|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Kiedyś była lekcja kaligrafia i dzieci uczyły się ładnie pisać. Teraz nie muszą, dzięki temu że brzydko piszą mogą dłużej pisać egzaminy - jak ja
![]()
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Ja używam polskich znaków i nie strzelam "byków" typu: muwie, jusz, kreskóje. ;) Jeżeli zobaczę jakiegoś "byka" w moim poście, którego wcześniej nie zauważyłem, to zaraz klikam "Edytuj post" i poprawiam. :)
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja tak samo. To, że jestem dyslektykiem nie przeszkadza mi w pisaniu poprawnie - poprostu patrze, co pisze i staram się robić to mądrze i nie popełniać błędów. Uważam, że tym, którzy piszą błędy poprostu nie chce się myśleć nad tym co robią. Piszą, żeby tylko napisać.
P.S. Ja nie nawidzę jak mam błąd w jakimś moim poście - zawsze staram się go edytować i wszystkim też to polecam, zważywszy na to, że tekst z wieloma błędami jest naprawdę nieraz bardzo trudno rozczytać.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
|
![]() walcie upomnienia za permanentnie łamaną ortografie !!
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() czy ktoś pomuslał o dysortografach jest ich duzo (ja też)bąćmi tolerancyini przepraszam za błendy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
![]() |
![]() No ortografia to perfidny temat ale ja niedosyc ze mam dyslekcje to jeszcze jestem teraz w Niemczech wiec mam niemiecka klawiature to jak mam ci napisac niekture litery poprostu nie da sie!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie chodzi tu o tak zwaną dysleksie? czy deslekcje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Cytuj:
Nawet jeśli ktoś niecierpi na tą chorobe a ma zaświadczenie o dyslekcji to głupi byłby gdyby nieskorzystał... Pozatym niewiem czy byliście na badaniach o dyslekcje? Niektórzy pewno byli i ja szczerze mówiąc niewiem w jaki sposób ono miało powiedzeć czy jestem chory czy nie, głównie były pamięcio ćwiczenia i tym podobne, starałem się napisać to jak najlepiej i wyszło mi jak wyszło ( to akurat nieważne ![]() A pozatym taka karteczka daje dyslektykom najczęściej więcej czasu na pisanie ( chyba 10% ) i możliwość zrobienia większej ilości błędów ortograficznych (oczywiście na klasówkach/kartkówkach z polskiego) , więc nigdy niebędzie ona zwalniać ona dyslektyków z pisania prac na piśmie itp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Sorry za odświeżenie takiego tematu, ale nie mogę znaleźć innego tematu (ach ta opcja szukaj ;/). Ja mam pytanie do wszystkich dysmozgowcow ile godzin tygodniowo spędzacie przed komputerem/telewizorem, a ile czytając książki dobrowolnie? Zapewne przed kompjutrem/telewizorem +14h/tydzień, a książki 5dni/rok. I jak tu się nie dziwić ze dysmozgowie wzrasta w naszym kraju?
Chodzą plotki, że maja ułatwiać zasady języka polskiego w takich idiotycznych wypadkach jak "mówić", bo dysleksja i dysgrafia wzrasta, nie moglibyście ruszyć dupy i zacząć pracować? Przepraszam za odświeżenie tego tematu, ale zdenerwował mnie mój kolega, a forum to świetne miejsce do wywalenia swoich emocji ;-). |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() z tego co zauwazylem 70% forumowiczow ma dysgrafie, dysortografie lub inne dysmozgowie. samemu popelniam bledy, ale napieprzanie ortami jak gnojem po polu uwazam za czyste niedbalstwo i calkowity brak checi do tego zeby popracowac nad soba...
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
|
![]() Co do tematu to i tak nic sie nie zmieni na tym forum a tak offtopic to ja w swoim zyciu przeczytalem tyle ksiazek ze moglbym je policzyc na palcach jednej reki i jakos rzadko mi sie zdarza robic bledy ort.
Ostatnio edytowany przez blakes - 22-02-2005 o 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2005
Lokacja: Tam gdzie żyją elfy
![]() |
![]() Mi się wydaje, że dysklekcja na tym forum to normalka. Gdyby było mniej ludzi na forum, było by mnie dyslektów, ponieważ ci normalni by zostali, a dyslektycy by poszli do szkół...
|
![]() |
![]() |