|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Morwi:
A jak odmienia się czasownik "lubiem" ;]. @Topic: Nie przepadam za takimi tematami, gdyż prowadzą do spięć, w efekcie czego powstają debilne kłótnie. Myślę, że nie dane jest nam sądzić czy Bóg istnieje czy nie. My tego poprostu nie wiemy i nie dowiemy się tego aż do śmierci. Dopiero wtedy będzie nam dane dowiedzieć się czy "jest coś po drugiej stronie". Ja sam raczej nie czuję się chrześcijaninem. Przyjąłem Chrzest, Pierwszą Komunię oraz byłem bierzmowany, lecz nie wywarło to na mają wiarę zbyt wielkiego wpływu. Głównie jest to wywołane "religijnym bełkotem" oraz uprzedzeniami Kościoła. Czemu osoba niepełnosprawna nie może zostać księdzem albo zakonnicą? Co to ma do rzeczy? Jeśli osoba wierzy w Boga i kocha, powinna mieć możliwość zostania jego kapłanem/kapłanką. Co kościół ma do homoseksualistów? TO TEŻ SĄ LUDZIE! Dlaczego kościół nie pozwala im się pobrać? Jeżeli dwie osoby się kochają i chcą być razem, powinny mieć taką możliwość, bezwzględu na orientację. Przykładów takich jest wiele, lecz nie chce mi się ich wymieniać. Co do "bug'ów" w Biblii, są to z reguły błedy w tłumaczeniu. Pierwotna Biblia, napisana w języku staro-hebrajskim, jest pod tym względem o niebo lepsza, a zawdzięcza to poprawne zinterpretowaniu znaków. Najlepszym przykładem jest chrzest Jezusa. "Nasza" Biblia mówi, że przeleciał ptak. Ale jaki ptak?! Był to sęp, kondor, a może orzeł?! A Biblia hebrajska, wyraźnie pisze, że tym ptakiem był gołab, symbol pokoju. Tak pozatym, według mnie, wszystkie religie monoteistyczne, wierzą w tego samego Boga, lecz inaczej się on nazywa. A co do księży-psychopatów... Tytuł tematu mnie zniechęcił niesamowicie. Każdy ma swoje własne poglądy, nawet Kościół. Może te poglądy nie są zbyt mądre, ale mają do tego prawo i napewno nie są z tego powodu psychopatami. Ale się rozpisałem... ;] @Mc Macio: W Torze, świętej księdze żydów, jest wyraźnie napisane właśnie o odpływie, a nie o rozstąpieniu się morza. Lecz to juz nie może być błąd w tłumaczeniu, jest to "błąd" zrobiony specjalnie.
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 02-07-2005 o 19:56. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Ja tam jestem innowiercą. Moja religia jest podobna do Katolickiej lecz trochę inna. U mnie jest więcej "luzu" np. jest zniesiony celibat księży. A co do tych Harrych i mangi to msuze się zapytać jakiegoś xiedza ;p
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() haha... jak to przeczytałem to zaliczyłem takieeeeeego rotfl'a XD, aż rodzice zaczęli się pytać o co chodzi jak się śmiałem
Ah ci ludzie zaczynają wymyślać... a co do strony 666 w IV części to może szanowny pan <imię którego nie pamiętam> nie zauważył, że jest to polska wersja, w angielskiej może być coś zupełnie innego czyli Polacy są ŹLI bo specjalnie przetłumaczyli książkę, żeby pokazać jaka to ZŁA książka Ostatnio edytowany przez Patimrok - 02-07-2005 o 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Ciemna uliczka, miedzy innymi cFaniakami =] Liczba postow: Sprzedam Ci te infromacje za... 5k
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Lunara
Poziom: 9
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() <sprawdza 666 strone z HP IV>
</sprawdzil> AAAAAAA Rowling to satan! Satan jest wszedzie ! lol?
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() A na 123 stronie czwartego tomu jest o tamponach!! (rili [nie kopali])
![]() |
#26 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() A wiec to jest tak, ze:
-Szatan pochodzi od Boga-byl aniol imieniem Lucyfer i zbuntowal sie przez co zamknieto go w piekle. Czyli diably to inaczej mowiac upadle anioly -Cuda-opowiesci przekazywane ustnie, ot takie staaaarebajki na dobranoc. Co do satanistow... Oni nie wierza w szatana, tylko w czlowieka, a raczej w jego zycie i umiejetnosci. Te szmatanisty co sa teraz to jakies psychopaty z wielka zadza krwi -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Ani jedna ani druga grupa nie ma zbyt wiele wspólnego z satanizmem.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Ciemna uliczka, miedzy innymi cFaniakami =] Liczba postow: Sprzedam Ci te infromacje za... 5k
Profesja: Sorcerer
Poziom: 9
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @Tasior
Mozna spokojnie stwierdzic ze J.K. w czwartym tomie zeszla na strone szatana =[
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() Bo wszystko jest ZŁE...
Jestem chrześcijaninem i czytałem harrego czyli też jestem ZŁY?! Lubie mange, jestem ZŁY?! Czasem lubie ponrografie, tzn. jestem ZŁY?! Moja zupa jest za słona, tzn. jest ZŁA?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() Cytuj:
Co do czego jego wina... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Ksieza to nie psychopaci, bo to znaczyloby, ze kazdy jeden jest nienormalny. Fakt, ksiadz to tylko czlowiek, i czasem trafi sie odchyleniec - tak samo jest z listonoszami, emerytami, ateistami, mulzumanami itd.
Otworzylem link i co widze? Cytuj:
Ale takie zalosne ataki na ksiezy/Kosciol, bez poparcia w dowodach, uogolnianie, uswiadczaja mnie w tym, ze tak naprawde ludzie nie maja niczego sensownego ksiezą/Kosciolowi zarzucic. Strona to w wiekszosci brednie. btw: chlopie, moze i jestes ateista - nie wiem. Ale z tego co widze - to zamiast bawic sie w ateiste, powinienes wziasc sie za ortografie: "hodzi", "kosciul" rox Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 02-07-2005 o 20:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zbanowany
![]() |
![]() Lucyfer mial wladze nad aniolami, ale ta wladza mu nie wystarczala byl chciwy chcial miec wladze rowna Bogu.
@Kald W pelni sie zgadzam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zbanowany
![]() |
![]() Jesli chcecie wiedziec cala prawde o Biblii przeczytajcie "Kod Leonarda da Vinci"
nie pamietam autora. Jestem "wierzacym", ale w to tak naprawde nie wierze za bardzo to przekolorowane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Nie mam PACC
![]() |
![]() Cytuj:
Co do satanistów...taki porawdziwy satanizm(nie jakiś okultystyczny) to poprostu religijna (jeśli można to tak nazwac) wersja hedonizmu I taka ciekawostka odnośnie Bibli Arcybisku Ussher obliczył że człowiek został stworzony w roku 4004 p.n.e 19 września
![]() |
![]() |
#37 |
Zbanowany
![]() |
![]() Satanizm to jest religia, kult, (nie sekta!) ktora wierzy w czlowieka, w jego wnetrze oraz w zycie. Satanisci dbaja o zycie, nie odbieraja go.
Slyszalem, ze lucyferianie nie uznaja szatana jako przywodce lecz Anubisa lub Setha z mitologii egipskiej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw
Imię: Sir mapes
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Vampires Brotherhood
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
A co Bog robi? zycie teraz jest niesprawiedliwe ale w dniu sadu ostatecznego wszyscy zaplaca za swoje uczynki. gdybys nie wiedzial WIARA polega na wierzeniu a nie na WIEDZY, Jezus powiedzial do sw. Tomasza uwierzyles bo zobaczyles, blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a uwierzyli. Cytuj:
To tez sa ludzie ale to nie natuarlne, Bog tez potepil homoseksualistow niszczac Sodome i Gomore nie wiesz o tym
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle