Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-09-2005, 19:10   #21
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pinky
@Ghost Nieudany:
Powiedziałem tylko "Witam wszystkich" i trach..-.- a naocznych świadków Ci nie dam ponieważ było to dosyć dawno wiec chyba sam rozumiesz...i nie wiem ilu debili siedzi tam codziennie bo byłem tam tylko raz i wiecej nie zamierzam.
Proszę o dokładne logi. Bo bez podstaw nie ma generalnie dyskusji. Nie twierdzę, że nie mogłeś zostać wywalony, bo nie - ale bez jakichś dowodów takie wykłócanie się nie ma żadnego sensu - bo mógł to być na przykład przypadkowy kopniak - miałeś np. podobny pseudonim do kogoś innego i wyleciałeś, bo operator korzystał z aliasu i nacisnął TAB o raz za mało. Jak zostaniesz wywalony, to najlepiej wejść jeszcze raz i wyjaśnić sprawę - wtedy jest najlepiej. Chyba, że ktoś złamał X punktów regulaminu, wtedy to nie ma nawet co wchodzić, bo wszystko jest generalnie oczywiste.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-09-2005, 19:11   #22
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Kald,twoja wypowiedz, w ktorej pokazujesz ze uwazasz ze ten topic dotyczy ciebie, tylko potwierdza moje zdanie o tobie, ze jestes niewyzytym gosciem z kompleksami, ktory na forum/ircu ma szanse zaistniec i czerpie przyjemnosc z tego ze ludzie go nie lubia i pokazuje ze ma to gdzies, bo wkoncu on jest od nich lepszy i wazniejszy i ma do wszystkiego prawo...
A w tym momencie już się dowartościowałeś, czy trochę ci do tego brakuje? Jeden oceniał na podstawie postów mój wygląd, drugi - że jestem zakompleksiony. Faaajnie. Niedługo dowiem się, że jestem garbatym starcem w ciąży, bo piszę opowiadania fantasy.
To, że krytykuję ludzi, nie znaczy, że mam kompleksy i się dowartościowuje. To, że zachowywałeś się jak półidiota na kanale i cię wypieprzyłem z niego, nie świadczy źle o mnie, ale o tobie. Nie czuję się lepszy i ważniejszy od całej rzeszy ludzi, których opieprzyłem, a którzy mnie przez to nie lubią. Bo 'psy szczekają, a karawana jedzie dalej'. Po cholerę mam przejmować się słowami takich ludzi, jak chociażby ty? Nie znasz mnie, nigdy mnie nie poznasz, a ja cię nigdy nie polubię. Ot, i cała filozofia.
Cytuj:
no coz, net jest wrecz idealnym miejscem dla ludzi takich jak ty
Dla takich jak ty też. Bo w końcu w RL nie powiedziałbyś czegoś takiego do nikogo, bo zostałbyś albo wyśmiany, albo dostałbyś wpier.dol. A tutaj chroni cię ta sztuczna fasada ochrony - no bo w końcu to net. Uważaj, bo tu nie jesteś aż tak anonimowy, jak myślisz.
Cytuj:
a czepiam sie dlatego, ze uwazasz ze topic dotyczy ciebie bezposrednio, chociaz nie masz do tego powodu..
To spójrz sobie do tematu 'wszędzie dobrze, ale na ircu najlepiej'. I policz liczbę osób, które nie potrafią poprawnie napisać 2 słów, a narzekają, że ich zły op potraktował butem na kanale. Pomnóż razy tysiąc, i oblicz, ile osób uważa, że ten temat tyczy się mnie bezpośrednio.

@maciuś
A ja się wcale do ciebie nie zwracałem, a do ludzi, którzy narzekali na irc.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"

Ostatnio edytowany przez Baron Kaldrick - 16-09-2005 o 19:20.
Baron Kaldrick jest offline  
stary 16-09-2005, 19:36   #23
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

Straszne... Agresja :< Wydaje mi sie ze okolo 85% z wszystkich zakaldanych tematow mozna znalesc w poradnikach, i w opcji szukaj. Jak widzisz po raz setny ten sam temat to cie szlag trafia... Zauwaz ze takie nromalniejsze tematy nei sa usuwane, co najmniej zamykane. Usuwane sa te z ortami i zle napisanymi lub: Mam 25 lewel knajt i nei wiek gdzie expic halp plx!!!11!.

Co do irca to sie nie wypowiem. Bylem ze 3 razy, atmosfera byla mila ale nie wiem jak jest zawsze.
stary 16-09-2005, 19:40   #24
Klimmek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D

Klimmek ma numer GG 9206444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Dla takich jak ty też. Bo w końcu w RL nie powiedziałbyś czegoś takiego do nikogo, bo zostałbyś albo wyśmiany, albo dostałbyś wpier.dol. A tutaj chroni cię ta sztuczna fasada ochrony - no bo w końcu to net. Uważaj, bo tu nie jesteś aż tak anonimowy, jak myślisz.
Otóz Internet ma to do siebie że każdy może powiedzieć co chce i największą karą za to będzie ban... A jak wiadomo na mIRCu, forum, gg można spotkać wielu pozerów, którzy w rzeczywistości są małymi dziećmi.
Nie mówie, że sam jestem idealny, ale staram się zachowywać na forum i kanale #tibia.pl tak jak w RL, a jeżeli komuś się to nie podoba to w żaden możliwy sposób mnie to nie interesuje, bo poprostu nie zmienie się dla człowieka poznanego przez Internet...
Więc prosiłbym o zaprzestanie wypisywania pierdołów wyssanych z palca o tym jak to źle jesteście, wy dysmózgi, traktowani na kanale #tibia.pl i forum.
No ale kto się mnie posłucha...

Ostatnio edytowany przez Klimmek - 16-09-2005 o 19:42.
Klimmek jest offline  
stary 16-09-2005, 19:40   #25
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Ale to jest wina "ofiar", nie oprawców.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
PS. Moderatorze, jesli zamierzasz skasowac ten temat napisz jakies zabawne uzasadnienie plx ;p.
Brakuje im chyba inwencji ;]
stary 16-09-2005, 19:42   #26
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

oho.. widzę, że pierwotna rozmowa o forum i nawiązanie do irc'a przeszło w stricte irc'a bez uwzględnienia forum.. choć nie.. właśnie że jest bardzo tematycznie!
bo wszak agresja bucha tutaj ze wszech stron..
Kaldriczek gnębi jakowyś idiotów, których tutaj nie ma.. niech pełni w spokoju swą funkcję.. byle nie rzucał się dokoła na wszystkich, którzy go kijkiem tkną <tyka go kijkiem czekając na reakcję>
ktoś ma do kogoś uraz, bo dostał albo od nadgorliwca kicka, albo przez nieuwagę, albo od osoby, która się nudziła.. no to trzeba było pójść z tym 'dawno temu' porozmawiać bądź na forum pisać..
przypomniał mi się pewien topic z jednego forum, gdzie poszkodowany założył topic z zażaleniem za wywalenie go z chata.. a osoba ta nie przestrzegała zasad nawet jak się ją upominało... tu w drugą stronę, mowa o czymś co było dawno, jest nie wyjaśnione i nigdy nie będzie.. po co więc o tym mówić?
ot kolejny przykład agresji.. wpasowany w temat..

swoją drogą musi być zabawnie na tym waszym irc'u.. albo przebywanie na nim przyprawia ludzi o walenie głową w ścianę

d. Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline  
stary 16-09-2005, 19:45   #27
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
byle nie rzucał się dokoła na wszystkich, którzy go kijkiem tkną <tyka go kijkiem czekając na reakcję>

Ale mi humor poprawilas

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 16-09-2005, 20:03   #28
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Niestety, niestety... Tibia.gery zabiły opłaty ale także... Elita! Forum stało się elitarne, stronę zabiły opłaty i wszystko poszło w ch*j. Czasem rzeczywiście odnoszę wrażenie, że siedzi tu pare z kanału #tibia.pl , dzięki którym to forum zaczyna być elitarne, ale cóż... Jeśli pokara was tak jak pokarało gery, może ktoś coś niecoś zrozumie.

Dopiszę jeszcze... Jeździć po nowych... Hmm... Można, ale trzeba umieć zrobić to z klasą.

Ostatnio edytowany przez Gufat III - 16-09-2005 o 20:06.
Gufat III jest offline  
stary 16-09-2005, 20:04   #29
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Niedawno strzeliłem gafe z tym IM, metallica. No dobra, była gafa. Ale *****! Jak wchodze na następny dzień, to pierwsze co robi nikt (BK) to jest banowanie mnie. Napisał że zbanował mnie, "Bo nie lubi metalowców"

Nosz *****, musiał sie dowartościować, popisać i nie wiem co jeszcze... Tak samo GhostNieudany, nie wiem co on do mnie ma....

Badzo jest offline  
stary 16-09-2005, 20:10   #30
Klimmek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D

Klimmek ma numer GG 9206444
Domyślny

Nie. Tolerujemy. Głupoty.
Jeżeli nie wiesz czegoś na dany temat, to dlaczego sie odzywasz? No po co?
Klimmek jest offline  
stary 16-09-2005, 20:12   #31
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Klimmek

Już nie chodzi mi o ta gafe, tylko o to, co zrobil BK dzien po tym (czy 2 dni, nie pamietam)

Badzo jest offline  
stary 16-09-2005, 20:43   #32
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

Cytuj:
Chyba nie rozróżniasz pojęć niewiedza i głupota. To że walnął gafę to nie znaczy ze ma się to spotakć z powszechnym potępieniem. Należy wytłumaczyć, ewentualnie trochę się pośmiać przed monitorem jezeli było to śmieszne.

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"
Krzesław jest offline  
stary 16-09-2005, 20:44   #33
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Przecież człowiek uczy się na błędach. Czy Tobie nikt nigdy nie dał drugiej szansy jak coś źle zrobiłeś?

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline  
stary 16-09-2005, 20:51   #34
Mc macio
Użytkownik Forum

Mc macio's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Mc macio ma numer GG 5146998
Domyślny

4xup@ (Klimmek)
może żeby sie dowiedzieć?

Taaaak az sie boje na ircu cos powiedziec bo jeszcze mnie zbluzgaja i wywalą... dlatego rzadko tam jestem.

http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1
http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2
Mc macio jest offline  
stary 16-09-2005, 20:51   #35
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

"Należy unikać używania słów i zwrotów uznawanych potocznie za wulgarne bądź obraźliwe"kaldric ile razy jeszcze musisz napisać coś jak spier****żebyś dostał za to ostrz??Sytuacja na forum nie jest tragiczna bo niektórzy nowi i starsi użytkownicy którzy mają jakieś tak argumenty walczą ze starą elitą.Walka widoczna w teologii,owionie,notkach,wszędzie;pNo ale jeśli nowy użytkownik wpadnie w taką trąbę powietrzną i zmiotą go obydwie strony to uuu(bo i w tej elicie i w tej są chamy)Agresja na forum jest duża,ale nie tak jak na ircu.proponuje walkę poprzez ostrzeżenia dla ludzi którzy nagminnie używają wulgaryzmów i omijają cenzure poprzez kropki itp.
PiXik jest offline  
stary 16-09-2005, 20:54   #36
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Czasami aż szlag trafia jak kilka razy dziennie widzi się tematy typu: "Jak zrobić MC", "Muj odz", "Pomarancia fajnie ryczy!", czy "Halp Halp Halp! PLX PLX PLX! Ona mnie koha! omajngat ona jest kórcze super!!!!11111"...
Dla mnie ważne jest to, czy user pisze sensowne posty/zakłada sensowne tematy - nie zwracam uwagi na datę dołączenia czy na Warning Level... No sorry ale "Twój post mówi o Tobie".
Mój 2post na tym forum był skasowany, a mój pierwszy post w życiu (forum pewnego czasopisma) został nie do końca zrozumiany i objechany... czy ja kogoś za to wyzwałem? Dużo jest nowych - nie objeżdżających wszystkich po kolei, którzy przyjmują krytykę i tych ludzi szanuje, bo potrafią się wbić do środowiska nie pozostawiając po tym śladu.
Są też inni goście. Sami mamy takiego 'kolegę" w klasie (patrzcie komiksy o Tomku by Aval), który siedzi tylko na innym forum i pokazuje bezsensowne screeny, albo śle bezsensowne komentarze, na naszym forum założył temat o dokuczaniu i groził wszystkim prokuraturą... nie raz powiedział nam w twarz, że jego matka zrobi nam taki śmietnik, że się nie pozbieramy i... wiecie jak tego gościu jest traktowany? Wszyscy go ignorują, odwracają się od niego... czasem widzę, że na tym forum pojawiają się jemu podobni...

Ostatnio edytowany przez Ara'Gorn - 16-09-2005 o 20:59.
Ryłek jest offline  
stary 16-09-2005, 21:04   #37
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Taka dygresja. Uzytkownicy Badzo i Baron Kaldrick dostali ostrzezenia za posty z omijaniem cenzury/wulgaryzmami. Z przyjemnoscia ostrzege/zbanuje jeszcze kilku userow, ktorzy beda robic to samo.
stary 16-09-2005, 21:08   #38
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Stan: Niegrający
Świat: Kyra
Domyślny

najbardziej mnie denerwoje że napisałem hoomik myslalem ze sie pisze Hoomik i sie poprawilem a ten sie na mnie rzuca "****a tak ma byc noenoenoenoenoe1111111111!!!!!!!" Klimmek mowisz ze nie tolerujecie głupoty a (c)hamstwo tolerujecie?
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska
Vekegi jest offline  
stary 16-09-2005, 21:23   #39
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Niedawno strzeliłem gafe z tym IM, metallica. No dobra, była gafa. Ale *****! Jak wchodze na następny dzień, to pierwsze co robi nikt (BK) to jest banowanie mnie. Napisał że zbanował mnie, "Bo nie lubi metalowców"

Nosz *****, musiał sie dowartościować, popisać i nie wiem co jeszcze... Tak samo GhostNieudany, nie wiem co on do mnie ma....
Robiłeś masę literówek, waliłeś masę ortografów i wkvrwiałeś ludzi. I dlatego dostałeś bana.
Cytuj:
kaldric ile razy jeszcze musisz napisać coś jak spier****żebyś dostał za to ostrz?
Naucz się pisać poprawnie mój nick. Naucz się też pisać poprawnie pod względem ortografii i interpunkcji. A potem spójrz na profil, zanim zaczniesz pieprzyć. A świat będzie pięknym miejscem.
Cytuj:
Z przyjemnoscia ostrzege/zbanuje jeszcze kilku userow, ktorzy beda robic to samo.
Ciekawe jest to, że tobie za to nie powiedzą, że się dowartościowujesz. Kwestia stołka? BTW - w tym poście też jest przekleństwo. Poproszę o 3 punkty. Albo 8.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 16-09-2005, 21:23   #40
Herhor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Poza światem

Domyślny

I niektórzy się dziwią, że tyle paskudztwa na tym świecie, jak już na forum takiej Tibi tyle nietolerancji i wrogości. Przede wszystkim chodzi mi tu o Barona Kaldricka (czy jaki on tam ma nick), który bezlitośnie neguje i wykorzystuje jakąkolwiek władzę jaką posiada gdy ktoś popełni, czasem niewielki błąd. Nie chciałbym go widzieć jako głowę jakiegoś państwa. Wiem, że na forum są debile, nooby itp., ale jak będziemy wykluczać każdego kto popełni jakiś błąd ze społeczeństwa to możemy zostać w tym społeczeństwie sami.

PS. Bardzo ciekaw jestem ile osób, z tych co się na forum wymądrzają, kiedyś było małym noobem, z którego inni się śmiali?
Herhor jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania