Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-08-2005, 10:08   #21
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Poruszacie tu wazna kwestie "Czy tibia to tylko gra skoro wydajemy na nia pieniądze i tracimy czas?". W sumie smieszna kwestia. Niektorzy uwazaja, ze skoro na gre wydali kase i mase czasu (przez co czesto zawalali zycie prywate) to niemoze byc tylko gra. Smieszne. Wydajac pieniadze na tibie musieliscie liczyc sie z faktem, ze kiedys to wszystko moze pojsc sie... "kochac".

Cytuj:
Praca, nerwy, czas,itemy, Premium Account
Tibia ma dostarczac rozrywki, a nie pracy i nerwow.
Cytuj:
A co do hakera, hamstwo i tyle. Nie lubię takich hamów, bo dla ludzi co trakutują Tibię bardzo poważne taki hack, to bardzo poważny cios (a nawet czasami śmiertelny).
Jesli juz to chamstwo, a nie "hamstwo". Zeby strata konta byla ciosem smiertelnym to trzeba byc wiekszym idiotą niz niektorzy z naszego rządu...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia
Hacker, haker – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych, która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, m.in. z rodziny Unix (Linux, BSD itp.).
Gosc, ktory to zrobil to nie HACKER. Co najwyzej ZLODZIEJ ale nie HACKER!
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 31-08-2005 o 10:10.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-08-2005, 10:15   #22
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Najpierw zrozum słowo hacker, potem pogadamy, bo jak na razie, to nie wiesz o czym mówisz.
Ano w sumie rozmawiamy tu o crackerstwie.
stary 31-08-2005, 10:31   #23
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Ja popieram powiedzenie "tibai to tylko gra..." Ten 105 ek pewnie też zabijał i pewnie też komuś gre uprzykrzał (jak większość) a haker popisał siesowim zdolnościami...

Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2005, 11:45   #24
ro0t
Użytkownik Forum

ro0t's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!

Stan: Na emeryturze
Domyślny

@Bysiu
Wrong...

Cracker (z ang., dosłownie łamacz) to osoba zajmująca się łamaniem zabezpieczeń komputerowych.

Generalnie możemy wyróżnić dwa cele działań crackerskich:

* łamanie zabezpieczeń serwerów (zobacz: exploit, gry crackerskie).
* łamanie zabezpieczeń zamkniętego oprogramowania (zobacz: crack, cracking, patch),

Pozatym cracker to osoba która niszczy - włamuje się i niszczy...
stary 31-08-2005, 12:00   #25
MS_nake
Użytkownik Forum

MS_nake's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2004

Domyślny

Tu padają takie słowa "tibia to tylko gra " lub żeby podchodzić do tego z dystansu . Popatrzcie ile ten gość się napracował .. i ile by miał kasy za taką postke !! mój kolega robi sobie postki 2 robi nimi 30 lvle i potem sprzedaje to i ma za to trochę kasy . Jak ktos z was zginie to sie nie przejmujecie że wam np. lvl , skille , i sporo eq wypadnie ? (to słowo wypadnie jest do eq , nie do lvl i skille ) ten gość ma przechlastane - jego postka siedzi na rooku bez eq , skilli
stary 31-08-2005, 15:48   #26
Karher
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 08 2004

Domyślny

Tibia jest grą to fakt, ale w tą gre grają ludzie. Przyjeło się że swe, br itp. to wrogowie jakich świat nie widział a każdy z tego kraju to zwykły człowiek i swojej polityki ("swe to nooby") nie możemy opierać tylko na jednej osobie (coż to taki mały offtopic). Teraz przejde do tematu przeszkadzał w wygraniu wojny i dlatego go hacować? coż jak wygraliście tą wojne (te słowa kieruje do tych co go shakowali) to szczcerze wam mówie jesteście tchórzami jakich świat nie widział. Coż shakowaliście go bo baliście się stanąć z nim do walki? postawcie się teraz na jego miejsciu 105 EK coś godnego podziwu u każdego gracza, a wy psujecie to wszystko ;/ coż ciekawe jak wy byście się czuli gdyby was ktoś shakował nawet na 60 poziomie. Tibia to gra, ale każdy kto w nią gra własnym wysiłkiem dochodzi do tego aby stać się lepszy i kogoś wysiłek trzeba docenić nie ważne czy zabija innych czy nie. On pracował na to żeby stać się lepszym niż wy i teraz zabijaniem was udowadniał że jest silniejszy.

Ostatnio edytowany przez Karher - 31-08-2005 o 15:49. Powód: literówka ;)
Karher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2005, 20:27   #27
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

. tibie, hackerow, a najbardziej . tych co mnie wrobili w hackniecie calej kafeji i przez to mam klopoty -.- (pozdro moj drogi kuzynku -.-)

Ostatnio edytowany przez Zaglada - 31-08-2005 o 23:37.
ciemne dropsy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2005, 23:25   #28
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Wiem, moze to podle.. ale przeciez keylogger sam sie na kompie nie zmaterializowal.

Jesli chodzi o rookowanie chara.. to byla przesada.. no, ale stalo sie.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2005, 11:44   #29
Resthin
Użytkownik Forum

Resthin's Avatar

Data dołączenia: 01 04 2004
Lokacja: 3City

Domyślny

To tylko gra mmorpg jedna z wielu . Stworzona po by sie przy niej relaksowac po ciezkim dniu w szkole w pracy, by sie oderwac od codziennosci, i poniekad stworzona dla osob samotnych.Tak jak w normlanym życiu kazdy jest ambitny na swoj sposob i proboje piąc sie w gore. Czy to chodzi o pozycje w pracy czy o oceny w szkole, dosc czesto oszukujac przy tym samego siebie jak i innych. Gry tego typu pochlaniaja strasznie duzo czasu, bo czasami z relaksu gra przeradza sie w uzaleznienie. A gra wymaga spedzenia coraz wiecej czasu przy niej skoro chce sie byc najlepszym. Bardzo czesto gracze porzucaja inne zajecia tylko po to zeby grac. Jesli chodzi o kradniecie postaci gracze to robia to po to zeby samemu sie wzbogacic ( prosty przeklad na normlane zycie ) lub po to zeby komus " zepsuc " postac. Na jawe wychodzi prawdziwe oblicze osoby. Bo przeciez jak by mogla ona " zabrac torebke , która tamta pani zostawila nitk by sie o tym nie dowiedzial ". Tego typu gry to dobra maszynka na wyciagnie kasy od uzalerznionych dzieci. Mojim zdaniem to jest kompletnie chore, ale jak wiemy sa ludzie i sa parapety.
Wsyp mnie do morza z tąd przyjechałem
Resthin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2005, 21:24   #30
Dani Filth
Użytkownik forum

Dani Filth's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Iridia
Domyślny

Skoro to wojna no to wojna. Wszystko jest dozwolone w krainie wirtualnego świata w czasie umownej "wojny". Nie ma "ciosów poniżej pasa".
Jak powiedzial jeden z Amerykańskich dowódców w czasie 2 wojny światowej: "(...) gdybyśmy przegrali wojnę, byłbym oskarżony o zbrodnie wojenne i rozstrzelany (...)". Moje zdanie - robić absolutnie wszystko aby wygrać, a jeśli pomyśli się o wrogu jako o człowieku - przegra się.
Dani Filth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2005, 21:42   #31
Leon-ziom
Guest

Cool Tibia to tylko gra!!!taaa jasne.....

Tibia to ''niby'' gra.Tak naprawde,to jakby twoje drugie życie,jeśli jesteś uzależniony,to po taki hacku możesz się nawet zabić,więc dla niektórych tibia to nie jest gra(takie jest moje zdanie )
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2005, 19:57   #32
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu
Mnie zhackowali, gdy kolega zadzwonil do mnie kolo 24 by powiedziec, ze ktos wynosi moja chate, moja postacie, powiedzialem, ze trudno, poszlem spac. Rano pozegnalem sie z gildia, z kolegami. Poszlem na dwor, przyjaciel w grze i na rl powiedzial, ze sprzeda wszystkie swoje runy, eq, gadal z ludzmi... po ~5h mialem nowe eq, nieco runow, guardy mozna bic, nie lamalem sie, wierzylem, ze to odzyskam i tak sie stalo. TIBIA TO TYLKO GRA.
Nom poszlem poszlem....
stary 02-09-2005, 22:17   #33
Karher
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dani Filth
Skoro to wojna no to wojna. Wszystko jest dozwolone w krainie wirtualnego świata w czasie umownej "wojny". Nie ma "ciosów poniżej pasa".
Jak powiedzial jeden z Amerykańskich dowódców w czasie 2 wojny światowej: "(...) gdybyśmy przegrali wojnę, byłbym oskarżony o zbrodnie wojenne i rozstrzelany (...)". Moje zdanie - robić absolutnie wszystko aby wygrać, a jeśli pomyśli się o wrogu jako o człowieku - przegra się.

Wojne prawdziwa to nie Tibia, nie mieszaj życia w Tibi z życiem realnym. Wojne to wojna masz racje ale obowiązują jakieś reguł. Dlamnie przeciwna strona (wrogowie) są poprostu tchórzami, pokonali wroga najgorszą i najbardziej godną miana najgorszych ludzi strategią. Wojownikiem jest ten co nawet jeżeli przegra staje do wali - to czyni poczciwych ludzi bohaterami. Biorąc pod uwagę mitologcznego goliata, którego pokonał Dawid. Coż Dawid był słabszy i o wiele mniejszy a jednak walczył i wygrał. To dowodzi że mały człowiek który ma strategie potrafi pokonać "olbrzyma".

Ostatnio edytowany przez Karher - 02-09-2005 o 22:23. Powód: Kocham swoją spacje :P
Karher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2005, 12:34
AMax
Ta wiadomość została usunięta przez Raynold. Powód: Offtop
stary 03-09-2005, 14:38   #34
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu
Mnie zhackowali, gdy kolega zadzwonil do mnie kolo 24 by powiedziec, ze ktos wynosi moja chate, moja postacie, powiedzialem, ze trudno, poszlem spac. Rano pozegnalem sie z gildia, z kolegami. Poszlem na dwor, przyjaciel w grze i na rl powiedzial, ze sprzeda wszystkie swoje runy, eq, gadal z ludzmi... po ~5h mialem nowe eq, nieco runow, guardy mozna bic, nie lamalem sie, wierzylem, ze to odzyskam i tak sie stalo. TIBIA TO TYLKO GRA.
To powodem do załamki nie jest, nie mówię tu o stracie EQ z hatki ale o tym, jak komuś rookną chara na np: 110+ (np: Zenobia Flominger <pozdro >)

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2005, 22:25   #35
Buffon
Użytkownik Forum

Buffon's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp

Buffon ma numer GG 5984919
Domyślny

Są hakerzy nooby i hakerzy bardzo doświadczeni (mądrzy).
Noob haker : www.frihack.noob.pl/gejlodzer***** , www.friprimiumac.nob.pl
Doświadczony haker : Zachowuję się bardzo w porządku podam przykład :
Mój kumpel zakolegował się z bardzo rozwiniętym umysłowo ziomkiem (polak), skoro był tak fajny i miły- podał mu swoje gg.
Obudził się rano , nacisnął "power" w stacji dysków komputera , zalogował się z 21-13 lvl stał się all empty i w skrzynce list "Byłeś fajnym ziomem , szkoda mi Cię , żegnaj..."
A więc są różnice.
Heh tibia to tylko gra ...
@down oj nie powiedziałbym ;> hakerzy to hakerzy a myślisz , że jak włamują się do komputerów bankowych które mają 100 razy lepsze zabezpieczenia niż tibia ?! wysyłają im strone www.nob.moneyplax.pl<(zmienne)/frihak
lol ty nie masz pojęcia co człowiek potrafi zrobić przed komputerem ;>

Ostatnio edytowany przez Buffon - 03-09-2005 o 22:50.
Buffon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2005, 22:43   #36
Johny De
Użytkownik Forum

Johny De's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Johny De ma numer GG 1322411
Strzałka

offtop
Buffon- co ma gg do haka?:|Co jak co ale informatyka jest rozwienieta..i to bardzo ale nie do takiego stopnia ze przez numer gg mozna cos zhakowac
stary 03-09-2005, 22:50   #37
Trogir
Użytkownik forum

Trogir's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2005
Lokacja: Warszawa :)

Domyślny

Tibia to tylko gra!!! Mnie hackowali, gdy uzywalem tbi. Wywalilem TBI, jest ok.
Nie rozumiem tych, którzy się załamują. Gra się po pierwsze DLA PRZYJEMNOSCI!!! Osiągnięcia są na drugim miejscu.
Trogir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2005, 01:40   #38
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Johny De
offtop
Buffon- co ma gg do haka?:|Co jak co ale informatyka jest rozwienieta..i to bardzo ale nie do takiego stopnia ze przez numer gg mozna cos zhakowac
Przy użyciu najprostrzej wtyczki do komunikatora możesz uzyskać nr IP urzytkownika po samym nr GG, jeśli ktoś zna się na rzeczy, to niezłe cuda ci wykombinuje przy użyciu samego IP. NA dodatek wiekszość urztkowników nie stara się zbytnio chronić kompów, poprostu albo im to zwisa, albo nie umieją, albo nie wiedzą że się da

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Trogir
Tibia to tylko gra!!! Mnie hackowali, gdy uzywalem tbi. Wywalilem TBI, jest ok.
Nie rozumiem tych, którzy się załamują. Gra się po pierwsze DLA PRZYJEMNOSCI!!! Osiągnięcia są na drugim miejscu.
Teraz tak mówisz. Pogadamy jak ci chakną postać na +100

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2005, 02:32   #39
Xeltix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice

Xeltix ma numer GG 20143712
Domyślny

strata 105 ek to nic w porownaniu z niedawno hacknietym i zrookowanym Master Sorcem 126 lvl na Infernie mial wszystko o co chial , miec taka postac na infernie to cos pieknego piekny domek ktory zniknal , zrookowany byl w nocy w niecale 4 godziny mozna go bylo jedynie potem spotkac na rooku to jest strata wieksza niz 105 ek
stary 04-09-2005, 07:35   #40
Opuszczony
Użytkownik Forum

Opuszczony's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN

Imię: Khunda
Profesja: Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
Opuszczony ma numer GG 1856851 Opuszczony ma login Tlenu cream_21@tlen.pl
Domyślny

Nooo.... niby Tibia to tylko gra ale jeśli ktoś (jak ja ,\,,/) loguje się tylko po to żeby pogadać ze znajomymi to jest coś lepszego niż gra... Mnie hakneli 3-8 razy... Miałem doła no ale wszystko mija... Koleś co mnie hakną podał mi swój nr koomy i powiedział "żebym się nie przejmował" bo postać trafiła w dobre ręce... Mam teraz 6 lvl noo i se na rooku siedze i git
Opuszczony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania