Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-11-2005, 18:45   #21
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Rozwiązanie ma swoje plusy i minusy:

Plusy:
- Eliminuje w jakiś sposób problem kontrowersyjnego ubioru
- Eliminuje punkty karne/dodatnie za styl ubioru
- Uczy dyscypliny
- Mundurki są zazwyczaj schludne

Minusy:
- Chwilami obciachowy wygląd
- Sprawa wychowania fizycznego
- Koszta
- Zabawa w "pokażmy wszystkich za jedną osobę"

Ja byłbym raczej przeciwny mundurkom, bo to tylko dodatkowe koszta. Lepiej wprowadzić surowsze kary za pępki na wierzchu i rozdarte podkoszulki...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-11-2005, 19:32   #22
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Mundurki...
Pamiętam, jak na egzaminie próbnym założyłem Garnitur. Po 2 godz. myślałem że się w tym udusze. Nie potrafie chodzić w tym, co nie jest luźne.

A jakby wprowadzili taki nakaz, osobiście do niego bym się nie przystosował.
Bałbym się potem wyjść na ulice
Pozatym:
Jak by to wyglądało? 600 osób w tych samych ciuchach...
Nawet jakby wszyscy nosili ( No, opróćz mojej klasy, bo nie wierze żeby wszyscy to nosili ), to i tak bym chodził w swoich codziennych ciuchach. Przecież mnie za to ze szkoły nie wyrzucą a zachowania i tak już się nie da obniżyć

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 19:33   #23
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Post by aktywować strone.

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 19:50   #24
Dj Fara0n
Użytkownik Forum

Dj Fara0n's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Dj Fara0n ma numer GG 1366594
Domyślny

Mundurkom surowe niet!Wyobrazcie sobie :3-5 takich samych mundurkow w szafie ,bo chyba w tym samym codziennie do szkoly nie bede chodzil szczegolnie w dzien z wu-efem po ktorym jest sie spoconym jak swinia i ***ie z pod pach.
@Caerlionne:
co ty chcesz do 'elo ziomali' i do spodni typu 'gowno w gaciach'?
Dj Fara0n jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 20:23   #25
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l
ale gorzej jak taki pasztet przy kości założy obcisłe spodnie, tak że podczas siedzenia mu się tłuszcz zza spodni wylewa -.-
Mam taki przypadek w klasie... i to coś się jeszcze za super laske uważa (dałbym adres jej bloga żebyście się mogli pośmiać xP)
Co do mundurków - nie chciałbym. To takie z deczka bezsensowne i wiadomo, że w publicznych szkołach nie rozwiążą tego problemy dobrze (wf...)
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 20:30   #26
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

Plus jest jeszcze taki, że niektóre dziwczyny lubią mundurowych
A to że mało wygodne to prawda, ale do wszystkiego można się przyzwyczaic.
Chętnie bym w takim chodził, ale chodzę do gimnazjum w samym centum NH, i myślę, że krakusy wiedzą w czym problem.

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"
Krzesław jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 20:31   #27
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Dj Faraon:
A co ty chcesz od mundurków? Po prostu nie trawie pozerstwa gówniarzy. Myślą, że sie tak ubiorą i są mastah :S Jak dla mnie to jest głupie i tyle.
stary 13-11-2005, 20:34   #28
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Moim zdaniem mundurki to głupota.Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej. indywidualizm jest lepszy.Nosze sie jak chce.jak chce styl gowno w spodniach i mi sie taki podoba to niech dyrekcja spier**la na dzrzewo.a poza tym mamy wolnosc slowa i wolnosc wyboru
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 20:35   #29
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

nie nie nie nie?mundurki to zły pomysł a dlaczego pisali poprzednicy.Chyba że ja bym miał ustalać jak ma chodzić cała szkoła
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 21:25   #30
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Mundurki, ach mundurki, za mundurem, panny sznurem!(zboczenie z ZHP).
Osobiście jestem przeciw szkolnemu umundurowaniu, a podaje jeden, mocny argument:
Odbieranie indywidualności uczniowskiej.
@Down
Człowieku....jakbyś był u mnie w LO!
Chwała temu, który podsumował temat.
Cytuj:
[...]dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie[...]
Mmm....druhny:>

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 13-11-2005 o 21:30.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 21:28   #31
Bellatrix Vampirica
Użytkownik forum

Bellatrix Vampirica's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2005
Lokacja: Moria

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Jamera
Poziom: 17
Poziom mag.: 20
Domyślny

MUNDURKI TAK!

dosyć oglądania pasztetów w zbyt ciasnych biodrówkach, wystających stringach i do tego wylewającego się sadła, pfu, pfu, pfu, rzygać się chce na widok czegoś takiego. Oceny to to ma beznadziejne a w głowie tylko najnowsze i najmodniejsze ubrania i jak najwięcej telefonów komórkowych i numerów gg od chłopaków. Mam już dość codziennego oglądania różowych pasztetów z wylewającym się sadłem które myślą, że są seksowne(muehahahaha). Poza tym mundurki na dziewczynach wcale nie wyglądają obciachowo - dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie i nie wiem dlaczego mają być obciachowe. Nikt nikogo nie będzie wyśmiewał, że ma trochę bardziej ubogi ubiór niż jakaś wymalowana z przeproszeniem młodociana ****a z dżinsami za 200 złotych...

proponuję sobie obejrzeć japońskie uczennice w szkołach. One w mundurkach wyglądają bardzo ładnie, nie ma prawie wogóle objawów "seksownego pasztetu", wszystkie wyglądają na dobrze wychowane i dobrze wyuczone. I to ma być uczeń.

"Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej" - a szkoła to jest pokaz mody i charakteru za wszelką cenę? Szkoła to jest szkoła, budynek publiczny przeznaczony do nauki a nie szpanowania ubraniem itp. a po szkole to hulaj dusza
Bellatrix Vampirica jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2005, 21:32   #32
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Up:
Zgadzam się z tobą w całej rozciągłości.

@Wszyscy mowiący o odbieranej indywidualności ucznia:
A to wy już nie macie lepszych miejsc do prezentowania swojej indywidualności? Twój ubiór ma symbolizować twoją indywidualność? Gratuluje -.-
stary 14-11-2005, 16:24   #33
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

W ramach kompromisu proponuje nakaz noszenia mundurkow przez dziewczyny i przez chlopcow ze stringami na wierzchu lub/i z odkrytym pepkiem ;]
stary 14-11-2005, 18:08   #34
Smiti
Użytkownik Forum

Smiti's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: POLSKA

Stan: Aktywny gracz
Imię: Shus Crya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Zion
Świat: Xerena
Poziom: 60
Skille: 73+/70+
Poziom mag.: 6
Domyślny

Mundurki - NIGDY W ŻYCIU!!

Ktoś powiedział - jeśli~600 osó by się tak ubrało to by nie było siary bo każdy wyglądał by tak samo.
Niebyłoby siary w szkole ale wyjdz po szkole na miasto albo dojdź do szkoly i wróć do domu w tym mundurku. Ale Siara !!
U mnie w szkole wcale niewyśmiewamy się z biedniejszych uczniów.
A co ja już nie mogę się pochwalić, że mam nową bluzę??
<edit>
Chciałem zawuważyć iż w większości szkół sa nietlyko pasztety
Promujmy piękno a nie chowajmy je w mundurki

Ostatnio edytowany przez Smiti - 14-11-2005 o 18:10.
Smiti jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2005, 18:27   #35
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bellatrix Vampirica
MUNDURKI TAK!

dosyć oglądania pasztetów w zbyt ciasnych biodrówkach, wystających stringach i do tego wylewającego się sadła, pfu, pfu, pfu, rzygać się chce na widok czegoś takiego. Oceny to to ma beznadziejne a w głowie tylko najnowsze i najmodniejsze ubrania i jak najwięcej telefonów komórkowych i numerów gg od chłopaków. Mam już dość codziennego oglądania różowych pasztetów z wylewającym się sadłem które myślą, że są seksowne(muehahahaha). Poza tym mundurki na dziewczynach wcale nie wyglądają obciachowo - dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie i nie wiem dlaczego mają być obciachowe. Nikt nikogo nie będzie wyśmiewał, że ma trochę bardziej ubogi ubiór niż jakaś wymalowana z przeproszeniem młodociana ****a z dżinsami za 200 złotych...

proponuję sobie obejrzeć japońskie uczennice w szkołach. One w mundurkach wyglądają bardzo ładnie, nie ma prawie wogóle objawów "seksownego pasztetu", wszystkie wyglądają na dobrze wychowane i dobrze wyuczone. I to ma być uczeń.

"Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej" - a szkoła to jest pokaz mody i charakteru za wszelką cenę? Szkoła to jest szkoła, budynek publiczny przeznaczony do nauki a nie szpanowania ubraniem itp. a po szkole to hulaj dusza

1) Taa, w Japonki w mundurkach sexy są ;> , ale to tylko takie wtrącenie
2) "Szkoła to budynek publiczny", Burdel to też budynek publiczny, lecz niektórym grubym paszczurą aż..ahhhhhh mylą się te budynki... szczególnie "urzekła mnie ta historia":
-Taka "ładna pani" (czyt to BRZYDKA ale to STRASZLIWIE OCHYDNIE BRZYDKA, wysypana jakimiś nie wiadomo jakimi mutantami na mordzie i gruba, waga coś koło 100+ kg !) coś kumpla upatrzyła, a on się tak na nią patrzył i komentuje "O K**** jaka morda !", ta myslała że jemu się spodobała, podchodzi do niego i mówi, chodź na słówko... poszedł z nią (z śmiechem a zarazem strachem w oczach xD ), po chwili wraca i cytuje "Jestem twoja za dyszke" ... Krótko mówiąc ZONK, my polewa na całego... on tak samo.
(brzmi jak bajka chociaż to prawda ), ale jest mnóstwo podobnych "Story Life", już nie raz podobne słyszałem na tym forum....
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2005, 18:33   #36
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bellatrix Vampirica
dosyć oglądania pasztetów w zbyt ciasnych biodrówkach, wystających stringach i do tego wylewającego się sadła, pfu, pfu, pfu, rzygać się chce na widok czegoś takiego. Oceny to to ma beznadziejne a w głowie tylko najnowsze i najmodniejsze ubrania i jak najwięcej telefonów komórkowych i numerów gg od chłopaków.
Takie to sie szerokim lukiem omija.Zreszta, 3 ladne i/lub ironiczne slowka i taka nie ma co odpowiedziec.
Cytuj:
Mam już dość codziennego oglądania różowych pasztetów z wylewającym się sadłem które myślą, że są seksowne(muehahahaha). Poza tym mundurki na dziewczynach wcale nie wyglądają obciachowo - dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie i nie wiem dlaczego mają być obciachowe.
Znajac nasze szkoly i tak dadza nam najwiekszy chlam.
Cytuj:
Nikt nikogo nie będzie wyśmiewał, że ma trochę bardziej ubogi ubiór niż jakaś wymalowana z przeproszeniem młodociana ****a z dżinsami za 200 złotych...
I znowu - wystarczy odpowiednie "tlamszenie" pozerow i juz chwalic sie nie bedzie.
Cytuj:
A mi to wyglada na ubezwlasnowolnienie, a nie dobre wychowanie i wyuczenie. Zauwaz, ze wlasnie piszesz, iz przez ubior pokazuje sie inteligencje - a guano prawda, bo taki 'pasztet' dalej bedzie pusty...
Cytuj:
Nie pokaz mody, ale chyba mozna wygladac normalnie, a nie jak stado pingwinow? Moze szkola to nie pokaz mody, ale pokaz ODREBNOSCI charakteru i mysli kazdego ucznia. Wg twojego rozumowania wszedzie powinny byc jakies mundurki - idziesz do kina, mundurek czerwony, przeciez to miejsce publiczne...Tak samo do urzedow/sadow/kosciola? Skoro juz mam ta wolnosc wyboru, moge sie ubierac wg wlasnego upodobania.
stary 14-11-2005, 18:54   #37
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

ehhhhhh, sprawa gustu poporostu, niczego wiecej

jednym sie podoba to, innym tamto, i co zrobicie z tym, no nic

zwolennicy mundurkow tez niemoga byc tacy pewni, jak sie wam trafibly mundurek, ktory by was odrzucal samym wygladem, to juz zmienilibyscie zdanie

u mnie w szkolach nie bylo jeszzce niczego takiego [ mundury ], ale jakby ktos nakazal je nosic, to poburkalbym ze 2 tyg i dalbym se spokój, a po pewnym czasie przywyknal i uwarzal ta sytacje za normalna

Ostatnio edytowany przez emilok - 14-11-2005 o 18:55. Powód: ój
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2005, 19:01   #38
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

zależy...
Jeśli mundurki byłyby luźne, lekkie, przewiewne niebyło by problemu...
A jeśli mundurkami byłyby to spodnie w kant, biała koszula, to jestem stanowczo na nie...

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2005, 19:41   #39
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
1) Taa, w Japonki w mundurkach sexy są ;> , ale to tylko takie wtrącenie
2) "Szkoła to budynek publiczny", Burdel to też budynek publiczny, lecz niektórym grubym paszczurą aż..ahhhhhh mylą się te budynki... szczególnie "urzekła mnie ta historia":
-Taka "ładna pani" (czyt to BRZYDKA ale to STRASZLIWIE OCHYDNIE BRZYDKA, wysypana jakimiś nie wiadomo jakimi mutantami na mordzie i gruba, waga coś koło 100+ kg !) coś kumpla upatrzyła, a on się tak na nią patrzył i komentuje "O K**** jaka morda !", ta myslała że jemu się spodobała, podchodzi do niego i mówi, chodź na słówko... poszedł z nią (z śmiechem a zarazem strachem w oczach xD ), po chwili wraca i cytuje "Jestem twoja za dyszke" ... Krótko mówiąc ZONK, my polewa na całego... on tak samo.
(brzmi jak bajka chociaż to prawda ), ale jest mnóstwo podobnych "Story Life", już nie raz podobne słyszałem na tym forum....
Ad1. Nom, a zwlasza w filmach przyrodniczych ;>
Niektore "dziewczyny" robia z siebie EXTRA laski i chodza z odkrytym brzuchem stringami etc. czasmi mi sie zygac chce jak paszczury z mojej szkoly tak wlasnie chodza. Choc sa wyjatki i do nich nic nie mam.
Ad2. tutaj zacytuje mojego kolege:
Cytuj:
No moze i paszczur ale zawsze otwor ma :>
ugh.....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2005, 20:05   #40
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
Ad1. Nom, a zwlasza w filmach przyrodniczych ;>
Niektore "dziewczyny" robia z siebie EXTRA laski i chodza z odkrytym brzuchem stringami etc. czasmi mi sie zygac chce jak paszczury z mojej szkoly tak wlasnie chodza. Choc sa wyjatki i do nich nic nie mam.
Ad2. tutaj zacytuje mojego kolege:
ugh.....
Coraz wiecej postow tego typu pojawia sie w tym temacie. I wiecie, jakie mam wrazenie? Ze autor mysli, ze jest "elo-jOł blokowisko" i tolerancyjny, jak rowniez piekny jak maly Narcyz. Oczywiscie nie zauwaza bledow u siebie/w swoim wygladzie, tylko w ekstra-mega-maslo paszczurach. Moze niektore dziewczyny przesadzaja, ale trudno sie dziwic, ze dziewczyna chce lepiej, atrakcyjniej (poprzez odkryty brzuch, stringi - taka moda) wygladac...Troche tolerancyjnosci, panowie.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania