|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Ok, pochodziło się tu i ówdzie, i się dowiedziało, że to najprawdopodoniej Ukraincy, którzy mieszkali tu nielegalnie... Znaleźli w tym domu 30 ram rowerowych ( Możliwe, że jest tam rama mojego taty, jak jest to nie da s****ielom żyć! Przyżekam!). Od dawna tych Ukraińców tam niewdziałem, ale zawsze mieli coś do nas ( Naszej ekipy)...
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Na emeryturze
Imię: Mental Paladyn
Profesja: Paladin
Świat: Lunara
![]() |
![]() Ludzie to był pedofil takich to tylko mordować.0 łaski dla pedofili .Niech nikt nie pisze ze to jest choroba i to trzeba leczyc .A jak juz leczyć to siekierkom po jajach albo Siekierkom w łeb.
Tyle ****a jeszce miec łaske dla pedofila.OMG
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() Oj przydała by się taka kara śmierci.
Ale zauważcie, jakby głupio wyglądało, że gościu dostał karę powieszenia, a 10 lat później okazałoby się, że go wrobiono. Był niewinny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jeszcze co pamiętam, że z 10 lat temu to mu kradliśmy jabłka z podwórka ![]() ![]() ![]() ![]() jak się okaże, że to nie żaden z nich, to i tak ludzie im żyć nie dadzą... Ps: Całe szczęście, że wszyscy wierzą, bo niby po co kłamać? A jakbyście nie wierzyli to mogę wam dać stronę informacji opolskich.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
@down Ciekawe czemu.....
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Taśkwa - 29-05-2005 o 19:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Ale ty jestes glupi... wiesz co to znaczy wiezienie ? 20 lat pierdla jest gorsze od kary smierci... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Żaden człowiek w imie żadnej sprawiedliwości nie ma prawa odbierać drugiemu człowiekowi życia. Mówcie sobie, że oni odebrali, mówcie. A potem mówcie jakimi to katolikami jesteście...
Po prostu zabijanie drugiego człowieka w imię sprawiedliwości jest tak samo zbrodnią jak każde inne zabójstwo. Są inne sposoby 'karania'. Tyle, że coś takiego jak kara nie ma racji bytu. Powinna być terapia i przystosowanie do życia z ludźmi, a nie kara. EDIT @DOWN Znasz kogoś kto był w więzieniu czy się na telewizji opierasz? Mój brat siedział 9 miesięcy za handel bronią i musze ci powiedzieć że to było najgorsze 9 miesięcy w jego życiu. A w dupsko nikt go nie rżnął bo w mieście był znany, nie wiem czy pedofil by wytrzymał tam dłużej niż miesiąc. PEDOFILIA to jest choroba sklasyfikowana przez psychiatrów, powinno się ją leczyć. Cytuj:
Cytuj:
@MATEK A kto powiedział że jestem wierzący? Mówię to do większości krzyczących za karą śmierci a uważających się za katolików. Ja nie wierzę w boga ale wierzę w wartości międzyludzkie. Ostatnio edytowany przez mejlun - 29-05-2005 o 20:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Na emeryturze
Imię: Mental Paladyn
Profesja: Paladin
Świat: Lunara
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Moim zdanie kara smierci powinna byc wprowadzona. Ale tylko na takie przestepstwa jak gwalty, morderstwa i olewanie mojego zdania. Wiem, ze wiezienie jest gorsze, ale silne osoby odnajda sie w nim i bedzie im calkiem, calkiem. Wiezniowie to spolcznosc, gdzie slaby ginie a silny rzadzi (tak mi sie wyadaje). A gdyby wprowadzilo sie kare smierci moze odstraszylo by to potencjalnych mordercow/gwalcicieli?? Pozatym gorsze od siedzeniea w pierdlu moze byc wlasnie oczekiwanie na smierc. Przeciez nikt nie musi skazanemu mowic, kiedy wykonaja wyrok ![]() Cytuj:
Uwazasz, ze to godne 'katolika' - przeciez pwiedziane jest "szanuj blizniego swego'!!!! Sprawiedliwosc nie ma nic wspolnego z wiara;] Popatrz w przeszlosc - na 'sprawiedliwosc' Boga;]
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() Co do więzienia.
Nie musi być kary śmierci. 30 lat ciężkich robót gorsze chyba bardziej. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
![]() |
![]() Nie wiem ale podejrzewam, że jestescie katolikami a przykazanie brzmi "NIE ZABIJAJ!" i w kazdy sposob jaki sie go popelni jest to grzech nie ma czegos takeigo jak mordowanie w imei sprawiedliwosci - powinny byc wporwaodzone rozne kary np
![]() troche malo scalone w tresc ale bylem w napieciu piszac ten post i moze przemowi do kilka/kilkunastu/kilkudziesieciu/kilkuset ludzi....
Ciągle za dużo kb! A jak ja podaje jak ktoś ma 2mb+ w podpisie to oczywiście żeruje przez 2 następne miesiące >.< Ostatnio edytowany przez AnElKa - 29-05-2005 o 20:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Legnica
![]() |
![]() Cytuj:
Własnie 2000 zl - a kto za to placi?? - PODATNICY czyli MY, placimy za to zeby morderca(ktory byc moze zabil nam kogos bliskiego) mógl zyc, i to jak zyc, cela, telewizorek, plakacik i darmowe jedzonko...Co sie na tym siwecie dzieje...BEZWGLEDNIE KARA SMIERCI, moze wtedy sie opanuja pedofile mordercy złodzieje i gwałciciele
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Cytuj:
Jeźliby przy podkopywaniu zastany był złodziej, a ubity będąc umarłby, kto zabił, nie będzie winien krwi II Księga Mojżeszowa, Rozdział 22 (2) Chyba nie trzeba tłumaczyć? Ale zresztą wypowiedzi się zgadzam... życie w więzieniu na koszt ludzi jest śmieszne... kara śmierci? może być, ale po co... śmierć jest końcem życia, dla mnie trudno to nazwać karą... przestępca w ten sposób kończy życie, i ludzie z tego niewiele mają poza satysfakcją... koniec, czyli pewne wyzwolenie często jest porządane, zależy dla jakiego człowieka... Ja bym był jednak za przymusową nie płatną pracą więźniów... tak żeby odpracowali swoje winy... @down Nie schodzi, jest taki sam a jednak zmienia się, tzn powłoka zmienia się ale sam świat czyli ludzie są tacy sami... Ostatnio edytowany przez kagan - 30-05-2005 o 19:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Świat schodzi na psy...
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
![]() |
![]() @2x up:
Zauważ ,że Mojżesz był prorokiem a Pan Jezus ustanowil NOWĄ religie świata czyli chcrzescijanstwo:Mojżesz był wyznawcą Judaizmu...a religia ta mowi "oko za oko ząb za za" pan jezus jednak pwoeidizal zeby nie krzywdzic ludzie anwet jezeli zrobilby cos zle wiec pomysl... wzieles tekst z religii zydowskiej a ja mowie o chrzescijanstwie
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() @up
Dziecko! Co z tego że napisal to Żyd jak to jest z twojej Bibli. Kocham "katolików" takich jak ty. PS. Mówi się Judaizm
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
![]() |
![]() @kara smierci/dozywocie(Meilun/Matek), co do tego, czy powinna byc przywrocona, nie mam zdania. Moze. Nie moj problem (jeszcze przez jakis czas), ale zastanowmy sie, co jest gorsze? Szybkie rozwiazanie problemow (wszystkich: wyrzutow sumienia, glodu, pragnienia, zazdrosci, zadzy, czegotamsobiechcecie), czy zycie bez nadziei, perspektyw?
Czy wedlog was dozywocie, to za malo dla najciezszych przestepcow? Czy was aby nie poje.balo (zdanie skierowane do ogolo "wyrznac pedofilow & s-ke'.)? Postawcie sie sami przed wyborem - szybka smierc (moze nawet tak szybko, ze bezbolesna?), czy zycie za kratkami, bez szansy na opuszczenie tej kloaki. Dla mnie wybor bylbyt oczywisty. Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 30-05-2005 o 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
![]() znajomego znajomych moich rodziców zamordował 16-latek z kolegą 18-latkiem.
Koleś miał 68 lat, znany pisarz, zarąbali go dla pieniędzy. |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Jezus narodzil sie i 'stworzy' religie milosci. Niewazne stalo sie prawo 'oko za oko, zab za zab' tylko prawo milosierdza - prawo 'nadstawienia drugiego policzka'. NT jest 'upgradem' starego... wiec jak nie masz pojecia nie wtracaj sie ![]() Jestem ZA kara smierci!
![]() |