Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-09-2003, 19:32   #21
Kad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Ja tibie zapoznalem przez najomych, przez blisko 2 lata gralismy razem w CS, ale potem kazdy z nich po koleji przezucal sie na tibie. A ze skladalo sie tak ze obok naszej kafejki mielismy pub to czesto gesto sie tam spotykalismy przy piwku. Po pewnym czasie kiedy zupelnie obrzydlo mi sluchanie o tibijskich nowinkach, skillach, runach i innych dziwnych rzeczach sam postanowilem sprobowac.....i wpadlem
Kad jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-09-2003, 19:38   #22
Wampirek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003

Wampirek ma numer GG 3088437 Adres Jabbera do Wampirek
Domyślny Tibia podobna do dziewczyny?

Nie majac na mysli nic zlego o kobietach mysle ze: Tibia jest podobna do kobiety...czemu?Bo trudno z nia zyc ale bez niej jeszcze trudniej. Dziewczyn nie bede objasnial ale Tibia: jak jest to sa lagi(ja osobiscie nie mam ) sa PK,sa zlodzieje, sa looterzy, sa problemyz polaczeniem (too many players on-line) (ale nie dla PACC) a bez tibii? NUDA za NUDA i NUDA pogania...
Wampirek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 20:23   #23
Grubol
Użytkownik forum

Grubol ma numer GG 3384168
Domyślny Moje głupie opowiadanko:P

Ja zapoznałem się z tibią gdzieś 1 tydzień przed tymi wakacjami.Byliśmy całą klasą na urodzinach mojego kumpla i jego starszy brat niechciał nas puścić do kompa.(byliśmy wtedy na poziomie gta3-vice city)Więc myślimy:''chrzanię tą tibię ja chcę grać w gta!"(Boże, pokaraj mnie za te słowa.)on zamiast nas puścić pokazał nam tibię.Rezultat-cała klasa gra w tibię.
Grubol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 20:24   #24
Grubol
Użytkownik forum

Grubol ma numer GG 3384168
Domyślny

sry za polskie czcionki, niezalwarzylem ze niema
Grubol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 21:17   #25
emce
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 08 2003

emce ma numer GG 4213361
Domyślny

Pewnego dnia poszlem z braciakiem do cafe bo jeszcze nie mialem neta i pokazal mi tibie z opczatku myslalem ale syf w zyciu w to nie zagram
za tydzien poszlismy znowu do cafe i pokazal mi i chwile mu pomoglem i mi sie nawet spodobala
jego postac to byla bik na calmerze ale z powodu wpadniecia do dziury na pustyni a nie mial liny dziura miala 2 pola zadnych potworkow to zostal tam na zawsze jednak wtedy powiedzialem sobie ze na pewno nie zaloze sobie konta bo to nudne tak ciagle grac i chcialem grac na jego charakterze bylo to pod koniec czerwca
I przyszedl upragniony dzien podlaczenia neta ale nie gralem w tibie tylko (to byla polowa lipca) surfowalem po sieci az nadszedl sierpien kiedy postanowilem sprubowac swoich sil efektem byla postac emce na calmerze i gralbym nia dalej gdyby nie fascynujacy swiat pk a tylko dlatego ze na jakims forum przeczytalem pomiedzy wojnie pk z thais i carlin a to bylo w tym piekne tak to powstala postac Emzi of Dragons na trimera ktura 2 razy byla zabita przez pk i 2 razy zabila kolesi co chcieli mnie zabic niskie lev mieli wiec poszlo latwo teraz tego wyboru nie zaluje i proponuje polakom zrobic jaks impre na serwach z okazji powrotu sensu siedzenia przed kompem czyli TIBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec jesli sa chetni to moze cos takiego zrobimy huh ale sie rozpisalem ale to jest wlasnie piekne ze dla tibii mozna zrobic wszystko

pozatym gralem tez wczesniej w reddragona zanim gralem w tibie i skonczylem dzieki tibi oraz namówilem 5 qmpli (tez grali w reddragona ) zeby zagrali i zyc bez tego nie mogą 8)
<edit>
dlaczego wszyscy nawet ja musileli grac w csa i reddragona ?? po to zeby yeraz grac w tibie
emce jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 21:24   #26
Lechu De'Vrie
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Domyślny

Muj kumpel z budy pokazał mi tą gre
napoczątku myślałem że to jakaś lipa ale po jakimś
czasie tak sie w ciągnełem że codziennie na kafeje
chodziłem i dzieki temu mam teraz neta
Lechu De'Vrie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 21:31   #27
Grizli
Guest

Domyślny

Ja w tibie zapoznalem sie przez kolege kturego poznalem w kafeji na poczatku wydawalo mi sie to jakies glupie ale jak pogralem troche czasu wciagnela mnie calkowicie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 16:53   #28
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

A ja zupelnie inaczej znalazlem Tibie. Bylem uzytkownikiem http://www.pix.art.pl/ i w pewnym momencie pokazaly sie 4 chyba animacje z opisem, ze to scena z gry Tibia. Poszukalem w Google tej gry i GRAM ! =)

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 17:24   #29
trawka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 02 2004

Domyślny normalnie

normalnie zobaczylem i gralem
trawka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 17:32   #30
-PaYo-
Użytkownik Forum

-PaYo-'s Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Elbląg

-PaYo- ma numer GG 7109712
Domyślny tibia

Nie zgadniecie jak ja na to wpadlem

Jest puzny wieczur, zimnego stycznia siadam dokompa, Loguje sie na Red Dragona ;D i tam pisze ze mam wiadomosc od innego ksiestwa!!!

Wchodze a tak koles z koalki domnie napisal:
I tam sie pytam czy RD mi sie nie nudzi i czy niechce zagrac i lepsza gre

ok tak poznalem Tibie

jak zaczelem sie rozkrecac na Tibi, poznalem Helbreatha, dzieki mojemu bratu.

w HB gralem okolo pol roku zdobylem tam 116 LvL [120 lvl w HB = w tibi okolo 80 lvl] i mi sie ta gra znudzila i powrocilem na Tibie [przez co wiekszosc rzeczy pozapominalem]

I znow gram w tibie ot taka tibijska historia

PS. Gdyby czechy RD nie przejely nadal bym w niego gral
-PaYo- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 18:25   #31
globi
Użytkownik Forum

globi's Avatar

Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Axemir
Profesja: Knight
Świat: Pandoria :D
Poziom: 52
Skille: 74/71
Poziom mag.: 6
Domyślny

Ja dziwnie sie zaponałem z Tibią. Otóż byłem w szkole na kompach<infa chyba>i patrze u kumpla na pulpicie Tibia. Kumpel mi powiedział, że to kijowa gierka, daremna grafa itp. Ale ja z racji słabego sprzetu<cel 300 MHz, 96 RAM>sprobowałem i nie żałuje. Wciągnełem to niektórych kumpli<większość mniej już gra>i nawet ojca w to wciągnełem i gram. Ale przez piepszenie sie mojej sieci mam teraz przerwe

Loyal till the end...
globi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 18:38   #32
Lig@
Użytkownik Forum

Lig@'s Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld

Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Wrzesięn ubiegłego roku. Nowi ludzie w klasie (1gim), częsc z podstwowej resza nowych. Jeden "podnieca" się urodzinach w tibii, gada o grze mmorpg. Za mięsiac bede miał neta. Zagaduje go coraz bardzie - "ty jak się pisz "tibja" . I tak się zaczeło... Potem wkręciłem 3 qmpli zklasy - jeden wydał na mnie wyrok śmierci. Za co ? Nie ma netu w chaci
Lig@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 19:20   #33
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Moj przyjaciel nie mogl ze mna gafac na gg bo gral w jakas gre.Poklocilismy sie boja powiedzialem ze nie ma czasu dla przyjaciela.No to on przyszedl do mniue sciagnal tibie i pokazal co i jak.?Ja huntowalem na rabity i shipy.I caly czas z nim gadalem i to mnie uczesciwalialo.Potem odkrylem raty i jakos tak na nich nabilem 8 lvl.Gra rokrecala sie razem huntowalismy na rooty i gadalsimy.Moglem z nim gadac.I tak zaczelem grac.

Ps.Myslem ze to nowa wersje Gadu-gadu na poczatku... z jakas gra do zabawy.
stary 25-07-2004, 20:39   #34
slawski
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 02 2004
Lokacja: szszszszsz.....

slawski ma numer GG 5680842
Domyślny

Mnie najpierw kolega ze szkoły do RD chciał przekonać.... nie wciągnął mnie. Później na przerwie w szkole siedzimy w sali informatycznej(moim wychowawcą jest nauczyciel informatyki :rolleyes: )i ten sam gosciu pogrywa w jakiego rpg z denną grafiką, bez dżwięku itd.. I na naszych super kompach w szkole tylko to chodzilo wiec ja z jeszcze jednym kumplem założyliśmy sobie postacie. Tak to sie zaczęło, teraz oni obaj odeszli , a Ja zostałem (i właśnie nabijam 73 distance) wierny Tibii
slawski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 21:45   #35
Bal Ur
Użytkownik Forum

Bal Ur's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Głęboka otchłań Ulubiony browar: Żywiec

Bal Ur ma numer GG którego nie poznasz.
Domyślny

To się zaczeło zanim doczekałem się nata w domu.
Często przesiadywałem w cafe znałem tam wszystkich stałych bywalców a właściciel owego przybytku był moim dobrym kumplem. Były to czas kiedy kiedy grałem po kilkanaście godzin w CSa. Pewnego razu kumpel przerwał fragowanie i zaczoł grać w jakieś gówno. óźniej dowiedziałem się, że to Tibia. Odpychała mnie grafa, brak dźwięku i wogóle. Ten po paru dniach grywał już tylko w Tibię. Więc co innego mi pozostał jak też spróbować. No i stało się. Aleluja. Teraz gdy mam już net w chacie grywam już tylko w TIBIĘ. ) )
stary 25-07-2004, 22:01   #36
Delp
Użytkownik Forum

Delp's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Boże....niewiem :D

Delp ma numer GG 666
Domyślny

Kiedyś na cs'owym forum ktoś puścił topic : W jakie gry gracie oprócz cs. No i ktoś napisał: różne mmorpgi np. mu i Tibia. Jako że MU Online już znałem, wskoczyłem na tibia.com i looknąłem na ss. Moje pierwsze słowa: Hmmm, to jest podobne do stareńkiej ultimki, spróbuję. No i wsiąkłem
Delp jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 22:17   #37
kamyk93
Użytkownik Forum

kamyk93's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004
Lokacja: Iława

kamyk93 ma numer GG 1598897
Domyślny

hehe,ja do kafejki chodziłem grać w cs'a i patrze koleś gra w jakieś ludziki no i się pytam"co to?"i blablabla no i tu i tu i pierwszy 8 levelik na securce dawno dawwno temu...
stary 25-07-2004, 23:15   #38
Maciek Mur
Zbanowany

Maciek Mur's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2004
Lokacja: Braniewo

Maciek Mur ma numer GG 4134333
Domyślny

to ja was zdziwie... gralem w red dragon i widzialem ta reklame z dragonem z 100 razy ale mnie dopychala... wiec kolejny rok przesiedzialem na RD no i pod koniec wakacji przychodzi do mnie qmpeli mowi ze rd to shit i ze mi cos pokaze. No komp byl w remoncie wiec mi odpowiedzial (nie smiac sie) : "to taka jagby przygodowka.. ale to nie jest bo zabijas zpotwory"(kozacko mysle) i pytam "a skad wiesz jak neta mas zniemiec rzpez 5 dni"? on mowi :"brat mi powiedzial" no i mamy neta i sciagamy tibie. on zrobil mi postac na danubi lecz gdy mialem 18 elvel a on 15 wnerwil sie i mnie "shakowal: (mowie shakowal gdyz znal moje haslo od mojego 1 levela" wtedy byla 5 miesieczna przerwa w tibi.... lecz mysle on nadal w to gra... zrobie se postac na innym servie bo danubia full... i trafilem na julere gram od marca i mam 30 level (obecnie moj kummpel od 4 miesiecy ma nowa postac i ma 13-16 elvel )
Maciek Mur jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 23:57   #39
MeDo c.O.x
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004
Lokacja: Harmonia | Ab'Dendriel

Domyślny

A moja historia zaczeła sie w ten sposub :

Jak miałem poczatki netu radiowego to z kolegą z klasy mielismy lan bo on tez mial radiowke no i tak sobie troche gralismy w diablo,cs itpp.A potem qumpel powiedzial zeby znalesc jakas gre przez net i zeby grac razem na 1 servie wszedl na czat jakis i sie pyta czy ktos nie zna jakies rpg gry przez neta tylko takiej zeby nie miala singla no i tam pare osub cos mu powiedzialo qumpel sprawdzil ale nic mu sie nie podobalo no i jakis koles powiedzial Tibia no i qumpel sprawdzil i byl wypas potem przeslal mi przez siec i do dzisiaj gramy razem na Isarze
MeDo c.O.x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2004, 10:08   #40
Pfk@
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 03 2004

Pfk@ ma numer GG 2013494
Domyślny

We wrześniu przeniosłem sie do nowej szkoły, nowi qmple wiece , a że klasa informatyczna to każdy miał coś do powiedzenia o grach, no i jeden taki mówił coś o Tibii a ja wtedy neta nie miałem. W zimie rodzice załatwili neostrade a Medal Of Honor zaczął mnie nudzić i zobaczyłem z ciekawości co to za Tibia

i tak spędziłem 2 tygodnie na rooku, a potem to jush jakoś poszło!!
Pfk@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania