Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-01-2005, 19:51   #21
Wilq
Użytkownik Forum

Wilq's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów

Domyślny

Moim zdaniem szkoda marnowac kase na mf juz lepiej kupic life ring i robic runki, ja tak robie i zle na tym nie wyhodze
Ps. Oczywiscie takie rozwiazanie zalezy od swiata...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-01-2005, 19:55   #22
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Przy robienu run (uhy , sd , gfb , przy tych sie najbardziej opłaca) Po zrobieniu bp runek i sprzedaniu ich można wydac 3/4 kasy na mana fluidy , pić je i robic kolejne runy . Po skończeniu sie mana fluidów bez ich pomocy dokańczasz bp runek sprzedajesz i zabawa zaczyna sie od nowa a mlvl szybko leci (Mój kuzyn tak robi i ja swoim uhmakerem i efekty są bardzo dobre )
stary 24-01-2005, 20:26   #23
Zavisha
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Szczecin

Zavisha ma numer GG 3683518
Domyślny

magiem nie warto inwestowac w sprzet... znaczy za bardzo optymalny eq to jest blue robe, fs/bs/ss, vampire shileld/demon shield/ crown helmet, plate legs, boh. chodzi o to zeby byl jak najlzejszy

manasy bez sensu pic jezeli nie masz za duzo kasy... lepiej zbierac kase bo na wyzyszch lvlach to 50k pojdzie na zakup runek zeby lvl zrobic.
Zavisha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2005, 20:48   #24
MajestiCc
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 12 2004

Domyślny Manaski i jeszcze raz manaski

To moja 2 postac (noo Mam Driuda (21lvl...53mlvl) a Teraz Sorca(11lvl..19mlvl) Eq (Vamp shield , B-robe , C-helmet , Skull staf , Boh i C-legs)
i treaz całą kase na manaski wydaje a mam jej troche z druida z UH . Moze mi wyjdzie z 40 Mlvl ale pierd dobije 15 lvl na SD . BYE !!!
MajestiCc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2005, 20:54   #25
kszychu13
Użytkownik Forum

kszychu13's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
kszychu13 ma numer GG 2928312
Domyślny

tak po mojemu to sie nie opyla
ja jestem drutem i kasa tak szybko lcie ze szok mam tera ladny moim zd przyzwoity stuff bo robilem uhy itp (k arm dra shield p legs stell helmet fs)
a wiec moj drogi mlody tibiaku sluchaj sie doswiadczonych(przez chwile poczulem sie jak bubble)
stary 24-01-2005, 21:01   #26
kudlaty
Użytkownik Forum

kudlaty's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2004

kudlaty ma numer GG 1102997
Domyślny

Ja kiedys gralem druidem, tez myslalem, ze kupywanie mana fluidow to strata kasy, ale teraz gram knightem i gdyby byla mozliwosc treningu za kase to bym bez namyslu w to zainwestowal. Wiec uwazam, ze inwestowanie w manasy ma sens, ale tylko wtedy gdy mamy okreslony cel (np osiagniecie 60 mlvl). Wtedy smialo mozna isc expic i kase przeznaczac na runki.
Mroczniejszy od ciemności, głębszy niż najczerniejsza noc, czerwieńszy od krwi, zaklinam cię, o Tytanie, który zatonąłeś w cieniu upływającego czasu... Każde zło ,które stanie na naszej drodze połączonymi siłami zniszczymy!
kudlaty jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2005, 21:02   #27
kszychu13
Użytkownik Forum

kszychu13's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
kszychu13 ma numer GG 2928312
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caspius
Ja starym pijaczem manasow nie jestem, ale ostatnio coraz czescie mysle o tym zeby wydac cala moja kase na mfy. Kazdy z was mowi ze mfu sie nie oplacaja, lepiej kupic stuff... A powiedz mi, po cholere mam wydawac na stuff, skoro kolo 20 lvla juz mam wszystko czego mi trzeba?

Tiaaa, wiem cos o tym (56 mlvl bez manasow...). Ale wez sie postaw w mojej sytuacji i wysiedz kolejne 2 tygodnie zeby mlvl nabic...

Mam dziwne wrazenie ze jedyny twoj kontakt z magami to jak miales makera/postac kumpla.

Bp platyny to wcale nie jest tak duzo. Ja swego czasu mialem ok 3 bpkow platyny~~ (nie, nie przechwalam sie. Razem z bratem doszlismy do wniosku ze bedziemy trenic, wiec sprzedalismy caly stuff i tyle kasy wyszlo z grubsza~~). Coraz czesciej slyszy sie o magach (znam kola z rl np) ktory na mfy wydal 2 mln (terazma najwyzszy magic na ktorymstam swiecie)

hyh
chlopcze niezauwazyles ze on te postac ma od niedawna przcie jakby mial +20lv to o manasy by sie nie pytal
stary 24-01-2005, 21:23   #28
Xasagi
Użytkownik forum

Xasagi's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Oleszyce

Xasagi ma numer GG 3477039
Domyślny

Ja tylko 7k nie dawno przeznaczyłem na manasy.. ;P Bo sie nie mogłem doczekac 25 magi.. (sorc) Oczywiście żeby mógł sd robic.. I tylko dlatego włozyłem w to kase..
Xasagi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2005, 21:45   #29
reeA
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 01 2005

Domyślny

Według mnie szkoda kasy na manasy i moim zdaniem juz lepiej kupowac life ringi ( jezeli masz pacca a jezeli nie to niech ci qmpel kupi ) a jak cos to na runki wydaj a nie na manasy . Tyle o moim zdaniu

Level : 34
Magic level : 45
Voc : Master Sorcerer
Best monster solo : Dragon
Best monster with team : Dragon lord and hero
reeA jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2005, 21:47   #30
Solig
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 11 2003
Lokacja: Sanok

Solig ma numer GG 2275543
Domyślny czas to pieniądz...

Jeśli masz duzo czasu to mozesz siedziec, czekac na mane i marnować swoj cenny czas tak jak to robi wiele magów Ja wolę wydać troche kasy i zaoszczędzic pare godzinek, mimo ze trace ok. 1/2 zarobku z runow to uważam, ze to jest dobre nawet na niskim mlvlu, bo przeciez na każdym mlvlu mana rośnie tak samo szybko. rób co chcesz
Solig jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2005, 20:55   #31
Caspius
Użytkownik Forum

Caspius's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..

Domyślny

Cytuj:
hyh
chlopcze niezauwazyles ze on te postac ma od niedawna przcie jakby mial +20lv to o manasy by sie nie pytal
A ty racz zauwazyc mlodziencze ze ja cytowalem nie jednego posta pewnej konkretnej osoby, ale wiele postow i kilkorga uzytkownikow
Koncze z tibia... Ciekawe ile wytrzymam
Caspius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2005, 22:15   #32
Sharkii
Użytkownik forum

Sharkii's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Bezele Room

Sharkii ma numer GG 1740068
Smutny ???

Sam już niewiem co mam robić Od tych wypowiedzi zgłupiałem całkowicie Mam zbierać kase , wydawać na mana fluidy czy inwestować w staffa ???
Sharkii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2005, 15:56   #33
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Każdy powie ci co innego. Tak to już jest. Ja bym radził inwestować w lekkie wyposarzenie.
stary 26-01-2005, 19:50   #34
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pitagolik
(...)słyszalem o kolesiu który zainwestowal w to 50 k i dobil 40 mlvl, ale prawdopodobnie to tylko plotki (...)
zalezy z ktorego mlvl startowal... od zera czyli od 0 mlevelu to jest nierealne... musial by wydac duzo, duzo wiecej... na bp uhow idzie jakies 40-50 mfow czyli jakies 4-5k kasy... zrobil by jakies 10 bp uhow... nawet od 11 mlevela 10 bp uhow to troche malo zeby zrobic 40 mlevel ja swoim drutem zrobilem uhow w pierony sam nei pamietam ile, a dorobilem sie c-seta, tower shielda, k-seta, 2xfire axe, dragon lance i domku... i mam niestety tylko 38 mlevel... od 11 mlevela nie zrobilem drutem ani jednej runki poza uhami
khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2005, 21:38   #35
Szczawix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2004

Wyślij wiadomość przez ICQ do Szczawix Szczawix ma numer GG 8070045 Adres Jabbera do Szczawix
Dumny life ring

hm.. często korzystam z mf(mana fluidów) i lr(life ringów) i stwierdziłem 1 rzecz to niejest opłacalne jeśli chesz sobie podpędzisz magic lvl za 1 bp mf dostajesz średnio od 1k many do 1.5k many wyniesie cie to 2k gp za 1 bp lf będziesz musiał stać prawie 7 h by mane zregenerować za 1 lf uzyskujesz od 400 do 500 mp(mana points)czyli od 8k do 10k many koszt wyniesie i wyniesie 18k gp czyli 1 mp na mf wyniesie cie 2gp 1mp wyniesie na lr 2gp czyli 0 różnicy minusem przy lr jest stanie czyli mf są bardziej opłacane chyba że jeśli idziesz na hunta np.larwy kiedy tracirz hp najlepsze sa lr a końcu wybór nalerzy do ciebie.
Przepraszam za orty i brak interpunkcji. Miłego mana standingu.(stanie prawie afk i robienie runek bez przerwy )
Szczawix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2005, 21:46   #36
Kaplan Krovek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 09 2004

Domyślny

Hmhmhm, ja sam uzywam mfow, radze ci: kupuj mfy i runy, eq jest mniej warzny! bo i tak w huntach bedziesz stał z tyłu... Ja może nie jestem b. doswiadczony (34lvl, 49m lvl) ale cos tam wiem . Oczywiscie to zależy tylko i wyłącznie od ciebie, ale ja ci polecam mfy. Co do life ringow to wydaja mi sie strata kasy. Powodzenia
Kaplan Krovek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2005, 15:38   #37
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

No właśnie, na huntach będziesz stał z tyłu więc po co ci dobry equip ... potrzebujesz tylko tyle zeby w miarę spokojnie bić roty . A co do mfów... jeśli jesteś evul i masz gdzieś Tibia Rules , to zrób sobie uhmakera i na mc graj, wtedy kasę z własnych run przeznaczasz na runy itp, a kasę z uhmakera na mfy . Sam tak nie robię, ale kumpel grał na 3 uhmakerach i na 25 lvlu knightem miał golden arma, g hally itp...
Sam mfy popijam czasem, ale to głównie jak padnę, bo tak to mi kasy szkoda (ciągle próbuje pacca kupić )

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2005, 17:39   #38
Elf-Marek
Użytkownik forum

Elf-Marek's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Ja już o tym myślałem, robię gfb mam za to 2.5k. 220gp idzie na runy i plecak.
zostaje niecałe 2.3k.Czyli 23 mana fluidy .Mana fluid regeneruje 30-100 a plecak gfb potrzebuje 2400 many, więc nie starczy nawet jak będziesz miał cały czas 100 many.
Druidowi to się przyda do robienia UHów plecak UHów potrzebuje 2000 many.
Więc jak będziesz miał stałego klienta to sobie nabijesz m levele.
Elf-Marek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2005, 18:24   #39
ro0t
Użytkownik Forum

ro0t's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Wy widzicie co piszecie? on jest low level jeszcze, i nie sadze zeby eq dla niego byl malo wazny. Jeszcze on nie chodzi na Demony i inne takie, eq mu potrzeby do rotow/larv.
stary 29-01-2005, 21:31   #40
R3m0L
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 12 2004

Domyślny

Ja robie swoim tak :
Zbieram jedzonko, kupuje bp runy i z 5-6 mf. Sprzedaje BP UH za 2,5k Czyli
2,500-720/820=1780/1680gp zysku Zajmuje zwykle 45 min z zebraniem żarcia i czekaniem na manę
R3m0L jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania