|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() ja też nie moge przejśc na light efect ale mnie to nie przeszkadza, te kropeczki nawet są fajne [;
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
|
![]() Próbowałem już chyba wszystkich kombinacji na każdej rozdzielczości z różnymi ilościami kolorów wszystkie możliwe prędkości odświeżania. Zajęło mi to 3-4 godziny, ale niestety nic nie dało. Wygląda na to, że będę musiał grać z kropkami. Jak ktoś zna jeszce jakieś inne rozwiązanie to oczywiście niech napisze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() jest jedno rozwiazanie ktorym sie nei ratowales - FORMAT! i najlepiej zainstaluj innego windowsa niz masz teraz, a jak nei pomzoe to next FORMAT i ten windows co go masz teraz. okrutne ale chyba niezbedne
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Okazuje się, że to grubszy problem. Gdy oglądam filmik(nie w TibiCam, normalny), który wcześniej był bardzo dobrej jakości to teraz widać na nim piksele. To jest pewnie coś z wygładzaniem obrazu czyli tym antyaliasingiem. Póżniej go włączyłem i dalej widać piksele. Może to przez to, że troche wcześniej kombinowałem z kartą TV, która działa tylko pod Win 98. Zainstalowałem taki programik coś tam porobiłem i pod Win XP też zadziałała. Był tam jakiś PixelView to mi się z pikselami kojarzy. Usunąłem ten program, usunąłem wszystkie wpisy w rejestrze Windows dotyczące tego programu, ale problem cały czas jest. Chyba pozostanie format, który zrobie chyba w czwartek. Wcześniej jeszce dokładnie przeskanuje Panda Antivirus cały dysk, bo to może jakis wirus.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Albo poprostu zwalila Ci sie karta graficzna - bo przeciez takei rzeczy sie zdarzaja. Moze karta za bardzo sie "wyslila" przy tym filmiku (sam nie wierze w to co mowie
![]()
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
Lokacja: Venore
![]() |
![]() Tych "kropeczek" nie da sie zniesc! Tez je niestety mam :/, sproboje z formatem, bo reinstalacja sterownikow, i DX nie pomogla
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2004
|
![]() Hmmmm,a ja nie dosc,ze mam kropki[looz],nie moge rozciagnac obrazu,tzn wiecie,obraz tibiii mozna zmniejszyc,a wtedy osiagniemy gigantyczne pole tekstowe,ale ja po re instalu winka nie moge przyrocic temu normalnych rozmiarow.Wiec,czym to moze byc zpowoodowane[wykluczam formata]?
Ps:szukalem,ale w ZADNYM temacie nie znalazlem zprecyzowanej odpowiedzi,wszedze jakies smieci w stylu format, re instal sterowniqw etc.A propos[?] re instala sterowniqw,jak to sie robi ![]() Ostatnio edytowany przez Zapewapu - 13-07-2005 o 13:19. |
![]() |
![]() |