Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-07-2005, 09:50   #21
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Angelus:
Bo ja jestem antysemitą. Teraz mieszkam w Izraelu, choć nie jestem żydem i widzę jak oni się zachowują. Żydzi uważają, że są lepsi od innych narodów, że są narodem wybranym. Gdybyś widział jak oni traktują ludzi... Jak rzeczy. Moi rodzice, w Izraelu są sprzątaczami (btw. zarabiają tyle co polscy politycy albo i więcej), więc mają z żydami duży kontakt. Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem, u którego pracują moi rodzice. Pytał się mnie czy w Polsce mamy komputery, lodówki, wierzowce... Dla nich każdy naród jest gorszy. U nich wszystko jest najlepsze, najzdrowsze etc. Uważają siebie za nadludzi(!), za naród wybrany przez Boga, naród który jest lepszy od innych.

@Ziomisław:
A ja go krytykowałem?

@Gezund:
Dokładnie. Średnio co 60-70 lat są "pogromy" żydów. Gdyby tak nie było to oni by teraz byli "władcami świata". Teraz już i tak mają ogromne wpływy. W rządzie każdego z krajów jest pełno żydów. Np. Kwaśniewski, Bush, Clinton + sporo innych polityków.

@Tahi:
Czy to grzech, że jego matka była sprzątaczką? Czy to coś złęgo, że ktoś jest sprzątaczem? Żadna praca nie hańbi. Myślisz, że "dzielny czternastolatek" nie może mieć rozległej wiedzy historycznej?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2005, 10:07   #22
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasior
1. Wydaje mi się że pisze sie "Hittler" ale tręki nie dam sobie za to uciąć
2. On BYŁ świrem bo myślał że są ludzie i podludzie
3. Wymyślił coś o ludzie doskonałym (azyrejczcy czy coś)a sam był dokładną odwrotnością, tego ideału (mowa o fizyczności)
4. O czym tu gadac?
5. Lubie placki
1 raczej [pisze sie hittler
2 On był, będzie i jest swirem bo molestował sexualnie różne kobiety które potem ktoś NIECHCĄCY zabijał
3 myślał, że niemcy to kraj idealny chociaż sam był z austrii
4 o plackach
5 ja też
gorgi jest offline  
stary 14-07-2005, 10:07   #23
Gezund
Guest

Domyślny

No niestety Ameryka już jest maksymalnie zażydzona.
żydzi właściwie sprawują tam władzę, manipulują Bushem i jego administracją jak chcą.
Boje sie myśleć co będzie w europie za 20 lat.
Tak więc antysemityzm nie bierze się z niczego.

stary 14-07-2005, 10:14   #24
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorgi
2 On był, będzie i jest swirem bo molestował sexualnie różne kobiety które potem ktoś NIECHCĄCY zabijał
Jakies dowody, czy slyszales to "od kolezanki, kolegi, kolegi"?

@Berials : tez slyszalem, ze sa przypuszczenia, jakoby hitler nie zginal, tylko jeden z jego sobowtorow (sam znalazl kilka osob podobnych do niego, ktorzy mieli go zastapic w razie takich wlasnie "niespodzianek).

Wg mnie w tamtych czasach, gdy upokorzone Niemcy chcialy odwetu, trafil ze swoja kampania w 100%. Gdyby on nie zaatakowal ZSRR, a Japonia nie dokonala ataku na Pearl Harbour, III Rzesza prawdopodobnie by istniala. Stalin ufal Hitlerowi, wiec nie sadze, ze od razu zaatakowalby go. Hitler natomiast zajalby cala Francje, Hiszpanie, Portugalie, Anglie, dokonal aneksji Wloch. Zdazylby odnowic wojsko i wtedy pokonac ZSRR, ktorego armia praktycznie nie byla wyszkolona, a technologicznie panstwo tez bylo zacofane...
stary 14-07-2005, 10:16   #25
REd
Użytkownik Forum

REd's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2003
Lokacja: Poznań

REd ma numer GG 1388248 REd ma login Tlenu i_own@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Hitler był półidiotą. I to jest dowiedziane. Był analfabetą, wszelkie dekrety i inne pierdoły pisali za niego jego doradcy i ministrowie. A całą maszynę wojenną rozkręcił i dowodził Himmler. Razem z ministrami.
Dokładnie, tak samo jak jego wielkie przemówienia, które pozwalały mu zdobyć władzę, w które ludzie wierzyli, pisali mu też jacyś tam najlepsi doradcy itp.
Wielu uważa go za wspaniałego, aczkolwiek złego, dowódcę, który zdobył ogromną władzę, a tymczasem Adolf nie potrafił się podpisać. Żałosne.
REd jest offline  
stary 14-07-2005, 10:20   #26
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez REd
Dokładnie, tak samo jak jego wielkie przemówienia, które pozwalały mu zdobyć władzę, w które ludzie wierzyli, pisali mu też jacyś tam najlepsi doradcy itp.
Wielu uważa go za wspaniałego, aczkolwiek złego, dowódcę, który zdobył ogromną władzę, a tymczasem Adolf nie potrafił się podpisać. Żałosne.
Ale wiele taktyk, atakow na rozne miejsca wymyslil sam. Z pomoca doradcow, ale jednak nie polegalo to na "dobra, ja postoje, a wy wymyslcie cos ciekawego".
stary 14-07-2005, 10:23   #27
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Każdy kto uważa, że jego naród jest lepszy od innych i należą mu się specjalne prawa jest niemormalny. Onbył nienormalny - nie można władać nad całym światem - to się szybko rozpadnie. Mówiąc krótko: nasze ulice - świrów lecznice
stary 14-07-2005, 10:54   #28
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

To, że był świrem nie ulega wątpliwpości. Uważał się za człowieka idealnego a sam nie potrafił pisać (Mein kampf napisał za niego bodajże Gebels(przyszla prawa ręka hitlera)). W czasie wojny wariował psychicznie (Sam podejmował decyzje dotyczące działań wojennych, choć sam nie znał się na tym ani troche). Pozatym jak człowiek normalny może wymordować z ziomną krwią dziesiątki milionów ludzi.
Elmer jest offline  
stary 14-07-2005, 10:58   #29
Ivellios Galanodel
Użytkownik Forum

Ivellios Galanodel's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Mroczna dolina

Ivellios Galanodel ma numer GG 1121612
Domyślny

Hitler na pewno miał coś od świra, ale niegdy nie wiedzieliśmy o co tak naprawdę
chodziło. Jego idea rządzenia światem jest postrzegana jako objaw choroby psychicznej, mimo to nigdy nie mogliśmy wiedzieć jak by wyglądała Europa pod wodzą Hitlera i jego potomków. Mogł być to kraj rygoru i mocnej pięści lub też kraj pokoju i dobrobytu. Nigdy się tego nie dowiemy. Świat bez Hitlera wydaje mi się lepszy.

Btw. Wiecie może, że sie urodziłem w tym samym dniu i miesiącu jak Hitler, a nawet blisko miejscowosci jego narodzenia. Dziwne... W dodatku Shan nazywa mnie czasem dyktatorem. That strange...
stary 14-07-2005, 11:00   #30
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Elmer:
Obejrzałeś film "Upadek" i myślisz, że wiesz coś o Hitlerze? Ten film to jedna wielka bzdura. Hitler nie był chory psychicznie.
stary 14-07-2005, 11:06   #31
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Ale jedno trzeba temu gościowi przyznać: Miał cholernego farta. Było na niego kilka zamachów i każdy przeżył (Wilczy Szaniec itp).

@down
A wiesz, że gdyby Hitler palił marihuanę i słuchał hip-hopu to nie byłoby wojny? Ha, to tylko przypuszczenia...

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 14-07-2005 o 11:10.
Shanhaevel jest offline  
stary 14-07-2005, 11:15   #32
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Elmer:
Obejrzałeś film "Upadek" i myślisz, że wiesz coś o Hitlerze? Ten film to jedna wielka bzdura. Hitler nie był chory psychicznie.
Wybacz mi ale nie obejżałem nigdy tego filmu

@Shanhaevel
Apropo Wilczego szańca. Po tym zamachu Hittler powiedział dla mussoliniego, który przybył kilka godzin po eksplozji. Coś w rodzaju "Bóg mnie wybrał, jestem nieśmiertelny". to też jest dowód na to, że jest świrem.
Elmer jest offline  
stary 14-07-2005, 11:19   #33
Pavvel
Użytkownik Forum

Pavvel's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005

Pavvel ma numer GG 7901105
Domyślny

Hitler jako swój cel postawił sobie opanowanie świata i stworzenie z Rzeszy mocarstwa na skalę światową. Jedyne co mi się podobało jako jego zachowanie to to, że uparcie dążył do celu, choć niestety przez to postępowanie straciło życie wielu ludzi...
Lecz uważam także, że nie był normalny i często za jego zachowaniem przemawiały wielkie emocje i chęć własnego dobra a nie dobro ogółu...ale to tylko moje zdanie
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Pavvel jest offline  
stary 14-07-2005, 11:31   #34
Galarion
Użytkownik Forum

Galarion's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuna
Hittler,gdyby,wygrał,wojnę,to,świat,byłby,pokojem, to,przeczytałem,w,gazecie...

Wprowadzono,by,nowy,transport(pociągi,metra,samolo ty)byłoby,do,89%,zmniejszone,bezrobocie,tak,by,był o,gdyby,Hittler,rządził,światem,ale,później,jego,p otomkowie...mogliby,ten,świat,zniszczyć...

No i co? Mialbym w dupie wszechobecny rasizm, nacjonalizm i wogole nie wiadomo czy bym istnial. Wszystkie wygody bylyby tylko dla Niemcow, a inne narody jesli by przetrwaly, musialyby im uslugiwac. Przeciez Hitler uwazal, ze Niemcy sie "duszą" w swoim malym panstwie i chcial caly swiat dla nich zdobyc. Mozna mowic, ze Hitler rozwiazal w Polsce kilka problemow, ale na pewno nie we wlasciwy i humanitarny sposob. W tym przypadku srodki nie uswiecaja celu.

Mozliwe, ze byl swirem, mozliwe, ze nie ale trzeba mu przyznac, iz charyzme mial...tylko zle ja wykorzystal, no ale historii juz sie nie odwroci i mozna juz sie tylko na tym czegos nauczyc, aby nie popelniac dalej bledow.
stary 14-07-2005, 11:39   #35
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Gdyby nie on na świecie panowali by teraz żydzi.
Tak, razem z kosmitami i ludźmi-lodówkami!

@Topic
Niektórzy mają tak szcząstkową wiedze, ze aż ciężko się to czyta :-)
Dan the Automator jest offline  
stary 14-07-2005, 12:09   #36
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

@Maethi

Napoleon tez probowal. Glupota bylo(tak jak w przypadku Napoleona)nie sam fakt zaatakowania wiekszego panstwa, a wyslanie tam sprzetu i ludzi nie potrafiacych zyc w tak ciezkich warunkach. Rosjanie w zasadzie obronili sie dzieki pomocy z zachodu. Cala niemal Armia Czerwona bronila sie w 2 miejscach: W Leningradzie skad przez jezioro docierala pomoc i W Stalingradzie dzieki pierwszej ich wygranej tam udalo im sie przejsc do kontrofensywy.

@Kuna

Gowno by bylo a nie pokoj. Po pierwsze, bezrobocie bylo by faktycznie male z tym ze tylko prawowitym niemcom placilo by sie za prace, reszta by robila za darmo. To samo sie tyczy transportu. Przeciez pod okupacja Polakom nie wolno bylo wsiasc do "niemieckiego" wagonu tramwajowego, ktory chocby byl pusty byl zarezerwowany tylko dla nich.

@Caerlionne

"Upadek" przedstawia czlowieka ktory w kilka lat zdobyl niemal cala europe, w w kilka nastepnych wszytko traci. Pod koniec wojny Hitler musial byc w oplakanym stanie psychicznym.

Gangrel jest offline  
stary 14-07-2005, 12:12   #37
Shweppes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Skoro myślał że zaszedł tak daleko, i już prawie wygrał wojnę, to jaki miał być? W końcu nie poddawał się, aczkolwiek cały czas wysyłał do dowódców nakazy bronienia go. Jednak jego dowódcy już dawno przegrali...
Shweppes jest offline  
stary 14-07-2005, 12:57   #38
Marcin of shadow
Zbanowany

Marcin of shadow's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Krzeslo przed komputerm (na serio Wrocek)

Marcin of shadow ma numer GG 1931759
Domyślny

Moim zdaniem byl swirem poniewaz uwazal ze sa ludzie i pod ludzie (razem sie to pisze??) oraz myslal ze uda mu sie podbic caly swiat, moim zdnaiem moglo by mu sie to nawet udac ale popelnil blad mianowicie zamiast zabijac jencow mogl by ich wcielac do swojej armi.
Marcin of shadow jest offline  
stary 14-07-2005, 12:59   #39
Galarion
Użytkownik Forum

Galarion's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin of shadow
moim zdnaiem moglo by mu sie to nawet udac ale popelnil blad mianowicie zamiast zabijac jencow mogl by ich wcielac do swojej armi.
Ale ty masz żenialne pomysly . Na prezydenta!
stary 14-07-2005, 13:28   #40
dap-galothij
Użytkownik Forum

dap-galothij's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

dap-galothij ma numer GG 1502311
Domyślny

Antysemityzm na forum się ujawnia ...

Zgadzam się z tym co powiedzieli co rozsądniejsi użyszkodnicy.
dap-galothij jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania