego. Wniosek? Pewną odpowiedź poznamy dopiero, gdy rozkminimy system, jednak co do MC można być w 95% pewnym, że jest nie do wykrycia. A najlepszym tego dowodem jest to, że tak naprawdę jeszcze nikogo nie złapano za MC. Mało tego, niektórzy ludzie używający MC i bota dostali ban na 1 char, a na 2gi już nie. ~A/. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Kod źródłowy klienta chodzi po necie od początku? Chciałbym to zobaczyć.
Kod źródłowy Tibii (silnik serwera) chyba nie został wykradziony, jedynie mapa i skrypty npc.
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
|
![]() To dziwne, bo sam mam skrypty npc
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2008
Świat: Nerana
|
![]() napisane przez graczy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenTibia_Server
To dla tych, co myślą, że noobki włamały się po serv0ry cipów. Cytuj:
Dobra, ja postanawiam spytać się o to CipSoftu. Kod źródłowy da się odzyskać. Nie wiem jak to zrobić, bo aż tak zaawansowany informatycznie nie jestem (jak porządnego programu ni umiem zrobić). No ale komu się chce spędzać tyle czasu dla durnej gry która jest tworzona od 10 lat (odnalezienie kodu zajmie więcej, a do tego nowe aktualizacje?)
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
|
![]() To znaczy, że ten evul haxior parę lat temu nie wykradł skryptów npc, tylko są one sfingowane? o.O
To skąd wiesz, że się da?
![]() |
![]() |