|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja jeszcze nie byłem na tym filmie i nie pójdę do kina. Poczekam aż będzie na DVD i obejrze w domku. Z tego co już widziałem film jest dość ciekawy. Interesujące jest to, że niektórzy uważają, ze jest genialny a inni, że to straszny i głupi film.
![]()
|
![]() |
#22 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Kilka dni temu bylem na tym filmie i musze powiedziec ze film nie byl za genialny ale tez nie byl glupi. Szczerze mowiac to wolal bym za ta kase obejrzec jakis inny film no ale przynajmniej moge odpowiedziec "tak" jezeli ktos sie zapyta mnie czy widzialem Pasje
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hustler Squad
Świat: Eternia
Poziom: 100
Skille: 91/88
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Z tego co słyszałem Kościół chwali ten film. Mówią, że tak samo było te 2000 lat temu. Ja tak samo sądze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Poland
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 40
Poziom mag.: 50
|
![]() ja bylem na "pasji" wczoraj i mi sie podobalo
![]() PS: dialogi sa chyba po aramejsku.
![]() |
#25 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Co do filmu... Coz, dla mnie nie jest on genialny. Ja go okreslilem jako "plytki i zalany krwia". Mel "troche" zbyt drastycznie przedstawil scene ukrzyzowania Jezusa. Moze i tak bylo, moze ludzie w tamtych czasach byli na cos takiego przygotowani (w koncu torturowanie bylo jedna z niewielu rozrywek dla plebsu...), ale w dzisiejszych czasach pokazanie czegos tak realistycznego i dla wielu tak bliskiego duchu i sercu (czego o sobie nie moge powiedziec - jestem ateista) jest delikatna wg. mnie przesada... Co do "najlepszego filmu Gibsona od czasu Bravehearta" - dla mnie akurat tego filmu prawie nic nie jest w stanie przebic.... FREEDOM!! Tutaj bardziej wyczerpujaca notka, ktora napisalem na forum gery Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
||
![]() |
![]() |