Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-01-2005, 18:32   #21
Eleander
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Kraków

Smutny Pacc

Hmm... sam niedawno kupiłem pacc i muszę przyznac że udogodnienia są, ale ... ja np. chciałbym mieć kopalnie Kazoo na terenach pacc,bo niby sa te tomby ale... jest ok do momentu jak sie stalkery przyplączą i gfb trzeba ładować.A w kopalniach jest spoko więc trzeba do kopalń chodzić a to tereny facc i scisk jak cholera ale to w sumie najmniejszy problem, najbardziej mnie wkurzają nooby których na terenach facc jest od ...... , dlatego kupilem sobie pacc i niewychylam nosa z tombów
Nikt mi nie zabija potworków, nie bije mi rotów zrulowanych do treningu.A przynajmiej baaaaardzo rzadko.Rzadko też a właściwie nie słyszę fri item plx , plx ... .
Może dlatego że nooby nie kupują pacc.. No cóż wiem że wieększośc graczy to tak jak ja maniacy rpg ale ja tam wolę mieć spokój a w tombach jak w tombach - ciemno Ale i debili rzadko się spotyka .

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-01-2005, 19:18   #22
Koko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2004

Domyślny

Wlasnie nie kazdego stac tak jak mnie, ale zeby miec pacca odmowilem sobie chyba wszystkie przyjemnosci, zeby tylko uzbierac dana kwote. Mysle ze jak macie komputer i stale lacze to i nie bedziecie mieli problemow z nazbieraniem pieniedzy!
Koko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2005, 20:58   #23
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny afff

Temat bez sensu :/ Co z tego że PACC mają dużo przywilejów? Płacą to mają i tyle :/ Nie podoba sie to grać nie musisz... Sam mam PACC od niedawna ale już sie przekonałem że warto było się szarpnąć mimo iż bogaty na serio nie jestem...

Ostatnio edytowany przez ripper - 02-01-2005 o 21:00. Powód: błąd :p
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2005, 21:01   #24
Wilq
Użytkownik Forum

Wilq's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów

Domyślny

Moim zdaniem jest dobrze, bo ktos kto kupi pacc widzie roznice, a kiedy wiekszosc rzeczy byla by dla facc to nikt by premium nie kupil, oni musza zarabiac. I tak nic nie zmienisz...

Cya

Ostatnio edytowany przez Wilq - 02-01-2005 o 21:07.
Wilq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 00:04   #25
Zindahjira
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój

Zindahjira ma numer GG 7212802
Domyślny

Greetings!!

Masz Pacc = utrzymujesz CIPsoft i masz wiele udogodnień w zamian.
Masz Facc = masz dużo mniej, ale i tak się ciesz, że możesz grać.

Jeszcze jedno. Ostatnimi czasy podniósł się straszny raban, że najstarsze światy są już przeludnione i żeby zamknąć dopływ nowych graczy chcących grać za friko. I CIPsoft ma do tego prawo. Możliwe, że zrobiliby w ten sposób, że na niektórych serwach można by grać za darmo a na taką Anticę przenieść się po zakosztowaniu Tibii i po decyzji o wykupieniu Pacc.
Zasada jest prosta - płacisz to wymagasz.

BTW Ja nie mam Pacc i jak na razie nie zamierzam kupić gdyby ktoś się czepiał, że bronię Pacców. W końcu studenci to biedny naród

Powodzenia na polowaniach życzę.

stary 03-01-2005, 15:56   #26
Darki Jovski
Użytkownik Forum

Darki Jovski's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Stan: Tutor
Problem

No tak , kazdy by chcial miec swój wlasny domek ale chciec a mnieć to dwie różne sprawy. Te wszystkie nowosci itp. tylko dla PACC są po to by FACC kupowali PACC , a PACC nie żałowal ze kupił PACC Myślac tak jak CIPsoft mozna dojsc do tego ze po co oni bede dawac darmozjada nowe rzeczy , urozmaicenia skoro nic z tego nie maja ? BEz tych rzeczy nie bylo by chetnych do kupienia PACC a co za tym idzie nie bylo by fundzuszy na utrzymanie serverów i nie bylo by TIbii. Moze i to nam nie pasuje ale lepsze to niz nic !

Darki Jovski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 16:03   #27
Kas
Użytkownik Forum

Kas's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Warszawa Rembertów

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom mag.: 7
Kas ma numer GG 4084463 Kas ma login Tlenu kas8_13@op.pl
Problem Masz racje

Masz racje zgadzam sie z tobą to nieuczciwe. Najgorsze że Pacce mają bardxzooo sile czary a ja mam knighta i byłem zabity 15 razy w tym 11 razy przez PACAA! Trzeba zaapelować do Cipofwca żeby tak niedyskyminoewali FACCÓW! !!!!!!!!!!

Kontak ze mną muj Charakter:
Rycek Kaspaxasas
(niedoszly Druid) Kas el'ziom

Ostatnio edytowany przez Kas - 03-01-2005 o 16:07.
Kas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 16:26   #28
BenyTibia
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: daleko.. daleko..

BenyTibia ma numer GG 3578607
Brak ikony

Żeczywiście Varmin ma troche racji ale nie do przesady!! Ludzie!!! Bez PACCów nie było by Tibii !!! Chcesz równouprawnienia z PACCami to se kup PACCa!!! CIPowie na czymś muszą zarabiać!!!

PS. Ale domki to by mogli dać
BenyTibia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 16:34   #29
Hengar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 11 2004

Domyślny

Masz problem? ~Kup Pacc
Nie masz? ~Nie kupuj
Jak kupisz pacc ro bedziesz mowil calkiem na odwrot
Hengar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 16:34   #30
mysiupysu
Użytkownik Forum

mysiupysu's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: Kaz/danubia

mysiupysu ma numer GG nie podaje juz mam d
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Varmus
Koleżanki i koledzy Gracze. Być może ten temat powinien być w CIP Soft suxx,
ale wydaje mi się że problem jest na tyle nurtujący, że zasługuje na osobną publikację. Otóż chodzi mi o dyskryminację FACCów względem PACCów.
Rozumiem, że skoro PACCe płacą za Tibię, to powinni mieć więcej i lepiej niż zwykli FACCowie. OK. ALE NIE AŻ TAK!!!

Rozumiem dodatkowe tereny. Rozumiem odrębny świat. Rozumiem nawet tę cholerną promocję (promotion), ale bez przesady!
FACCe , po pierwsze, nie mają dostępu do wszystkich potworów.
Po drugie, co mnie tym bardziej wkurza, NIE MOŻNA KUPOWAĆ DOMKÓW.
Po trzecie, NIE MOŻNA W NICH NAWET - będąc zaproszonym - SPAĆ NA ŁÓŻKACH!!! Wszyscy zapewne się orientują, jaki ważny jest własny kąt!!
Różnica między PACC a FACC, jest ogromna, a CIP powinien jednak się orientować, że nie każdego stać lub nie chce wydawać 59,95 euro za niecały rok!! Proszę się dzielić opiniami na ten temat. Pozdrawiam.

q*wa jak widze taki temat do mi sie zygac chce. Nie mam pacc ale rozumiem to wszystko i tak cieszcie sie ze bez pacc mozna grac a CipSoft musi jakos zarabiac na zycie i utrymanie serverow wie nie pier*** mi tutaj o dyskryminacji

A i pisalem to nie czytajac zadnego posta po za 1 bo nie chce se nerwow psuc
mysiupysu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 16:41   #31
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kas
Masz racje zgadzam sie z tobą to nieuczciwe. Najgorsze że Pacce mają bardxzooo sile czary a ja mam knighta i byłem zabity 15 razy w tym 11 razy przez PACAA! Trzeba zaapelować do Cipofwca żeby tak niedyskyminoewali FACCÓW! !!!!!!!!!!

Kontak ze mną muj Charakter:
Rycek Kaspaxasas
(niedoszly Druid) Kas el'ziom
Szkoda, że nie na moim świecei bo bbym cię zabił(mam pacca). Nie będę już pisał czemu uważam, że jest sprawdiedliwie bo już było napisane 31243,4 razy...

@BenyTibia
Było już pisane czemu lepiej nie: P Poszukaj

W krainie pacc przde wszystkim nie ma praktycznie n00bostwa, a to za sprawą tego, że gracze doświadczeni, którzy już do czegoś doszli(jako facc) sobie go kupują, dlatego tak żadko zdarza się jakiś n00b, który po prostu nie miał na co kasy wydać...
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 16:56   #32
Gniew Mroku
Użytkownik Forum

Gniew Mroku's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

Domyślny

Nagle przypomniał mi się pewien stary news:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Z powodu zbyt duzego tloku na serwerach wywolanego przez graczy bez PAC oraz duza ilosc MC ktore powoduja laga ktory utrudnia gre gracza z PAC od nastepnego update nowe postaci beda mogly zalogowac sie za darmo przez pierwsze 30 dni na nowopowstajacym serwerze o nazwie Freebia. Po tym terminie bedzie trzeba wybrac jeden z juz istniejacych serwerow na ktory bedzie mozna sie bedzie zalogowac tylko i wylacznie posiadajac PAC.

W zamian za odebrenie mozliwosci stalej gry za darmo CIP udostepni na Freebi wszystkie bonusy normalnie dostepne tylko dla PAC dla wszystkich graczy.
Czyli:
Bedzie mozna sie zalogowac nawet jak bedzie ponad 850 ludzi online.
Bedzie mozna zwiedzac wyspy dla PAC
Mozna bedzie sie nauczyc czarow normalnie dostepnych tylko dla PAC.

Orginalny text:
Because of large amount of players without premium account and extensive use of Multi Client programs causing several lag problems for premium account users after next update new players will be able to play for trial period of 30 days on Freebia server. After that time player will have to choose one of already existing servers in order to log-on again. All worlds beside Freebia will become premium only worlds.

However to increase experiences on Freebia for new players everyone will be able to enjoy benefits previously accessible only for Premium Account players, including:
No player limit on log-on
Access to all areas
Ability to learn all spells.
Kto wie, może to nie był by taki zły pomysł(me i tak FACC 4ever).
stary 03-01-2005, 16:56   #33
Matrixen
Użytkownik Forum

Matrixen's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2004
Lokacja: Świnoujście

Matrixen ma numer GG 3427067
Domyślny Kolejny polski noob

Masz szczescie ze wogle w ta gre mozesz grac co by bylo gdyby TYLKO Pacc mogli grac w tibie. twoj temat nie ma sensu N/C
Hail JAMERA!!!
Jak cos moj nick na jamerze - Masterio Matrien
Matrixen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 17:05   #34
PacMan
Guest

Domyślny

Nie chciało mi się czytać poprzednich postów więc może po kimś powtórze...
Jak ci się nie podoba to zarządź strajk - zbież ludzi i nie grajcie tak długo w tibie aż CIP'y coś z wami zrobią...
Ja tam dziękuje że jest taki fajny MMORPG jak tibia i to za free ...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 17:42   #35
Łowca Smoków
Guest

Domyślny

szczeze mowionc po co k**wa jest ten pacc??

kazdy powinien miec te same prawa np.:

1)kazdy moze kupic domek
2)-=- powinien miec dostemp do wszystkich potworów (np.hero,dragonlord)

-oni -my

Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 17:49   #36
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Facc to swoista wersja demo. Jak wgrywasz demko jakiejs gry, z CD-Action albo innej gazetki, podoba ci sie to tez podnosisz larum ze powinno byc wiecej mozliwosci?

Tibia daje duzo wiecej niz zwykle demo, i w sumie w ten sposob bardziej rozbudza apetyt. Kup sobie pacca lub sie zamknij.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 17:49   #37
Shin Chan
Użytkownik Forum

Shin Chan's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: Sanok

Shin Chan ma numer GG 1558308
Domyślny

Pacce PLaca Pacce maja

dla mnie Facc nie musi miec domku ani demonow ani nic innego

Facc czy Pacc zawsze zdycha tak samo
nie musze isc na Necro zeby mi bohy Wypadly, ani na Hero zeby mi C set Wypadl

edit: W****ia mnie jak ktos mowi ze Facc to DEMO , gowno Prawda *** ci z Pacca jak cie gosciu na Faccu zhuntuje reszta zycia na edron ank darashi

Facc to Tibia -Nie DEMO tylko Pacc to Tibia + DoDatek

Śmierć? Nieważne! / Żyć? Nieważne! / Ważne - zwyciężyć!

Ostatnio edytowany przez Shin Chan - 03-01-2005 o 17:54.
Shin Chan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 18:21   #38
Dowizul z Inferny
Użytkownik Forum

Dowizul z Inferny's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Ostrów Wlkp.

Dowizul z Inferny ma numer GG 3923320
Domyślny

CIP`y muszą z czegoś żyć i utrzymywać firme rozumiem to
domki promocja czary stroje tereny to też rozumiem

ale jedna żecz mnie wkuza!! kiedy w kturyum update była jakaś żecz dla facc?? niepamiętam tego i dużo graczy też nie!! więc niech dadzą coś dla facc może więcej wiary zacznie grać w tibie i kupi pacca a nadodatek gdyby te pace potanialy to więcej osub kupiło by paca podstawowa zasade ekonomi!! ale też bez przegiec z tom niką ceną dam jeden przykład:

-idziesz do piekarni i widzisz że chleb kosztuje 10zł a bułki 15gr więc kupujesz kilka bułek ponieważ są tańsze o wiele i wogule tanie

-w piekarni chleb kosztuje 1,20 (normalnie) a bułki 20gr za 50 bułek to nieopłaca się piekarni

czyli cena niemoże być zbyt niska bo to nieopłacalne ani zbyt wysoka bo nikt nie kupi i to też nieopłacalne a według mnie cena pacca jest zbyt wysoka wzorując się na wypowiedziach innych i cenach premiowania konta z innych gier to pac powinien tanieć więcej osub by go kupiło!!

P.S jeżeli komus by się chciało mam prośbe niech przetłumaczy to, zbieże podpisy i argumenty i niech napisze list do cipów aby o stanienia pacca wg. mnie cena pacca powinna wynosić 50 zł na 3 miechy!!

Dowizul z Inferny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 18:41   #39
Marshal
Użytkownik Forum

Marshal's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Neptera
Poziom: 51
Skille: 78/57
Poziom mag.: 15
Marshal ma numer GG 3445181
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Łowca Smoków
szczeze mowionc po co k**wa jest ten pacc??

kazdy powinien miec te same prawa np.:

1)kazdy moze kupic domek
2)-=- powinien miec dostemp do wszystkich potworów (np.hero,dragonlord)
Genialny pomysł! baa, ja nawet wiem jak przekonać do niego CIP Team! Bardzo prosto: znajdz kogoś (najlepiej św. Mikołaja, albo jakiegoś multimilionera) który sam zasponsoruje całą Tibię (tj. zapłaci za utrzymanie serverów itp.) i wtedy nie będzie potrzeby dzielenia graczy na PACC i FACC

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kas
Eee... jakie to te baaaaaardzo silne czary? Ja wiem jedynie o UE... no jakieś jeszcze potężne czary? Jakby SD, Explo, E-Wave i GEB były dla PACC'a to mógłbyś tak powiedzieć...
Marshal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 18:44   #40
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Imię: Topork
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zindahjira
Jeszcze jedno. Ostatnimi czasy podniósł się straszny raban, że najstarsze światy są już przeludnione i żeby zamknąć dopływ nowych graczy chcących grać za friko. I CIPsoft ma do tego prawo. Możliwe, że zrobiliby w ten sposób, że na niektórych serwach można by grać za darmo a na taką Anticę przenieść się po zakosztowaniu Tibii i po decyzji o wykupieniu Pacc.
Zasada jest prosta - płacisz to wymagasz.
To w takim razie zwiększyła by się liczba na innych światach i znów pełno światów było by dla pacc, a wtedy po jakimś czasie cała gra była by dla pacc...

slimaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania