![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() wiecie co? Ja dopiero zrozumiałam dlaczego lubie tibię po obejżeniu tego... Co prawda trzeba to kilka razy obejrzeć żeby załapać przesłanie (tak jak teksty Avangera :-P ), ale zrozumiałam
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() a ja zadam inne pytanie.
Dalczego tu piszesz skoro nie lubisz tibi ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2005
|
![]() siema. według mnie tibia nie bedzie miala fanow za jakis rok. nie robia nic w cip sofcie aby ulepszyc gre- tylko dodaja nowe serwy. porownajcie sobie tibie do WoWa. tibia- gra z grafika z pegazusa, brak dzwieku, skile... marnie to zrobili, i jeszcze jedno- dlaczego paladyn strzela??? w kazdej innej grze paladyn to wojownik. i jeden przyklad- kiedy powiedzialem kumplowi o tej grze i kiedy wlaczyl tibie.. buchnal smiechem jak mozna grac w gre z grafika z pegazusa. a tak na podsumowanie to gralem w tibie tylko dlatego ze mozna bylo sobie pograc z innymi playerami, nie tylko bic sie- jak na grach single.
|
![]() |
![]() |
#24 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() Cytuj:
Gry typu Tibia, MU czy inne gry tego pokroju to poprostu H&S no chyba, że ktoś jest ambitniejszy i umie w takim tłumie odgrywać postać. Zwłaszcza jak gościu podchodzi i pyta "lvl?". Co do grafiki w tibi to jest ona żałosna, a zwłaszcza jej perspektywa (okropny rzut). @UP: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Kalwin - 15-04-2005 o 21:50. |
||
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2005
|
![]() Gram w Tibie od niedawna i przyznam że gierka nic tak naprawdę nie wnosi do gatunku RPG. Bo to nie jest RPG tylko H&S bo naprawdę rzadko spotyka się kogoś kto tu odgrywa postać (w sumie jak się zastanowić to tylko jeden mój kumpel - Ave Polanus Piotrus
![]() ![]() Grafa i muza- przyznaje i jednego i drugiego brak, ale nawet w prawdziwych RPGach grasz w wyobraźni, tu masz tego szczątki (zaledwie), no a muze można se samemu jakąś załączyć :/ Ech... macie kurcze racje... ta gra to tylko substytut czasu dobrze spędzonego ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 03 2005
|
![]() Ja Pier... Tibia jest zaje... niepodoba ci się?? niegraj a nie walisz z mordą jak sie ma 8 lvl i huntuje Trole to sie niedziwie że jest nudna i że cie biją pk jak ich wk... rozwiązanie proste niepodoba ci się... niegraj
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W domu
![]() ![]() |
![]() Zgadzam się z opiniami typu "Tibia jest do dupy"
Wiecie czemu? Ludzie mówią, że 1 zdanie bywa najlepsze. Szkoda, że zrozumiałem to tak późno. Kiedyś kumpel na informatyce zaczął grać w tą grę. Od razu mu powiedziałem, że denna grafika i wogóle, no ale jakoś tak wyszło, że sam zacząłem grać. Jak już zacząłem, to ta gra była za***iste i wogóle. Grałem tak dość długo, i pewnie bym nadal nie zrozumiał jak bardzo się myliłem grając w to. Zdarzyło się jednak coś, za co mogę podziękować pewnej osobie. Kiedy sobie trenowałem z kumplem z sieci, zerwer zaczął coś odwalać i nas wywaliło. Udalo się przywrócić połączenie za jakieś 15 minut - oczywiście za 15 minut nas już tam nie było a całe eq, które było w plecakach przepadło. Oczywiście koleś, który nas spekował dostał za to nagrodę i za to byłem mu bardzo wdzięczny. Rozdałem resztę itemków i KONIEC!! Uwolniłem się. Później zacząłem grać w DarkEden - znacznie lepsza gra (była) od Tibii. Grafika, czary i wogóle. Gra po prostu świetna. Grałem sporo w DE, nabiłem już 104 poziom i co się stało, że nie gram? SpeedHacki = KONIEC. Teraz gram w KAL Online, ale nie za dużo. Gra jest bardzo fajna i trzeba się nieźle napracować, żeby nabić jakiś lepszy poziom. W KAL'a nie gram już tyle co grałem w Tibie czy w DE bo ogólnie te gry już mnie nudzą i wolę sobie coś popisać w Delphi albo cokolwiek innego (chodźby posiedzieć na forum). A tak, żeby nie odbiegać od tematu: w Tibii nie podoba mi się wiele rzeczy. Po 1: Paladyn strzelający - to racja paladyn powinien być wojownikiem, tak jak w pozostałych grach. Jeśli chcieli dać kogoś strzelającego to mogli dać Archer albo coś w tym stylu. Po 2: Grafika - widziałem gry z lepszą grafiką na Pegasusie. Po 3: Brak dźwięku. Po 4: Każdy kto gra próbuje cię zhackować, jakby był jakimś maniakiem, który nic tylko by twoje itemki chciał. Po 5: Uzależnia. Po 6: Co do zbroi to się nie zgadzam, ale prawdą jest to, że powinny być jakieś itemki które są lepsze dla danej profesji (nie chodzi mi o wagę tylko o magiczne właściwości) np. Dla maga - laski - dodają obrażenia od magii. Po 7: Gra jest powolna jak flaki z olejem. Co to ma być, że z potworów nie wypadają ampułki, life fluidy i mana fluidy są drogie jak cholera. W każdej normalnej grze zawsze nosisz przy sobie pasek ampułek i używasz ich bardzo często, a złoto z potworów wystarcza na pokrycie kosztów leczenia się. Po 8: Jeśli by się odnieść do punktu 7 mana ładuje się tak powoli, że z czarów spontanicznych nie da się huntować potworów, a przecież to czary spontaniczne powinny być główną mocą magów czy druidów. Po 8: Mało czarów do wzmaciania siebie - tylko haste i u magów z pacc ulepszanie broni. Czemu niema czaru, który zwiększa ci na przykład o 10 shielding na 10 minut itp. Po 9: Jak już wcześniej napisałem, gra głównie opiera się na czarach runicznych. Co za tym idzie w grze jest bardzo małe zróżnicowanie profesji - każdy może używać każdego czaru ( nie wliczając knighta i SD chociaż teoretycznie jest to możliwe). Po 10: Poruszanie się na skos jest jakieś dziwne. Po 11: Gra niema przyszłości, ale dopuki istnieje przyczyni się do wzbogacenia się jej twórców. Dużo osób płaci, żeby w to grać dla jakiegoś elite czy tam ładniejszego stroju. Po 12: Ogólna nuda płynące z tej gry, której z pewnością nie zauważają zapaleni gracze. Da sie to zaobserwować wtedy, jeśli się już raz z tą grą skończyło na długi czas, widziało się przez ten czas wiele innych gier próbuje się wracać do Tibii. Wtego gra od razu odraża i wogóle. Jeśli czyta to ktoś, kto w Tibię jeszcze nie grał, to lepiej niech tak zostanie zanim zacznie grać. |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() @Up: Przy chodzeniu na skos postac zatrzymuje się na chwilę, ponieważ w ten sposób pokonuje większy odcinek drogi, niż podczas chodzenia prosto - dlatego musi się na chwilkę zatrzymac, aby tą różnicę wyrównac.
Wy tutaj o paladynach a ja... ja nie mogę im wybaczyc tego, co zrobili ze smokiem! Przeciez smoki zwykle są jednymi z najsilniejszych kreatur, a tutaj można takiego ubic na byle 11 poziomie! No i wszechobecne nuby. To wszysto przez tą rysunkową grafikę - wchodzi se 9 latek, widzi Tibię - i myśli, że to gra dla takich jak on! (Bo przecież ma kolorowe obrazki!) I tak spartolili grę, która mogłabyc naprawdę dobra. Ostatnio edytowany przez Descartes - 28-04-2005 o 08:26. |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() @UP Zgadzam się w pełni, ale jeśli chodzi o chodzenie na skos to chodziło mi o coś innego. Postać się zatrzymuje na chwilę, ale po co? Nie mogła by po prostu iść wolniej ale bez zatrzymywania? I czemu jeśli idzie na skos patrzy się na w prawo/lewo/górę/dół zamiast na skos w kierunku w którym idzie? Pomyślcie o tym sami, przecież mogli by dorysować te pare outfitów tak żeby i na skos były. Dzięki temu chodzenie na skos stało by się w 100% normalne tak jak po prostych. W Diablo 2 kiedy idziemy na skos postać się nie zatrzymuje, w Darkeden też się nei zatrzymuje, tak samo jak w MU albo w HellBreath. Właśnie o to mi chodziło.
|
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
![]() |
![]() Wroclaw 28.04.05
Drodzy forumowicze! Ja sie zgadzam z tymi dwoma panami na gorze. Szczegolnie z tym ze jak ktos gra 1 raz to go ta gra wciaga a jak gra w inne gry i wraca do tibii widzi ta grafike... Ja rzucilem tibie dla wielu powodow, tez dla tych ktore wymienili oni. Wczesniej gralem w gothica tera mam gothica II i noc kruka i to jest o wiele lepsze od tibii mimo ze takie krotkie. Tibia zaczela mi sie nudzic na 31 lvlu. Zrozumialem ze ta gra nie ma sensu. Jaki sens ma ciągłe wbijanie leveli?! A jeszcze te lagi. W ogole paladyn powinien miec luk w jednej rece w drugiej strzaly a w pasku torcha, bo gdzie on mam torcha miec? Jesli idzie na hunta z arrowsami to musi je ciagle robic a jak idzie z boltami to wiadomo ze huntuje na czyms silniejszym i musi miec mane na uhy. Tak wiec to jest zrabane. Ja tyle sie wypowiem na temat tej gry. Gdy nabije sie juz sporo leveli(nie 31, ja po prostu nabilem tyle i juz mi sie znudzila) To ta gra zaczyna sie nudzic. Cor Tibiarz |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Daruj sobie (hehe). ![]() Tibia: Gra stworzona na silniku podobnym do tego z Ultimy VIII bodaj, grywalność wysoka, ale się nudzi. Niektóre pomysły dosłownie SPIEPRZONO. To nie wpływa korzystnie na grę. Dziękuję. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: in ur Nightmare
![]() |
![]() mnie to ryba
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: Grodzisk Mazowiecki
Stan: Aktywny gracz
Imię: Miechu Warrior
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 64
Skille: 83/80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() @ wszyscy ludzie ktorzy maja cos do Tibii:
Slyszeliscie kiedykolwiek o czyms takim jak roznica gustow? Jednemu podoba sie Tibia, innemu MU i inne gry. Poprostu kazdy gra w to, co lubi. Ktos madry kiedys na tym forum powiedzial "nie rzucajcie tej gry jak nalog" i to bylo cos. Jesli konczycie z Tibia, bo ktostam was zabil/straciliscie eq/hakneli was, to poprostu macie slaba psychike i ta gra nie jest dla was. Jesli rzucacie ja, bo nie podoba wam sie grafika czy cos innego, to wasza sprawa, nie krytykujcie autorow Tibii ze cos spieprzyli itp, bo sa ta naprawde utalentowani programisci i to ze nie zmieniaja grafiki dowodzi tego, ze grafika jest taka, jaka miala byc w ich zamierzeniu. Juz dawno, kiedy pokazalem Tibie kilkunastu osobom, zauwazylem, ze kilka z nich po kilku dniach przestalo grac, a reszta grala i widac bylo, ze nie przymuszaja sie do tego, ze sprawia im to czysta przyjemnosc. Byli to nieliczni ludzie, ktorzy poczuli wspanialy klimat tej gry. Klimat, ktory tworzy m.in. swietnie dopasowana grafika i brak glosu. Jesli nie czujecie tego, to poprostu ta gra nie jest dla was. Pozostawcie ja tym, ktorzy to czuja i sa swiadomi jakie ta gra daje mozliwosci. Pozostawcie ja ludziom, ktorzy umieja szukac, umieja sobie radzic. A ci ludzie pozostawia wam gry, w ktore wy gracie, poniewaz Tibia stworzona zostala dla pewnej grupy ludzi, wiadomo przeciez ze zadna gra nie spodoba sie wszystkim - proste. Rozpisalem sie troche, wiec bede konczyl. Poprostu jesli nie podoba wam sie Tibia - grajcie w cos innego a nie krytykujcie, bo ci ktorzy graja w Tibie mogliby bez trudu znalezc wady w waszych ulubionych grach. Mam nadzieje ze to do kogos trafi, przemyslcie to wszyscy. Pzdr.
Ostatnio edytowany przez L-fan - 28-04-2005 o 16:17. Powód: literowki |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Oczywiście, że trafiło. Masz zupełną rację co do swojego zdania i nadal je utrzymuj, ale nie zabraniaj nam krytykować, ponieważ to wolny kraj a forum jest od tego, żeby się wypowiadać. Szczeże powiedziawszy grę z taką grafiką jak ta nie jest trudniej napisać w Delphi niż mario, ale ty masz takie zdanie i ja to doceniam. Zapewne grasz w Tibię już od jakiegoś czasu, ale nie na tyle długo by ta gra przestała ci się podobać. Kiedyś jednak wspomnisz moje słowa i stwierdzisz, że Tibia jest cienka i wiele rzeczy jest w niej spieprzone. Narazie masz takie zdanie a nie inne, i nie zmuszę cię żebyś przestał w to grać poprzez napisanie wad Tibii. Pamiętaj jednak, że to jest forum. Tutaj prowadzi się dyskusje na jakiś temat. Temat brzmi Dlaczego nie lubię Tibii. Ja wymieniłem, dlaczego ja nie lubie, ktośwymienił dlaczego on nie lubi ty wymieniłes dlaczego ją lubisz i wszystko jest ok, poza tym:
Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() KAL (jesli to jest to co ja myśle) - Nędzny Chiński klimat (na żyganie się zbiera), Sztywne ruchy, potwory z płaską mordą (wszystko takie płaskie), łucznik tylko baba (niby fajnie ale ileż można patrzeć na sztywniaka ?). Byle jakie animacje .....
Dużo jest wad (widziałem ponad 50 zdań o wadach tej gry, ale sam grałem tylko 10 minut potem wylądowała w odchłani - kosz). Nadal mi się chce żygać jak to wspominam (jesli to nei ta gra to przepraszam). JA tam wole gry które trzymają klimat, Galdurs Gate 2 Plx . CS - 1) Jesli chodzi o starą część (nie CS:S) to: -Słaba grafika ^^ (jak na tamte czasy to nawet nawet, hail Half-Life 1 ![]() -Troche nudnawe (w porównaniu z dzisiejszymi gierkami ^^) 2) Cs:s (dawno nie grałem, płytka half-life 2 cd4 sie spie@#% ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -1 Outfit dla jednej strony (razem 2) -Troche mało dodatków na mapce i mało oficjalnych mapek (brak mojej ulubionej z samolotem ^^) -Na dłuższą mete szybciej sie nudzi niż CS 1. Diablo- -H&S ^^ . (aż zabardzo ^^ ). Ostatnio edytowany przez Avager Tymczasowy - 28-04-2005 o 21:18. |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
|
![]() takze gralem w kal online i uwazam ze jest denna klimat to koszmar potwory sa brzydkie i wogule nie ma grywalnosci
#37 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Nie no Avager, postarałeś się (zauważ, że nigdy nie pomyliłem twojego nicku ^^)
KAL - Jeśli pograłeś 10 minut, to zapewne nie zabijałeś nic poza tymi kurduplowatymi demonami. Widziałeś zapewne po 1 ataku dla każdej profesji itp. Kal ma chiński klimat, jednak kto powiedział, że chiński klimat jest zły? Mi się ten klimat podoba. To prawda co powiedziałeś, że łucznik tylko baba i to prawda, że mogli by to zmienić, jednak raczej to ludziom nie przeszkadza. Ja gram magiem (też baba) i jestem happy. Jeśli chodzi o sztywność, nie uważam, że KAL jest sztywny. Zainstaluj sobie KNIGHT Online (tam dopiero jest sztywność). KAL moim zdaniem ma dobrze zrobione animacje. CS - Świetna gra, grałem już w to od dawna i powiem tyle, że w tą grę można grać i grać i grać i nadal grać. Jeśli chodzi o grafikę to porównaj ją z datą powstania tej gry. Jak na tamte czasy grafika jest świetna. D2 - Raczej grałem w to samemu, chwilkę tylko na BattleNecie. Gra podoba mi się, ponieważ jest w niej szybka akcja (całkowicie odmienna od Tibii). Po prostu lubię takie zadymki. Polecam ściągnąć moda Valhalla 4.5 (jeszcze szybsza akcja niż w zwykłym D2 LOD). Jeśli chcecie pograć na BattleNet to najlepszy będzie do tego Ancestral Recall. Jak widać, niektórzy lubią H&S. Widzisz więc, na każdy argument można znaleźć kontrargumenty.
Fake Ultra Project (czyli mój program - Fake Font Converter Final) Chcesz posłuchać tego co ja? Kliknij tutaj! (Zalecany Internet Explorer) Klikajac tutaj bardzo mi pomożesz. ![]() Ostatnio edytowany przez YAYUUU - 28-04-2005 o 23:33. |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
|
![]() gralem w kal troche czasu mialem 18lvl ale nie spodobalo mi sie gralem luczniczka
a knight online jest spoko
#39 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: Grodzisk Mazowiecki
Stan: Aktywny gracz
Imię: Miechu Warrior
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 64
Skille: 83/80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez L-fan - 29-04-2005 o 15:03. |
||
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |