|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
2. Nie mowie o jakies high-techowej fabryce, produkujacej displaye dla armii czy mikroprocesory, ale chocby o fabryke, w ktorej szyje sie buty, ktore sa sprzedawane na wolnym rynku. Do tego nie potrzeba bardzo wykwalifikowanych pracownikow. Zreszta: fabryka to tylko przyklad, chodzilo mi o pokazanie w jakim kierunku musi isc pomoc Afryce. Wedka, nie ryba. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Właśnie, gdzie ? ;<
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @Polin
To bardzo ważne o czym piszesz. Blair chce umarzać długi afrykańskim państwom oraz dawać pomoc od rządu (nie w formie kredytu), ale Bush ma inne zdanie - chce inwestować kapitał w afryce, sprawa jest prosta - kiedyś się się muszą skończyć te "darowizny", a takie państwo afkrykańskie dalej nie będzie miało z czego dawać ludziom zarabiać. Fabryki itp. szybko zostaną znacjonalizowane (pójdą w ręce rządu) ludzie będą mieli pracę, a gospodarka będzie napędzana przez kolejne zachodnie inwestycje @Hege Chyba realistyczne nie pesymistyczne...
![]() Ostatnio edytowany przez Rendarn - 02-07-2005 o 22:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nikt ważny
|
![]() Skasowanie debetu na koncie to całkiem niezły poczatek, żeby wybudować taką fabrykę. Być może nikt tego nie wykorzysta i koło się zamknie, jednak szansa na lepszą wersję jest.
Poza tym chodzi tutaj też o zwrócenie uwagi. Nie ma to jak odwiecznie pesymistyczne zdania Polina ![]() w przyszłości ludzie nei będą mówić "ty pesymisto" tylko "ty polińczyku"
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 02-07-2005 o 21:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Nikt ważny
|
![]() Dokładnie Gewof
![]() Już mam ją na kompie ![]() Ona leci na koniec filmu "Szkoła uwodzenia" Szkoda, że tylko po dwa-trzy kawałki śpiewali ![]() btw. Polin a czy artyści nie grali przypadkiem za free?
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 03-07-2005 o 01:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() Cytuj:
Bo grali za free ze swojego "dobrego serca"-jak tacy "dobrzy" są to niech odadzą troche tych milionów na których śpią -.- Boże...przecież oni by to odrobili w max miesiąc,dwa (jak wydadzą nową plyte)-za każdą nową biorą około 10 mln $ - co u nas równa się 40 mln ponad.To dali by ten walony jeden milion i niech już dobrze będzie,albo dwa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() No właśnie o to mi chodzi.A co do oddawania to jak jestem w sklepie wrzucam do puszki po 1-2 zł (nie jestem milionerem -.-) - a kieszonkowego mam 10-20 zł na tydzień.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Cytuj:
Ale Berburio calkiem niezle pisze - mogliby sie podzielic...
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 02 2005
|
![]() A może mi ktoś zorientowany odpowiedzieć na takie pytanie: NA CO właściwie idą te pieniądze, które oni zbierają? Bo ja narazie słysze jedynie, że "na biedne i głodujące dzieci w Afryce".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @up
No chyba właśnie na to. ![]() @TOPIC Mnie najbardziej podobały się zespoły The Who i Pink Floyd. Linkin Park dał plamę. :S Ech, ten Chester, jak on się męczył... Co do celu- Chyba macie rację. To nic nie daje, bo i tak to wydadzą, a żywności i reszty nie będzie. Dają im ryby, a powinni dać wędki. (powiedzonko) Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 03-07-2005 o 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Dobra zacznijmy:
Green Day - dali qrna czadu. Kto tu się będzie ich teraz czepiał. IMO najlepszy zagraniczny zespół punkowy (no ekhem pop-punkowy) jaki dzisiaj istnieje oprócz Offspringa. Dido - o dziwo podobało mi się. Fajne, spokojne wykonanie 7seconds. Velvet Revolver - super, najlepsze było jak Slash łaził z papierosem w gębie i odwracał się od fotografów xD. R.E.M - tylko dwa kawałki :/ Sting - ten gość to już nie ten sam, którego słuchałem będąc dzieckiem. Linkin Park - to już nie jest zespół, to komercha, to co tam pokazali dowodzi, że prawdziwe LP już nie instnieje. No i gwóźdź programu: Pink Floyd - mojego taty i wujka ulubiony zespół. Mi podobał się występ bardzo, na pewno pokazali, że rock żyje, w tych dziadkach, ale żyje. Już odbyłem z 2 dyskusje telefoniczne z wujkiem, a i z tatą cały czas przy śniadaniu dyskutowaliśmy. Tak więc jeżeli zamierzają zagrać kilka koncertów na pewno na jednym będę xD. I taki mały offtop: Mentos, jeżeli czytasz ten tematy, jeżeli oglądałeś Live8 to: porównaj sobie występ Linkinów i Floydów. I co nadal mówisz, że tylko ja takiego gówna mogę słuchać? No i wszystko w zaszczytnym celu. edit: Omajgat ile 'literufkuf" cza było poprawić Ostatnio edytowany przez Ara'Gorn - 03-07-2005 o 15:08. |
![]() |
![]() |