Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-02-2010, 00:03   #21
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Cytuj:
Z punktu widzenia moralnego - również. Ogólnie przyjętą normą postępowania w Polsce jest masowe ściąganie utworów audiowizualnych z internetu i nie zostanę za to przez nikogo potępiony (po za paroma wyjątkami).
Czy te dwa zdania jakoś się ze sobą łączą?
A dlaczego nie widzisz tam logicznego połączenia? Drugie zdanie opisuje moralność w Polsce.

W tych dwóch zdaniach w pewnym sensie udowodniłem, że moje poczynania są słuszne moralnie, gdyż nie spotykają się z dezaprobatą większej części społeczeństwa. Trzeba pamiętać o tym, że z definicji - moralność określa co jest dobre, a co złe. A kto o tym decyduje? Właśnie to społeczeństwo, które ciągnie mp3 z neta jak leci

@Ryba: Ciiiii

Ostatnio edytowany przez Tompior - 26-02-2010 o 00:04.
Tompior jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-02-2010, 00:04   #22
milano8
Użytkownik Forum

milano8's Avatar

Data dołączenia: 28 04 2007
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Imię: L
Świat: Konoha-Gakure ?
milano8 ma numer GG 1559165
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghernie Pokaż post
Ja dalej tęsknię za Odsiebie.
ja te, no ale przynajmniej w zastepstwie przeklej jest mimo ze to nie to samo, ale co zrobisz xD
stary 26-02-2010, 02:13   #23
niesmiertlenywojowniktibi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 07 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Witam, mam pytanie do użytkowników tego forum, ponieważ jak mniemam Torrent wśród Was jest bardzo popularny.

A więc mam następujący problem - używałem BitComet przez długi czas, ale zawsze miałem problem z tym, że gdy BitComet był włączony nie mogłem korzystać z żadnej przeglądarki internetowej. Tak samo było do 10 minut po wyłączeniu klienta sieci Torrent. Myślałem, że to wina BitComet'a, ale zainstalowałem Azureus'a, i przy nim też mam ten sam problem. Mój system operacyjny to Windows Vista, 32-bitowy, SP1.

Czy ktoś jest w stanie pomóc mi rozwiązać ten oto problem?
Sieć jest pewnie zajęta przez wysyłanie jak i odbieranie więc na Twoim miejscu na początku bym zmienił limit wysyłania i odbierania. Nie wiem jaki masz Internet ale wiedz, że na przykład neostrada czyli adsl działa asymetrycznie czyli jeśli masz opcję 1 Mbps to wysyłanie zapewne tylko 256 Kbps. Zmień sobie tak jak ci odpowiada, najlepiej gdyby program to torrentów zajmował z 80%, chyba, że masz szybki Internet to sobie zostaw tyle ile uznasz za stosowne. Ja przy łączu 6 Mbps zostawiłem na komfortowe przeglądanie 1 Mbps i wszystko ładnie działa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Tak samo było do 10 minut po wyłączeniu klienta sieci Torrent.
A odnośnie tego to można wyłączyć w procesach jeśli program jeszcze nie zamknął się, albo zamykam aktywne połączenia programem TCPView. http://www.dobreprogramy.pl/TCPView,...ows,12639.html

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan Pokaż post
WYPRASZAM SOBIE. Ja tylko sciagam legalne pliki przez p2p. W zyciu bym nie pomyslal zeby sciagac nielegalne pliki, a co dopiero uzyc do tego sieci p2p.
Wiesz byłem ostatnio w kilku zachodnich krajach i po obejrzeniu cen jak i traktowania klientów zdziwiłem się bo żeby w Niemczech i Francji były tańsze gry, filmy, muzyka, oprogramowanie, a już nie wspomnę o ich średnich pensjach...

I jeszcze odpowiedz dlaczego jak kupuję oryginał to muszę oglądać na początku jakieś pierdoły dotyczące surowego ścigania, amerykańskiego prawa, zakazu kopiowania, publicznego wyświetlania itd. oczywiście tego badziewia nie można przewinąć (na okładce może być, nie przeszkadza mi to). Dlaczego dvdripy z sieci tego nie mają tylko odtwarzasz czym chcesz i wszystko pięknie chodzi? Dlaczego to te napisy z sieci tworzone przez ludzi dla ludzi, a nie zysku są często lepsze od tego co serwują nam wytwórnie czy inni dystrybutorzy odpowiedzialni za to? Jak się płaci to się wymaga, a jeśli pirackie wersje są lepsze to nic dziwnego, że piractwo jest takie duże. Tak samo kupując oprogramowanie gdzie trzeba się rejestrować, podawać dane osobowe itp. Zabezpieczenia już po kilku dniach są łamane i udostępniane są wersje bez zabezpieczeń. Taki pirat jeśli korzysta z pirackich programów nie musi podawać swoich danych i w razie wycieknięcia takich danych z serwerów firmy produkujących dane oprogramowanie nie naraża się na problemy z tym związane czyli w skrócie spam, kradzież tożsamości czy przez inne niebezpieczne procedery. A uczciwy jest jak zawsze w dupę jebany.

A co do moralności to oni sami jej nie mają. Patrzą jak tylko z was wydoić pieniądze i mają was w dupie. Nawet ostatnio według nich wolne oprogramowanie nie różni się niczym od piractwa.

Ostatnio edytowany przez niesmiertlenywojowniktibi - 26-02-2010 o 02:26.
niesmiertlenywojowniktibi jest offline  
stary 26-02-2010, 10:05   #24
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez niesmiertlenywojowniktibi Pokaż post
Wiesz byłem ostatnio w kilku zachodnich krajach i po obejrzeniu cen jak i traktowania klientów zdziwiłem się bo żeby w Niemczech i Francji były tańsze gry, filmy, muzyka, oprogramowanie, a już nie wspomnę o ich średnich pensjach...
Nie sadzilem ze ktos wezmie moja odpowiedz na powaznie A co do tego co napisales to wiem jaka jest sytuacja na zachodzie

A modkom proponuje zamknac temat, bo sie offtop robi, a problem juz jest rozwiazany.

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania