![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 04 2004
![]() |
![]() A według mnie koniec świata może nastąpić w każdym momencie podczas pisania posta na tym forum podczas grania w tibie może on nawet nastąpić gdy zostanie ci do zdobycia 1exp do 200lvl
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Jak dla mnie, najbardziej realistyczna data konca swiata to tydzien po premierze Duke Nukem Forever =P
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia
|
![]() a może tak: religijny aspekt przerobiliśmy ale co z resztą danych (fakt, Biblię nauczyli czytać się od środka tak aby wyszło Alcygranfoniusz ale ...) jak już na pocztku mówiono skleroza nie boli za ileś tam milionów lat(jak sobie przypomne to wpisze) Ziemia się zatrzyma (zarządajcie podwyżek coraz dłużej pracujecie!) już kręci się coraz wolniej (odkąd powstała kręci się wolniej) a w podobnym czasie Słońce zaliczy status hipernowej więc jakby to powiedzieć ewakuacja musi byc daleko. Po za tym czy uda się ewakuowac? Jeśli dojdziemy w końcu do etapu:
nowa planeta-kolonia-pobliska hipernova-ewakuacja-radosc(gatunek znowu ocalony) i od poczatku to mimo technologii staniemy sie banda komurek ktore beda chcialy utrzymac gatunek (jeśli już nie jesteśmy). podsumowujac: jak nas Słońce nie wykończy stracimy sens życia, a jak nie to zrobi to jakiś bombomiotny Arab, Chińczyk lub antychryst(wersja Biblii). się napisałem ![]()
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 04 2004
|
![]() Hmmmmmmm, kiedy bedzie koniec swiata tego raczej nikt nie wie ale na lekcji przyrody dowiedzialem sie ze słońce jest w połowie swojego istnienia czyli najprawdopodobniej ziemia bedzie zyla drugie tyle co zyla do tej pory
![]() Chyba ze BinLaden pokrzyzuje plany i spusci atomowke ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Ja mysle ze koniec swiata nienastapi,a jezeli juz to za mialardy lat...
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na emeryturze
|
![]() ja pamiętam akcje kolega mi mówi (na początku roku skzolnego) ja to se w następne wakacje do usa jade a ja se tak pomyślałem przecież i tak nie dożyjemy bo już będzie koniec świata a tu co klops dalej jest
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() trochę was zaskoczę (może to już było ale bardzo się spieszyłem) no więc w tedy kiedy wymyślono naszą erę od narodzin Jezusa Chrystusa ok 500r. POMYLONO SIĘ i to nieźle szkoda że nie pamiętam jak i według tego rok mamy od 2009 do 2011 TAK! MAMY 20XX rok! (lub 200X ale to szczegół) no więc jeśli wytu takie liczby odwalacie to niestety 2004 był 2006 też był problemem pozostaje 2014. a co do inków to mieli zupełnie inny kalendaż i dla nich 20XX to może być nawet 1956! (losowo napisałem) a jeśli chodzi o naszą planetę to mamy jeszcze ponad 5 miliardów lat(może wreszcie się wyrwiemy
![]()
#28 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
W aokalipsie przytoczona zostaje liczba imienia, czyli coś co miało powstać na bazie imienia. Więc to na pewno nie jest prawdą: Cytuj:
Według jednego z nich słowu computer odpowiada liczb 666. Ja osobiście znam taki sposób: Wszystkie litery imienia, które się da, traktujemy jako liczby rzymskie, pozostałe pomijamy. Suma tych liczb jest liczbą imienia. Cytuj:
Biblia została oryginalnie napisana w języku hebrajskim. Alfabet hebrajski był zawsze alfabetem spółgłoskowym. Samogłoski były w ogole pomijane (Stąd dotych czas niektórzy się spierają czy יהוה powinno się czytać jako Jahwe czy Jehowa). Dopiero później dla wygody zaczęto dodawać oznaczenia samogłosek. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Aethrian - 23-11-2004 o 17:23. Powód: Zamiana obrazków z napisem יהוה na odpowiednie kody znaków unicode. |
||||
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Nie uważam aby końcem świata było nadejście antychrysta zarówno jak i spuszczenie atoma przez Bin Ladena.Jednak ludzie w dalekiej przyszłości napewno wyginą.Ziemia doświadczyła wielu kataklizmów.Wg.mnie ewolucja sprawi,że gatunek ludzki zostanie wyparty(albo zupełnie zniszczony przez kataklizm),przez inną rasę znacznie inteligentniejszą,tak samo jak ssaki zajęły miejsce dinozaurów.
|
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 31
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
|
![]() za jakies 3 miliardy latek
|
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() Ja mógłbym być świadkiem Końca Świata, nie chciałbym tylko cierpieć, ale np paść pod ostrzałem jakichś skurwysynów z bronią w ręku, to sie nazywa polec z honorem
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Wdg mnie... moze to sie stac w kazdej chwili, to jest natura, A jak kazdy z nas wie natura jest nieokrzesana i niewiadomo co zaraz sie stanie. Kilka razy juz byl koniec swiata haha
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Guest
|
![]() Skoro twierdzisz ze "apokalipsa" nastapi 2006 rku to sie musze pospieszyc z nabiciem 100lvlu ?(
|
![]() |
#34 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem nie ma ŻADNEGO wytłumaczenia kiedy nastąpi koniec świata! Nie wieżę w żadne liczby 666 ani tym podobne
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() Wiecie co powstalo juz miliony teori o koncu swiata i tyle samo dat, i juz tysiace z tych dat minelo i minie zanim nasza piekna planeta przestanie istniec. Nie bedzie tez raczej to zadna zemsta Bogów itp. itd. tylko cos naturalnego nie wiem skonczy sie woda albo cos.
Aha jak ja dzis napisze cos madrego (wymysle se) i podam date to za 1000lat uznaja mnie za jakiegos Nostradamusa i beda wiezyc ze koniec swiata bedzie wtedy kiedy ja napisalem ![]() ![]() Aha jezeli mowicie ze ma uderzyc asteroida za iles tam milionów lat czy ma wygasnac słońce to za te kilka milionów/miliardów o ile ludzie jeszcze beda istniac to juz dawno bedziemy mieszkac w odległych galaktykach a ziemia pewnie bedzie jakim wysypiskiem tylko albo cos... bo pomyślcie jezeli 100 lat temu nie było praktycznie zadnej elektroniki a o wyprawach kosmicznych sniło sie tylko filozofom ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2004
![]() |
![]() Hehe. Niektóre historie są na prawdę realistyczne. Ale pomyślcie sobie co będzie PO śmeirci. Czy coś będzie się czuło, czy coś będzie widac, czy będzie neibo (może piekło
![]() A może mam założyć o tym nowy temat?! |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() W Bibli moemy znalesc jak rozpozna koniec swiata:
-Nadejdzie antychyst (juz myslano ze to jest hitler stalin neron itp gady) -Narod wybrany (zydzi) nawroca sie <juz im cos odskukuje i sie zaczynaja nawracac> -beda przesladowania (jak za nerona) -slonce zgasnie (zacmienie slonca) -piekielne besttie wyjda z piekla -Ludzie beda masowo mieli objawienia To tyle jak by co to wiem tego wiecej bo mialem to na religi i sie tyn zaiteresowalem ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Stan: Na emeryturze
Imię: old vij... ;-)
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
|
![]() nono, naprawde sie wysilili wszyscy
![]() ![]() i już nie wiem w co wierzyć - czytam jeden post - ciesze sie bo mówią że polka będzie imperium, czytam następny mówią że będzie susza i nie będzie trzeba używać grillów żeby mieć rybke na gorąco... nie sądzicie że lepiej by sie było nad tym wogóle nie zastanawiać i żyć z dnia na dzień i cieszyć sie z tego co mamy? "Co ma być to będzie (niebo znajde wszędzie ![]() ![]() ![]() ![]() 666 + 1340 - 1 = 2004 ![]() a skąd te cyfry? nie wiem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Killer Teddybears
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() @up
666 + 1340 - 1 = 2005 ![]()