|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Zduńska Wola
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Morun Kous
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() Czytając Wasze posty widze, że się kłucicie o postacie/zaklęcia pacc i facc...
Więc, aby niebyło tych kłutni powiem tylko, że aktualnie jestem facc, ale w niedalekiej przyszłości chce kupić pacca.... ![]() Tak więc piszcie jakby o pacc i facc. Acha jak ktoś może to niech napisze jakie czary maga sa przydatne na świecie non-pvp (czszególnie te dla facc ![]()
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 08 2005
|
![]() Weż knajta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Morun, ty taki mięczak jesteś ^^ Zginąłeś raz na Femour Hills od random PK i już się bałeś z depo wychodzić ^^ Co najlepsze Morun zawsze pyskował, że to ja sprowadziłem na niego nieszczęście, że zablokowałem drogę, etc. Przykład: DS na Ghostlandzie, w takim jakby "sanktuarium" - Morun biegnie, oczywiście pierwszy. DS tez biegnie, tyle że na nas. Skelecik rzucił się na Moruna, ten ucieka. Pokaże jak mniej więcej ta sytuacja wyglądała:
-------- oooooIo Legenda: ooDoMoo - = ściana o = podłoga ooooJoo D = DS M = Morun J = Ja -------- I = Ktoś inny, kto też poszedł z nami na eksplorację Należało więc biec w prawo [==>]. Morun nie miał żadnych przeszkód, ja biegłem po zupełnie innym torze, a ten padł, bo się zatrzymywał i walił w DSa z HMM -.-" Jak mu o tej sytuacji niedawno przypomniałem, to się drań tłumaczył, że "i tak bym padł, więc chciałem przynajmniej go zatrzymać". Jaaasne, a ja nie gram w RL Tibię, bo na 340 lvl z DSL, MLS i innymi best rare gra jest nudna -.^ Ty Morun porządnie grać nie umiesz, nie wytrzymasz na Harmonii długo [dla niego mana za wolno rośnie, runki są za słabe, potwory za mocne i dają za mało expa. A skille i mlvl za wolno rosną...]. I na następny raz używaj mocy of szukaj button. @EDIT: Zapomniałem: Morun, ty i PACC, hahahahaah... Nie mówię, że nie masz kasy, bo masz, ale "będzie Ci szkoda", jakbyś po prostu nie mógł powiedzieć, że kupienie PACCa nie jest ZBYTNIO zależne od siebie [siły wyższe ![]()
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 05-12-2005 o 17:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 12 2005
Lokacja: Narol
Stan: Tutor
|
![]() no więc przeczytałem wszystkie posty i to jes tak...po 1 nie można afkować no nie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Gildia: Warriors of Darkness
Świat: Astera
Poziom: 27
Skille: 60/58
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() knight, czemu? latwe...
super szybkie nabijanie expa/kasy na pierwszych 20 levelach, nie musisz sie meczyc w robienie arrowów itp. oraz runek hmm itp. ta posatc ma najlepszy start i jak chcesz zawojowac (w sensie best lv [choć wątpie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Zduńska Wola
Imię: Morun Kous
Świat: Harmonia
|
![]() Ty Misza to weź się nieodzywaj -.- Po pierwsze niepiszesz na temat. Po drugie nikt Cię nieporsił abyś pisał takie łupoty. niepowiem to prawda - to bymy moje początki w Tibii.... Po trzecie ja przynajmniej niezmienam servera co 1-2 miesiące, tylko z tego powodu, że gonił Cię pk... A teraz taki "mądry" jesteś bo przeczytałeś troszke o Tibi. Jeżeli chodzi o runki mane itp to mi odpowiada i niepisz czegoś co wymyślisz bo z twoją wyobraźnią niejest najlepiej. A na temat PACC Ty się zamknij, bo odkąd jesteś w nowej klasie to ten "kundel" (Misza będzie wiedzieć o co chodzi
![]() Czyli podsumowując Ty Michałku nieodzywaj się jak Cię nieproszą, szzcególnie nie na temat oraz z "starymi" wiadomościami... @EDIT: Jakbym miał opisać Twoje początki w Tibii to można by to wysłąć do "Maratony Uśmiechu" lub do czegoś w tym stylu... @EDIT2: Jeśli chodzi o tego DS'a to uratowałem Wam (było nas 3 ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Morun Kous - 06-12-2005 o 13:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() zalatwcie to na pm -.-
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hehe - Shad siedzi obok mnie i mówi "Ja bym teraz postrzelił Moruna, ale kit z tym". Po pierwsze - pierwsze lagi [takie w których bym biegał po korytarzu nie wiedząc o tym] miałem... dopiero na OTSach. Po drugie - nie zmieniałem servów tylko z powodu PK - gdybym chciał, Ella by uciszyła każdego z lvl mniejszym od niej, a rozmawiałaby z każdym kto miałby większy [zresztą, ona nigdy nie atakuje pierwsza - tak samo Xol i reszta ekipy]. Zmieniłem na Honerkę, bo mi się znudziła Pythera - cały czas kolejki i zajęte expo. Z Honery na Pytherę, bo brak mi było PvP [chociaż mój pierwszy PK style był dopiero na Vinerze ^^]. A co do tego "Maratonu", to proszę bardzo - wysyłaj. Może nawet to być Tibijski "Maraton", żeby ludki skapowały "o so chosi". Tak się składa, że moje początki były mniej śmieszne od twojej gry teraz ^^. Nie będę pisał o co mi chodzi, bo nudzi mi się stukanie w tą klawiaturę, żeby udowodnić ludziom, że "wszyscy są głupi, tylko nie ja!". Jak ktoś pragnie zobaczyć jego grę, niech obserwuje postać Gather Jaco na Harmonii. Zauważyłem, że Morun z niej korzysta ^^. I ostatecznie niech zerknie na OTS Your Dreams [tak tak, wiem, zakazane, ale chcę pokazać Morunka] i poszuka postaci o nicku Morun Kous... Bożeee, ja to wpisuję częściej niz mój nick... Też nie lubię takiego zbitego tekstu... A jakby komp/net teraz walnął to bym użył powszechnie znanego urządzenia zwanego kijem baseballowym.
CyA!!!!!!11111oneoneoneraz~ @Vil: Ale ja to uwielbiaaam ^^
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 06-12-2005 o 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Mam cos podobnego tylko mam mniejsze rozterki:
a) Knight (Zawsze lubilem gre rycerzem i zawsze najbardziej lubilem rycerzy) b) Mag (Gdyby tibia była taka jak obecnie to oczywiscie wybral bym rycerza ale ten update wprowadzil w moje zycie watpliwosci) Uwagi: Moge miec pacca tylko sie zastanawiam kiedy go aktywowac, wątpliwosci mam z powodu update. Pomozcie zdecydowac bo zawsze mialem klopoty z samodzielnymi decyzjami a niechce dzwonic na horoskop
![]() |
![]() |
#31 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No więc, jeżeli chodzi o światy non-pvp to myślę że wartość profesji zmienia się tak:
Najgożej: Knight-dlaczego? A dlatego że nie można trenić ani z summonami, ani z innym knightem na party. Pozostają potworki. Źle: Pall- Ta sama sytuacja, nie trenimy z kumplami bo nie można. Dobrze: Drut i sorc: oni właściwie nic nie tracą, sorc traci tyle że nie może sie pobawić w pk (bo jest w tym dobry). Obaj mogą być afk, a że nie skillują to im brak party nie przeszkadza. To jest moja subiektywna ocena tego jaka profesja traci a jaka zyskuje gdy nie ma pvp. Ale wybór zawsze jest w rękach gracza. Jeżeli ktoś uważa że faworyzuje sorców to sie myli, sam gram knightem na zarówno na pvp jak i non-pvp i sądze że knight jest naj... ale na non-pvp traci najwięcej.
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: Włocławek
Imię: Lord Yuri of Dragons
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legion of Doom
Świat: Samera
Poziom: 50
Skille: 20/24
Poziom mag.: 52
![]() |
![]() Obecnie zaczolem grac Knajtem na non pvp ;p
jest to wedlug mnie dobra postac ale jest jedno ALE... ten kto nia gra musi byc Cierpliwy zeby jakies skile zrobic ![]() obecnie na 14 lvl mam 54/54 ![]() ![]() ale do 20 chce miec 70/70. Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja gram na serverze Non-pvp, wybrałem na początek druida, teraz mam zamiar zrobić sobie palka, druid będzie zarabiał robiąc hmm, uh itp. a palek bedzie zgranial kase, głównie będe grać palladynem, druida mam po to żeby mi zarabiał. A skoro lubisz maga i palladyna, zrób je obie, jedna będzie drugą wspomagać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła
Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
|
![]() Druid RooX
![]() Możesz używać takich czarów jak exura sio koszt tego czaru to 70 many. Pamiętajmy iż w najbliższym update mana na zrobienie exury vity przez Palla/ Sorca zwiekszy sie do 160 hahah. To nam druid... uleczenie kilku osób oraz siebie (exura gran mas res) zajmnie mniej many 150 haha ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Nie prosciej pojsc jedna w pole, zarobic kase i dodatkowo wbic pare leveli ?
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 11 2009
Lokacja: USA / Poland
Stan: Początkujący
Imię: Morets
Świat: Eternia
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2009
Lokacja: londyn
Profesja: Knight
Świat: Antica
Poziom: 000
|
![]() zależy, jak masz kasę na kamyki i masz czas na skillowanie to pal, jeśli nie masz kasy na kamyki i nie lubisz skillowac lub nie masz czasu to sorc.