|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
|
![]() Przed updatem tcc bylo do kitu bo wystarczylo kliknac prawym niechcaco w innego playera i skull, a teraz jest secure mode i mozesz klikac ile chcesz i nic nie bedzie. Ja uzywam tcc (choc dopiero po jakims czasie) i na pewno go nie zmienie
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() a ja wam powiem że jakoś przezylem rok nie uzywając tcc i nic mi sie nie stalo, ale nie pwiem ze na huntah jest wygodnij bez tcc, ale po prostu trudno jest mi sie juz przyzwyczajic do nowego dlatego nie uzywam, po prostu za poźno sie dowiedziałem o istnieniu tego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
![]() |
![]() Cytuj:
ee jaknie chcesz wrzucac to klikaj poprostu prawym przyciskeim myszy i juz topic ja osobiscie wole to 2 sterowanie nie tcc ![]() zaczolem na tym sterowaniu i ma mzamiar na nim skonczyc
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków
![]() ![]() |
![]() Nie uzywam. Nieprzydatne i niepraktyczne.
![]() |
#25 |
Guest
|
![]() TCC is the best!!!!
Uczyłem się na TCC, gram na TCC i będę grał na TCC!!! |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
TCC jest świetne, dowiedzialem sie o nim dopiero na mainie, z początku bylo ciężko, ale oplacila sie nauka ![]() TCC na prezydenta!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Hehh... ja nigdy nie grałem na TCC, a jestem druidem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Imię: Bloodmaster
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Paradise
Świat: Silvera
Poziom: 75
Skille: 80/58
Poziom mag.: 17
|
![]() Według mnie TCC jest bardzo szybka i poręczna dzięki niej możesz o wiele szybciej zwinać rzecz od innego gracza.Pozdro
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Białystok
|
![]() Ehh ja to się uczyłem no-tcc i czytając posty chyba dużo straciłem, ale przyzwyczaiłem się do zwykłego i jest git
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2004
|
![]() TCC - no-TCC
prawy klik - ctrl + klik (użyj, otwórz) albo alt+ klik (atakuj) ctrl + klik - prawy klik (rozwijane menu) shift + klik - shift + klik (look) wiem, że na TCC jak się naciśnie 2 przyciski myszy naraz to dajesz look, nie wiem czy działa na no-TCC. Jak dla mnie TCC jest lepsze, łatwiej się atakuje potworki (nie musisz szukać na liście battle który z potworków to ten który cię bije), lepiej się otwiera plecaki albo je jedzenie (kiedyś cały czas ctrla trzymałem). Po ostatnim update nie ma też ryzyka missklicka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak przeciętny Tibijczyk, zaczynając grać w Tibie, nie miałem pojęcia o TTC, więc używałem domyślnego sterowania.. i tak zostalo przez 1,5roku. Zmiana ustawienia na TCC wydawała mi się abstrakcją do czasu aż złamałem rękę. Mimo tego, że juz sciągneli mi gips i odzyskałem pełną sprawność nie zamierzam powrócić do domyślnych ustawień.. TCC wydaje mi się, jak już wiele osób mówiło, wygodniejszy i szybszy.
Jedyną wadą, jaka zdążyła rzucić mi się w oczy, jest nie możliwość przeszukiwania ciał, jeśli stoji na nich jednostka =/...
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() @up:
Użyj ctrl+lewy myszy ![]() @down: lewy też działa ![]() W rzeczy samej można też klikać "poniżej" postaci żeby otworzyć worek, tylko trzeba wiedzieć gdzie, najlepiej najechać na battle i wtedy widać na postaci biały kwadrat, trezba kliknąć pod nim lub lekko z prawej strony. Nie pisałem tego żeby nie mieszać ![]()
Ostatnio edytowany przez Helixaw - 20-03-2005 o 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Dębica
![]() |
![]() Nie wiem jak ludzie np blokuja demony bez TCC (bot/macro plax) bo mi by łapy odpadły od wciskania ctrl. A tak luzik wciskam prawym na uha i na siebie lewym. Robie to szybciej niż na standardzie (grałem na nim ok 6 miesięcy) i sie przestawiłem
![]() @up. Ctrl+RMB Teraz uwaga. Nie wiem czy to prawda ale czasami jak stoi guard na trupie innego guarda i klikne na sam prawy dolny róg kratki to sie otwiera trup, bez używania ctrl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Etso
Profesja: Knight
Świat: Xerena
Poziom: 21
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
Jest to spowodowane tym, że kratka która oznacza dwarfa nie pokrywa się dokładnie z kratką nieżywego dwarfa.
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: B-wo City
![]() |
![]() Ja osobiście używam standardowego bo poprostu jest to kwestia przyzwyczajenia. Od kąd pamiętam grałem na tym i tak już zostało. Może gdybym spróbował to jakoś by poszło, ale narazie nie będe mieszać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Oczywiście, że TCC rulez! Nie trzeba marnować czasu na wybieranie opcji... przyzwyczajać się? Co za problem? Dla mnie zawsze przyjemnością jest przyzwyczajenie się do rzeczy, dzięki której gra stanie się wygodniejsza.
Co tu dużo mówić? Lewym się chodzi, prawym atakuje/otwiera przedmioty, a jeżeli chcemy otworzyć baga, który jest pod kimś/potworem, przyciskamy CTRL. Proste, prawda? Nieużywający TCC - stańcie się reformowalni i (ci, którzy jeszcze tego nie zrobili) spróbujcie podziałać przez dłuższy czas na TCC. Jeżeli nie przypadnie wam to do gustu, zwrócimy wam pieniądze w ciągu 14 dni.
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2004
Lokacja: Steel Home
Stan: Aktywny gracz
Imię: Ezekiel Armanio
Profesja: Knight
Gildia: Doom Brigade
Świat: Iridia
Poziom: 58
Skille: 82/80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Ja gram 2 lata bez TCC, klikanie ctr, alta czy shifta sa dla mnie bardzo naturalne i nie przeszkadzaja mi w niczym. Blokowanie Demonów i innego tałatajstwa nie jest niczym aż tak stresującym. Pallkiem z maną na jedna vitkę lurowałem 2 behy zarzuciły haste. Non-tcc nie przeszkodziło mi się uhać. Ot przyzwyczajenia. O gustach się nie dyskutuje i przy tym zdaniu uznaje to za prywatne preferencje każdego forumowicza.
@Thread. A z ciekawości przetestuje te wasze TCC :evil: "Jedni lubią owce, inni kobiety.Ani jedym ani drugim nie powinno się zazdrościć" A.Sapkowski-nie pamiętam skąd, cytat nie dosłowny ![]()