|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Having looked at posts of Mistrz Czarnego Miecza and eerion, I laughed. What can I say about it? I think neither MCM nor eerion know how to use English. Let us discuss it:
Cytuj:
and etc - "and" is unnecessary more easy - easier, I too (...) Polish??? - I also want to ask why there are two meaning of word "Polish" in English language. want takes to !!! Not: want be..., but want to be What is more, they do not use "talking in English", but "speak English" Cytuj:
"talk offer don't " ??? - I suppose you meant: "(...)tibia offer not using (...)" talk with (mistake!) - talk to word "people" is countable, so we cannot say: "much people", but "many people". country's - countries And many other mistakes I did not mention. I've just chosen "Tak, dobrze". For me "Tak, bardzo dobrze" means level CAE or FCE passed with "A". I am going to pass such an examination in few months, so then I will say: "I know English very well", but now I cannot do it. Anyway, I see that most people thinking that they speak English very well in fact do not know anything more than "Tibian words" (marred). Thank you for your patience reading this post. I hope that no-one is going to correct it ![]() Edit: edited some spelling mistakes ![]() Re: down: matkus, łojejku, przecież napisałem, że używa się "talk to", a nie "talk with" :rolleyes: Hihi ![]()
![]() |
|
![]() |
#22 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Maybe my english is not perfect, but i don't have problems to talk with other people using this language. I can understand almost everithing that i read (still have problems with some words, but usualy i get sense). But my problem is allways "how to say it". I read and write quite much in english, but dont have much expirience with speaking
![]() I've voted for "yes, good", but not very good. But when i see people on IRC asking "can somebody translate me how to buy pacc?" or other such questions... that make's me sick. Such people should not play english language games. Heh, where are old good times, when all games (except those made by people from poland) was in english?
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Stalowa Wola
![]() |
![]() trzeba przyznac nie tylko polacy umieja angielski beznadziejnie ja tez czasami wale glupimi tekstami ale rzadko mi sie to zdarza ale czesto teksty niektorych gosci przyprawiaja mnie o mdlosci
![]()
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() Cytuj:
![]() My English isn't perfect too, i'm still learning this language. Ich lerne auch Deutsch. Ich mag Fremdsprachen.
![]() |
![]() |
#25 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @ Raynold
Niepamietałem dokł. czy mówiło się caounty's czy countries :/ A co do much i many to mi się pomerdało co do czego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 03 2004
![]() |
![]() much odnosi sie do niepoliczalnych a many do policzalnych. a co do tego pierwszego pytania to nie wiem skad tam sie wzielo " ' " ? countries
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Jak zauwazyl Raynold wartoby okreslic poziomy w ankiecie, wtedy bylaby bardziej miarodajna.
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
![]() |
![]() oto najczęstrze wypowiedzi jakichś wałów...
"me need money" (lol --> "me") "me be friend" (LLOOLL) "no kill me" (haha --> "no")
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rigaroth
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 18
Skille: 52/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() prosze iwcej takich postow sa wypasne a tak wogole to zasmiecaja forum i jest fajowo
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Wieczna kraina Hefalumpów
![]() |
![]() Ja tam angielski znam na takim poziomie że nie mam problemu z dogadaniem się ani zrozumieniem innych graczy tibia.
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() A nie wiecie co moj kumpek walnal:
D' Ont ra n |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
|
![]() Ja tam chwalić się nie chcę, ale mam korepetycję z angielskiego już od 5 lat i radzę sobie z tym językiem dość dobrze (a najlepsze, że w szkole mam same 6. z anglika
![]() ![]() W takim razie nie pozostaje nic innego jak pogadać z polakiem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() I noticed some players in Tibia don't using their burn very much. (dobrze czy coś źle do cholery?!)
Ja znam takiego ruska i taka była rozmowa: on: Do u have bohs? ja: I haven't. on:Can u borrow me? ja:I HAVEN'T. on:But u borrow me??? ja:Haven't = not have (on tak gadał: i not have itd., to mowie żeby zrozumiał) on:aaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja wam opowiem dialog który ostatnio usłyszałem:
-Jesteś polak ? -What ??? -Jesteś polak ? -No -To porzyczysz mi 21 gp ? -I'm not from poland ! -But you sey: No .... Te no zostało tutaj zorzumiane jako nom ![]() Dokładnie tak to było, łącznie z błędami (lol) A najlepiej jak sprzedawałm bp UH: (JA) -SELL BP UH ! (BR) -Oi, Buy (JA) -hi, ok, wait i must go to the dp for take my UH bp (BR) -What ? (JA) -Nothing --------Po kilku sekundach-------- (BR) -YOU have ? (JA) -yes, lets trade Wtedy br mi wyłożył backpacka UHów (JA) -I SELL, NOT BUY ! (BR) -Br ? (JA) - No ! (BR) - Pora pora (JA) -What ? (BR) -(coś tam zaczął pi-er-dolić po brazylijsku) (JA) -Stupid n00b (BR) - n00b ? You are ded (JA) - Buahahhha Jak widać najmniej angilelski znają Br, swe i hiszpanie Udowodnił to mój koleś i wieli innych kobiet w polsce ![]()
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() @Re Slajt: Nie obchodź cenzury jak jakiś mały, agresywy dzieciak. Zamiast pisać pier***ić mogles napisać "mówić" tudzież "gadać".
![]() Do tego jesteś rasistą, draniu! @Re topic: "English? I never go to England!" ![]() W ankiecie nie głosowałem, bo miałem kłopoty z IE, ale przyjrzałem się odpowiedziom i wybrałbym (mmhm... co za skromność ![]() Me like taking english. Me teached english in schol. Me has good mark on schol. ENGLISH PLX!
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() 19:57 Sjaak of Venore: u speak good english btw
![]() 19:57 Kamikaze of Venore: thx ![]() 19:57 Sjaak of Venore: for a polak ![]() Kamikaze of Venore to ja ![]()
![]() |
#38 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
Polacy maja problemy z mowieniem po polsku poprawnie... brazylijczycy przynajmniej po swojemu mowia dobrze(chyba ![]() A nie widzisz ze polacy zle mowia bo jestes polak to z nimi po polsku gadasz, ale jakbys nie przyznawal sie ze jestes polak to bys mial duze problemy z dogadaniem sie z wiekszoscia polakow(szczegolnie mlodych) po angielsku. Oczywiscie duza grupa ludzi mowi dobrze po angielsku, niestety wieksza chyba raczej nie potrafi tego jezyka uzywac za dobrze. Co do brazylijczykow to nie mieszkalem w brazyli ani nie wiem jak tam ucza, ale w polsce z tego co wiem angielskiego sie szybko zaczynaja ludzie w szkole uczyc... A teraz mala rada dla wszystkich ktorzy maja problemy z BR? i kupowaniem czegokolwiek od nich: http://babelfish.altavista.com/ Dobry translator, przypominam ze brazylijczycy mowia po portugalsku nie po hiszpansku(zebyscie zlego jezyka nie wybrali). Wiadomo jak kazdy translator robi tez bledy czesto, ale jak dotad tylko kilka znajomych z brazyli sie skapnelo i powiedzialo mi ze zle cos przetlumaczyl mi translator ![]() A juz wiele razy zrobilem brazylijczykow tak, ba nawet czasem udaje sie nizsze cenny UHow wytargowac ![]() Bylem juz w takiej sytuacji ze br sprzedawal tylko innym br runy, to tez mu sie dalo wcisnac ze z brazyli jestem ![]() Tak wiec wystarczy pokombinowac i wykorzystac glupote drugiej osoby :rolleyes: |
|
![]() |
![]() |