|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() To fajnie, że już tak wcześnie chodzisz, ale coś czuję, że to jest zupełnie nieopłacalne. Uhów na oko zejdzie 6-8; ciężko wyczuć. Mi przy skilu 69/67 schodziły ok 3-5 uhów, teraz przy 77/76 udało mi się załatwić jednego ze stratą jednego uha :> Ale to wyjątkowo
![]()
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2003
|
![]() Raynold, ale czy nie opłaca się zabijać smoków dla lootu?? ?(
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
![]() |
![]() lol. Albo ja jestem cienki albo wy jestescie masterzy. Ja czasami na dwarf guardzie moge stracic uha a wy go bijecie na 25 levie.
A co do smokow to tam loot niejest taki cudny. Moze mi ktos powiedziec gdzie jest jakies fajne miejsce z dragami gdzie jest ich duzo bardzo duzooooooo ![]() mam ochote przetestowac moje skille i zrobic jakies lepszy levv ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2004
|
![]() Ja też mam swoje sposoby, ale małe skile i level(czytać podpis pod postem)
Najbardziej lubię roty. Bez problemu załatwiam z 5. Staram się je zablokować jak dwarfy, by mnie więcej niż 3 nie biły, ale 2 dwarfy 1 3 roty to pestka. dwarfy słabo biją a roty słabo żyją ;p. Jak jest duża przestrzeń to poprostu biegam w koło jednego, by tamte mnie nie dziabły. Na minotaury rzadko chodzę, bo trzeba się przez Dwarf soldiery przebić, co dla mnie ryzykowne jest. Na szczury, węże, bugi i inne takie taktyka brzmi tak: Jak najszybciej w nie klikać by czasu nie marnować;p Szkielety są proste, 5 może mnie, a nawet 6 bez problemu bić. Radziłbym jeszcze jakąś lepszą broń zdobyć, chodzę z kataną i mam jej dość ;/ Mino archer jeszcze nie dla mnie. Amazonki i Walkirie to prosta sprawa, najpierw amazonki(szybko zejdą) a potem Walkirie, gdyż mocne są, a jak cię jeszcze feministka obrzuca nożami to wkurzające jest. Gdy otoczy cię baaardzo dużo krasnali, staraj się uciekając jak największe obrażenia zadać. Może nie zabijesz, ale zawsze exp dostaniesz, jak ktoś dobije. To chyba już wszystko. pozdrówko ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja mam 8 lvl skille 21\18 Broad Sword,Scale Armor,Brass Legs,buty,steel helm i to wszystko powiedzcie czy mnie porypalo ze expie w kazo mine??
|
![]() |
![]() |
#28 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() NIe nie porypalo CIe mozesz sobie spokojnie expic w kopalniach ale tylko do poziomow w ktorych sa zwykle krasnale i roty. Schodzac nizej mozesz ryzykujesz smiercia. Na 8 lvl solidery z latwoscia Cie zabije.
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() a żeby iść na monka co trzeba mieć??
|
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() Jeśli się mylę niech mnie ktos poprawi, ale na monka trzeba mieć duży skil ataku. Bo wali słabo, ale szybko się leczy. Najlepiej go nawalać na full atk i walić z jakichś runów.
#31 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ad 1. Mi się wydaje, że zerka to lepiej bić GSem, bo im szybciej się zabije tym lepiej... z GSa biore na 2 szoty, a z jednoręcznej na balanced można bić z minute a i tak potrafi walnąć za 100+
Ad. 2 Z shamanem nie ma problemu... jeden strzal i leży... Ad. 4 Mino archer to dopiero bestia! Jak jestem z jednoręczną i z tarczą, to potrafi walnąć za 70! Ad. 7 Jak smok ucieka, to nie ma tragedii i nie trzeba żadnego haste, bo smok jest bardzo wolny. Wystarczy biec na skos i czasami nawet nic nie zada. Ad. 8 Do dwarf guarda Z GSEM lepiej nie podchodzić. Potrafi walnąć nawet z 90. Najlepiej bić z jednoręczną i tarczą i na balanced. Ad 9. Cyc to luzik. GS + f atk i kładzie się cyca na 2 szoty. Słabszym knightem nie opłaca się bić cyców po prostu... @ Raylond Ja pierwszego smoka zabiłem na 26lvlu ze skillami 63/57 i zeszło mi 11 UH ^^. Teraz, jak bije draga to mi schodzi 0-1 UH. |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() a jak sprawa się ma z Demon Skeletonem?? jakie trzeba mieć skille, jaki lvl i jaki sprzęt?? ?(
|
![]() |
![]() |
#33 |
eX Moderator
|
![]() Bicie ds rycerzem jest nieoplacalne. Ale mozna sprobowac zabic ds'a ze skilami 75/75 i c setem w helmetem wowczas zejdzie kilka uhow. Mozesz ocvzywiscie uzywac hmm zeby go szybciej ubic.
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 03 2004
![]() |
![]() Fajna pomoc, ale co do orka berserkera to się nie zgodze.
Można go zabić już na 23lvl ze skillami 53/49 przy uzyciu 1 UH, (oczywiście na balance). Wiem bo sam go zanijam z takimi skillami ^^ (niestety nie zrobiłem sobie screna ![]() Mój eqwipunek jeżeli ktoś chce znać to: p-set, dragon schield, fs, c-helmet. |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() Edit by Gremlin
Tu byl swiety post by ZaleS ktory niestety przez przypadek przepadl |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2004
|
![]() Gremlin, co Ty sie tak do tych 2-recznych broni doczepiles ?? wedlug mnie jest zalosna 2 reczna bo knigh to bloker ! nawet jezeli nie blokujesz nim tylko solo nawalasz to sie daje full def (jak masz dobry miecz) i po prostu wymiatasz.... GS Ci zadaje troszke dmg (50 - 90 ) ale to wszytsko jest na dobrych skillach !! pamietajcie ( conajmiej 70+)
#37 |
Użytkownik forum
|
![]() Jak blokowalem gsa na skillach 66/65 z vampire shieldem, to najmocniejszy jego hit (wraz z przywolanymi pajakami) wynosil ~40. A tak normalnie to same chmurki. Sumujac 15 chmurek i jeden hit za 20~40. Max 3 uhy zeszly. A blocker bil z giant sworda. Smok... 1-3 uhy srednio. Mojego pierwszego smoka wziolem na skillach 59/57 z fire axe ze strata 3uh. Teraz klepie go srednio po 120~190 - skille 70/68 i Dragon lance (47/16) atk. Nie wiem za bardzo dlaczego Owoc pisze taki poradnik, w ktorym nie ma raczej zadnych rad. Jesli on w ogole wie co pisze. Moim zdaniem ten kto przeczytal jego wypociny nigdy nie wybierze knighta, jezeli nigdy nim nie gral i nie ma pojecia o grze ta postacia. Owoc wrecz zniecheca do gry knightem. Jesli cyce to meka dla knighta, to ja sie poddaje. Najlepiej kupie premmy acc i od razu pujde po czar "exori", udam sie na smoka i bede "ledwo go doganial" "obrywajac potezne hity z gfb na klate". Hmm powiem ze ja paladynem na 13 lvlu SPOKOJNIE UCIEKAM SMOKOWI. Wydawac by sie moglo, ze czlowiek piszacy taki poradnik jest na prawde doswiadczony, a tu lipa.... Podstaw nie zna. Ale to juz nie moj problem. Wracajac do tematu. Kompletnie nie rozumie dlaczego zerka najlepiej byc na balanced. On ma strasznie slaba obrone. Ja kiedys natknolem sie na zlurowanego zerka i mialem ful def oraz bron dragon lance. Zanim przelaczylem na atak zeby mu dowalic, trafilem go raz na def hitem za <97> a on odpowiedzial prawie tym samym. Normalnie klepie zerki na 2 hity na ful atak. Nie rozumie tez czemu on pisze ciagle o orc fortess. Jezeli chodzi o szamana, czy spearmana poco pisac, ze gdy spotkamy go w towarzystwie innych orkow... Lepiej skoncentrowac sie na tym potworze i opisac go dokladnie. Jak dla mnie to shaman zabiera 0 hp i idzie na 1 hit, spearman tak samo. Guard... w jaskiniach jest ich duzo wiec jesli wezmiesz 2-reczna bron to nie masz duzych szans na przetrwanie, jesli wyskoczy ci naraz 6 czy 7 potworkow. Jesli chodzi o mino maga, to ja zabijalem 3 , w momecie kiedy bily mnie 4 mino archery. Czyli 7 potworkow, a mam tylko 35 lvl. Trzymanie sie z daleka od minomaga jest raczej bojda. Wypowiedz blockera jest bardzo spojna z moja i wydaje mi sie, ze bardzo przekonywujaca do gry knightem. Poradnik napisany przez owoca nadaje sie do dzialu "smieszne historie z zycia knightem".
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Lokacja: London
Imię: Nilostan
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mortal Sin
Świat: Pandoria
Poziom: 155
Poziom mag.: 75
|
![]() Witam wszystkich, dawno nie wypowiadalem sie na tym forum poniewaz wiekszasc ludzi juz pomogla tym którzy tej pomocy potrzebowali, ale dzisiaj zobaczylem temat "poradnik dla knighta" i mam wrażenie że ten kto zrobil ten temat albo nigdy nie gral knightem albo nie ma pojecia co mowi..."cyce sa meczace dla knighta....ja mam knighta 34 lvl skille 73/72 cyca zabijam na 2 hity z fire sworda... dwarfy guardy bije sie z bron+tarcza a nie bron 2 reczna poniewaz to sie nie oplaca jezeli chodzi o uhy, nastenie ZERK nigdy nie bije sie go na balanced tylko na ATAK!! On i tak jezeli ma cie uderzyc to to zrobi, moim knightem z giant swordem czasami tracilem 0 hp zabijajac zerka a czasem z mm shieldem i bright swordem dostalem za 140~ wiec nie chcialbym nic mowic na temat "Owoca", wspominales tez cos o GS(giant spider) ze knight ze skillami 80/80 traci na niego blokujac okolo 3-10 uh...GÓWNO PRAWDA!! nie wiem kim ty grasz...ja swoim knightem z mm shieldem tracilem 0 uh na gsa jezeli bilo go kilka paladynow 0-3 sie traci jezeli chcesz solo to nei ze ejst to nie mozliwe bo na 23 lvl to robilem knightem z 65 sworda z giant swordem ciezko bylo ale dalem rade wiec nie mow jezeli nigdy tego nie robiles i nie wiem po co sie zabierasz do robienia poradnika dla knighta jezeli nie masz pojecia o czym piszesz..ja niedlugo jak znajde czas moze i dzisieszej nocy napisze prawdziwy poradni bo po tym co tu zobaczylem to mi sie tylko niedobrze zrobilo, po takiej recenzji to bym w zycu knighta nie wybral na postac...DRAGON- ja osobiscie zabilem dragona solo na 16 lvl bez wiekszych prbolemow mozecie sie zapytac killera albo oxygane jak nie wierzycie byli przy tym ...jak jest red to bez problemu 16 knightem go doganialem i nie trzeba robic zadnego exori ani utani hur to brednie kolesia ktory nigdy nie gral knightem proslibym go nastepnym razem o nie wypowiadanie sie na temat o ktorym sie nie ma pojecia. Knightem da sie zabic wszystko to chyba jedyna postac dla ktorej wszystko jest mozliwe jezeli ma sie pojecie o grze , troche sprytu i umnie sie szybko uhac to nie ma przed nim granic. mam nadzieje ze Owoc pomysli nastepnym razem zanim cos napisze i jezeli medoratorzy chca niech zamkna ten temat ale to jest czysta prawda jezeli nie wierzycie moge zamiescic jakies ssy. Do zobacznia!!!
|
![]() |
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: tam
![]() |
![]() Cytuj:
Po drugie... troche to chaotyczne, bo piszesz zeby stac jedna kratke na ukos zeby nie dostawac z F-wave, a wczesniej napisałes Cytuj:
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() Dobra dobra skapowalem
![]() ale zrob se qfa swojego posta a nie mi kradniesz ![]() a i shieldinga mam niskiego przez War hammerka ;p trcohe nim bilem dopuki nie zalapalem dragon h ------ Edit by Gremlin Ops ![]() Nawet nie spostrzeglem ze dalem edit zamiast cytuj, najmocniej przepraszam. |
![]() |