|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: Wejherowo
Stan: Na Emeryturze
Świat: valoria/honera
![]() |
![]() Mam 20 lat...mleko pije od ... urodzenia
![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() ale niestety fakty są takie że człowiek im starszy tym gorzej przyswaja mleko, dla ludzi po 30 roku picie mleka jest nawet ostro niewskazane, po prostu organizm nie razi sobie ze strawieniem białek, cokrów i tłuszczów wchodzących w skaład mleka. Dzieci około 10 roku życia mają oraginzmy zdolne do przyswajania go ale jest to cięzka praca obciązająca systemy trawienne. Kilka osob napisało że pije mleko bo jest smaczne. Zgadzam sie z nimi ponieważ mleko ma swój niepowtarzalny smak szczególnie jak jest prosto od krówki co nie zmnienia faktu że mleko jest ciężkie do strawienia, z resztą tak samo jak grzyby, wielu z nas je uwielbia ale prawda jest taka że nie mają one żadnej wartości odrzywczej, jedynie doprowadzają nasz system trawienny do ostateczności, gdyby nie walory smakowe grzybów nikt by nie jadł. Ja osobiście nie pije mleka ( może kilka litrów rocznie) i wcale z tego powodu sie nie rozsypuje ale jeśli komuś mleko smakuje i pije je cdziennie nic mu po tym nie jest to czemu nie, co nie zmienia faktu że zdrowiej jest zjeść 1 owoc kikwi czy jabłko niż mleko.
ps. Jedzmy na co mamy ochote, to nam na pewno nie zaszkodzi, nawet frytki schabowy czy tez ziemniaki obficie polane tłuszczem nam nie zszkodzą jeśli jemy je co jakiś czas i uprawiamy jaki kolwiek sport.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Inferna
Poziom: 35
Skille: 72/68
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() łoł
Twój wywód na temat picia mleka jest... ciekawy. Ale wydaj mi sie że można coś takiego napisać o wszystkim ![]() Ja tam nie lubie mleka, ale produkty mleczne są dobre ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() W dzisiejszych czasam napewno bardziej do młodzieży trafiło by "Pij mleko, będziesz srać daleko"
![]() @topic Artykuł ciekawy, wyczerpujący ale warty przeczytania |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() LOL?! ludzie robia sensacje z byle powodu. Dlaczego nie zajmuja sie durnymi fastfoodami przez ktore ludzie lamia sobie kosci? Pije czesto i duzo mleka, nigdy nie mialem zlamanej reki chociaz miaelm miliony poteznych upadkow. Zadnej lamanej nogi, zadnych wiekszych urazow. Mleko JEST jak najbardziej potrzebne.
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() "Pij mleko- będziesz kaleką"
![]() By nie było- nie wierzę w to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Pije mleko... spooooro mleka... I żyje. Coś chyba ze mną nie tak... Jeżeli iść tym tokiem myślenia, to nie można jeść nic, bo "to szkodzi na tamto, ale leczy to, a z kolei to osłabia tamto, lecz tamto wzmacnia tamto-tamto i dlatego musimy spozywac to i tamto, tak samo jak tamto i to, żeby wyrównać poziom tego i owego w naszym organiźmie". Czyż nie? IMHO bzdury, lepsze mleko niż fajki ;p
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja pije strasznie duzo mleka. I rzeczywiscie, o dziwo zrobilem sobie badania i wyszlo mi, ze cos mam troche nie tak, wlasnie od mleka.
E tam, mecyyyyje.. i tak bede pil. xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2005
|
![]() Własnie ludzie klucz do sprawy jest oczywisce gnetyka te sprawy. Oczywiscie wiem ze mleko tez jest wazne do przyrostu (rozmnazaniu ) sie konurek kosci ,
ale moja kolezanka z 1 gim jest o glowe odemnie mniejsza :/. A mleka jedna firma juz nie rubi ![]() Ja conajmniej cocaco pije (z mlekiem ) i to to samo co mleko nie traci swoich substacji odzywczych (tak mi sie najwyzej wydaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() a ja za mlekiem nigdy nie przepadałem i nie przepadam, ostatecznie do kawy czy herbaty :>, ale samo tak z siebie to nieee.