![]() |
#21 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
i btw: do czego przekona?? Nie masz najmniejszego prawa pzekonywać do niczego!!!! ja cie nie przekonuje do niczego!!
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() Starrzy mnie bili jak bylem maly
![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze jest to: "Jezu ale zarabiscie u mnie bieda az zal cie scisnie" (moje autorstwo wlasnie wymyslone xD) to jest HH. Dobra oczywiscie super, idziesz na ulicy patrszysz idzie "ziomal" spodnie - 3 banie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#23 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
2.Do tych wlosow - coz, to nie zalezy od tego, co kto slucha, tylko od tego, jak dany osobnik jest wychowany. 3.Jesli juz mowicie o takiej prostocie textow, prosze podac autora & utwor. Bo ja tez moge powiedziec, ze latwo jest ulozyc text w stylu ''metal'' :"<darcie ryja> AAAAAAAAA SATAAAAAN BEEEE <darcie ryja>" - jasne jest, ze jak takie cos sie napisze, to nie ma sie ZIELONEGO pojecia o metalu, wiec dla tych, ktorzy to sluchaja, mozna wyjsc tylko na idiote. A idiota nie powinien brac udzialu w jakiejs tam dyskusji. 4.Jako przyklad podajecie np "chomiczowke". I tu sie zgodze, bo wg mnie taka muzyka to jest kpina. No, ale w kazdym gatunku muzyki zdarzaja sie tworcy komercyjni, warto tez posluchac jakichs innych utworow, a nie tylko tego, co leci na vivie (smiech pusty mnie bierze, gdy widze ostrego na miejscu 7 a na miejscu 2 np jeden osiem l -.-). 5.@Wieszok : coz, kazdy sie nazywa, jak sie nazywa. Wazne jest to, co robisz, a nie to, ze nazywasz sie Wieszok.... 6.Tak, slucham hip hopu.Nie, nie chodze w szerokich spodniach... Mam swoje ulubione zespoly (k44, wwo, 52 debiec mi sie podoba, Lona, Ostr). Zreszta, nie wiem po co sa zakladane tematy typu "hh sux" albo 'metal to muzyka dla debili". Co kogo obchodzi, czego ja slucham? To, ze slucham hh, zaraz po tym techno a potem metalu cos oznacza? Ludzie... @UP : Taki osobnik nie nazywa sie "hiphopowiec" (stfu, co za nazwa) tylko pozer. A po twoim "hiphopowym" texcie moge stwierdzic tylko, ze masz krzywa banie. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 25-02-2005 o 14:21. |
|
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() 1. Nie chcę nikogo na siłę przekonać do niczego, ja tylko wyrażam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi.
2. Czytajcie dokładniej, chodziło mi o PORZĄDNY metal, a nie o jakieś satanistyczne gówno. 3. Matek Uciekaido --> Wiesz, większośc ludzi, których widziałem jak słuchali hh byli w dresach/skejtowskich ciuchach i ogoleni na łyso. Nie mówie, że KAŻDY dres słucha hh i zaczepia ludzi, podałem Ci tylko przykład, że widziałem/sam byłem zaczepiany przez dresów słuchających hh, a jakoś NIGDY przez metala. Pytasz czemu sam takiej muzyki nie robie? Zapewne z tego samego powodu co Ty, poza tym ja nie słucham hh i nie zamierzam go nigdy robić. A texty w stylu 'skoro to takie łatwe, to czemu tego nie robisz?' są z deka żałosne. 4. Jeśli chodzi o metal to nie mówie o darciu się tylko o normalnym Metalu w stylu Metallica, Iron Maiden itp. Poza tym nawet w tych 'drących się' zespołach ludzie grają na gitarze, perkusji. 5. Przekaz w hh? Sorry nie zauwarzyłem, w metalu owszem. 6. Nekromanta --> Z takimi textami to możesz w swoim domu wyjeżdżać. Utrzymajmy poziom dyskusji, a nie zamieniajmy tego w pyskówkę, hmm? |
![]() |
![]() |
#25 |
Nieobecny.
|
![]() Ktoś kiedyś na kanale powiedział mi, że nie słucha juz HH. Zdziwiłem się, no bo niby czemu nie? czemu przestał?
Odpowiedz: <???> Mam juz dosyc pi******nia jak to u nas jest zle i ch***wo zamiast ruszyc dupe i zrobic cos zeby bylo lepiej. Nie akceptuję HipHopu, ani Polskiego, ani Amerykanskiego, a zwlaszcza wielce wk******ego na wszystkich i wszystko pana E, bo jest on ponizej krytyki. Jak mozna sluchac kogos kto obraża moj naród? Uwielbiać go? blah, na drzewo. Mogę tolerować ludzi słuchających HH, mogą zostać moimi przyjaciółmi, ale nic mnie nie przekona do słuchania tej muzyki. I to tyle na temat HH z mojej strony. |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() "De gustibulus non disputantum est"
dla niekumatych - "O gustach się nie rozmawia" Myślę, że na takim forum nie ma miejsca na sprzeczki dotyczące oceny subiektywnej >.< Proponuję zamknąć temat
Piroko Linux 2.0 now featuring LDW (Largo Desktop Enviroment) 43.4 50% cute. 50% deadly force. 100% ice cold. ph34r t3h penguin! copyright: www.megatokyo.com Ostatnio edytowany przez Ing - 25-02-2005 o 16:48. |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Hip-hop
![]() Mam wrażenie, że podkład muzyczny do wszystkich utworów jest taki sam, tylko słowa są inne. Stoi taki 'raper' i macha łapami wystawiając swoje dwa palce, zakłada dres albo spodnie z klinem w kolanach i myśli, że swoim ględzeniem zmieni świat. Tyle. |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
|
![]() Dj.to raczej wytwórca muzyki techno,czasem podkłada pod hh ...Hip-hop dla mnie jest szitem jakich mało,techno górą ale do każdej muzy można sie przyczepić
@metal-drą ryj na maxa i to jest muza?ludzie chodzą na czarno jak downy? @techno-ludzie na imprezach dają nieźle:extaza etc.muzyka może się powtarzać i komuś to się nie podoba @hh-recytowanie to nie śpiewanie!! ^^to tylko przykłady btw.teraz techno i dance stają na topie niedługo hh pójdzie z topu taką mam nadzieję ![]() A ja słucham techno od dawien dawna Ostatnio edytowany przez pawelekthedruid - 25-02-2005 o 16:45. |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Z RAPu toleruje tylko kawałek MC Hammer'a "U can'r touch this"
![]() Za to polski "rap" miał kiepskie początki, i pare "dresów" popsuło mu opinie, kto kojaży kawałek "Czerwona sukienka"? Czy też teksty w stylu "Pocałuj mnie w dupe jak gówno poczuj się[...]". Naszczęście dla fanów prawdziwego HH (nie, nie lybie ogólnie, tylko ów kawałek MC hammer'a) polska idzie do przodu w tej dziedzinie, a przynajmniej takie jest moje odczucie. |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 12 2004
|
![]() W większości popieram. Sama nienawidzę HH, czy tam rapu, nazywajcie to jak chcecie. Ale o gustach się nie rozmawia... bo i tak zapalonych "ziomali" nie zmienimy... ja osobiście nie przepadam też za technem(bum bum, łup łup, pierdut...), ale nie tego dotyczy temat.
Ostatnio edytowany przez Vea - 25-02-2005 o 16:48. |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Przekaz w metalu???Nie zauwazylem...Podaj mi przyklad takiego przekazu...Nie slucham metalu dlatego jestem ciekaw ktora piosenka ma jakis przekaz. Ad6: Wiekszosc ludzi ktorych widziales jak sluchaja HH to łysi dresi... To ciekawe.Ja osobiscie widzialem ze wikszosc ludzi sluchajacych hh tonie sa dresy. Ja osobiscie slucham polskiego hiphopu(52 debiec,Lona,kaliber44(najlepszy zespoł)oraz paktofoniki).Mimo tego ze glownie slucham hiphopu to nie mowie ze metal smierdzi albo ze tehno jest dla polglowkow.W przeciwiestwie do NIEKTORYCH metalowcow nie krytykuje muzyki ktorej nie slucham. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2005
|
![]() nie no jak ja tu czytam to wy twierdzicie ze all ludzie co sluchaja hh to sa : dresy , skiny itp. to wielu ludzi moze obrazic ja osobiscie slucham hh i nie obrazam metali , disco polowcow
![]() ![]() ![]() ![]()
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Skiny i hip-hop? Hmmm to ciekawe. |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Boze jak mozna sluchac hip-hopu! OOMG! Przeciez jak slysze te teksty i jak ogladam te teledyski ich to mi sie srac chce! Dla przykladu podam: Ostatnio taki teledysk na vivie sie pojawil: Spiewa tam miedzy innymi o.s.t.r.,mercedesu itd. Jakas banda debili(dresow) podjezdza pod dyskoteke i pakuje sie i spiewaja cos czego nie mozna zrozumiec i w dodatku te ruchy jak malpy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up: No tak... jak ty kojarzysz Nirvane z metalem to az strach pomyśleć jakie zespoły kojarzysz z hh(ich troje??)
#36 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jestem dobrym astronautą... mam przeciez zdjęcie księzyca ![]() Cytuj:
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czarny ubiór, posiada szereg zalet, jak ta, że czerń jest zawsze modna, oraz jak powszechnie wiadomo wyszczupla. Osobiście jak widze szeleszcząsą łysą pałe...niestety, ten codzienny widok powoduje u nas daną reakcje na typ muzyki, podobnie z Metalem i jego wszelkimi odmianamy- nie wszyscy, ba! Znaczna większość słuchaczy ów muzyki NIE jest satanistami, pożeraczami kotów, pogromcami dziewic ani wampirami. Przypomniało mi sie, HH jest stosunkowo młodym gatunkiem, a Metal ma swoje korzenie w Rock'u, który jak każdy wie, był muzyką XX wieku, i do tej pory żyje i ma sie dobrze, HH powoli umiera, widuje coraz mniej "ziomali", jestem ciekaw, ile ta muzyka pociągnie. To tylko moje zdanie.
|
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mylicie Bans od HH
Bans : tede, kołcz, kiełbasa, borixon HH : Peja, Fenomen itd @NIe czytalem wszystkich postow, tylko 1 strone bo same nooby sie wypowiadaja, nic nie wiedzac o HH a wiec " Cos nie pasi? MORDA " xD |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Zabrze
|
![]() Ekhem... Metale... to ma byc spiew ?? Przez dobre 4 minuty krzycza do mikrofonu ... Ubieraja sie na czarno ... Czesto uwaza sie ich za szatanistow.
Ja slucham HH bo z tego cos rozumiem ![]() Ha I Pe Ha O Pe eN O eN eS Te O Pe !!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |