Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-05-2005, 17:42   #21
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xemmoe
Nie uważam żeby samobójcy byli ludzmi słabymi psychicznie.
mocni tez na pewno nie sa... wiec jacy sa? Nijacy?
Cytuj:
Każdy ma jakąś granice wytrzymałości.
co nie zmienia faktu, ze jezeli po przekroczeniu tej granicy ktos popelnia samobojstwo - to okazuje sie slabym psychicznie
Cytuj:
A czy jest wyjściem?
yup. Wyjsciem ostatecznym, chociaz prawde mowiac niekoniecznie najgorszym.
Cytuj:
To zależy co tak naprawde spotka go po śmierci...
zapewne pogrzeb...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-05-2005, 17:52   #22
xemmoe
Użytkownik Forum

xemmoe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja

Stan: Na emeryturze
Domyślny

@up
Z tym pośmierci chodziło mi bardziej o kwestie czy pójdzie się do piekła czy do nieba ( o ile takowe rzeczy istnieją, ale to już inny temat).
stary 05-05-2005, 17:55   #23
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Wiecie, mój sąsiad który mial 15 lat popełnił samobójstwo... Wychowałem się z nim... Skoczył z 10 piętra...Jeśli nie wierzeżycie to pomyślcie, czy warto byłoby kłamać w takim temacie?

Ja osobiście uważam to tak: "Nic nie idzie jak należy, wszystko zwalone, całe życie to error, to poprostu koniec gry..."

Tak to uważam...

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2005, 16:05   #24
Anaconde
Zbanowany

Anaconde's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Domyślny "Być albo nie być"

"Być albo nie być, oto jest pytanie" . Według mnie to nie jest wyjście. Pewnego dnia mój kolega powiedział: "Ej, taki jeden spadł z bloku bo miał problemy i sie naćpywał" . Nie jest wyjściem sie samemu zabić, tylko Bóg może nam odebrać życie. Kiedy bysmy sobie coś zrobili to nie zaznamy życia wiecznego N I G D Y ...
Anaconde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2005, 16:41   #25
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

<irytacja>
hmmm. samobójstwo.... pomijając moment "pociągnięcia za spust" to przejaw nie tylko egocentryczności, jak to powiedział scorc ale też i tchórzostwa.
czy jest jakimś wyjście? Wszystko jest jakimś wyjściem tylko hmm przytoczę tutaj pewne porzekadło
"Z deszczu pod rynne"
Life is bruta- kopas w dupas and full of zasadzkas, ale kiedy myslisz, że jest źle, pamiętaj, że może/mogło być gorzej.

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2005, 17:03   #26
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

Mój kolega z klasy powiesił się, bo dowiedział sie że jego ojciec jest homo
Ps. A słyszeliście o tym japoncu co sie zabił bo plansze z sokobana przejsc nie mogl?
gorgi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2005, 18:20   #27
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorgi
Ps. A słyszeliście o tym japoncu co sie zabił bo plansze z sokobana przejsc nie mogl?
To jest juz po prostu przejaw czystego debilizmu.
stary 07-05-2005, 20:14   #28
Mack Abadrak
Użytkownik Forum

Mack Abadrak's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Poznań

Stan: Tutor
Profesja: Elite Knight
Świat: Premia
Poziom: 39
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
Domyślny

Trzeba być silnym psychicznie i bezwzględnym. Samobójcy to najczęściej egoiści... Sam często mam chęc się powiesić, ale co z bliskimi? Czy mogę ich tak od po prostu zostawić?
Mack Abadrak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2005, 23:03   #29
Knight Simon Dark lord
Użytkownik Forum

Knight Simon Dark lord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
Knight Simon Dark lord ma numer GG 2398454
Domyślny

tak jak powiedział hegemmon samobójstwo to po części przejaw tchórzostwa że ucieka się do najgorszego zamiast próbować walczyć albo też wielka odwaga że wogóle odważy się ktoś popełnić samobójstwo

p.s zastanawia mnie czemu ludzie którzy są w dołkach i myślą o samobójstwie nie pujdą np. do psychologa by im pomógł ale kot zrozumie ludzi skoro wykorzystujemy tylko 5% możliwości naszego umysłu

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????

Knight Simon Dark lord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2005, 00:39   #30
Black Rider
Użytkownik Forum

Black Rider's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Skierniewice

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Skille: 78/74
Poziom mag.: 6
Wyślij wiadomość przez ICQ do Black Rider Black Rider ma numer GG 4663102
Domyślny

offtopic
Zdenerwowały mnie słowa Kolutib/liado'a, myślisz że to wszystko trzeba brać dosłownie? Jest napisane że Adam i Ewa wyszli z Raju [...] No i coś tam o jakimś mieście, dziecko jak ty pomysli: "przeciez to niemozliwe ze tam jest miasto skoro oni sa pierwszymi ludzmi". Tak, niemozliwe, bo to nie jest pisane dosłownie! I przypomniałeś mi słowa takiego jednego gościa "debile wierzą w jakiegoś gościa który dał się zabić". Czy to że nie wierzysz uprawnia cie do obrażania wierzących?

Dobra starczy tego, na temat:
Mam kolege który się ciął, ale zauważyli to jego rodzice i w pore przyjechała karetka itd. Próbował to zrobić bo nie został zaakceptowany przez klase, wiekszasc ludzi z klasy poprostu go pobila tak ze trafil do szpitala z podejrzeniem o jaskre. Pewnie myslal ze juz tak bedzie do konca, nie wiem... Wg mnie to jest wyjscie, jednak najgorsze z mozliwych, wg wiary chrześcijanskiej odbierając sobie życie odrzucasz dar od Boga trafiajac do piekła. Jednak sa chrzescijanie popelniajacy samobojstwa. Czy robiac to zapomianaja o tym ze trafia do piekla?
Black Rider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2005, 03:58   #31
Rangun
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 02 2005
Lokacja: Toruń

Domyślny Co wy wogóle piszecie!!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
tak jak powiedział hegemmon samobójstwo to po części przejaw tchórzostwa że ucieka się do najgorszego zamiast próbować walczyć albo też wielka odwaga że wogóle odważy się ktoś popełnić samobójstwo

p.s zastanawia mnie czemu ludzie którzy są w dołkach i myślą o samobójstwie nie pujdą np. do psychologa by im pomógł ale kot zrozumie ludzi skoro wykorzystujemy tylko 5% możliwości naszego umysłu

Zacytowałem akurat ten post bo nie chciałem wszystkich do których mam zastrzeżenia cytować ale to co niektórzy tu piszą jest po prostu głupie i śmieszne. Nie mogę się zgodzić z tym że Samobójca nie ma odwagi właśnie ma i to bardzo wiele postawcie się w roli takiego zamobójcy i pomyślcie sobię że nic wam się w życiu nie udaje jesteście załamani i wogóle wszystko co najgorsze i nagle przychodzi wam na myśl samobójstwo i czy zrobilibyście to nie mając odwagi?
Druga rzecz, która również mnie irytuje to to że Samobójca to Egoista i nie myśli o nikim ze swoich bliskich co się z nimi stanie itd. No więc na pewno martwi się o swoich bliskich czy znajomych ale po prostu jest załamany czymś myśli sobię że lepiej im będzie bez niego albo że nic dla nich nie znaczy ,że jeste po prostu nikim, że nie ma po co żyć, że jego życie to po prostu jedno wielkie g**** i po prostu bez neigo będzie lepiej ze jest niekochany nie ma przyjaciół, że jest po prostu nikomu niepotrzebny.
Tak z samobójstwa korzystają ludzie, którzy już po prostu starcili nadzieję i nie mają już sił na walke z życiem i o życie....Tak zgadzam się z tymi słowami ale po raz kolejny postawcie się w roli samobójcy i pomyślcie tak na prawdę ile można tak żyć. Sam miałem keidyś totalnego doła i po prostu żyć mi się nie chciało sam myślałem nawet przez chwilę o samobójstwie i tu teraz pasują słowa, że dziś jest źle, ale jutro może być lepiej. Ale teraz pomyślcie jak ciężko jest takiemu człowiekowi jeśli ciągle jest źle, jeśli nie ma już żadnej wiary, nadzieji, po prostu nie chce się takiemu człowiekowi już żyć nie ma dla kogo. I co do posta, którego zacytowałem przecież psycholog nie jest bogiem niektórych problemów nie da się załatwić po przez pójśćie do psychologa. Po prostu w niektórych sprawach nic już nie może pomóc. A co do tego, że popełniając samobójstwo zapominamy o tym że trafiamy do piekła bo odrzuciliśmy Dar od boga? To już uważam na największy debilizm łączenie tego tematu do kwesti religijnych. Pomyśl żę nie wszyscy chrześcijanie wierzą w takie coś jak "piekło" czy "niebo", sami chrześcijanie czy ogólnie ludzie innej wiary czy tez ateiści. Załóżmy że jednak istnieje "niebo" i "piekło" to z jakiej racji mam trafić do piekła za to że odebrałem sobię życie? Przecież to moja sprawa co zrobię ze swoim życiem tak jak już napisał jeste kolega przecież niewiadomo czy po tej tak zwanej "drugiej stronie" jest lepiej czy też gożej i czy wogóle coś tam jest. Denerwują mnie ludzie którzy na słowo wierzą w to co mówią im na religi czy też w kościele i kierują się tym w życiu. Każdy może rozumieć wiarę w boga inaczej na swój sposób ale to przecież nie polega na chodzeniu do koscioła. Przecież to właśnie kościół potempiał amerykanów w akcji przeciwko AIDS w afryce keidy to pokazywali ludziom żyjącym w najbiedniejszych cześciach afryki co to prezerwatywa i jak jej używać, czy też potępianie Geji i lesbijek abo samej aborcji. Przecież to moja sprawa co zrobię ze swoim życiem, ze swoją przyszłoscią itp. a kościół po prostu ingeruje w to kto kazał im na całe swe życie oddawać się kościołowi i jego regułom, które nawet niewiadomo skąd się wzięły. Wystarczy posłuchać sobię słynnego już Radio MAryja żeby to zobaczyć, albo posłuchać jak po prostu wmawiają ludziom różne rzeczy a oni w to wieżą. Sorki że się tak rozpisałem o tym kościele ale to również nawiązuje to tematu samobójstwa.

Jeśli kogoś uraziłem tu tym co napisałe to serdecznie przepraszam i sorki za błędy ]]
Rangun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2005, 10:18   #32
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Byc moze dlatego, ze ne wszyscy potrafia wyobrazic sobie, ze z ich problemami poradzi sobie calkowicie obca osoba? Samobojca nie potrzebuje psychologa. (Wiem jak on pracuje i moim zdaniem testy w stylu "jak sie czules", "co teraz czujesz" tylko pogorszyly by sprawe), ale przyjaciol, ktorzy pokaza mu, ze jest dla kogo zyc.

Odnosnie jeszcze tego tchorzostwa i egoistycznego podejscia samobojcow - nawet nie zdajecie sobie sprawy jak czesto podejmujecie decyzje, ktore rania bliskie osoby. Nie problem byc altruista kiedy wszystko jest ok. Ale kiedy czlowiek zdaje sobie sprawe, ze cala nadzieja uleciakla, ze NIKT go nie chce. Swoja droga to tez jest altruizm, bo skoro nikt mnie nie chce to ja odejde.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2005, 20:04   #33
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Wierzący wierzą [sic, to chyba źle jest napisane], że samobójcy idą do piekła.

Powiem ci tak, samobujcy nie ida do piekla tylko powtarzajom zycie zeby mugl wszystko lepiej zrobic a wierzacych do nieba
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2005, 20:44   #34
blakes
Użytkownik Forum

blakes's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004

Domyślny

Ble, ble, ble...jak juz ktos wczesniej wspomnial kazdy czlowiek jest inny, ma inny charakter, tok myslecia, hierarchie wartosci etc...wiec jak mozecie opisywac co kogo doluje, z jakich powodow chce odejsc ze swiata? A co poweicie na ludzi ktorzy odbieraja sobie zycie ot tak, bez zadnego powodu, poniewaz maja to wszystko w dupie? Szczerze mowiac nie dziwia mnie zadne powody samobojcow poniewaz uwazam ze jak kogos np cos wkurza i chce cos z tym zrobic to niech to sobie robi jego sprawa (wiem egoizmg blebleble ale ktoz z nas nie jest egoista?). Odpowiadajac na pytanie autora to jak dla kogos samobojstwo jest wyjsciem z sytuacji to tak po prostu jest, a nasze wyobrazenia co byloby lepsze a co nie, nie maja tu nic do tego.
blakes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2005, 21:05   #35
Lord Misiek
Użytkownik forum

Lord Misiek's Avatar

Data dołączenia: 05 04 2005
Lokacja: Warszawa

Lord Misiek ma numer GG 1020728
Domyślny

Nierozumiem was samobujstwo jest najgorszym grzechem jak tak można nawet myśleć???:/
Lord Misiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2005, 22:22   #36
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Normalnie. kto mi zabroni myslec o samobojstwie? Kto mi zabroni wprowadzic te mysli w czyn? Ty, moi bliscy, BÓG?? WOLNA WOLA czlowieku!

edit
@down: kurna... musze zaczac patrzec na wiek ludzi

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 10-05-2005 o 07:45.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2005, 23:28   #37
blakes
Użytkownik Forum

blakes's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004

Domyślny

@up: On ma 12 lat
blakes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-05-2005, 12:52   #38
Repos
Użytkownik Forum

Repos's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005

Imię: Repos
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
Domyślny

Czy samobójstwo jest grzechem i czy należy się tego wstydzic? Wydaje mi się, że jest to indywidualna sprawa kazdego człowieka. Np. ludzie lagrach łagrach niejednokrotnie popełnieli samobójstwo, gdyz i tak by zgineli, a mieli mozliwość wyboru smierci jaka zgina.
Słyszalem o pewnej kobiecie, która probowała usiec z lagru, została złapana, kara za ucieczkę był spalenie zywcem. Aby tego uniknać podczas apelu(na cześć złapania uciekinierki) podcieła sobie zyły, ratowano ja tylko po to aby muc ja spalic.
Choć duża role nad tym przejmuje psychika człowieka, nastolatkowie zabija sie, bo nie poszło im w szkole, nie zdali, dziwczyna ich rzyciał itp. Jeden załamuje sie przy tak "błachej" na pozór mogło by sie wydawac sytuacji, inny bedzie walczył do konca.

Repos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania