Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-08-2007, 04:11   #21
Maggic
Chelsea Fan

Maggic's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Maggic ma numer GG 2111891
Domyślny

@2 up

Czajką w zręczność i w manę???!!! To strata punktów !!

Nie mam pojęcia poco czajce zręczność a mane mamy z itemków... Pakujemy wszystko w życie i w siłe pod itemy...Proponuje set Tal Rasha... mam 85lvl czarkę na blizz. I posiadam dmg z zamieci 4,4k i mnóstwo życia, mówiąc zwięźle jestem na pvp praktycznie niepokonany

btw i Tak palek smiter jest najlepszy...lecz ekwipunek dla niego jest bardzo bardzo drogi. Osobiście posiadam 80 smita z full eq (eni,zaka,grief,czako,torch)

I optymalnie do gry proponuje właśnie smita, oczywiście sorc na magic find też przydatny.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-08-2007, 10:07   #22
Radix
CS Tibia.pl Team

Radix's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land

Domyślny

Nie wiem jak dzisiaj, ale dawno temu ;p uzywano sciany ognia, na meffcia zwlaszcza. Co do zrecznosci - dawalem troche w zrecznosc, gdy dostalem Kolec Czarodzieja, a wymaga on chyba 75 dex. Ktos tam pisal, aby skupic sie tylko i wylacznie na jednym drzewku - niektore klasy musza sie wrecz skupic na innych (baba, np.). Chyba, ze chodzilo tutaj konkretnie o soske. Co do buildu - zalezy tez do czego ma byc ta postac, czy MF, czy PvP, czy PvE. Nie ma co sie miotac na kazdego, gdy powiedzial cos wg was idiotycznego. Wiele osob gralo dawno, inni jeszcze dawniej, badz krotko, a jeszcze inni "miela" do tej pory. Prawda jest tez taka, ze na poczatek trzeba zrobic MF'ke, zeby miec odpowiedni ekwipunek na PvP. Lvl tutaj nie ma znaczenia, bo taxi nie jest az tak trudno dostepne (zwlaszcza za kuznie). Problem jednak w zdobyciu tych przedmiotow. Nie wszystkie sa latwo dostepne. Nikt mi jednak nie wmowi, ze postac ze srednim eq zdziala cos wielkiego w PvP.

Pieśń II: Honor

Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest
A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić
Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci,
Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę,
Bo wstydem jest nie szanować
Tego co dla innych święte.
Słabością jest duma, jeśli
Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana.
Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty,
Który czuje, a los dla niego jedyny...
Radix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2007, 19:38   #23
raven
Użytkownik Forum

raven's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
Domyślny

w dexa daje sie po to zeby miec full blok.. niektorzy wybieraja full vita albo na full blok..
raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2007, 00:13   #24
Kogito
Guest

Domyślny

Czytalem wszytskie posty i jestem poprostu wstrzasniety tym co wy tu piszecie !!! Nie rozumiem poco czarce sciana ognia ?? I czarodziejka pob light zadaje naprawde KOLOSANLE dmg, mialem taka i w polaczeniu z mercem [koniecznie z 2 aktu] z infynity byla to poprstu bajka. Co do smita to helm nie Shako, a Twarz Wilhelma oraz nie eni a COH[i jako tarcza najlepszy jest Exil najlepiej eth]. A co do postaci to polecam Javke [amazonke pod oszczepy(furia)], napisal tu ktos ze ma paladynem 2k dmg i diablo na normie na kilka strzalow... nie wiem czym sie tu szczycic ja moja amazonka zdejmuje Mephista na HELU na 3-6 strzalow, a nie mam jeszcze infynity. Moim zdaniem sposrod wszytskich tu piszacych sa moze 2 gora 3 osoby ktore sie naprawde znaja na tej grze i umieja w to grac.

Ostatnio edytowany przez Kogito - 13-08-2007 o 00:15.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-08-2007, 18:53   #25
MetiuII
Zbanowany

MetiuII's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maggic Pokaż post
@2 up

Czajką w zręczność i w manę???!!! To strata punktów !!

Nie mam pojęcia poco czajce zręczność a mane mamy z itemków... Pakujemy wszystko w życie i w siłe pod itemy...Proponuje set Tal Rasha... mam 85lvl czarkę na blizz. I posiadam dmg z zamieci 4,4k i mnóstwo życia, mówiąc zwięźle jestem na pvp praktycznie niepokonany

btw i Tak palek smiter jest najlepszy...lecz ekwipunek dla niego jest bardzo bardzo drogi. Osobiście posiadam 80 smita z full eq (eni,zaka,grief,czako,torch)

I optymalnie do gry proponuje właśnie smita, oczywiście sorc na magic find też przydatny.
smite na potworki ? mi to nielezy... bo on oczywiscie gra na singlu... na singla ja proponuje zebys szedl jak najbardziej w hybryde... max kula ognia i max orb.
Ja tam na singlu preferuje hammer pala, ele dru, tank barba albo kick asske ;p
MetiuII jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 07:12   #26
Maggic
Chelsea Fan

Maggic's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin

Maggic ma numer GG 2111891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kogito Pokaż post
Czytalem wszytskie posty i jestem poprostu wstrzasniety tym co wy tu piszecie !!! Nie rozumiem poco czarce sciana ognia ?? I czarodziejka pob light zadaje naprawde KOLOSANLE dmg, mialem taka i w polaczeniu z mercem [koniecznie z 2 aktu] z infynity byla to poprstu bajka. Co do smita to helm nie Shako, a Twarz Wilhelma oraz nie eni a COH[i jako tarcza najlepszy jest Exil najlepiej eth]. A co do postaci to polecam Javke [amazonke pod oszczepy(furia)], napisal tu ktos ze ma paladynem 2k dmg i diablo na normie na kilka strzalow... nie wiem czym sie tu szczycic ja moja amazonka zdejmuje Mephista na HELU na 3-6 strzalow, a nie mam jeszcze infynity. Moim zdaniem sposrod wszytskich tu piszacych sa moze 2 gora 3 osoby ktore sie naprawde znaja na tej grze i umieja w to grac.
Wiesz ja i tak najbardziej lubie czarkę na blizz...Najprzyjemniej mi się nią gra btw mam twarz wilhelma również, widziałem że ktoś będzie się spierał że COH jest lepszy ale dzięki eni możemy zrobić bulid 0 str i nasz pal będzie life tankiem, smile dodatkowo, +2 skill i 8dr. Exil??? Wybacz nie zgodzę się z tym, mam upgr Zaka bered co daje mi 2+ skills, 2+pchniecie tarczy, resy i 8dr(z berem) Upgr konieczny (zwiększa dmg pchniecia) Mam jeszcze necroska takiego se 76lvl w trucizny jade ^^ nie pamietam juz jaki dmg mial...ale to bylo co kolo 13-15k ze sztyletu, 30-35 z wybuchy zwlok, i z explo 7k~~
eq oczywiscie bramble 39% i sztylet czarnego bagna na death web mnie nie stac pozdro

Ostatnio edytowany przez Maggic - 22-08-2007 o 07:13.
Maggic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 01:35   #27
Pr1nce
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: WaWa

Stan: Niegrający
Domyślny

Grałem w diablo 2 okolo 3 lat
I bylem bardzo dobry w ta gre ale doszlo do tego ze na youtubie pokazuja jak sie kopiuje przedmioty wiec przezucilem sie na tibie

DIABLO 2 FAJNA GRA ALE 60 % LUDZNOSCI TO DUPERZY
Pr1nce jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 02:39   #28
Skurka
Użytkownik Forum

Skurka's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Płock/Toruń

Skurka ma numer GG 1552544
Domyślny

Oj diablo II swojego czasu byłą grą wyśmienitą, można było z kumplem po lan długo w noc dopierdzielać i się nie nudziło. Ale za którymś razem jak się przechodziło ten sam akt to już powolutku nudą wiało. Zrobiłem jako pierwszą, główną i ostatnią postać paladyna do single. Doszedłem do 5 aktu na piekle mając 67 lv i pierwsze stwory za miastem miały "niewrażliwość na ataki fizyczne" , po czym stwierdziłem, że czas normalnej gry dobiegł końca. ^^

Jeszcze jako tako dało się pograć w kilka modów, które dodawały super rzeczy z nowymi wyglądami,przedmiotami, potworami ale i tak czas diablo mam za sobą.

Powodzenia w graniu bo naprawdę warto.

Edit:
Mówiłem coś o grze przez net? Zakończyłem grę w single i nie zamierzałem jej już kontynuować. Zresztą łatwo mówić, gdyż każda gra co ma multi będzie xxx lepsza od gry w pojedynkę.

Aha i nie każdy ma internet odkąd ma komputer.

\o/Monstrum\o/
Do walki stań
I w górę unieś miecz
Niech zabrzmi znów, metalu dźwięk
I niech nas porwie szalony wir
Heavy Metalu zwycięski krzyk!

Ostatnio edytowany przez Skurka - 30-08-2007 o 15:32.
Skurka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 09:23   #29
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006

Domyślny

i niech zgadne miales pirata -.- pograj czlowiek na orginalce to dopiero zobaczysz na bnecie jak to jest z diablo. Tam nic nigdy sie nie nudzi itd ciagle jakies mefruny jakeis uberki i inne serki(ale mi sie rymlo xD) single to jest 0 nic null
Relosu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 09:26   #30
aktus
Użytkownik Forum

aktus's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata

aktus ma numer GG 6005132
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morin Pokaż post
Ble.... Diablo II SUX !! Tam tylko chodzisz i klikasz, chodzisz i klikasz nic prawie nie jest zwiazane z systemem D&D ( jest to oczywiscie tylko moje zdanie ) Polecam Baldur's Gate 2 !!!!!!!!!!!!!
ktore rozni sie od diablo 2 tym, ze mozna zrobic pause w czasie walki i ze mozna osobno kierowac kazdym czlonkiem zespolu. poza tym tez tylko klikasz. o tibii juz nie wspomne

aktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 09:28   #31
BlueMaster
Użytkownik Forum

BlueMaster's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Maple story to moje rzycie Celoz!oen1!
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Imię: LaHypex
Profesja: Rookstayer
Świat: Ems/Gms,Kradia
Poziom: 22
Skille: 20/13
Poziom mag.: 3
BlueMaster ma numer GG 5677907
Domyślny

@up
Zgadzam się
Ja grając tydzień multum postaciami zdobyłem drutem 53 lvl na piekle,grizzly rox
Czarką 89 poziom,szedłem w manę,siłę i zręczność i na końcu tak wylądowałem pomniejsze lvl:
34
60-prawie jak wow char do pk
24
14
58
79
83
BlueMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 11:23   #32
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morin
Ble.... Diablo II SUX !! Tam tylko chodzisz i klikasz, chodzisz i klikasz nic prawie nie jest zwiazane z systemem D&D ( jest to oczywiscie tylko moje zdanie ) Polecam Baldur's Gate 2 !!!!!!!!!!!!!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez aktus
ktore rozni sie od diablo 2 tym, ze mozna zrobic pause w czasie walki i ze mozna osobno kierowac kazdym czlonkiem zespolu. poza tym tez tylko klikasz. o tibii juz nie wspomne
Może jeszcze różni się tym, że nie ma tak rozwiniętych linii dialogowych ? Ludzie, jak można porównywać H&S (nudne zresztą, ale to tak na marginesie) do cRPG ?
stary 31-08-2007, 17:40   #33
Furionek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 12 2006

Domyślny

Widze że rozmawiacie o D2..rownież o BN...
Więc mam pytanie,gdy grałem w DB LOD na BN,ludzie strasznie tam cheatują...czy na zwykłym D2,jest tak samo?

Ostatnio edytowany przez Furionek - 31-08-2007 o 18:05.
Furionek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2007, 01:24   #34
Pr1nce
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: WaWa

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Furionek Pokaż post
Widze że rozmawiacie o D2..rownież o BN...
Więc mam pytanie,gdy grałem w DB LOD na BN,ludzie strasznie tam cheatują...czy na zwykłym D2,jest tak samo?
Tak na zwyklm diablo jest wysmienicie bo 80 % ludznosci to duperzy !!!! [kopiuja przedmioty] dlatego teraz wiekrzosc przezucilo sie na wowa i tibie
Pr1nce jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2007, 09:43   #35
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Domyślny

ta w tibii sami tworcy wprodadzajo hacki a w wow'ie ejstes nikim jezeli nie grasz 24/24. Ot ciekawe perspektywy.
stary 01-09-2007, 19:39   #36
Athun
Użytkownik Forum

Athun's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2006

Domyślny

od niedawna gram na b necie... Mam czarke... Ktos mi powie jaki set dla niej najlepszy ? Jak cos to gram na blizza
stary 01-09-2007, 21:33   #37
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

To zależy jeszcze jaki dokładnie ma być ten blizz. ;p Jako początkujący powinieneś robić czarkę na MF, a ta ma 'nieco' inne eq od zwykłej.
http://www.diablo.phx.pl/?s=strategie - tu masz strategie.

Ja tam jeszcze newbie w Diablo jestem. ;p Teraz robię właśnie blizz MF. Już 5lvl, łiiii. ;p Gram w przerwach między sesjami SA:MPa.
stary 01-09-2007, 23:09   #38
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Domyślny

dokladnie na mf najlepiej na starcie zrobic bo potem bedziesz miec straszne trodnosci. Ja do dzisiaj mam zaledwie czarke na 81 lvl (a moze juz i nie) na koncie bez mf'ki to lazi w nie pelnym talu i na nic innego ja nie stac.
stary 04-09-2007, 12:54   #39
Athun
Użytkownik Forum

Athun's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2006

Domyślny

co to jest to MF?
stary 04-09-2007, 18:01   #40
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

Magic Find, rodzaj bonusu. Dodatkowe szansa na znalezienie magicznych (niebieskich, żółtych, setowych, unikalnych, do tego kilka innych śmieci) przedmiotów.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania