|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów
|
![]() Moim zdaniem szkoda marnowac kase na mf juz lepiej kupic life ring i robic runki, ja tak robie i zle na tym nie wyhodze
![]() Ps. Oczywiscie takie rozwiazanie zalezy od swiata...
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Przy robienu run (uhy , sd , gfb , przy tych sie najbardziej opłaca) Po zrobieniu bp runek i sprzedaniu ich można wydac 3/4 kasy na mana fluidy , pić je i robic kolejne runy . Po skończeniu sie mana fluidów bez ich pomocy dokańczasz bp runek sprzedajesz i zabawa zaczyna sie od nowa a mlvl szybko leci
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() magiem nie warto inwestowac w sprzet... znaczy za bardzo optymalny eq to jest blue robe, fs/bs/ss, vampire shileld/demon shield/ crown helmet, plate legs, boh. chodzi o to zeby byl jak najlzejszy
![]() manasy bez sensu pic jezeli nie masz za duzo kasy... lepiej zbierac kase bo na wyzyszch lvlach to 50k pojdzie na zakup runek zeby lvl zrobic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 12 2004
|
![]() To moja 2 postac (noo
![]() i treaz całą kase na manaski wydaje a mam jej troche z druida z UH . Moze mi wyjdzie z 40 Mlvl ale pierd dobije 15 lvl na SD . BYE !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
![]() |
![]() tak po mojemu to sie nie opyla
ja jestem drutem i kasa tak szybko lcie ze szok mam tera ladny moim zd przyzwoity stuff bo robilem uhy itp (k arm dra shield p legs stell helmet fs) a wiec moj drogi mlody tibiaku sluchaj sie doswiadczonych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Ja kiedys gralem druidem, tez myslalem, ze kupywanie mana fluidow to strata kasy, ale teraz gram knightem i gdyby byla mozliwosc treningu za kase to bym bez namyslu w to zainwestowal. Wiec uwazam, ze inwestowanie w manasy ma sens, ale tylko wtedy gdy mamy okreslony cel (np osiagniecie 60 mlvl). Wtedy smialo mozna isc expic i kase przeznaczac na runki.
Mroczniejszy od ciemności, głębszy niż najczerniejsza noc, czerwieńszy od krwi, zaklinam cię, o Tytanie, który zatonąłeś w cieniu upływającego czasu... Każde zło ,które stanie na naszej drodze połączonymi siłami zniszczymy! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
![]() |
![]() Cytuj:
hyh chlopcze niezauwazyles ze on te postac ma od niedawna przcie jakby mial +20lv to o manasy by sie nie pytal
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Oleszyce
![]() |
![]() Ja tylko 7k nie dawno przeznaczyłem na manasy.. ;P Bo sie nie mogłem doczekac 25 magi.. (sorc) Oczywiście żeby mógł sd robic.. I tylko dlatego włozyłem w to kase..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2005
|
![]() Według mnie szkoda kasy na manasy i moim zdaniem juz lepiej kupowac life ringi ( jezeli masz pacca a jezeli nie to niech ci qmpel kupi ) a jak cos to na runki wydaj a nie na manasy . Tyle o moim zdaniu
![]() Level : 34 Magic level : 45 Voc : Master Sorcerer Best monster solo : Dragon Best monster with team : Dragon lord and hero |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2003
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Jeśli masz duzo czasu to mozesz siedziec, czekac na mane i marnować swoj cenny czas tak jak to robi wiele magów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Bezele Room
![]() |
![]() Sam już niewiem co mam robić
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Każdy powie ci co innego. Tak to już jest. Ja bym radził inwestować w lekkie wyposarzenie.
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() hm.. często korzystam z mf(mana fluidów) i lr(life ringów) i stwierdziłem 1 rzecz to niejest opłacalne jeśli chesz sobie podpędzisz magic lvl za 1 bp mf dostajesz średnio od 1k many do 1.5k many wyniesie cie to 2k gp za 1 bp lf będziesz musiał stać prawie 7 h by mane zregenerować za 1 lf uzyskujesz od 400 do 500 mp(mana points)czyli od 8k do 10k many koszt wyniesie i wyniesie 18k gp czyli 1 mp na mf wyniesie cie 2gp 1mp wyniesie na lr 2gp czyli 0 różnicy minusem przy lr jest stanie czyli mf są bardziej opłacane chyba że jeśli idziesz na hunta np.larwy kiedy tracirz hp najlepsze sa lr a końcu wybór nalerzy do ciebie.
Przepraszam za orty i brak interpunkcji. Miłego mana standingu.(stanie prawie afk i robienie runek bez przerwy ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2004
|
![]() Hmhmhm, ja sam uzywam mfow, radze ci: kupuj mfy i runy, eq jest mniej warzny! bo i tak w huntach bedziesz stał z tyłu... Ja może nie jestem b. doswiadczony (34lvl, 49m lvl) ale cos tam wiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() No właśnie, na huntach będziesz stał z tyłu więc po co ci dobry equip
![]() ![]() ![]() ![]() Sam mfy popijam czasem, ale to głównie jak padnę, bo tak to mi kasy szkoda (ciągle próbuje pacca kupić ![]()
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Ja już o tym myślałem, robię gfb mam za to 2.5k. 220gp idzie na runy i plecak.
zostaje niecałe 2.3k.Czyli 23 mana fluidy .Mana fluid regeneruje 30-100 a plecak gfb potrzebuje 2400 many, więc nie starczy nawet jak będziesz miał cały czas 100 many. Druidowi to się przyda do robienia UHów plecak UHów potrzebuje 2000 many. Więc jak będziesz miał stałego klienta to sobie nabijesz m levele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!
Stan: Na emeryturze
|
![]() Wy widzicie co piszecie? on jest low level jeszcze, i nie sadze zeby eq dla niego byl malo wazny. Jeszcze on nie chodzi na Demony i inne takie, eq mu potrzeby do rotow/larv.
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 12 2004
|
![]() Ja robie swoim tak :
Zbieram jedzonko, kupuje bp runy i z 5-6 mf. Sprzedaje BP UH za 2,5k Czyli 2,500-720/820=1780/1680gp zysku Zajmuje zwykle 45 min z zebraniem żarcia i czekaniem na manę |
![]() |
![]() |