![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Autopsja:
21lvl Druid + Serp. sword = maszyna do expienia na słabych stworkach typu roty, dwarfy Knight, skille ok. 55 + serp = całkiem porządny zestawik Spike Sword to przerzytek... kiedyś miałem taki sorcem na calmerze (jakieś 2 lata temu) i w porównaniu z moim julerowym uh-makerem, zdecydowanie polecam serpa.
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Park Yellowstone
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() serpent lepszy bo ma więcej ataku. Na niskim lv nie będzie przecierz blokować żadnych potforkoof. Z serpentem będzie szybciej expił a to jest najważniejsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Belchatów
![]() |
![]() Serp. sword, nic ci nieda leprzy def u broni, bo blokuje ta rzecz ktora ma wiecej def, czyli shield.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
|
![]() Up@ Lol??????? Def sworda zalicza sie bodajze do defa calej zbroji.....
Jaki wy nooby jestescie-.- np.jak idzie gosciu blokowac gs-a z kinfem iz vamp shieldem to tak samo jakby blokowal z bs-em i vamp shieldem??????????????? Odpowiedzcie sobie sami........
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Serpent sword lepszy ^^
Nie moge tego uzasadnic. Kup obydwa i idz expuj i zobaczysz ze hp nie bediesz wiecej tracil bo szybciej bedziesz potwory zabijal, proste nie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: ...:::Bydgoszcz/Niemcz::..
Imię: Ognistypaladyn
Profesja: Paladin
Gildia: --===--
Świat: Hiberna
Poziom: 25
Skille: 70/51
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Ja radze Serpent sworda, a nie tak jak niektorzy radza spike, bo bron jest jedynym modyfikatorem ataku a do obrony masz shield, arma, legsy, helm (buty), ewentualnie bron, wiec nie ma sie nad czym zastanawiac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
|
![]() serpent lepszy
na co ci def w mieczu nie blokujesz niczego dobrego a co to za ruznica czy stracisz tam 5hp wiecej ale zabijesz szybciej o to sie liczy ale lepiej zbierz kase na fs'a
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: Zamość
Imię: Esmersharr
Profesja: Knight
Gildia: Raiders of Rohan
Świat: Guardia
Poziom: 31
Skille: 74/74
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Wg mnie lepszy jest spike bo na o 6 wiecej defa a o tylko o 2 mniej ataku
![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Wrocek
Imię: nie wiem :P
Gildia: Daark
Świat: Berylia
Poziom: 31
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Dalader
Świat: Azura
Poziom: 70
Skille: 90\90
![]() ![]() |
![]() różnica w ataku serpent sworda i spike sworda wynosi zaledwie 1 punkt atk. W grze to nie ma praktycznie żadnego znaczenia... zwiększa się tylko zakres maksymanlych obrażeń o około 2dmg. Jest to praktycznie nic biorąc pod uwagę fakt, iż dmg hitów jest losowy.
różnica w defie serpent sworda i spike sworda wynosi 6pkt. Jest to dość dużo jednak ponownie nie ma to dużego znaczenia... Wkońcu blokujecie tarczą a reszta hitów idzie na armor. Jest więc całkowitym bezsensem spamowanie tego forum przez wypowiedzi typu: " Ja mam serpenta a kolega cioci stryjka który jest wujkiem koelgi ma spikea". Jest to rpzedewszystkim zbędne, i tylko zaśmieca forum które i tak już ledwo zipie. @Topic: Jeśli już musisz coś wybrać weź według własnego uznania. Nie kieruj się opinią innych. Ja na twoim miejscu zainwestował bym w spike sworda a reszte kasy zaczał oszczędzać na fsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Świat: Selena
|
![]() Ja mialem Spika do 15lvla potem zainwestowalem w Fsa
![]() Serpent ma tylko 2 pkt ataku wiecej ale za to duzo mniej obrony ![]() Stawiam na Spika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Kyra
|
![]() Ja na początku chodzilem wcionz ze spike swordem. Policz obrone i atak, dodaj do sibie i porownaj ze serpemnt swordem. Wyjdzie ze lepszy jest Spike sword. xD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Opole
Stan: Na Emeryturze
|
![]() OMG,a co ma miecz do blokowania?!Majac spike + dwarven shield bedziesz blokowal tak samo dobrze jak serpent + dwarven shield...przy blokowaniu liczy sie ten def,ktorego jest wiecej,czyli w tym przypadku z shielda... wiele jest pytan o to z jaka bronia BLOCZYSZ,ale przy tarczy od dragonki w gore bron Ci g**** da...jezeli chcesz TYLKO BLOKOWAC to mozesz nawet bez broni isc...jakby ktos mial jakies obiekcje to niech nie zjezdza na forum tylko na privie zagada na pytherze...
A poza tym,ja bym polecil serpenta,bo troche mocniej sie z niego wali ![]() PzDr @EDIT humm,ja powiem tak,nie bede nigdy bloczyl bsem bo uzywam axow ktore sa swoja droga najlepsze ![]() BTW. Ja tez slucham metalu =) Up the Irons!
Na serwerze cs: Miedzygalaktyczny klusownik / Chorazy Torpeda Ostatnio edytowany przez del toro - 16-02-2006 o 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
W ataku nie ma zbyt duzej roznicy, w obronie jest, ale zanim bnedziesz miał takie skille zeby poczuc roznice w ataku, kupisz juz zapewne brighta... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Zamość
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Galana
Poziom: 44
Skille: 75+
![]() |
![]() Spike Sword przewyższa Serpenta. Poprostu ma malo atk mniej a duuzo def wiecej i kup jego bo dobry do blokowania. Walisz Swordami to ja ci radze bsa :S
Ja jestem po hacku i o bsie moge tylko pomarzyc............... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Zenon Burcymucha
Profesja: Druid
Świat: Xantera
Poziom: 13
Skille: 16/19
Poziom mag.: 12
|
![]() Cytuj:
![]() Ktory jest lepszy? Ten ktory ma lepsze statsy -.- A co nie widac statsow? Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna Jak ktos nie widzi ze serpent jest lepszy to chyba jest slepy. ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
TAK Nawet bez broni masz taki sam def, ja probowalem na sickle i f-axie oraz brak broni i f-axe wszystko przy demon shieldzie i moj def byl taki sam czy mam f-axe czy sickle czy brak broni a testowalem kazde ustawienie przez godzine wiec glupot prosze nie pisac bo az uszy bola od lolowatyzmu Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 1. To ja tu jestem od dlugich postow i czepiania sie :X
2. Stalem 2 godziny na guardach z ss / bs i roznica w otrzymywanych obrazeniach byla widoczna ( 75/70/77 ). 3. Roznica w obrazeniach wynikajaca ze statsow broni moze wynosic i 20 pkt, ale ma znaczenie tylko jesli przyczynia sie do szybszego zabijania potworkow ( e.g: co za roznica czy walniesz w guarda 210 i 30 czy 120 i 120 skoro i tak pojdzie na 2 hity ? ), tak wiec powinna byc rozpatrywana pod katem konkretnych miejsc expienia a nie tego czy robi roznice czy nie.