Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Kogo chciałbyś widzieć na fotelu prezydenckim?
Zbigniew Religa 12 8.39%
Donald Tusk 31 21.68%
Włodzimierz Cimoszewicz 28 19.58%
Lech Kaczyński 16 11.19%
Marek Borowski 5 3.50%
Andrzej Lepper 41 28.67%
Maciej Giertych 5 3.50%
Jarosław Kalinowski 2 1.40%
Janusz Korwin-Mikke 3 2.10%
Głosujących: 143. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-07-2005, 10:20   #21
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Ja odnosze takie mało wrażenie że Polacy to jednak lubią cierpieć. Cały czas wybierają szkoczków politycznych, tak naprawde myśląc że pojawiła sie nowa partia - nowi ludzie. Troche demagogii i już tracą głowę. Czemu by nie dać sznasy takim Giertychom czy Kaczyński którzy nie rządzili? Ja wiem że Romuś Giertych jest do nieczego, ale Maciej to już ktoś... A Kaczuchy... Cóż muszą walczyć o prerstiż i o elektorat... Chodzi o głosy tej mniej liberalnej części społeczeństwa ;-)
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-07-2005, 10:51   #22
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Ja nie mam kandydata i nie interesuje mnie to - jak zwykle, wszyscy naobiecuja cudow, wygraja kadencje i "ni ma piniedzy, panie, to z czego ja mam zrobic?", "ja? obiecywalem? kiedy?". A nastepnie wychodzi na swiatlo publiczne afera, z ktorej pan prezydent zgarnal 2mld zlotych -.- Dzieki, ale to nie do mnie.
stary 04-07-2005, 11:42   #23
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
Ja odnosze takie mało wrażenie że Polacy to jednak lubią cierpieć. Cały czas wybierają szkoczków politycznych, tak naprawde myśląc że pojawiła sie nowa partia - nowi ludzie. Troche demagogii i już tracą głowę. Czemu by nie dać sznasy takim Giertychom czy Kaczyński którzy nie rządzili? Ja wiem że Romuś Giertych jest do nieczego, ale Maciej to już ktoś... A Kaczuchy... Cóż muszą walczyć o prerstiż i o elektorat... Chodzi o głosy tej mniej liberalnej części społeczeństwa ;-)
Maciuś = Roman. Wybacz, nie mam ochoty na pierdoły pokroju IV RP. Pozatym jeden holokaust juz mieliśmy.
Kaczyński - pfff narzędzie w rękach LPRu. Sio.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 12:30   #24
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Kaczyńscy - sio. Mają plany tak pokręcone, że w większości wypadków będą beznadziejne skutki...

R. Giertych - nie, dzięki. Nie będę głosował na zacietrzewiałego idiotę który nic nie robi, tylko opowiada głupie dowcipy w TV, a na posiedzeniach pieprzy o Żydach, masonach i koalicji anty-polskiej...

Lepper - też nie potrafi robić nic innego jak Giertych - wydziera się tylko "Złodzieje! Oszuści! Kradniecie polskie pieniądze!" mimo, że sam kradnie i miał kilka ślicznych spraw w aktach.

Cimoszewicz - nie, to czerwony komunista. Gość jest dla mnie po prostu spalony - nie wierzę w nagłą zmianę.

Tusk - to nawet sensowny kandydat... Cóż, jakbym miał głosować, to na niego. Ma niezłe, sensowne plany...

Religa - IMHO nie nadaje się na polityka - mógłby pełnić funkcję reprezentatywną, ale do podejmowania poważnych decyzji i zarządzania państwem się nieszczególnie nadaje.

Korwin-Mikke - idiota. Zgłosił się do EuroParlamentu, bo chciał "zniszczyć UE od środka". To po prostu gość, który się nie nadaje do niczego, nawet do opowiadania kretyńskich dowcipów - za politykę się nie powinien brać, bo to po prostu klon Romusia Giertycha z równie anty-europejskim nastawieniem.

Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 04-07-2005 o 12:34.
Ghost Nieudany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 13:06   #25
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

w sondzie zagłosowałem na leppera jak inne 10osób,dlaczego?ano tak jak mówi jeszcze nie rządził to dajmy każdemu szansę,o.0śmieszny powód nie?wy się łudzicie że następny prezydent nie będzie kradł etc?lool
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 13:14   #26
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Religa - IMHO nie nadaje się na polityka - mógłby pełnić funkcję reprezentatywną, ale do podejmowania poważnych decyzji i zarządzania państwem się nieszczególnie nadaje.
Religa na polityce troche sie zna - badz co badz, jest senatorem.
Poza tym, zaden prezydent nie rzadzi panstwem sam - ma od tego doradcow. Sam decyzji nie podejmuje, tak jak on musi zatwierdzac/odrzucac ustawy sejmu, tak sejm robi z jego ustawami (jesli prezydent jakies zglosi). Z tego co pamietam, tak to dziala. Bardziej liczy sie to, jakie ma plany. Wiem, ze Religa stawia na edukacje, i wiem ze takiemu czlowiekowi mozna zaufac.
Taki Kaczynski zna sie moze bardziej, ale za nic w swiecie nie chcialbym, zeby byl prezydentem. Moglbym go nie odroznić od premiera (jesli brat by nim zostal). Poza tym, ciagle pamietam jego tekst (nie wiem ktorego z braci) "Spieprzaj dziadu".

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 04-07-2005 o 13:18.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 14:18   #27
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

A Tusk to pomyje po AWS i wszystkiego co było przed 89' rokiem. Na dłuższą metę nikogo sensownego nie ma. IMO Najbardziej nadaje sie Kaczqa jak już wspomniałem,.
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2005, 14:23   #28
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Religa na polityce troche sie zna - badz co badz, jest senatorem.
Poza tym, zaden prezydent nie rzadzi panstwem sam - ma od tego doradcow. Sam decyzji nie podejmuje, tak jak on musi zatwierdzac/odrzucac ustawy sejmu, tak sejm robi z jego ustawami (jesli prezydent jakies zglosi). Z tego co pamietam, tak to dziala. Bardziej liczy sie to, jakie ma plany. Wiem, ze Religa stawia na edukacje, i wiem ze takiemu czlowiekowi mozna zaufac.
Taki Kaczynski zna sie moze bardziej, ale za nic w swiecie nie chcialbym, zeby byl prezydentem. Moglbym go nie odroznić od premiera (jesli brat by nim zostal). Poza tym, ciagle pamietam jego tekst (nie wiem ktorego z braci) "Spieprzaj dziadu".
Jedyny sensowny powód żeby zagłosować na Kaczyńskiego . Ja wybrałem Cimoszewicza z powodów znanych (tylko mnie ale co tam)
stary 05-07-2005, 00:13   #29
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

ja tam glosuje na relige nie wiem dlaczego ale niech tam bedzie XD

wszyscy politycy to oszusci i nie dotrzymaja slowa no chyba ze ktos ma dobre serce
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 08:37   #30
AdamS_
Użytkownik Forum

AdamS_'s Avatar

Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Racibórz

Stan: Aktywny gracz
Imię: Ariantos
Profesja: Sorcerer
Gildia: Pimps
Świat: Pythera
Poziom: -
Poziom mag.: 35
Domyślny

Tusk rulez.Ma na razie najwięćej głosów i wogółe jest fajny

Best solo:,Cyclops,Beholder,Mino Guard,Demon Skeleton
Best team: Dwarf Guard,Dragon,
AdamS_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 10:36   #31
Kondzio
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 02 2005

Domyślny

Lepper. Z ciekawości
Kondzio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 16:07   #32
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

prof. Maciej Giertych - najbardziej mi pasuje (przeciw pedałom, uniosceptyk, narodowiec)

Zbigniewa Religę - lekarze do przychodni...
Donalda Tuska - PO czyli kolejne "wcielenie" AWS
Włodzimierz Cimoszewicz - komuch :/
Andrzej Lepper - cóż, z motyką na słońce sie rwie
Lech Kaczyński - "kolega" z AWS-u (dla wszystkich, którzy uważają L.Kaczyńskiego za "narzędzie LPR: http://wszechpolacy.pl/t.php?id=1086
stary 05-07-2005, 16:11   #33
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez djkuter
(dla wszystkich, którzy uważają L.Kaczyńskiego za "narzędzie LPR: http://wszechpolacy.pl/t.php?id=1086
ROTFL! Jaki bełkot!
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 16:35   #34
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
prof. Maciej Giertych - najbardziej mi pasuje (przeciw pedałom, uniosceptyk, narodowiec)
Jak to nie jest komuch to ja jestem Ziomisława -,- Sam pomagał gen. Jaruzelskiemu, a teraz to chce go za wszystko winić. Przeciw pedałom? A co Ci oni przeszkadzają? Uniosceptyk? No pewnie, lepiej iść w strone Rosji. Wszyscy idą od, a my do Rosji.

Edit
Proponowałbym zamknąć temat. Jak widzimy, niektóre komentarze to śmiać się chce. "Ja bym głosował na tego bo jest fajny" Ehh..

Jak mówimy o Polityce to look:
http://www.geocities.com/wyrons/

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk

Ostatnio edytowany przez Parys - 05-07-2005 o 16:36.
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 16:45   #35
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys
Jak to nie jest komuch to ja jestem Ziomisława -,- Sam pomagał gen. Jaruzelskiemu, a teraz to chce go za wszystko winić. Przeciw pedałom? A co Ci oni przeszkadzają? Uniosceptyk? No pewnie, lepiej iść w strone Rosji. Wszyscy idą od, a my do Rosji.

Edit
Proponowałbym zamknąć temat. Jak widzimy, niektóre komentarze to śmiać się chce. "Ja bym głosował na tego bo jest fajny" Ehh..

Jak mówimy o Polityce to look:
http://www.geocities.com/wyrons/

komuch - roftl - mało z krzesła nie spadłem. Zobacz na jego ojca - Jędrzeja Giertycha. Jednego z największych przedwojennych działaczy narodowych. Rada przy p. Jaruzelskim była wtedy jedenym forum na którym opozycja mogła powiedzieć to, co chciała powiedzieć i nie iść do więzienia. Cześć z opozycji jednak nie weszła do niej i dziś się tym szczyci.

uniosceptyk, a nie eurosceptyk, nie jest przeciw Europie zjednoczonej, ale nei tej formie Unii Europejskiej - Europa Ojczyzn nie Europa Regionów. Unia się już sypie, jak wstąpi do niej Turcja i Izrael (sic!) to już będzie znak, że koniec jest bliski. Szwajcaria i Norwegia prosperują dobrze mając podpisane tylko umowy o handlu z UE. Cała Unia nie jest zła, ale więcej jest minusów niż plusów.
stary 05-07-2005, 19:45   #36
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Domyślny

@Up
Cytuj:
Na progu wolnej Polski, latem 1990 r., Maciej Giertych rusofil staje się jednodniowym bohaterem wielkiej włoskiej gazety "La Stampa". "Nie powinniśmy nigdy zapominać - mówi włoskiej reporterce - że największe zagrożenie dla nas zawsze przychodziło z Niemiec, toteż jest w interesie Warszawy, by pozostać w sprzężeniu z Moskwą, nie opuszczać Paktu Warszawskiego ani RWPG, zwalczać ruch litewski niepodległościowy i odmawiać przystąpienia do Wspólnoty Europejskiej; do tego tygla w stylu amerykańskim, który pragnie zniszczyć Polskę swoim kapitalizmem bezosobowym, kosmopolitycznym, cudzoziemskim. Natomiast w naszym interesie jest Wspólny Dom Gorbaczowa, bo w nim nikt nie zrezygnuje z własnej suwerenności i dlatego że ZSRR będzie dobrze włączony do Europy". W rozmowie z "La Stampą" Giertych wyraża podziw dla gen. Jaruzelskiego i ma nadzieję na długie jego panowanie.
I co pan powie na to?

www.giertych-stop.kom.pl

Edit:
Cytuj:
. Szczególnie krytycznie oceniałem to, iż w 1986 r. wszedł w skład Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa gen. Wojciechu Jaruzelskim, którą cała antykomunistyczna opozycja solidarnie bojkotowała.
Slowa Aleksandra Hall-bylego czlonka Społecznej Rady Prymasowskiej.

Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 05-07-2005 o 19:52.
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2005, 19:56   #37
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Głosuję na Kaczyńskiego ponieważ mam nadzieję że zwycięży wkońcu Prawica.

Mam nadzieję, że wygra on lub Tusk.

Bo lewica z czym mi się kojarzy to leci tak:

Lewica=SLD=Lech Miller=Synowiec/Olszewska=Korupcja=Opole.

Przez to SLD Opole zostało ogłoszone przez TVP państwową stolicą korupcji .

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 10:43   #38
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Domyślny

@wislaczek
<roftl> nie no ja nie mogę... Często wypowiedzi Giertycha są wyrwane z kontekstu (http://fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=643053). A ten tekścik z tej strony jest wręcz śmieszny. Po człowieku wywodzącym się z rodziny narodowej wypowiadanie takich słów jest jak myślenie, że górnik po wyjechaniu "na powierzchnię" poprosi w filiżankę herbaty i tomik poezji. może ktoś kto to łumaczyl "pomylił" się celowo. A co do rady to wiedz, że tylko srodowiska KOR-owskie nei weszły i dziś się tym szczycą. A M. Giertych też był w radzie prymasowkiej. A w tym "oddaniu" Rosjanom nie chodzi o zostanie wasalem, tylko o dobre stosunki sądziedzkie. Rosja jest naj o wiele bliższa od Niemiec.
stary 06-07-2005, 10:57   #39
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez djkuter
Rosja jest naj o wiele bliższa od Niemiec.
Co jak co, ale nie mowilbym, ze blizsza. Wg mnie rowna - tak samo w przeszlosci wbijala nam noz w plecy, jak Niemcy nam w serce
stary 06-07-2005, 11:13   #40
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Co jak co, ale nie mowilbym, ze blizsza. Wg mnie rowna - tak samo w przeszlosci wbijala nam noz w plecy, jak Niemcy nam w serce
Ale Niemcy się z nami pojednali, a Putin dalej zadziera nosa.

LIWIUSZ ILIASZ NA PREZYDENTA!!!

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"
Krzesław jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania