Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-04-2004, 14:08   #21
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Ja jeszcze nie byłem na tym filmie i nie pójdę do kina. Poczekam aż będzie na DVD i obejrze w domku. Z tego co już widziałem film jest dość ciekawy. Interesujące jest to, że niektórzy uważają, ze jest genialny a inni, że to straszny i głupi film.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-04-2004, 18:38   #22
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Kilka dni temu bylem na tym filmie i musze powiedziec ze film nie byl za genialny ale tez nie byl glupi. Szczerze mowiac to wolal bym za ta kase obejrzec jakis inny film no ale przynajmniej moge odpowiedziec "tak" jezeli ktos sie zapyta mnie czy widzialem Pasje ) Ogolnie jezeli nam sie nudzi i nie mamy co zrobic z ~12zl to mozna sie przejsc na tem film
stary 19-04-2004, 21:45   #23
Hinol
Użytkownik Forum

Hinol's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 100
Skille: 91/88
Poziom mag.: 7
Hinol ma numer GG 2753837
Domyślny

Z tego co słyszałem Kościół chwali ten film. Mówią, że tak samo było te 2000 lat temu. Ja tak samo sądze.
Hinol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2004, 09:45   #24
teamki
Użytkownik Forum

teamki's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Poland

Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 40
Poziom mag.: 50
Domyślny

ja bylem na "pasji" wczoraj i mi sie podobalo
PS: dialogi sa chyba po aramejsku.
stary 22-04-2004, 19:04   #25
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
PS: dialogi sa chyba po aramejsku.
Hebrajski + lacina, I guess...
Co do filmu... Coz, dla mnie nie jest on genialny. Ja go okreslilem jako "plytki i zalany krwia". Mel "troche" zbyt drastycznie przedstawil scene ukrzyzowania Jezusa. Moze i tak bylo, moze ludzie w tamtych czasach byli na cos takiego przygotowani (w koncu torturowanie bylo jedna z niewielu rozrywek dla plebsu...), ale w dzisiejszych czasach pokazanie czegos tak realistycznego i dla wielu tak bliskiego duchu i sercu (czego o sobie nie moge powiedziec - jestem ateista) jest delikatna wg. mnie przesada... Co do "najlepszego filmu Gibsona od czasu Bravehearta" - dla mnie akurat tego filmu prawie nic nie jest w stanie przebic.... FREEDOM!! Tutaj bardziej wyczerpujaca notka, ktora napisalem na forum gery
Cytuj:
Coz, wg. mnie Pasja jest filmem "plytkim i zalanym krwia", ale porownywanie jej do odcinkow czegos jeszcze bardziej plytkiego, do SP, jest smieszne. Mi sie ten film nie podobal - pokazanie w AZ TAK brutalny sposob, jest troche przesadzone... Zwlaszcza, ze o ile film zostal osadzony w realiach bilbijnych, i ma poruszyc widza nie tylko posoka plynaca hektolitrami z ekranu (scena biczowania, zaraz potem scena wycierania krwi przez Maryje - sorry, ale z tym Gibson przesadzil =/ Bylem bliski wymiotow, zwlaszcza jak odrywali mu kawal skory z zeber), to powinien zawierac (oprocz kilku tylko przerywnikow na tle calosci filmu) wiecej realnego, nie podswiadomego i nie pokreconego, przeslania... Szczerze mowiac, najglebszymi scenami filmu byly dwie - monolog Szatana, kiedy Jezus modlił się w Ogrójcu (?? nie wiem co to było), oraz smierc na krzyzu Jezusa - "Czy wy tego nie widzicie? Skazaliscie go, a on sie za Was modli..."
Taak, ten film mna poruszyl... Czy na pewno we wlasciwy sposob? Nie wiem. Ale wiem, ze nawrocic mnie nie zdolal (jestem ateista), ale rozumiem, za co gorliwi chrzescijanie kochaja Jezusa.
A film jest plytki, bo Gibson mogl sobie oszczedzic troche krwi... Nawet jesli jego zamiarem bylo zszokowanie publicznosci... Tak samo klamstwa w stylu "Papiez poplakal sie na emisjii filmu", "babcia umarla na zawal w ameryce przy scenie ocierania twarzy", czy inne tego typu, byly troche nie na miejscu... Coz, zyjemy w swiecie komercji, a skandal nakreca kase =/
Podobal sie Wam ten film? Zgoda, moge w to uwierzyc... Ale ide o zaklad, ze nikt z Was nie chcialby go obejrzec drugi raz...
BTW: W niektorych amerykanskich kinach jako odreagowanie Pasji puszczany jest Monty Pythonowski "Zywot Bryan`a" - szczerze mowiac, wolalbym na to pojsc, niz na Pasje (na obejrzenie ktorej zostalem zmuszony przez wychowawczynie)
Ivul BK
Over and out...

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania