Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-06-2005, 22:06   #21
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

re: Matek Uciekaido

Tepię jego sługi ? Nie rozumiem... Dla Twojej wiadomości dla mnie Szatan czy jego sługi nie istnieją, a po prostu nie lubie jeśli się o nim mówi w taki sposób jak postujący powyżej osobnicy.

re:Taśkwa

Z tą pomarańczową rewolucją to był żart, panie God-Lover, a co do USA, poprostu niektórych denerwują ich posunięcia polityczne, które miały miejsce m.in w XX wieku. (Kuwejt, Wietnam czy stosunek do emigrantów).

re: Down
Jasne

Ostatnio edytowany przez Berials - 02-06-2005 o 22:35.
Berials jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-06-2005, 22:15   #22
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Berials
re:Taśkwa
Z tą pomarańczową rewolucją to był żart, panie God-Lover, a co do USA, poprostu niektórych denerwują ich posunięcia polityczne, które miały miejsce m.in w XX wieku. (Kuwejt, Wietnam czy stosunek do emigrantów)
Po prostu dbaja o siebie. A nastepnym razem sprecyzuj bardziej, o co ci chodzi
stary 04-06-2005, 08:40   #23
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Tepię jego sługi ? Nie rozumiem... Dla Twojej wiadomości dla mnie Szatan czy jego sługi nie istnieją, a po prostu nie lubie jeśli się o nim mówi w taki sposób jak postujący powyżej osobnicy.
jak możesz tego nie rozumieć?może dla Ciebie sługą szatana nie jest hitler ani stalin;|
@topicrzekleństwa??politycy ;p bomba atomowa,dyktatorzy.
@"muzyka techno, hiphop, "taa i jeszcze co.totalne dno.

Ostatnio edytowany przez pawelekthedruid - 04-06-2005 o 08:42.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 10:04   #24
Trialowiec
Guest

Domyślny

WTF? Co to jest "komórki telefoniczne"?
Nic nie rozumiem z tego. Może mi ktos powiedziec o co on sie pyta?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 10:37   #25
Szpicel
Użytkownik Forum

Szpicel's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg

Domyślny

Przekleństwem jestesmy MY, LUDZIE. Wiem, ze dla jednych bedzie to dziwne i oburzajace, ale zastanowcie sie nad tym i spojzcie na to co napisalem wlasnie pod tym katem. Uwazam, ze czlowiek powinien zyc w zgodzie z natura i niepowinien jej ksztaltowac (wiekszość pomyśli, że znalazł sie kolejny z partii zielonych). Wydaje mi sie ze ludzie to pasozyty zerujacy na tej planecie (i doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze ja tez jestem takim pasozytem) Nad tym tez sie zastanowcie. Człowiek wiecej uczynil zlego niz dobrego. A jezeli odniesie sukces to rzadko kiedy dotyczy to calej planety. Ludzie martwia sie tylko o siebie i swoj gatunek (w znacznej wiekszosci, chodz sa i wyjatki). Przepraszam bardzo jezeli kogos urazilem swoja wypowiedzia

Ostatnio edytowany przez Szpicel - 04-06-2005 o 10:39.
Szpicel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 11:06   #26
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
jak możesz tego nie rozumieć?może dla Ciebie sługą szatana nie jest hitler ani stalin;|
@topicrzekleństwa??politycy ;p bomba atomowa,dyktatorzy.
@"muzyka techno, hiphop, "taa i jeszcze co.totalne dno.
No dla mnie nie ;/
@up
Gdyby nie my to robiłby to inny gatunek...
stary 04-06-2005, 12:34   #27
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

re: pawelekthedruid

Skoro napisałem, że nie wierze w Szatana, to chyba logiczne, że dla mnie on nie ma sług w żadnej postaci.

Hitler czy Stalin byli ludźmi, a nie sługami Szatana. Przynajmniej ja tak to interpretuje.
Berials jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 13:08   #28
Szpicel
Użytkownik Forum

Szpicel's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg

Domyślny

@re up: Ja rowniez w niego niewierze (w tym sensie ze nie oddaje mu czci) ale wieze w to ze istnieje. Ale przeczytajcie sobie "Dżume" A. Camus'a i dowiecie sie ze bakcyl dzumy (czyt. zla) tkwi w kazdym z nas.

@re up up: Jezeli mialby to robic inny gatunek to szczerze mowiac wole byc ofiara niz oprawca, ale dalej jestem zdania ze to ludzie sa najwiekszym zagrozeniem Ziemi. Prowadzimy zbyt konsumpcyjny tryb zycia i w wiekszosci jestesmy egoistami, gdyby czlowiek nieprowadzil tak ekspansywnego trybu zycia swiat bylby lepszy.
Szpicel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 14:42   #29
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

@up
Jak wolisz być ofiarą to twoja sprawa. Ja wole żyć tak jak teraz niż być teroryzowanym przez jakieś zwierzęta
stary 04-06-2005, 15:12   #30
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taśkwa
@up
Jak wolisz być ofiarą to twoja sprawa. Ja wole żyć tak jak teraz niż być teroryzowanym przez jakieś zwierzęta
A ja bym wolał żyć w kooperacji. Ale za dużo jest ofiar i oprawców... Pff.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 15:24   #31
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szpicel
gdyby czlowiek nieprowadzil tak ekspansywnego trybu zycia swiat bylby lepszy.
Ekspansywnego czyli jakiego??

Moze powybijajmy glodujacych?? Wtedy populacja sie zmiejszy.

Powibijajmy tez takze nieco USA, Korei, Brazylii i Chin - wtedy zmiejszymy produkcje zywnosci.

Czy to bedzie mniej ekspansywne??

Przeznaczeniem kazdego gatunku jest wyginac- niewazne jak jest inteligetny. A jak to zrobimy... who cares?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 15:41   #32
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

MAm nadzieje że nie dojdzie do zagłady ludzkości o ile ludzie nauczą się w pełni korzystać z mózgu. I wcale nie chodzi mi oto żeby zmądrzeli bo są głupi.

Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-06-2005, 16:19   #33
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Jak wy to biedaki przeżyjecie. Ludzie zabijają się na wojnach, codzienny terrozryzm, umieranie z głodu, zamaraznie w zimie, ale wy tu musicie cierpieć na temat "co to będzie". Weście przestańcie coniektórzy takie głupoty pie*dolić, wywody niewarte uwagi, to mi zaczyna powolutku przypominać bloga co drugiego ql ziomala 12 letniego z kompleksem małego kolberka w zamałych gaciach... ale co tam, też troszkę głupot popieprze: "Ludzie powinni się opamiętać". Ludzie! Argh, o jest jak polskie hip-hopolo. Wszyscy to wiedzą, ale i tak prawie każdy to powie i będzie mówić jak nam źle w POlskich obrzyganych blokowiskach. Argh.. Ja rozumiem, że ktoś to jeszcze uargumentuje, powie coś od siebie, a nie to co prawie wszyscy w kółko powtarzają.. Ludzie się nie opamiętają, ktoś mógłby nazwać nasze czasy czasem globalnej komercjalizacji, chyba miałby rację, nie ma co dlaej pisać, all wiemy, że każdy chce tylko kasy, a na pewno ogromna większość. Tego się nie zmieni. Świat zmierza ku końcowi i jak powiedział Enstein: "3 wojna świaatowoa odbędzie sie przy użyciu potężnych broni, ale 4 odbędzie się przy pomocy kijów i kamieni.".
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 21:45   #34
Van Gul'dan Moose
Użytkownik Forum

Van Gul'dan Moose's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Nie mam PACC

Van Gul'dan Moose ma numer GG 5539738
Domyślny @Berials

Ty chyba na saksy do Polski przyjechałeś z Niemiec.Tam myślą(???)że Polska ma 15 lat...
www.Bundz.prv.pl
www.calvin.prv.pl
www.paski.org
Van Gul'dan Moose jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2005, 21:50   #35
xemmoe
Użytkownik Forum

xemmoe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Van Gul'dan Moose
Ty chyba na saksy do Polski przyjechałeś z Niemiec.Tam myślą(???)że Polska ma 15 lat...
Na pewno tak nie myślą bo są lepszymi historykami od nas...
stary 16-06-2005, 07:43   #36
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

@UP
A skąd wiesz że niemieccy historycy są lepsi od polskich? O historii polski napewno więcej wiedzą polscy historycy.

Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-06-2005, 16:38   #37
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kolutib/liado
@UP
A skąd wiesz że niemieccy historycy są lepsi od polskich? O historii polski napewno więcej wiedzą polscy historycy.
Moze jemu chodzi o ogol spolecznstwa? Tak czy inaczej proponuje ci zrobic maly test: zaloguj sie w tibii, poszukaj goscia z bialo czerwonym outfitem, i zapytaj kiedy zaczela sie druga wojna swiatowa. Zapewniam cie ze z trudnoscia (jesli w ogole) znajdziesz kogos kto zna rok, a co dopiero dokladna date. O to samo zapytaj szweda (bo niemca trudniej znalezc) i zobaczymy czy dobrze odpowie.
A to chyba normalne, ze historyk polski zna historie polski lepiej niz historyk niemiecki (i na odwrot).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mejlun
Przekleństwo? Rozpowszechnienie się cholernego systemu "rządów" (na chvj komuś rządy qrva?!), nacjonalizm (po chvj komuś podział na narody?!)
Gdyby nie bylo rzadow to co wtedy? Anarchia? Przed rzadami byli np. królowie, z ta roznica ze rzad wybiera sobie narod, a z krolem to juz troche inna sprawa (a to ze w rzadach sa idioci to co ja na to poradze?).
Poza tym nie wszedzie ludzie sa niezadowoleni z rzadow (ot chocby irlandia albo anglia). Trzeba sobie wybierac odpowiednich ludzi do wladzy, a nie np. takiego posla florka z big brothera albo wariatow z LPR.
Nacjonalizm - nie, podzial na narody - tak.
Skoro istnieja rozne narody, to naturalny jest podzial na nie. A nacjonalizm jest oczywiscie zbedny.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania