|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Thero możliwe bo ja dokładnie tego nie pamiętam tylko wiem że była kiedyś taka akcja wiec trzeba zachować umiar jak ktoś nie potrafi i myśli że skoczy z wieżowca i polata sobie ( nie mam na myśli żadnego użytkownika forum mówie ogółem) to do czubków z nim
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: W dupie
Stan: Niegrający
Imię: aDHIiFAQFIAIF
Profesja: Druid
Świat: ajfajkfjajfjajd
Poziom: 79
Skille: 921
Poziom mag.: 23
|
![]() A Mój Kolega Ja padnoł na 69 lvl To poprzecinał sobie ręce >.<
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2005
|
![]() ja znam goscia ktory mial 50k w domku i jakies tam itemy i shakowali goscia a on sie powiesil
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Moj kolega nie zdaje juz 2 raz klasy z powodu tibi ;p gra na isarze
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2005
![]() |
![]() ludzie poco ten temat pszeciez wiadome jest ze dsl niemozna znlesc
one som tylko w skarpcu imperatora ktury tylko raz zostal otwary
![]() |
#26 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum
![]() |
![]() jak czytam niektore wasze posty to sie chce powiesic(chlopak podcina se rece...,wiesza sie...jaaaaasne)
A TO WSZYTKO JAK SIE POWIESZE TO WSZYATKO WASZA WINA!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Isara
![]() |
![]() Ludzie no błagam....widze że wszyscy tutaj lubią pisać baśnie....:/ Co wy jeszcze wymyślicie...może iż wasz brat uciekał po mieście i wrzeszczał że go goni armia Stalkerów..?...tak spokojnie mówicie o śmierciach tych ludzi że w to się nie da uwierzyć. Takie rzeczy powinny być w dziale 'Mity i Legendy'....-.-....jeszcze jakiś człowiek tu pisze, że skarbiec w Kazordoon był raz otwarty. Nie masz pewności?...to pisz "Słyszałem że..." .
1. Tibia uzależnia. 2. Jeżeli masz słabą psyhikę po prostu w nią nie graj, bo monar się w tibi nie specjalizuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Ehh... A wiecie, że typa zabili w kawiarence internetowej jak wygrał z nimi w CS'a? Ciekawe, że wszyscy mieli przy sobie noże... Oczywiście ludzie zaczęli gadać 'to przez grę', ale normalni ludzie nie chodzą grać do cafe z nożami - wniosek, wiele rzeczy na pierwszy rzut oka jest przez grę, ale jak ktoś kogoś zabije to może po prostu chciało mu się kogoś zabić? Tak samo jak ktoś skoczy z wieżowca - niby przez to, że nie może grać, ale on ma problemy w domu i w szkole i nie ma zbyt dużo perspektyw, żeby to naprawić - uświadomił sobie i skoczył. A jak ktoś dostał zawału znajdująć DSL to tak samo by dostał wygrywając w totka.
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2004
|
![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
Lokacja: Żagań
|
![]() Cytuj:
w takim razie to chyba znales ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum
![]() |
![]() Cytuj:
buhahahahahahahahahahahahhahah az spadlem z krzesla sam to zrobiles?? <rotfl> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: ZOO
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
a propo co mowiles?? Cytuj:
![]() ![]() ja osobiscie w to nie wieze ale ja to tylko slyszalem (baju baj baju baj ladna bajke znam ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dwa lata temu w Niemczech dwaj koledzy grali w Tibie. Jeden zabił drugiego w Tibii bo się pokłocili i ten zabity wkurzył się, że stracił level, skille i coś tam jeszcze i przyszedł do kumpla w odwiedziny, wziął nóż i wkuł mu go w plecy. Chłopak nie przeżył. Jeszcze później też w Niemczech w zimie pewien dzieciak rzucił śnieżka w samochód 18-letniego kierowcy, grającego w GTA. Kierowca rozjechał chłopaka i kilku jego kolegów. Gdyby GTA byłoby online to myśle, że byłoby tak samo popularne jak Tibia.
Najlepsze eq jakie mialem: golden armor (na Titanii i Galanie) crown legs (na Titanii i Galanie) bohy (na Titanii i Galanie) demon shield (na Titanii) crusader helmet (na Titanii i Galanie) giant sword (na Titanii) bright sword (na Titanii i Galanie) 220k (na Galanie) i 200k (na Titanii) Wszystko oddałem. Obecnie gram na Iridzie! Nie gram juz na Iridzie tylko Nebuli ![]() /\ Rotfl, ten podpis ustawilem jakies 2 lata temu gdy bylem jeszcze newbem ; << |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Cytuj:
Opowiadasz o śmierci młodego człowieka , a nie o Śpiącej Królewnie. Może trochę wyczucia , trochę szacunku dla tej tragedii !!! Tak to jest , że w młodym wieku błache często problemy urastają do rangi nierozwiązywalnych sytuacji , z których wydaje się , że nie można uciec. Przypuszczam , że ten chłopak albo miał problemy przez tibię , albo uciekał przed stresującymi go rzeczami w świat wirtualny. Można to porównać do alkoholizmu , tam człowiek odurza się wódką , piwem bądz innym mocnym trunkiem ... a tu upija się tibią . Skutek ten sam - oderwanie od rzeczywistości , trudności w kontaktowaniu się bez wspomagania , po dłuższym stosowaniu bez umiaru , człowiek staje się nałogowcem ... A z nałogu wyjść samemu jest bardzo ciężko ... Przypuszczam ,że jego rodzice myśleli,że to tylko głupia gra, a dla niego to był cały świat. Widocznie nie miał kumpli , może nic nie miał poza tibią. Może chciał zrobić rodzicą na złość. Jedno jest pewne , gdyby trafił pod opiekę psychologa, można było uniknąć tragedii. SuPeRMAN - spoko tekst , w pełni się z tobą zgadzam . Ostatnio edytowany przez Angelus - 06-03-2005 o 17:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Sir Jarema
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() "ja mam tak ze jak gram w tibie to sie lepiej czuje i wogule"
To dziwne,bo jak ja chcę się lepiej poczuć to wyłączam kompa, i idę się przejśc do parku albo wsiadam na rower i jadę za miasto. Zauważyłem że spora część graczy Tibii przejawia bardzo wyraźne oznaki uzależnienia. Gram w kilka gier online, poza RPG także w FPP. I widziałem wielu uzależnionych ludzi, ale nigdy w takim stopniu jak niektórzy forumowicze. I powtarzanie komuś w kółko, że to tylko gra niewiele da. Jeśli ktoś sam nie zrozumie, że zaczyna chować się do tibii przed światem i że może to mieć na niego tragiczny wpływ, to obawiam się, że nic mu nie pomoże. Zwłaszcza, że rodzice bardzo często nie dostrzegają takich rzeczy, mają gdzieś, że syn spędza po kilkanaście godzin dziennie na jednej grze i miewa huśtawki nastroju absolutnie nie związane z realnym światem...Jeden apel - MYŚLCIE ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2005
![]() |
![]() sary ja jestem pewien ze byl ras otwarty i niemuw jak niewiesz
dr uti i pozatym jest pewna teoia na ten temat
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Nie mam PACC
![]() |
![]() ja ostatnio podałem (jako przykład podgrzania ciała) spotkanie ze smokiem...I oczywiście pałe dostałem...Oraz dodatkowo zakończyłem słowami "Tibi(a) et Igni"
![]() |
#38 | |||
The Witcher
|
![]() Potrzeba tu chyba tłumacza bo się gubię. Hardcorowy temat jeżeli chodzi o analfabetyzm. Gratulacje bijecie wszelkie rekordy !
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: W pokoju :)
Stan: Na emeryturze
Imię: Nexoriu
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aurea
Poziom: 96
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() moze duzo ludzi przyzyczailo sie do tibi ze nie stawia sie ż Itd i popelniaja bledy ale nie zrwacajcie im uwagi krytykujac ich moze maja dysklekcje to nie lekcja J polskiego ze jak napiszesz krówka przez u to dostajesz bata to jest forum tibi a nie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |