|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Nowy Sącz
|
![]() Nie przesadzacie trochę? Gdyby to był taki kicz jak mówicie to reklamowanie nawet 24 godziny na dobę nie dałoby mu takiej popularności.
Książka jest ok, nie podoba mi się jedynie zbijanie kasy na rozmaitych gadżetach (kubki, figurki, piórniki, notatniki, et cetera, et cetera...) Biedne dzieciaki tracą fortunę na tym, żeby się móc pochwalić kolegom, że są większymi fanami, bo mają więcej/lepsze/droższe gadżety... EDIT: @Knight Simon Dark lord Słyszałeś może o takim wynalazku jak znaki przestankowe?? (dla niekumatych: kropki, przecinki itp.) Ostatnio edytowany przez Vilya - 18-07-2005 o 13:31. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() A Benedykt powiedział że w HP czai się ZŁO! o.O
Zawiodłem się na nim, taki spoko dziadziuś się wydawał, ale widać wracamy do świętej wojny i palenia książek na stosie... pewnie, niech dzieciak zamiast przeczytać książke pójdzie pod blok, na pewno wiele więcej się nauczy (z klnięciem, piciem, paleniem i ćpaniem na czele). Ja tam przeczytałem wszystkie części, i da się to znieść, chociaż do Pratchetta czy ostatnio w końcu dorwanego Dana Browna się nie umywa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja tam lubie hp nei jestem jego zaforzałym fanem ale lubie jak jest premiera pójde ale kilka godzin puźniej by tłoku nei było po co stać w kolejce jako 1 przeciesz księgranie zamawiają tego hurtowe ilości że starczy dla wszytkich i jeszcze troche więc moej zdanie hp jest fajny ale nie jestem takim full maniakiem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Cóż, ja osobiście lubię poczytać Harry'ego Pottera, i niedługo po całym halo kupiłem w Tesco książkę. (Po angielsku, bo jestem tru.)
HP nie jest taki zły, fabuła jest nawet ciekawa. Ale HP zajmuje 3 miejsce w mojej liście, 1 to Discworldy Terry'ego Pratchetta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Cytuj:
Negative, kiedyś próbowałem to czytać... Nie udało sie... Po prostu ja takich ksiązek nie trawie...Może z tym "gównem" to troche sie uniosłem (sorki za to), ale ja, jak już powiedziałęm, takich książek nie trawie... Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
http://fakty.interia.pl/news?inf=646069 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() To jest nim wiecej tak :
Sa ludzie, ktorzy poprostu czytaja HP i nic wiecej. Sa ludzie, ktorzy czytaja wszykie czesci HP ktore wyszły. Sa ludzie, ktorzy czytaja wszyskie czesci HP po pareset razy ubieraja sie w jakies szmaty, kupuja kazde dziwactwo zwiazane z HP. I chca sobie wytatułowac blizne na czole. Ja nalzey do tych pierwszych, przeczytalem raz i to wszystko. A co do Razingera- on twierdzi ze ta ksiazka ma w sobie duzo zła itp i ze w ogóle ta ksiazka to kicz, czit itp Chodzi mu o to ze niby ta ksiazka zmienia ludzi ktorzy chca zostac Czarodziejami/Czarownicami.
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() powiem wam ze taki harry potter to nie jest wcale takie wielkie gówno tylko kolejna ksiazka typu fantasy..
sam przeczytalem sobie wszystkie ksiazki z tej serii tylko dlatego ze lubie swiat fantasy typu magia, smoki, krasnoludy itp. HP jest taka sama fikcja literacka jak np. Wladca Pierscieni wiec czemu HP wsyzscy gnoja? tylko dlatego ze jest bestsellerem i glosno o nim w TV?
![]() |
#31 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Gdy usłyszałem wypowiedź pewnego dziecka, brzmiącą "To takie podniecające, nikt jeszcze nie zna treści książki, każdy chce wiedzieć o dalszych losach Harry'ego", stwierdziłem, że to gorsze niż narkotykowy nałóg. Te dziecko za tą książke oddałoby życie.
Ostatnio edytowany przez Kamos - 18-07-2005 o 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() P.S. Każdy chyba przyzna, że najlepzym rozwiązaniem było by czytanie Harrego z leszkiem w ręku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2005
Imię: Rilo Quin
Profesja: Paladin
Gildia: Brotherhood of Steel
Świat: Nova
Poziom: 48
Skille: 75/xx
Poziom mag.: 16
|
![]() ej ja tego nie czytam bo mi się ksiązka nie podoba przeczytalem pol ksaizki i zasnelem prawie mnie to nie robi ale jak komus sie podoba to dobrze przynajmiej nie bedzie mulic pod blokiem a moze mi ktos powiedziec dlaczego ludzi kosciola mowia ze hp to zlo?
@edit; skoro mowicie ze hp jest nalogiem to czym jest tibia mam kumpla ktory robi wszystko dla tibi hp nie uzaleznia tozalerzy od odbiorcy czy jest normlany lub e ze tak powiem zyciowo glupi tibia z ludzi robi gorsze zeczy przynajmniej w moim otoczeniu Ostatnio edytowany przez Rilo - 18-07-2005 o 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Żagań
|
![]() Cytuj:
Jesli nie lubicie harry'ego pottera, bo to fantasy to n/c. Ta ksiazka ma ukryta w sobie duzo prawd. Sa w niej ukryte problemy wieku dojrzewania, relacje miedzy mlodzieza. Naprawde wiele spraw, ktora moglby sie 100% odnosic do naszego swiata. Tymi swoimi komentarzami sami udowadniacie ze jestescie jak to ktos powiedzial, pozwole sobie zacytowac: Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() Najlepsy byl koles, ktory stwierdzil "tego gowna nie czytalem, nie czytam i nie przeczytam' ![]() ![]() Zreszta co to komu przeszkadza? Mania! Zebyscie widziel mnie jak wpadam do empika po nowa ksiazke Coelha, Pratchetta czy Carda ![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 18-07-2005 o 16:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 05 2005
|
![]() Ja osobiscie przeczytalem kazdy tom 4 razy
![]() ![]() Jestem zbulwersowany Ze Polska znowu zacofana i wydaje tlumacznie 28 stycznia ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Kald... dlaczego HP to kicz. Moim zdaniem mimo wszystko to jest bestseler (chociaz zabieralem sie do niej dwa razy nie przegryzlem jej... nie potrafie). HP jest tak wspanialu, bo jest INNY. Pewne sprawy przedstawia zapewne w inny sposob niz Trylogia Zimnego Ognia. Nie kazdemu podoba sie przeciez stricte-fantasy (jesli mozna to tak okreslic). Moze ludzia wlasnie sie podoba takie przedstawienie fantasy? Posune sie dalej - wg mnie ksiazka nie moze zamykac sie w jednych ramach. Powinna ewoluowac. Wnosci cos wlasnego, co niewatpliwie jest w HP. To nie jest kicz Kald ![]() ![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Właśnie, gdzie ? ;<
![]() |
![]() Cytuj:
@topic Sam przeczytałem wszystkie częśćo HP, i co myślę ? Otóż książka nie jest rewelacyjna(czytałem gorsze "crapy"), ale potrafi przyciągnąć bardzo dużą grupe obiorców, za łatwą do "przyswojenia treść", o czym mówię ? O tym że fabuła jest prosta, zrozumiała, bohaterem jest nastoletni czarodziej (brrr). Nie wspomnę już o rozgłosie. Zgadzam się ze Slajtem w sprawie o pisaniu "Hp to gówno, nie przeczytalem tej ksiazki ale jestem mastah". @edit @ Czopkers HP nie jest typową książką fantasy, to jest książka fantasy sprowadzona do poziomu zrozumiałego dla przeciętnego nastoletniego czytelnika. Tzw. kultura masowa.
![]() Ostatnio edytowany przez Rendarn - 18-07-2005 o 22:20. |
|
![]() |
![]() |