Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 22-04-2004, 22:49   #21
Mroczuœpl
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 04 2004

Mroczuœpl ma numer GG 2133747
Domyślny

A według mnie koniec świata może nastąpić w każdym momencie podczas pisania posta na tym forum podczas grania w tibie może on nawet nastąpić gdy zostanie ci do zdobycia 1exp do 200lvl kto wie co się stanie może właśnie w tym momencie jakaś asteroida zboczyła z kursu i kieruje się na ziemie.Nigdy nic nie wiadomo.
Mroczuœpl jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-04-2004, 07:27   #22
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Jak dla mnie, najbardziej realistyczna data konca swiata to tydzien po premierze Duke Nukem Forever =P

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 24-04-2004, 03:51   #23
next great sorcerer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia

Domyślny

a może tak: religijny aspekt przerobiliśmy ale co z resztą danych (fakt, Biblię nauczyli czytać się od środka tak aby wyszło Alcygranfoniusz ale ...) jak już na pocztku mówiono skleroza nie boli za ileś tam milionów lat(jak sobie przypomne to wpisze) Ziemia się zatrzyma (zarządajcie podwyżek coraz dłużej pracujecie!) już kręci się coraz wolniej (odkąd powstała kręci się wolniej) a w podobnym czasie Słońce zaliczy status hipernowej więc jakby to powiedzieć ewakuacja musi byc daleko. Po za tym czy uda się ewakuowac? Jeśli dojdziemy w końcu do etapu:
nowa planeta-kolonia-pobliska hipernova-ewakuacja-radosc(gatunek znowu ocalony) i od poczatku to mimo technologii staniemy sie banda komurek ktore beda chcialy utrzymac gatunek (jeśli już nie jesteśmy).
podsumowujac: jak nas Słońce nie wykończy stracimy sens życia, a jak nie to zrobi to jakiś bombomiotny Arab, Chińczyk lub antychryst(wersja Biblii).
się napisałem
Initiate of White Tower
25lvl+
41mlvl+
next great sorcerer jest offline  
stary 23-06-2004, 16:59   #24
eXtremeDami
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 04 2004

Domyślny

Hmmmmmmm, kiedy bedzie koniec swiata tego raczej nikt nie wie ale na lekcji przyrody dowiedzialem sie ze słońce jest w połowie swojego istnienia czyli najprawdopodobniej ziemia bedzie zyla drugie tyle co zyla do tej pory
Chyba ze BinLaden pokrzyzuje plany i spusci atomowke to jest mozliwe :rolleyes:
eXtremeDami jest offline  
stary 23-06-2004, 18:44   #25
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Ja mysle ze koniec swiata nienastapi,a jezeli juz to za mialardy lat...
stary 24-06-2004, 22:17   #26
Wufei
Użytkownik Forum

Wufei's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok

Stan: Na emeryturze
Domyślny

ja pamiętam akcje kolega mi mówi (na początku roku skzolnego) ja to se w następne wakacje do usa jade a ja se tak pomyślałem przecież i tak nie dożyjemy bo już będzie koniec świata a tu co klops dalej jest
Wufei jest offline  
stary 25-06-2004, 08:20   #27
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2004

Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

trochę was zaskoczę (może to już było ale bardzo się spieszyłem) no więc w tedy kiedy wymyślono naszą erę od narodzin Jezusa Chrystusa ok 500r. POMYLONO SIĘ i to nieźle szkoda że nie pamiętam jak i według tego rok mamy od 2009 do 2011 TAK! MAMY 20XX rok! (lub 200X ale to szczegół) no więc jeśli wytu takie liczby odwalacie to niestety 2004 był 2006 też był problemem pozostaje 2014. a co do inków to mieli zupełnie inny kalendaż i dla nich 20XX to może być nawet 1956! (losowo napisałem) a jeśli chodzi o naszą planetę to mamy jeszcze ponad 5 miliardów lat(może wreszcie się wyrwiemy ) )
stary 25-06-2004, 18:37   #28
Aethrian
Użytkownik Forum

Aethrian's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Fire Fields Of Hell

Wyślij wiadomość przez ICQ do Aethrian Aethrian ma numer GG 3125416 Aethrian ma login Tlenu gameran@tlen.pl Adres Jabbera do Aethrian
Domyślny

Cytuj:
A imię jego 666
Jak widomo w ówczesnym świecie nikt się nie odważył wypowiadać imion potężnych istot (imię było niemalże świętośćią). Dlatego właśnie żydzi nigdy nie pisali i nie wymawiali słowa יהוה (Jhwh) tylko zastępowali ja różnymi zamiennikami, np. Adonai.
W aokalipsie przytoczona zostaje liczba imienia, czyli coś co miało powstać na bazie imienia.

Więc to na pewno nie jest prawdą:
Cytuj:
Inni twierdzą, że będzie to sześcioliterowe imię, sześcioliterowe nazwisko i sześcioliterowe cośtamjeszcze
Rózni ludzie w różnych czasach starali się zgadnąć jak ta liczba została wyliczona i w ten sopsób mamy wiele różnych sposobów.
Według jednego z nich słowu computer odpowiada liczb 666.
Ja osobiście znam taki sposób:
Wszystkie litery imienia, które się da, traktujemy jako liczby rzymskie, pozostałe pomijamy. Suma tych liczb jest liczbą imienia.

Cytuj:
A co do Biblii to samo: wybacz, ale takie wyrzucanie samogłosek, branie co trzecią literę [..]
Może i branie co trzecią lietre nie ma zbyt dużego sensu, ale wyrzucanie samogłosek jak najbardziej!
Biblia została oryginalnie napisana w języku hebrajskim. Alfabet hebrajski był zawsze alfabetem spółgłoskowym.
Samogłoski były w ogole pomijane (Stąd dotych czas niektórzy się spierają czy יהוה powinno się czytać jako Jahwe czy Jehowa). Dopiero później dla wygody zaczęto dodawać oznaczenia samogłosek.

Cytuj:
Koniec Świata - kiedy nastąpi?
Nie wiem, ale wiem, że napewno nikt kto twierdzi że wie nie mówi prawdy...

Ostatnio edytowany przez Aethrian - 23-11-2004 o 17:23. Powód: Zamiana obrazków z napisem יהוה na odpowiednie kody znaków unicode.
Aethrian jest offline  
stary 25-06-2004, 19:20   #29
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Nie uważam aby końcem świata było nadejście antychrysta zarówno jak i spuszczenie atoma przez Bin Ladena.Jednak ludzie w dalekiej przyszłości napewno wyginą.Ziemia doświadczyła wielu kataklizmów.Wg.mnie ewolucja sprawi,że gatunek ludzki zostanie wyparty(albo zupełnie zniszczony przez kataklizm),przez inną rasę znacznie inteligentniejszą,tak samo jak ssaki zajęły miejsce dinozaurów.
Ithelios jest offline  
stary 25-06-2004, 21:19   #30
Radektg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2004

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 31
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

za jakies 3 miliardy latek
Radektg jest offline  
stary 25-06-2004, 22:56   #31
morderca_zwierzat
Guest

Domyślny

Ja mógłbym być świadkiem Końca Świata, nie chciałbym tylko cierpieć, ale np paść pod ostrzałem jakichś skurwysynów z bronią w ręku, to sie nazywa polec z honorem , zreszta mi to tam nie zależy, i tak moje życie nie obfituje w jakieś chore jazdy dla których bym żałował mojej śmierci ^^

stary 25-06-2004, 23:07   #32
majq
Użytkownik Forum

majq's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Piła

majq ma numer GG 4002226
Domyślny

Wdg mnie... moze to sie stac w kazdej chwili, to jest natura, A jak kazdy z nas wie natura jest nieokrzesana i niewiadomo co zaraz sie stanie. Kilka razy juz byl koniec swiata haha )

Wróciłam ... nie mam zamiaru kończyć
majq jest offline  
stary 27-06-2004, 20:29   #33
khuti
Guest

Domyślny

Skoro twierdzisz ze "apokalipsa" nastapi 2006 rku to sie musze pospieszyc z nabiciem 100lvlu ?(

stary 28-06-2004, 13:17   #34
Hais
Guest

Domyślny

Moim zdaniem nie ma ŻADNEGO wytłumaczenia kiedy nastąpi koniec świata! Nie wieżę w żadne liczby 666 ani tym podobne Dla nas koniec świata nastąpi kiedy my jako gatunek ludzki przestaniemy istnieć z powodu zkończenia sie zapasów wody, zalaniem swiata przez topniejace lodowce lub z powodow nadmiernego zanieczyszczania środowiska itp. Takie jest moje zdanie.

stary 28-06-2004, 13:23   #35
Hais
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Ithelios
Ziemia doświadczyła wielu kataklizmów.Wg.mnie ewolucja sprawi,że gatunek ludzki zostanie wyparty(albo zupełnie zniszczony przez kataklizm),przez inną rasę znacznie inteligentniejszą,tak samo jak ssaki zajęły miejsce dinozaurów.
Weźmy pod uwagę to, że nei wiemy co było przed dinozaurami

stary 14-07-2004, 22:47   #36
kidler
Użytkownik Forum

kidler's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2004

Świat: Aurea
Domyślny

Wiecie co powstalo juz miliony teori o koncu swiata i tyle samo dat, i juz tysiace z tych dat minelo i minie zanim nasza piekna planeta przestanie istniec. Nie bedzie tez raczej to zadna zemsta Bogów itp. itd. tylko cos naturalnego nie wiem skonczy sie woda albo cos.
Aha jak ja dzis napisze cos madrego (wymysle se) i podam date to za 1000lat uznaja mnie za jakiegos Nostradamusa i beda wiezyc ze koniec swiata bedzie wtedy kiedy ja napisalem ...

Aha jezeli mowicie ze ma uderzyc asteroida za iles tam milionów lat czy ma wygasnac słońce to za te kilka milionów/miliardów o ile ludzie jeszcze beda istniac to juz dawno bedziemy mieszkac w odległych galaktykach a ziemia pewnie bedzie jakim wysypiskiem tylko albo cos... bo pomyślcie jezeli 100 lat temu nie było praktycznie zadnej elektroniki a o wyprawach kosmicznych sniło sie tylko filozofom a 100 lat pozniej ludzi byli na ksiezycu wysyłaja sondy na Marsa i inne odległe planety, mamy jakies sondy,łoncza, mozna sie porozumiec z druga osoba na drugim koncu swiata, GPRS itp. itd. i taki przełom został osiagniety przez "jedyne" 100 lat. Jezeli teraz kupujesz najnowszy komputer a na pol roku bedzie to szajs a w sklepach beda 2 razy lepsze to pomyslcie jak teraz szybko rozwija sie technologia... A za kilka milionów/miliardów lat... Juz teraz ludzie sie przymiezaja do załogowych wypraw na Marsa, tak wiec jezeli technologia bedzie sie rozwijac w obecnym tempie a na pewno bedzie sie rozwijac jeszcze szybciej to za 100 lat pewnie beda ludzie mieszkac nie wiem poza układem słonecznym a co dopiero za miliony/miliardy lat...
stary 15-07-2004, 13:08   #37
Zoorekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 05 2004

Zoorekk ma numer GG 2885257
Domyślny

Hehe. Niektóre historie są na prawdę realistyczne. Ale pomyślcie sobie co będzie PO śmeirci. Czy coś będzie się czuło, czy coś będzie widac, czy będzie neibo (może piekło ) ... A może nic?! Zupełnie taka pustka... ja tam sobie tego nie wyobrażam, ale wieżę, że to może być jednak to niebo (no bo ajk wierzycie w Ziemię, to ajk eni wierzyć w niebo?) KTO TO STWORZYŁ?! Ja tam myślę, że po śmierci człowiek an nowo się odradza w innym ciele (rodzi się nawet, np. jako zwierzak i nic nei pamięta)
A może mam założyć o tym nowy temat?!
Zoorekk jest offline  
stary 20-07-2004, 09:01   #38
piotrusgit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

W Bibli moemy znalesc jak rozpozna koniec swiata:
-Nadejdzie antychyst (juz myslano ze to jest hitler stalin neron itp gady)
-Narod wybrany (zydzi) nawroca sie <juz im cos odskukuje i sie zaczynaja nawracac>
-beda przesladowania (jak za nerona)
-slonce zgasnie (zacmienie slonca)
-piekielne besttie wyjda z piekla
-Ludzie beda masowo mieli objawienia

To tyle jak by co to wiem tego wiecej bo mialem to na religi i sie tyn zaiteresowalem
piotrusgit jest offline  
stary 20-07-2004, 10:12   #39
Bajapa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
Domyślny

nono, naprawde sie wysilili wszyscy jeszcze nigdy nie straciłem tyle czasu na przeczytanie od deski do deski all postów (no ale co robić w czasie treningu)

i już nie wiem w co wierzyć - czytam jeden post - ciesze sie bo mówią że polka będzie imperium, czytam następny mówią że będzie susza i nie będzie trzeba używać grillów żeby mieć rybke na gorąco... nie sądzicie że lepiej by sie było nad tym wogóle nie zastanawiać i żyć z dnia na dzień i cieszyć sie z tego co mamy? "Co ma być to będzie (niebo znajde wszędzie )" cytat z piosenki ... jak sie słyszy o tych tragicznych przepowiedniach to odrazu humor nie najlepszy... i jeszcze jak usłyszałem że murzyn będzie papieżem (nie mam nic przeciwko murzynom ale bez przesady... ) Pozatym koniec świata miał być w 2000 roku i już było takie wielkie odliczanie na zegarze... i co? jest? ale zauważyłem coś super:

666 + 1340 - 1 = 2004

a skąd te cyfry? nie wiem tak wyszło więc nei wierze w takie bawienie sie cyferkami. Ale najbardziej wierze w teorie Boga że nikt nie będzie sie spodziewał kiedy, może akurat jak będe robił jakiegoś questa? ;P hehe. No ale każdy ma prawo wierzyć w co innego...
Bajapa jest offline  
stary 20-07-2004, 10:32   #40
Makrela
Użytkownik Forum

Makrela's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)

Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
Makrela ma numer GG 2195634
Domyślny

@up

666 + 1340 - 1 = 2005

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania