Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-05-2005, 20:27   #21
Slajt
Użytkownik Forum

Slajt's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Szczecin

Slajt ma numer GG 2129575 Slajt ma login Tlenu defcom Adres Jabbera do Slajt
Domyślny

Gorgi: Zanim rozwalisz Larę i pocałujesz batmana w tyłek naucz się polskiego - tutaj można np. pograć w pisanie różnych wyrazów w Wordzie. Uruchomcie swoje mózgownice i poczytajcie sobie np. "Wehikuł Czasu" zamiast grać w tibię i inne rozwijające "angielszki" gry. Na gry zawsze czas się znajdzie, teraz róbcie coś pożytecznego, zagracie sobie za 10 lat z wrażeniami zapachowymi i hiper-trójwymiarową grafiką.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-05-2005, 20:28   #22
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bucik
czy gry uczą to ja niewiem ale w pewnym sęsie tak...jednak tibia NIE i to stanowczo wedłóg mnie psuje moją znajomość anieglskiego... Na angilskim zawsze musimy mówić prawidłowo a nie tak jak jest to w tibii "hi" "10 rune" "yes" i "bye" no ale w pewnym sęsie troche się nauczyłem słówek z języka angielskiego...
ja się z tibii sporo anglika nauczyłem, np. mam sporo kumpli który poprawnie znają angielski (anglcy, amerykanie)
bardzo duzo można się nauczyć grając w np. F2... że jak strzelisz w mutanta z minigana to czasami sie rozbryzgnie a czasami złapie na pancerz, lub jak walniesz kogoś z młota na narkotykach to przeleci pół ekranu.... ja lubie sobie ćwiczyć zręczność w FPP i rozum w RPG
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2005, 22:14   #23
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Tibia uczy? czego? hi, sell xx cczegostam yes, bye ? zartujecie sobie? jak gadam do goscia a ten mowi "I br"? phi. Jedyne miejsce, to Help chan i te wiadomosci, krote sa na pomaranczowo - one sa zazwyczaj przemyslane i poprawne gramatycznie.

Rozumiem, że można wypracować sobie refleks (Q3, UT, cała reszta), nauczyć się myśleć logicznie (przygodówki) Nauczyć się jakiegoś tam planowania (RTSy, strategie turowe) nauczyć się angielskiego (Planescape: Torment, Fallouty, BG 1&2, NvN), nauczyć się zgrania (Tribes 2, od biedy CS) ale nie mówcie mi że grając w Tibię można się czegoś porządnego nauczyć...

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2005, 22:50   #24
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
ale nie mówcie mi że grając w Tibię można się czegoś porządnego nauczyć...
Jak to nie mozna sie niczego nauczyc? A gdzie jest tak duzo ironii, jak nie w tibi?
stary 16-05-2005, 23:30   #25
Black Tilly
Użytkownik Forum

Black Tilly's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2005

Domyślny

Jako, iż mam troche lat wypowiem się. Gra owszem może uczyć ale nie koniecznie... może nas nauczyć inteligęcje (np. pzreglądając forum i czytać posty BEZ BŁĘDÓW), lub też uczyć czegoś złego np. Erotyka (chodzi mi o gry) GTA 3 itp itd. Ja uważam, że gra może uczyć ale do pewnego umiaru.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania