Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-02-2004, 21:38   #21
Fruity Juice
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 02 2004

Domyślny

najlepsze miasto - Thais.
dlaczego - najwiecej ludzi

//Yours,
Fruity Juice jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-02-2004, 21:39   #22
Fruity Juice
Użytkownik forum

Domyślny

jesli ktos moglby mi wyjasnic, dlaczego moje posty pojawiaja sie 2x bylbym wdzieczny

//Yours,
stary 17-02-2004, 21:49   #23
U$3r
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 09 2003

U$3r ma numer GG 2450961
Domyślny miasta...

Miasta...a raczej w ktorym z nich zamieszkac to raczej spor "akademicki" kazde ma w sobie cos dobrego, jednak dla przecietnego polskiego gracza liczy sie znacznie spolecznosc polska...jesli chodzi o to Ab'Dendriel jest na przedzie mocno...Polecam tez Darame ale to jak ktos ma pacc...swoja droga erdon tez jest nice

@up

Twoje posty pojawiaja sie 2x poniewaz przy wysylaniu klikasz kilka razy...czasem dzieje sie ze po takim wielokrotnym klikaniu wyskoczy kilka postow, ale modkowie chyba bede w stanie ci to wybaczyc Tylko im ladnie powiedz plz bo ci dadza upomnienie

U$3r
U$3r jest offline  
stary 17-02-2004, 21:52   #24
Fruity Juice
Użytkownik forum

Domyślny

@up.
kilkam raz, umiem obslugiwac forum
zreszta jak zauwazylem, to nie za kazdym razem jest 2x.

edit: jak masz pacc, to Edron of course.

//Yours,
stary 17-02-2004, 21:55   #25
U$3r
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 09 2003

U$3r ma numer GG 2450961
Domyślny No widzisz...

No widzisz...jak u$3r cos napisze to od razu dziala
A tak serio to moze jakis blad wiec ise nie przejmuj, tylko napisz o tym modkom albo adminowi... i tyle...
Aha moj glos brzmi Edron

U$3r
U$3r jest offline  
stary 17-02-2004, 23:37   #26
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Mi sie wydaje ze najlepszym z miast dla facc jest Ab'Dendriel ) Jest duzo polakow, malo pk a jak jakis sie pojawi to zazwyczaj zaraz go nie ma ) i ogolnie przyjemnie jest tam mieszkac hehe
stary 21-02-2004, 08:05   #27
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

Carlin!
W podziemiach dużo trolli, bugów, pająków i roty.
Potem można iść na ghostland (blisko).
Niby ma opinię miasta PK ale to nieprawda, jeśli nie będziesz robił tego co nie trzeba (thief, noob, summon killer itp.) to ani razu cie nie PKną.

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline  
stary 22-02-2004, 18:27   #28
krzysztof-236
Guest

Domyślny

Na początek najlepsze jest Thais.Dlaczego?
Dlatego:
Można tam sopkoje nabić seobie 10-12lvl.Wtedy radze przenieść się do Kazordoon.Jest blisko kopalni dwarfów i rotów. Tam można nabić sobie 20lvl i przenieść się do AB.I chodzić na ghoule.a Potem na 30 lvl znowu wrócić do Kazz i chodzić na Guardy.

P.S ja narazie mam 16lvl i mieszkam w Kazz ale jak zdobędę 20-21lvl to przenoesz się do Ab na ghoulei potem wróce do Kazz

stary 22-02-2004, 18:50   #29
karat
Użytkownik Forum

karat's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława

karat ma numer GG 2179535
Domyślny

Ja wychdzisz z roka to najlepiej weź Carli bo z niego jest najblirzej do ab.Mieszkam w ab bo jest tam mało PK
ale trzeba pamiętać żeby mieć hp na zielonym a najlepiej na max ponieważ czerwony i żułty kolor zachęca peków do odebrania ci 10% doświatczenia i bagażu.

Pamientajcie 18 kwietnia o dniu moderatora i administratora
karat jest offline  
stary 27-02-2004, 18:11   #30
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
Kenixia ma numer GG 3711262
Domyślny Poprostu ciekawość :)

Ja mam pytanie wiem gdzie leży kazoo ale dojśćt o dla mnie sztuka gdy każdego się pytam nikt nie wie kto mógł by mi pomuc a przy okazji zaprowadzić do tego miejsca gdzie zostaje obywatelem KAZOO ?? a po za tym słyszałam że w Kazoo jest ciężko wyjść z Depo czy to prawda ??

Kenixia jest offline  
stary 27-02-2004, 18:58   #31
Entar Srebrna Tarcza
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2004

Domyślny

ja bym polecał wybrać Carlin i zakupić paczke i wysłać rzeczy pocztą do Ab'dendriel dopiero jak "podrośniesz" w lvl to sie wybierz do carlin.
P.S.z magiem jest taki problem bo w ab nie ma sklepu z magią! jest tylko z 3 zaklkeciami dla palkow mianowicie przyzwanie strzałi,trującej i ognistej
Entar Srebrna Tarcza jest offline  
stary 12-04-2004, 20:52   #32
Pieniopl
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny THAIS!!

moje pierwsze miasto to Thais i praktycznie sie z niego nie ruszam...to przyzywczajenie.....inne miasta mi niezabardzo posują...a w Thais wiem gdzie co jest....może i tam jest sporo pk ale miasto ma swoje zalety.... blisko na cycki
...tu sie urodziłem i tu mnie pochowają!!!
Pieniopl jest offline  
stary 12-04-2004, 21:56   #33
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Cze, też mam jak dotąd jedną jedyną postać (Knight'a z nickiem jak na forum, na Hiberni), po przejściu Rook'a wybrałem Carlin. W sumie jak narazie jest ok, mam 10 lvl więc póki co chodzę na trolle do krypty pod cmentarzem (respown jest niesamowity ). Sklepy sa łatwe do zlokalizowania, jest wielu Polaków, którzy mogą Ci pomóc jesli ich o to poprosisz (jeden pożyczył mi 300gp na sprzęt bo mi zbrakło kaski z Rook'a). Co do PK to są napewno - główna ulica przed świątynią jest zawsze umazana krwią i pokryta przynajmniej kilkoma ciałami (nie wiem kto, kogo i za co, ale cóż).

Do tych co wiedzą: mam zamiar przenieść się do AB około 13 lvl, jednak nie uniosę wszystkich swoich rzeczy (zresztą liczę się z możliwością przygód po drodze ) Może ktoś napisać jak wysłać swoje rzeczy do innego miasta ? Wiem, że po wykupieniu paczki podaje się miasto w którym ma być odebrana i adresata - ale póki co nie jestem mieszkańcem AB, więc nie wiem co mam tam wpisać ?( Dzięki

//Wasz newbie
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline  
stary 13-04-2004, 12:51   #34
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Ja wybrałem Venore, bo tam mieszkali moi koledzy, a teraz uważam, że to był dobry wybór. Na bagnach można szybko zdobyć kasę i exp (przynajmniej na początku).

"Przede wszystkim należy uświadomić sobie, że miarą stopnia, w jakim ideologia zniewala ludzkie umysły, jest zbiorowa niemożność dojrzenia alternatywy." - Tony Judt
Litawor jest offline  
stary 15-04-2004, 21:09   #35
Hrabia von Nox
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 04 2004

Domyślny

Venore. Dobre miasto. Można nieźle poexpić na swampach, rotach i amazonkach, ale ci (te?) PK... Można zabłądzić na bagnach i trzeba mieć linę + łopatkę Jak nie lubisz dłuuugich wędrówek przez bagna to wybierz lepiej Ab'Dendriel lub Carlin.

P.S. Mój pierwszy post na tym forum!
Hrabia von Nox jest offline  
stary 16-04-2004, 22:40   #36
Mimichal
Guest

Domyślny

Carlin - najlepiej zorganizowane miasto idzie sie szybko polapac, ludzie mili i wbrew pozorom nie ma tam duzo PK. Gdyz ich odrazu ktos rozwala Duzo stworkow dla kazdego poziomu

Ab - Najbezpieczniejsze miasto, duzo polakow, blisko roznych stworkow. Latwo rozpoczac gre.

Venore - ble . Moze miasto nie najgorsze a okolice dobre dla dobrych levelow (nie daleko do Giant spider itp.) ale glupio sie po nim porusza... bagna

Kazordoon - A mi sie podoba Zawsze tam chodze do sklepow. Blisko do wszytkich kopalni dwarfow.

Thais - PK. Dobre miejsce dla wyzszych levelow. Wole zaczynac z polnocy planszy niz z poludnia Miasto tez ladne ale jakos nie przyciagnelo mnie

stary 16-04-2004, 23:25   #37
Tomek89
Guest

Domyślny

ja gram na trimerze i lunarze i polecam ab, na lunarze carlin tez dobre ale na trimerze zwykle sie tam leją jacys brazylijczycy i pelno trupów i krwi jest potem

stary 17-04-2004, 18:35   #38
Vemlekos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 03 2004

Domyślny

kazzo
ja polecam kazzo
Vemlekos jest offline  
stary 17-04-2004, 19:13   #39
limenu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Domyślny

--kazaadron jest fajne, blisko do dwarfów, fajnie sie skiluje i można dwarf shielda sprzedać.
--W ab syf, miasto elfów ale ty krzaczek, tam drzewko, nigdzie ulicy, człowiek nadal czuje się jak w dziczy (i wysokie levele znęcają się na niskich)
--ja jestem w carlin, fajne miasto. Wszędzie blisko, lewo ghstland, prawo walkirie, prwo góra gobliny.
limenu jest offline  
stary 17-04-2004, 19:32   #40
Michal-Michal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 04 2004

Michal-Michal ma numer GG 205789
Domyślny

Najlepsze jest ab!!!!!

Bo:

Jest duzo polaków i sporo expisk naprzyklad: slimy, elfy gohule, trole
Michal-Michal jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania