Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-07-2005, 17:02   #21
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luckq
Film jak dla mnie dobry. Jednak nie spodobało mi się, że ten fart bohaterów za mocno nagięty. Wszędzie wychodzili bez szwanku i wszystko gładko szło. Pozatym jak w środku filmu akcji było dosyć sporo, tak skończyło się, że pary żołnierzy ostrzelało jednego trójnoga. Spodziewałem się raczej stopniowej eliminacji lub jakiejś ostrzejszej walce na koniec. Ale i tak nie żałuję wydanych pieniędzy na bilet.
Nie za dużo oczekujesz od amerykańskiego kina? ;-)
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-07-2005, 19:25   #22
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

troszke przereklamowane, na poczatku fajna akcja niezle sie zapowiada, a potem takie naciagane [jak ci kosmici weszli do domki i to "oko" tam skanowalo]

Slusznie film nazwali wojna swiatow, nie chodzilo raczej o swiat ludzi i kosmitow ale kosmitow i mikroskopijnych organizmow ;]

no w kazdym razie, taki film na ktory mozna pojsc ale nie koniecznie trzeba

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2005, 21:26   #23
Slajt
Użytkownik Forum

Slajt's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Szczecin

Slajt ma numer GG 2129575 Slajt ma login Tlenu defcom Adres Jabbera do Slajt
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avanger Tymczasowy
Myślałem że będzie WIĘKSZA bitwa... a tam tylko jakieś pare malutkich oddziałów armii ... (ludzie).
Bo amerykańcy pojechali do Iraq ;)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gohan San
Taa,jak zwykle bohaterowie mieli jedyny działający samochód w mieście...dostali się na prom,dużo razy byli pod ostrzałem i...przeżyli (!).
Nie pomyślałeś, że książki (filmy) pisze się o ludziach, któzy coś robili, przeżyli. Inaczej film byłby nudny i nikt by go nie oglądał. Czy trzeba tłumaczyć jak małemu dziecku???

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Jezeli jestes tak chory ze nie jestes w stanie podejsc do komputera, to on chyba sam nie bedzie pisal na forum, gral w tibie itp. Pomysl zanim cos napiszesz ...
Ale jeżeli siedzisz przed kompem i nagle śmiertelnie zachorujesz i będziesz mógł np. używać klawiatury, to dlaczego nie mógłbyś używać też myszki? Tak samo roboty chodziły ale nie miały osłony? Jeżeli już to powinno być odwrotnie. Zanim napiszesz, Gewof to pomyśl co miał na myśli autor, może źle się wysłowił?
Slajt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 13:09   #24
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Film mi się podobał, ale nie uważam go za jakiś hit. Ot taki sobie zwykły amerykański SF. Jak w każdym, bohaterowie zawsze wychodzą bez szwanku, cudem udaje im się przeżyć, sekundy decydują o ich życiu itd.
Przyjemny filmik, w którym nie trzeba dużo myśleć .
Co do tej osłony, to ja uważam, że padła ona przez nasz ziemski klimat i mikroorganizmy. W końcu to była jakaś sztuczna, nie znana na Ziemi broń.
A ten kosmita, co się wytoczył z trójnoga po jego zestrzeleniu nie był niczym zarażony. Poprostu skoro jego robot dostał kilka rakiet pod rząd, to kosmita, chyba też miał prawo przy tym ucierpieć? (chociażby przy samym upadku)

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Brave jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 13:19   #25
Lao Lee
Użytkownik forum

Lao Lee's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005

Domyślny

Film nie byl zly, przyjemnie sie go ogladalo biorac pod uwage fakt, ze byl nafaszerowany efektami specjalnymi. Typowy film katastroficzny, nic nowego...

Cytuj:
Moim zdaniem to był nawet niezły,tylko niekapuje jak to sie stało że te roboty ztraciły osłone?
W pewnym momencie filmu, 'obcy' czy jak tam ich zechcecie nazwac wyszli ze swoich pojazdow (robotow). W tym momencie byly narazone na wszelkiego rodzaju mikroorganizmy...od tego momentu roboty zaczely padac. Ktos tu powiedzial, ze roboty stracily tarcze przez kruki, otoz nie...ptaki mialy tylko uswiadomic widza, ze roboty stracily oslone...
Lao Lee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 16:41   #26
Emil1
Użytkownik Forum

Emil1's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2003

Emil1 ma numer GG 3909000
Domyślny

Według mnie czym bliżej końca był film tym stawał się gorszy. Początek mi się jeszcze w miarę podobał ale potem już było coraz gorzej. Fabuła była denna tyle tylko, że wciska momentami w fotel. A pieniędzy na bilet żałuje, spodziewałem się czegoś dużo lepszego.
Korzeni mróz nie sięga srogi.

(czy ciebie chlopie cos pokopalo zeby sobie wsadzac 120kb animacje do podpisu?)
Emil1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 17:19   #27
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Chociaż jeden film tego typu mógłby mieć tragiczne zakończenie,tzn. eksterminacja całej ludzkości.
HeHe, "Terminatora 3" można by pod to podciągnąć, wkońcu jednak dochodzi do wojny i ginie prawie cała ludzkośc (nawet widać jak bombki latają tu i tam), więc to chyba Bad End

CO do "Wojny Światów" to muszę przyznać, że jeszcze nie byłem Za dużo było tego reklamowania, aż wkońcu wogóle się znichęciłem żeby na to iść... ;/
stary 01-08-2005, 21:06   #28
Stefan12341
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 06 2005

Domyślny

Wyrabisty film. Napoczątku mnie do niego nie ciagnelo, i te biedne reklamy... a jak poszedlem do kina... obejrzalem na wielkim ekranie i przyznam ze adrenalinka byla film mi sie bardzo podobal, nie byl to primitywny film o "ufoludkach" jak swoimi talerzami niszcza swiat xD Polecam ten film wszystkim

Ostatnio edytowany przez Stefan12341 - 01-08-2005 o 21:07.
Stefan12341 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania