Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Fake'i

Notki

Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-04-2005, 20:54   #21
Polewkin
Użytkownik Forum

Polewkin's Avatar

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Wroclaw

Stan: Aktywny gracz
Imię: Romdiru
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
Domyślny

Fajny pomysl na programik,przyda sie chyba kazdemu do robienia Fake, a ci co mowia ze to nie potrzebna automatyka,nie popieram to tylko mala pomoc

Imie Pall Polewkan
Serwer Astera
Level 26
Magic Level 10(prawie 11)
Skills 67/55
Profesion Paladin
>>>>>BEST PALADIN ON ASTERA<<<<<
Polewkin jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-04-2005, 20:58   #22
czupczyk™
Użytkownik forum

czupczyk™'s Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Gołdap

czupczyk™ ma numer GG 3951458
Domyślny

Mam małe pytanko czy już można ściągnąć ten programik z twojej stronik??
odp. plz
czupczyk™ jest offline  
stary 21-04-2005, 21:09   #23
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Także nie popieram takich programów, mam nadzieje że jeszcze nie powstanie Edytor Spritów, dzięki któremu będzie bardzo łatwo wklejać spr'ity . Zawsze ceniłem ludzi takich co tworzyli fake'a od 0 bez żadnych pomocy (sam pamiętam 2-3 godziny spędzone przed MS paintem i Graphics Galem + otwartym folderkiem z .spr oraz z gogle.pl ^^ ) . Tworzenie fake'ów z pomocą takiego programu raczej zmniejszy WARTOŚĆ tworzonego fake'a.
Więc po napisaniu tego posta już wiadomo czemu nie polecam używania takich programów ! (Obwódkę zawsze robiłem w Graphics Gale przy pomocy ołówka ! co zajmowało przynajmniej z 30-40 minut ^^ Ale za to satysfakcja z tego była OGROMNA ! ).

Krótko mówiąc, mam nadzieje że ten pomysł nie wypali (coś się spiep**y przy tworzeniu ^^) . Oczywiście gratuluje że napisałeś go ale mam nadzieje że się nie pojawi w rękach innych ... ^^ .
Avager jest offline  
stary 21-04-2005, 21:31   #24
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Także nie popieram takich programów, mam nadzieje że jeszcze nie powstanie Edytor Spritów, dzięki któremu będzie bardzo łatwo wklejać spr'ity . Zawsze ceniłem ludzi takich co tworzyli fake'a od 0 bez żadnych pomocy (sam pamiętam 2-3 godziny spędzone przed MS paintem i Graphics Galem + otwartym folderkiem z .spr oraz z gogle.pl ^^ ) . Tworzenie fake'ów z pomocą takiego programu raczej zmniejszy WARTOŚĆ tworzonego fake'a.
Więc po napisaniu tego posta już wiadomo czemu nie polecam używania takich programów ! (Obwódkę zawsze robiłem w Graphics Gale przy pomocy ołówka ! co zajmowało przynajmniej z 30-40 minut ^^ Ale za to satysfakcja z tego była OGROMNA ! ).

Krótko mówiąc, mam nadzieje że ten pomysł nie wypali (coś się spiep**y przy tworzeniu ^^) . Oczywiście gratuluje że napisałeś go ale mam nadzieje że się nie pojawi w rękach innych ... ^^ .
No już sadysfakcja z bólu głowy ^.-. To nie jest program który sam robie fake'i, co wolisz siedzieć godzinami przed ekranem i gapić się(Robienie fake z dużą ilością dialgogów "stoi w miejscu") czy wpisać, wkleić i robić dalsze części. Jeżeli nie chcesz to nie musisz korzystać, ale po co mówisz, że nie chcesz żeby trafiło do rąk innych? Wolisz oglądać jakieś badziewia bez obwódki czy z obwódką? Wedłg mnie fake'i które mają obwódkę wyglądają dużo lepiej, a większość osób nie robi obwódki bo im się nie chce, i przez to schrzaniają cały fake. Gdyby to był program, gdzie wpisujesz imiona bohaterów, wybierasz pomieszczenie, dodatkowe ataki typu SD i HMM (Lub zwykłe obrażenia) i automatycznie generuje ci fake też bym takiego czegoś niechiał, ale to jest tylko pomocnik a nie współtwórca.

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 21-04-2005, 21:36   #25
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

up:
Ale istnieje milion innych programów graficznych, które posiadają wbudowane pisanie z obwódką, a ten czas to był łączny do moich 3 fake'ów ... zawsze robiłem po 3 minimum fake'ów naraz ^^ ).

A co do osób które nie robią obwódki to niech poprostu nie robią fake'ów ... Ja nie popieram takiego lenistwa , wole by fake'i zostały czymś co się robi długo i dość trudno niż średni-długo i banalnie (wtedy pomysł fake'a pewnie spadnie o 50%, bo komu by się chciało porządnie zastanawiać nad tekstem - krótszy ale bardziej wciągający niż 30 linijkowym dennym - bez zrozumienia napisanym . ).

Poprostu im dłużej robisz (nawet te napisy) to fake wychodzi 5x lepszy ! Lepsze texty itp . (no chyba że jednak osoba tworząca fake przemyśli pierw tekst a dopiero potem walnie, a nie wali 50 wyrazów byle było ...).

Ostatnio edytowany przez Avager Tymczasowy - 21-04-2005 o 21:40.
Avager jest offline  
stary 21-04-2005, 21:38   #26
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
up:
Ale istnieje milion innych programów graficznych, które posiadają wbudowane pisanie z obwódką, a ten czas to był łączny do moich 3 fake'ów ... zawsze robiłem po 3 minimum fake'ów naraz ^^ ).
No to w takim razie co za róznica użyć innego programu do obwódki niż tego? Chyba żadna, chociarz ten można wykorzystać do tego programu w którym większosć ludzi robie fake'i czyli "MS Paint".

Eyes burning up
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 21-04-2005, 21:42   #27
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

up:

Przeczytaj dokładnie o co mi chodzi, zedytowałem mój poprzedni post .
Avager jest offline  
stary 21-04-2005, 21:51   #28
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
up:

Przeczytaj dokładnie o co mi chodzi, zedytowałem mój poprzedni post .
Może i tak, ale ja nadal jestem za swoim.
Dobra przestańmy się kłucić, jak ktoś będzie chciał ściągnąć (czego narazie się nie da) to ściągnie, jak nie to nie. Aha i jeszcze jedno: pisałeś, że są programy do obwódkowania(W których jest możliwość obwódkowania), a ja zadałem pytanie jaka to jest różnica między takim programem a tym?

Nabijanie postów, plx?

Eyes burning up
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 21-04-2005, 22:07   #29
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

Me luke spum

Więc różnica jest taka, ten kto szuka znajdzie to co potrzebuje, a nie jakiś nub pulak wejdzie na tibia.pl i odrazu do download w poszukiwaniu cheatów, i innych pomocy dla noobów . I zobaczy programik do pisania z obwódką, ściągnie i będzie spamował beznadziejnymi fake'ami z tekstem z obwódką -.- ... (kiepskie historie (Line + dot plx) + teksty z obwódką).

Więc, ten kto wie co robi (wie czym są fake'i) zacznie szukać programiku (2-3 minuty max szukania) . Więc ja wole by se ludzie szukali czegoś co jest im średnio potrzebne niż mieli wszystko na tacy (nie rozpieszczajmy naszych pulaczków gnijących już powoli (bo im się nawet ruszać do klopa nie chce) -.- ).
Avager jest offline  
stary 21-04-2005, 22:14   #30
Tomaszu
Użytkownik Forum

Tomaszu's Avatar

Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Cieszyn

Tomaszu ma numer GG 2531918
Smutny :/

Kurde sory za takie pytania, ale powiedzcie mi co to są te fake???? I po co im jest potrzebny ten program??? Odpowiedzcie plzz
Tomaszu jest offline  
stary 21-04-2005, 22:39   #31
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

up:

Idź do takiego czegoś jak SCHOOL ! Tam cię nauczą Angielskiego ! i się dowiesz co to fake ... ale z tego co widze ciebie się nie da niczego w szkole nauczyć więc:

Fake - nieprawdziwe, nieprawdopodobne, niemożliwe - czyli sztuczne zdjęcia -.- .
Avager jest offline  
stary 21-04-2005, 22:41   #32
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tomaszu
Kurde sory za takie pytania, ale powiedzcie mi co to są te fake???? I po co im jest potrzebny ten program??? Odpowiedzcie plzz
Fake są to przerobione obrazki. Np. tu coś zamarzesz, tam coś dorysujesz, tam wstawisz potwora który cię atakuje itp. itd.

@Avager Tymczasowy
Jak mówisz, ze znalezienie takiego programu to 2-3 minuty to podaj mi linka mi nub plixor i mi morze znaleźć ałe mi sie s klopa ni hciedź rórzac!!!11
To był żart oczywiście

Eyes burning up
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 21-04-2005, 22:46   #33
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Domyślny

up :

Link
Tylko nie gadaj że nie działa -.- jak to jeden z nubków powiedział -.- (wiem że żartowałeś ale dam ci link bo ty nub więc ja nubom pomagam ^^ ).

I także wszystkim polecam ten link co dałem.

A i dalej nie popieram tego programu, jest to tylko strata czasu na pomoc nubom -.- , każdy kto umie robić fake'i pewnie ma programik do robienia obramowań ^^ .

Ostatnio edytowany przez Avager Tymczasowy - 21-04-2005 o 23:10.
Avager jest offline  
stary 22-04-2005, 02:29   #34
YAYUUU
Użytkownik Forum

YAYUUU's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W domu

YAYUUU ma numer GG 3961949 YAYUUU ma login Tlenu yayuuu@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Krótko mówiąc, mam nadzieje że ten pomysł nie wypali (coś się spiep**y przy tworzeniu ^^) .
Niema szans (chyba że mi sie dysk twardy spali).
Dokończyłem funkcję generujacą nazwy postaci (razem z paskiem życia):

No i już jest kilka kolorów do wyboru. Został jeszcze biały i jasnozielony. Niebieskiego i ciemno niebieskiego nie chce już mi się robić, i tak mam już dość zamieniania każdej literki na te kolory co są a co dopiero o większej ilości.
Oto przykład wykorzystania programu:

Aha, mówcie mi czy kolory dobre powrzucałem (w sumie to jpg więc trudno powiedzieć ale tak na oko bym poprosił).

EDIT:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czupczyk™
Mam małe pytanko czy już można ściągnąć ten programik z twojej stronik??
odp. plz
Jeszcze nie ale do jutra na pewno już będzie, zostały mi już tylko 2 czcionki i pare literek w samym kodzie. A tak btw, z mojej strony możesz ściągnąć kilka innych moich programów. Wejdź w Downloads a następnie kliknij wlasne. Przy każdym programie jest opis i w większości także screeny.
EDIT2:
Nie zauważyłem, że już po północy więc nie do jutra tylko do dzisiaj

Ostatnio edytowany przez YAYUUU - 22-04-2005 o 02:48.
YAYUUU jest offline  
stary 22-04-2005, 09:03   #35
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YAYUUU
Niema szans (chyba że mi sie dysk twardy spali).
Dokończyłem funkcję generujacą nazwy postaci (razem z paskiem życia):

No i już jest kilka kolorów do wyboru. Został jeszcze biały i jasnozielony. Niebieskiego i ciemno niebieskiego nie chce już mi się robić, i tak mam już dość zamieniania każdej literki na te kolory co są a co dopiero o większej ilości.
Oto przykład wykorzystania programu:

Aha, mówcie mi czy kolory dobre powrzucałem (w sumie to jpg więc trudno powiedzieć ale tak na oko bym poprosił).

EDIT:

Jeszcze nie ale do jutra na pewno już będzie, zostały mi już tylko 2 czcionki i pare literek w samym kodzie. A tak btw, z mojej strony możesz ściągnąć kilka innych moich programów. Wejdź w Downloads a następnie kliknij wlasne. Przy każdym programie jest opis i w większości także screeny.
EDIT2:
Nie zauważyłem, że już po północy więc nie do jutra tylko do dzisiaj
Do server message wrzuciłeś za ciemny, prawie nic nie widać .
Życie chyba dobre.

..::Edit::..
Nub Mozilla FireFox -.- musiałem ze 15 razy kliknąć wyślij wiadomość bo wyskakiwało "Nie można się połączyć z forum.tibia.pl" (A net działał ) ^.-

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 22-04-2005 o 09:05.
Radek 666 jest offline  
stary 22-04-2005, 09:07   #36
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Wiadomosc z serva jest zbyt ciemna, a hp i nazwa postaci nigdy nie sa pomaranczowe. Poza tym chyba wszystko jest ok.

Co do idei samego programu, podoba mi sie. Fakt, przez to moze byc wiecej slabych fakow, ktorych autorzy beda mowic ze przeciez sa dobre bo maja czarna obwodke, ale wielu bardziej doswiadczonym tworcom moga znacznie ulatwic prace. Dobry fake zawsze pozostanie dobrym, bez wzgledu na uzyte w nim ulatwienia. Mi program zdecydowanie sie przyda bo reczne robienie obwodek spowodowalo zawieszenie prac nad moim dzielem, zwlaszcza przez moja wade wzroku

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline  
stary 22-04-2005, 09:17   #37
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
Wiadomosc z serva jest zbyt ciemna, a hp i nazwa postaci nigdy nie sa pomaranczowe. Poza tym chyba wszystko jest ok.

Co do idei samego programu, podoba mi sie. Fakt, przez to moze byc wiecej slabych fakow, ktorych autorzy beda mowic ze przeciez sa dobre bo maja czarna obwodke, ale wielu bardziej doswiadczonym tworcom moga znacznie ulatwic prace. Dobry fake zawsze pozostanie dobrym, bez wzgledu na uzyte w nim ulatwienia. Mi program zdecydowanie sie przyda bo reczne robienie obwodek spowodowalo zawieszenie prac nad moim dzielem, zwlaszcza przez moja wade wzroku
Nad moimi też... Przez to obwódkowanie nie chciało mi się już robić dalszej części mojego fake, ale niedługo wróce do robotu.
Dostępne jest już także Info o Autorze. Wszystkich użytkowników (Piszących w tym temacie) czeka tam niespodzianka ^.-
<<<<<<300 post na tym forum>>>>>>

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 22-04-2005 o 09:18.
Radek 666 jest offline  
stary 22-04-2005, 14:15   #38
Arco
Użytkownik Forum

Arco's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: From Dark Forest

Arco ma numer GG 8193198
Domyślny

Ej YAUU kiedy będzie ten poradnik ze wklejaniem -.- plx jak najszybciej...
Arco jest offline  
stary 22-04-2005, 15:18   #39
YAYUUU
Użytkownik Forum

YAYUUU's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W domu

YAYUUU ma numer GG 3961949 YAYUUU ma login Tlenu yayuuu@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
Ojć, sorki już to zauważyłem. Będę musiał przez to dodać jeszcze 1 kolor czcionki ale wtedy będzie już dobrze z kolorami. Dla tego właśnie zapytałem bo nie byłem pewien (sam nie gram w Tibię już od dawna więc mogłem się pomylić )
YAYUUU jest offline  
stary 22-04-2005, 15:32   #40
Elvan Darkito
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Olsztyn

Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 32
Skille: 20/24
Poziom mag.: 34
Domyślny

jak możesz to szybciej z tym programikiem bo chcem zobaczyć kilka żeczy
Elvan Darkito jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania