Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-03-2005, 08:09   #21
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mardag
2 rzeczy...:
1. czy FD jak wali te swoje fb to one zadaja mi dmg jak jestem w zasiego?:/
2. dzisiaj wyskoczylo mi cos takiego...
Rat plague in Thais!
co to... i po co to? o0
1) Twój summonowany FD czy normalny potworek ? Grasz na PvP czy na non-PvP ?
2) Plaga szczurów. Po co ? Dla zabawy
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-03-2005, 09:27   #22
Mardag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Domyślny

1. no wiadomo ze summon zwykly potwor to wiadomo ze mi walnie^^. gram na pvp...
2. znczy jaka plaga? 1k szczurow? gdzie one sie pojawiaja? tam gdzie reszta (np w podziemiach) czy rozlaza sie po miescie... moze bedzie plaga demonow... to mogloby byc ciekawe...^^
Mardag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2005, 10:00   #23
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Cytuj:
1. no wiadomo ze summon zwykly potwor to wiadomo ze mi walnie^^. gram na pvp...
2. znczy jaka plaga? 1k szczurow? gdzie one sie pojawiaja? tam gdzie reszta (np w podziemiach) czy rozlaza sie po miescie... moze bedzie plaga demonow... to mogloby byc ciekawe...^^
1. Tak twój summon jak przypadkiem znajdziesz się w zasięgu jego strzału to zada ci normalnie obrażenia.
2. Plaga jak to plaga. Pojawiają się raty i cave raty w okolicach studzienek kanalizacyjnych i chodzą po mieście. Były też juz na kilku serwerach najazdy orków na miesta. Orki (wszystkie rodzaje w dużych ilościach) pojawiały się przed bramiami miasta a co było dalej można się domyślić.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2005, 18:52   #24
Mardag
Użytkownik Forum

Domyślny

wiem ze to moze durnie zabrzmi... ale po co sorcowi/drudowi bron?
w sumie i tak wrecz lepszych potworow tluc nie bedzie...
ja mam w miare niski lvl i chce sie wybrac na OL (mam 3bp hmmow i 3 gfb & 1 bp mf , mam zamiar lazic tam na niewidce i tluc w szczegolnosci berserki) no ale wiadomo problem jest z capem...
mam sredni eq wiec sporo wazy... w sumie bez zarcia w samym eq zostaje mi moze z 200 capa czyli to jest na 5 bp runow (niecale)
moj d-hammer wazy 97 wiec jakbym go nei wzial to moglbym wziasc na loozie 7 bp...
to zly pomysl? i jeszcze raz mi wytlumaczcie czemu zlym pomyslem jest noszenie dwoch tarcz... bo jesli dobrze zrozumialem to dwie tarcze daja to ze moge blokowac 4 potworki naraz zamiast dwoch (tylko to? )

z gory dzieki za pomoc...

EDIT:
jaka jest (orienacyjnie) cena stealth ringa? czy bardziej oplaca sie kupic ring i go uzywac czy mf i rzucac czary? (teoretycznie za 1 niewidke placi sie ze 400 gp+)

Ostatnio edytowany przez Mardag - 11-03-2005 o 19:02.
stary 16-03-2005, 08:48   #25
Mardag
Użytkownik Forum

Domyślny

kolejne pytania...:

1. sd i explo wala podobno dmg fizyczny... wiec czy armor i tryb walki zmniejszaja dmg od tych czarow?
2. na zachod od pustyni (za rzeka) jest wieza ze szkieletami, ghoulami i dsami... ale nie ma do niej wejscia z powierzchni... mow mi ktos powiedziec jak tam wejsc?:/ i ew czego moge sie spodziewac... (dsy na niewidce wiec nie ma obaw.. ale moze sa grozniejsze potwory:/)
3. czekam rowniez na odpowiedz na post wyzej...
stary 16-03-2005, 13:55   #26
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
wiem ze to moze durnie zabrzmi... ale po co sorcowi/drudowi bron?
w sumie i tak wrecz lepszych potworow tluc nie bedzie...
Ale nie bedziesz przecież marnował hmma na zabicie szczura czy rota, nie?
Cytuj:
ja mam w miare niski lvl i chce sie wybrac na OL (mam 3bp hmmow i 3 gfb & 1 bp mf , mam zamiar lazic tam na niewidce i tluc w szczegolnosci berserki) no ale wiadomo problem jest z capem...
mam sredni eq wiec sporo wazy... w sumie bez zarcia w samym eq zostaje mi moze z 200 capa czyli to jest na 5 bp runow (niecale)
moj d-hammer wazy 97 wiec jakbym go nei wzial to moglbym wziasc na loozie 7 bp...
to zly pomysl?
Tak, to zły pomysł, nawet bardzo. Many na niewidki Ci szybko zabraknie, ani też nie będzie się to opłacać, a nawet 1 zerk może cie szybko ukatrupić, nie mówiąc o grupkach 3-5 jakie tam można spotkać.
Cytuj:
i jeszcze raz mi wytlumaczcie czemu zlym pomyslem jest noszenie dwoch tarcz... bo jesli dobrze zrozumialem to dwie tarcze daja to ze moge blokowac 4 potworki naraz zamiast dwoch (tylko to? )
Dwie tarcze NIC nie dają, nie zablokujesz dzięki nim więcej potworów. Liczyć się będzie lepsza tarcza, a ta gorsza będzie marnować tylko cap i miejsce - totalnie nic nie dając.

Cytuj:
jaka jest (orienacyjnie) cena stealth ringa?
Conjamniej 5k, za tyle można je kupić u Djinów.

Cytuj:
1. sd i explo wala podobno dmg fizyczny... wiec czy armor i tryb walki zmniejszaja dmg od tych czarow?
Armor na pewno wpływa na obrażenia od sd, co do trybu walki nie wiem ale chyba nie ma on znaczenia.

Cytuj:
2. na zachod od pustyni (za rzeka) jest wieza ze szkieletami, ghoulami i dsami... ale nie ma do niej wejscia z powierzchni... mow mi ktos powiedziec jak tam wejsc?:/ i ew czego moge sie spodziewac... (dsy na niewidce wiec nie ma obaw.. ale moze sa grozniejsze potwory:/)
Przełącznik otwierający drzwi znajduje się w pobliżu wierzy. W środku jest bh w podziemiach, dsy na piętrach, monk, witch i geomancer na szczycie.

Ostatnio edytowany przez Dabek - 16-03-2005 o 13:56.
Dabek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2005, 20:39   #27
Mardag
Użytkownik Forum

Domyślny

witam takie 2 pytanka...

1. czy loot bagi moga zniknac? bo se zostawilem jeden poszedlem na okolo zeby przez dziure wyciagnac przeszedl niby jeden knight ale on mial 17 lvl wiec nei mogl udzwignac... a loota tez nie rzucal... co prawda dziura byla otwarta... ale loota nie znalazlem nigdzie w poblizu... a stworki nie byly pozabijane wiec nikogo tam nie bylo...

2. jest jakies fajne miejsce z dsami gdzie moglbym rzucic archery i walic tez z hmmow? jesli tak to gdzie to jest ile jest tam okolo dsow i w jakich grupkach?
stary 20-03-2005, 18:33   #28
Mardag
Użytkownik Forum

Domyślny

procz pytan wyzej mam jeszcze takie:

1. czy gdybym kupil paca i czary wszystkie ktorych nie moge na faccu to czy po tym czasie za ktory zaplace bede mogl uzywac tych czarow z pacca czy musze wykupic jeszcze raz?

2. jesli chodzie o srednie potworki (typu drag itp) to co sie bardziej oplaca hmmy+uhy czy sdki? chodzi mi o koszty... i nie mowie o tym czy mi sie zwroci z loota tylko np czy jezeli uzyje na dragu 4 sdki do zabicia go to czy walac z hmmow wyszlo by na to samo bo bym musial np zuzyc 4 hmmy i np 8 uhow:/

3. uhy/ihy - kiedy ich uzywac? tzn uzywalem uhow na summony ale to chyba gloopi pomysl... a uhy na siebie? czy ihy sie bardziej oplacaja magowi niz uhy? powiedzmy tez przy takich srednich potworkach jak drag?
stary 21-03-2005, 11:36   #29
Markx
Użytkownik Forum

Markx's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2004

Stan: Na emeryturze
Markx ma numer GG 6019343
Domyślny

1. Może wsadził do gnijącego potworka? ( Mi chodziło że ten Knight mógł wsadzić ? )

2. Fibula. Musisz kupić klucz za 800 gp od żebraka <lol>, DS po 3 można fajnie lurowac po 1. Napisz na mój nr. gg bo QS to rónież położenie kluczy

A no i polecam miejsce na Ghoust Landzie ( Na powierzchni jest slime, wchodzimy do dziurki na prawo tam troche plugastwa jest typu. Skeleto, Ps, Ghule. >Następnie idzemy niżej i pod żadnym pozerem nie idz w scieżke w dół bo tam GS może byc xD<, idzesz w sceżke w lewo potem do góry są tam 2 ghule, skorpion.Schodzisz na dół 1 ds, 2 skeletory.
No i ostatni moment idzesz w prawo schodzisz i masz całkiem całkiem powierzchnie.
Masz do wyboru 3 odnogi
1. Góra : są tam Ghule, Skeleto
2. Prawo : Tam szkielety, Ghule, DS
3. Dół : Stalek, Slime, PS, Ghule, Szkilety ( i możesz polglądać wampira przez krate ^^ )

PS: Może dodac ten temat do przyklejonych gdzie każdy mógłby zadawac pytania ?

Do Drugiego Posta.

1. Proste. Masz pacca masz czary, Nie masz pacca zapomniasz kupione czary :/, gdy znoofu wykupujesz pacca znoof masz te czary nie musisz na nowo kupywać.

2. Wg. tego lepiej z Sd'kami ale gdy nabierzesz doswiadczenia to możesz pojechać z 4 HMM i ( góra ) 1 UH'em ( Nie rozumie pytania, Normalnie idzesz z Mana Shieldem i schdozisz na dół SD i na góre. A jak bijesz np. w Teamie, Drag w Kanionie to z HMM.
Bo w Temia Blocker jest a w Kanionie to sobie spokojnie uciekasz. )

3.Na draga to lepiej uhy przynajmniej tak koło 20-40 (?), potem możesz się ihami leczyć bo z takim lv. i mlv. to spokojnie za 100~ sie ihniesz ( na summony co maja mało HP np. Mino Archer używaj ih a na coś wiekszego Np. Ds, Orc Lider itp. Uh

Ostatnio edytowany przez Markx - 22-03-2005 o 09:14.
Markx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2005, 11:39   #30
Markx
Użytkownik Forum

Markx's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2004

Stan: Na emeryturze
Markx ma numer GG 6019343
Domyślny

To można wyciąć

Ostatnio edytowany przez Markx - 22-03-2005 o 06:43.
Markx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2005, 12:05   #31
Mardag
Użytkownik Forum

Domyślny

pierwszy post:

1. apropo loota to na bank nie wsadzilem go do potworka bo zawsze klade go na dziurze wychodze inna ide do tamtej i wyciagam ropem... ale rozumiem ze ta odpowiedz oznacza ze nie moga zniknac

2. klucz od zebraka? gdzie ten zebrak? bo ja myslalem ze mozna kupic tylko od jakiegos tam goscia za 2k... jak szybki jest resp? napewno sa tam tylko 3 dsy bo slyszalem ze 5...:/ i jak tam by bylo z archerami+ hmmy? czy archery raczej nie wchodza w gre (slyszalem ze z nimi tam jest niezle)

co do tego zeby kazdy zadawal pytania to dla mnie to nie problem... jak ktos chce sie dowiedziec czegos moze nawet w tym temacie.. ja go stworzylem bo nie widzialem zadnego podobnego (moze zle patrzylem...)

drugi posta

2. a jak to wyglada? czy jezeli wejde na dol to drag od razu moze przywalic z fb czy raczej dopiero po chwili bo z lapy to ja sie nie boje bo mam calkiem niezly sprzet... ale fb wali 4x+ mocniej...

3. no wedlug kalkulatora iham sie 75-150 czyli jakby ni ebylo srednio po 100+ ale czy lepiej uzywac w tym przypadku ihy na summony czy jednak uhac je bo wiecej daje?
stary 22-04-2005, 18:06   #32
Memphis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia

Domyślny

1.1 Moze knight go czyms przykryl?

1.2 ?? Nie wiem ??

2.2 eee...moze odrazu, uwazaj tez na f-wave, bo combo fb+f-wave cie moze zabic...

2.3 Ih-aj potworki majace gora 300 hp. Potworki typu ds, leader and more uh-aj.

(Nigdy nie leczylem summonow, korzystam tylko z monka;p)
looking at life through the eyes of a tire hub,
eating seeds as a pastime activity,
the toxicity of our city, of our city,
Memphis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania