|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: W którym przedziale wiekowym się mieścisz? | |||
13 lub mniej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
61 | 19.12% |
14-16 |
168 | 52.66% |
17-18 |
43 | 13.48% |
19-20 |
22 | 6.90% |
21-22 |
10 | 3.13% |
23-25 |
8 | 2.51% |
26-30 |
2 | 0.63% |
31-35 |
0 | 0% |
36-40 |
1 | 0.31% |
41 lub więcej |
4 | 1.25% |
Głosujących: 319. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Guest
|
![]() 1. Dla mnie wiek niema żadnego znaczenia, czy jest to 12 latek czy 19 latek nie obchodzi mnie to.
2. Wszystkich traktuje jednakowo, nie zwracam uwagi na wiek. 3. Ludzie często zwracaja uwage na wiek, niektórych to nieobchodzi, a niektórzy wolą się zadawać z kimś "dojrzalszym". 4. Tak, wole się na RL zadawać z kimś w moim wieku niż 2, 3 lata młodszym, jakoś w tibi niema to dla mnie znaczenia ![]() |
|
![]() |
#22 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() 1. Hm, właściwie obchodzi mnie jedynie dystans do starszego. Nie chce gadać ze smarkaczem, który mnie przeklina. (mam 12 lat)
2. (patrz punkt 1) 3. Wole dojrzalszych. 4. Jak już to wole sie zadawać z byle kim, ale byle nie byl "dziecinny" . |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń
Stan: Niegrający
|
![]() W drugiej części proszę Was o odpowiedzi na kilka pytań..
1. Nie ma dla mnie znaczenia. Ale nieraz sie dziwie jak przylatuje do mista taki 100level + i sie pytam nieraz o wiek a on mowi 13? to nieraz troch wnerwia ze ja mam tylkko postac 12 levelowa ![]() 2. Nie ma wplywu. Jak czlowiek ma fajny charakter to wplywu nie ma. 3. Hmm nie zastanawialem sie nad tym ale no chyba wplyw ma bo jak jakis polaczek w stroju flagi polski podleci i zacznie spamowac "Fra atans plxplx!!11" to widac ze to nie jest czlowiek dojzaly ![]() 4. Są traktowane tak samo ![]() Mam nadzieje ze to pomoze ![]()
#24 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Hmm. Może trochę nie po punktach odpowiem, ale chyba wyłowisz z tego, co ci potrzebne.
Przeważnei nie wiem, w jakim wieku jest inna osoba, z którą gram. To jednak dośc szybko daje się wyczuć. Porozmwiam z kimś kilka minut, i łatwo wyczuć dojżałośc emocjonalną. Jeśli natomiast znam wiek rozmówcy, to wolę rozmawiać z kimś starszym. Osoby takie są według mnie bardziej godne zaufania, grają częściej dla samej zabawy, a nie tylko lvl, skille i sprzęt, a za tym częściej gonią młodzu ludzie. Młodsi gracze według mnie czują się o lepszą kategorią ludzi, gdy mają wyższe poziomy. Dla starszych osób poziom ma coraz mniejsze znaczenie według mnie. Czy inaczej traktuję ludzi młodszych ode mnie w RL niż w grze? Hmm. Nie wiem. Wydaje mi się, że w grze jakoś przyjaźnie częściej nawiązuję z osobami starszymi, więc tu chyba jest jakies podobieństwo do prawdziwego życia.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#25 |
Fallen Angel
|
![]() 1. Jak duże znaczenie w świecie Tibii ma dla Was wiek innych graczy? Czy oceniacie innych graczy wg ich wieku?
2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich? 3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii? 4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie? 1. Spore, poniewaz sporo gnojkow ma okolo 10 lat i uwaza sie za panow swiata bo nabili juz 15lv -.- 2.Znowo poznanymi rozmawiam uprzejmie, chyba ze mnie zdenerwuja. 3.Wiekszosc graczy jest w podobnym wieku wiec znaczenie raczej niewielkie. 4.Niestety sa wogole pomijane.
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() 1 ogromne, lubie gadać z osobami ktore mają już kilka wiosen za sobą i wiedzą o czym mówią, natomiast male gnojki 11-13 lat zazwyczaj tylko mnie denerwują, ale wiek nie jest pierwszą żeczą o którą pytam i nie najważniejszą czasem nawet z 14 latekiem można sobie pogadac
2 wogóle mam kumpla ktory ma 38lat 3 nie wiem to zależy od osoby 4 myśle że tutaj głównym kryterium oceniania jest lvl |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() Ja tam mam prawie 13 lat i co nie jednego 14-16 latka w tibia zabije jak chce. W tibi nie liczy się wiek tylko umiejetnosci jakie gracz posiada
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() chodzi o to ze sa tacy co maja 12 lat i *******a glupoty! ja stoje pod depo smieje z graczami ktorzy maja po 16-19 lat i im nie przeszkadza ze ja mam 12(prawie 13 lat) bo zachowuje sie jak bym mial 16 lat (no coz taka juz moja natura
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ja tam nie gram dla lvl czy skili , mi chodzi o zabawe a nie zeby byc najlepszym. Nieczaje takze ludzi ktorzy wyzywaja sie w tibi na niedoswiadczonych graczach.
Poprostu w****iaja mnie tzn. widze ze jakis 16 knight znenca sie nad niedoswiadczonym graczem co dopiero przyszedl z rooka (gra swoja 1 postacia i gra pierwszy raz w tibie , oraz ma 9 czy 10 lat) to mnie tak w****ia ze mam chec za***ac temu 16 knightowi!!! P.S. dla niedoswiadczonych graczy polecam swiaty z wylonczona opcja Player&Player |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Sory za niemile slowka
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() 1.nie
2.nie 3.nie 4.nie |
![]() |
![]() |
Lordek Of Rubera |
Ta wiadomość została usunięta przez Raynold.
Powód: Nie komentujemy.
|
![]() |
#32 |
Master Alucard
|
![]() 1. Jak duże znaczenie w świecie Tibii ma dla Was wiek innych graczy? Czy oceniacie innych graczy wg ich wieku?
Nie. Jak juz w tibi kogos poznaje to bardziej mnie obchodzi to, czy jest z nim o czym rozmawiac podczas nudnych chwil w grze i czy nie zaczyna znajomosci od: "frii itanz plx!11", "ej daj cos nie bac rzyd", itd... (błędy celowe) 2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich? Ze starszymi(~45 lat) nie bede gadal o "dupach w szkole i wrednych nauczycielkach", a z mlodszymi nie bede nawijał o polityce... 3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii? Mlodsi ciagle sie wyzywaja, kradna i wogole robia wszystko, zeby tylko miec najlepszy level, eq e.t.c. Jak juz zwracaja na kogos uwage to na wyzsze levele, zeby miec protektora.... Rególaminu nie czytają( w 99%) i jak pisza to wyraznie za czesto(po kazdym wyrazie) uzywaja entera... 4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie? Oczywiście. Widziales kiedys, zeby taki mlodzik nawyzywal osobe pelnoletnia bez konsekwencji??? Albo, zeby robil to co mu sie podoba i na co ma ochotę?? To samo sie tyczy starszych, czy np. ktos nawyzywalby swojego szefa, bo podjął zła decyzje?? Oczywiście, ze nie, bo zostalby zwolniony z pracy... W tibii zwraca sie mniejsza uwage na wiek (w tym wygląd), a wieksza na dialog. Niektórzy sądza, ze takze na zachowanie zwraca sie wieksza uwage niz w RL ale moim zdaniem to bzdury. Na zachowanie patrzy sie tak samo w grze i w zyciu
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() 1. Żadne... wkońcu w tibii są wszyscy sobie równi...
2. Czy starszy czy młodszy... traktuje jak równego sobie... chyba że jakiś mały ^&%# wyskoczy i sie zacznie wyzywać 3. Wiek mało znaczy 4. tak... w tibii walisz śmiało bez żadnego ale jak to zioma a na real 5 razy przemyślisz to i jeszcze się jąkasz ![]() PS: żeby kwaśniewski grał w tibie to bym go też traktował jak równego sobie i pewnie bym miał red skulla ![]()
Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 12-04-2005 o 18:55. |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Norrin
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legendary Phoenixs
Świat: Harmonia
Poziom: 171
![]() ![]() |
Zazwyczaj nie wiadomo ile gracz po drugiej stronie ma lat. Czasem to idzie wyczuć; po sposobie grania, przedział wiekowy może wynikać z rozmowy itp. Wiek nie ma znaczenia, jak nie zachowuje sie jak palant i dobrze się z kimś taki gra to niezależnie od tego ile ma lat będzie w porządku. 2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich? Zazwyczaj bardzo młodzi ludzie zachowuja sie po prostu idiotycznie i tylko zawracają d**e. Takich się po prostu olewa (już mi się w Ignore List nie mieszczą ![]() 3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii? Free itens plx? ![]() To oni (w sensie dzieciaki) w większości nie przestrzegają nigdzie nie pisanych zasad Tibii, o etykiecie już nie ma co wspominać. Większość nie widziała takiego słowa. 4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie? Zdecydowanie! Tibia jest grą, rl to rl. Obie kwestie są diametralnie różne.
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
Żadne. Mam dobrych kumpli którzy są ode mnie młodsi, a także starszych w tym kolegę już na studiach. 2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich? Nijak. O ile zachowuje się w miarę pożądnie. 3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii? Starsi [no tak 13+?] są często bardziej rozważni, uważają na to co mówią. Zdażają się też osoby młodsze, równie dojrzałe 4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie? Pewnie, że tak. @dap-galothij A może byś tak łaskawie przeczytał pytania?
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 12-04-2005 o 19:30. |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
|
![]() 1,2.
Staram sie nie zwraac uwagi na wiek i nie pytac o to, chyba ze rozmowca po przeciwnej stronie sam zapyta wtedy ja pytam go. Gdy ma 10-11 zaczynam go uwazac troche za debila, pomimo ze nie uwazam sie za zarozumialca albo geniusza, ale to potem wychodzi jaki jest. Gdy rozmawiam z 24latkiem to czuje do niego pewien respekt, mam to juz wbite do glowy. 3. widac to chocby po tym ze duzo osob swoj wiek oszukuje. 10 latkwoie traktuja tibie bardziej jako ich 2 swiat, przez co znacznie bardzije zalezy im na akceptacji, znacznie ostzrej reaguja na nieprzyjemnosci za strony innych graczy i czesciej wyzywaja gorszych i niedoswiadczonych graczy. 4. Oczywiscie.w rl bardzo trudno ukryc swoj prawdziwy wiek i osobowosc. w grze moge sei podawac za 18 latka i moze to nie wyjsc na jaw przy niespecjalnie glebokiej znajomosci, a takie sa w tibi najczesciej. |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: gdzies w polsce
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Titania
Poziom: 7
![]() |
![]() 1. Wiek jest nieważny bo niektórzy maja 14 lat a zachowuja sie bardzo dojrzale a niektórzy 20+ a zachowują sie jak dzieci
2. Nie wpływa 3. Bardzo mały to w większym stopniu zależy od tego jak sie oni zachowują 4. Są bo wiekszości nie ochodzi ile ma kto lat tylko jak sie zachowuje
#38 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]()
![]()
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 12-04-2005 o 22:39. |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: W-wa
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() 1. Wiek nie ma dla mnie dużego znaczenia, nie oceniam po wieku lecz po zachowaniu danego gracza (mam kolege z tibii jak mnie pytał o wiek i jak mu napisałem [wcześniej też pisałem ale zapomniał] ze 13... on powiedział że jeszcze borowik jestem ale tak mu się fajnie ze mną gada że zapomniał o wieku... btw. on ma 17 lat
2. Wiek nie ma znaczenia, jeśli umie się zachować traktuje go jak równego jeśli nie, jak nooba 3. Wiek... wg. mnie to nie bardzo wpływa na gre no chyba że jakiś 10-14 latek się wywyższa 4. Tak, w realnym świecie ma znaczenie wiek... np. 13 latek i 25latek no raczej kóól zi0malami nie będą :/ a szkoda, w tibii jest to możliwe ![]() dziękujemy za wyczerpującą wypowiedź Ostatnio edytowany przez joey - 13-04-2005 o 07:26. |
![]() |