![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rozwiązanie ma swoje plusy i minusy:
Plusy: - Eliminuje w jakiś sposób problem kontrowersyjnego ubioru - Eliminuje punkty karne/dodatnie za styl ubioru - Uczy dyscypliny - Mundurki są zazwyczaj schludne Minusy: - Chwilami obciachowy wygląd - Sprawa wychowania fizycznego - Koszta - Zabawa w "pokażmy wszystkich za jedną osobę" Ja byłbym raczej przeciwny mundurkom, bo to tylko dodatkowe koszta. Lepiej wprowadzić surowsze kary za pępki na wierzchu i rozdarte podkoszulki...
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mundurki...
Pamiętam, jak na egzaminie próbnym założyłem Garnitur. Po 2 godz. myślałem że się w tym udusze. Nie potrafie chodzić w tym, co nie jest luźne. A jakby wprowadzili taki nakaz, osobiście do niego bym się nie przystosował. Bałbym się potem wyjść na ulice ![]() Pozatym: Jak by to wyglądało? 600 osób w tych samych ciuchach... Nawet jakby wszyscy nosili ( No, opróćz mojej klasy, bo nie wierze żeby wszyscy to nosili ), to i tak bym chodził w swoich codziennych ciuchach. Przecież mnie za to ze szkoły nie wyrzucą a zachowania i tak już się nie da obniżyć ![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Post by aktywować strone.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Mundurkom surowe niet!Wyobrazcie sobie :3-5 takich samych mundurkow w szafie ,bo chyba w tym samym codziennie do szkoly nie bede chodzil szczegolnie w dzien z wu-efem po ktorym jest sie spoconym jak swinia i ***ie z pod pach.
@Caerlionne: co ty chcesz do 'elo ziomali' i do spodni typu 'gowno w gaciach'? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
Co do mundurków - nie chciałbym. To takie z deczka bezsensowne i wiadomo, że w publicznych szkołach nie rozwiążą tego problemy dobrze (wf...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() Plus jest jeszcze taki, że niektóre dziwczyny lubią mundurowych
![]() A to że mało wygodne to prawda, ale do wszystkiego można się przyzwyczaic. Chętnie bym w takim chodził, ale chodzę do gimnazjum w samym centum NH, i myślę, że krakusy wiedzą w czym problem.
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Dj Faraon:
A co ty chcesz od mundurków? Po prostu nie trawie pozerstwa gówniarzy. Myślą, że sie tak ubiorą i są mastah :S Jak dla mnie to jest głupie i tyle.
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Moim zdaniem mundurki to głupota.Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej. indywidualizm jest lepszy.Nosze sie jak chce.jak chce styl gowno w spodniach i mi sie taki podoba to niech dyrekcja spier**la na dzrzewo.a poza tym mamy wolnosc slowa i wolnosc wyboru
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Mundurki, ach mundurki, za mundurem, panny sznurem!(zboczenie z ZHP).
Osobiście jestem przeciw szkolnemu umundurowaniu, a podaje jeden, mocny argument: Odbieranie indywidualności uczniowskiej. @Down Człowieku....jakbyś był u mnie w LO! Chwała temu, który podsumował temat. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 13-11-2005 o 21:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 11 2005
Lokacja: Moria
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Jamera
Poziom: 17
Poziom mag.: 20
|
![]() MUNDURKI TAK!
dosyć oglądania pasztetów w zbyt ciasnych biodrówkach, wystających stringach i do tego wylewającego się sadła, pfu, pfu, pfu, rzygać się chce na widok czegoś takiego. Oceny to to ma beznadziejne a w głowie tylko najnowsze i najmodniejsze ubrania i jak najwięcej telefonów komórkowych i numerów gg od chłopaków. Mam już dość codziennego oglądania różowych pasztetów z wylewającym się sadłem które myślą, że są seksowne(muehahahaha). Poza tym mundurki na dziewczynach wcale nie wyglądają obciachowo - dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie i nie wiem dlaczego mają być obciachowe. Nikt nikogo nie będzie wyśmiewał, że ma trochę bardziej ubogi ubiór niż jakaś wymalowana z przeproszeniem młodociana ****a z dżinsami za 200 złotych... proponuję sobie obejrzeć japońskie uczennice w szkołach. One w mundurkach wyglądają bardzo ładnie, nie ma prawie wogóle objawów "seksownego pasztetu", wszystkie wyglądają na dobrze wychowane i dobrze wyuczone. I to ma być uczeń. "Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej" - a szkoła to jest pokaz mody i charakteru za wszelką cenę? Szkoła to jest szkoła, budynek publiczny przeznaczony do nauki a nie szpanowania ubraniem itp. a po szkole to hulaj dusza |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
Zgadzam się z tobą w całej rozciągłości. @Wszyscy mowiący o odbieranej indywidualności ucznia: A to wy już nie macie lepszych miejsc do prezentowania swojej indywidualności? Twój ubiór ma symbolizować twoją indywidualność? Gratuluje -.-
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() W ramach kompromisu proponuje nakaz noszenia mundurkow przez dziewczyny i przez chlopcow ze stringami na wierzchu lub/i z odkrytym pepkiem ;]
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mundurki - NIGDY W ŻYCIU!!
Ktoś powiedział - jeśli~600 osó by się tak ubrało to by nie było siary bo każdy wyglądał by tak samo. Niebyłoby siary w szkole ale wyjdz po szkole na miasto albo dojdź do szkoly i wróć do domu w tym mundurku. Ale Siara !! U mnie w szkole wcale niewyśmiewamy się z biedniejszych uczniów. A co ja już nie mogę się pochwalić, że mam nową bluzę?? <edit> Chciałem zawuważyć iż w większości szkół sa nietlyko pasztety ![]() Promujmy piękno a nie chowajmy je w mundurki ![]()
Back To The Game. Ostatnio edytowany przez Smiti - 14-11-2005 o 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Cytuj:
1) Taa, w Japonki w mundurkach sexy są ;> , ale to tylko takie wtrącenie 2) "Szkoła to budynek publiczny", Burdel to też budynek publiczny, lecz niektórym grubym paszczurą aż..ahhhhhh mylą się te budynki... szczególnie "urzekła mnie ta historia": -Taka "ładna pani" (czyt to BRZYDKA ale to STRASZLIWIE OCHYDNIE BRZYDKA, wysypana jakimiś nie wiadomo jakimi mutantami na mordzie i gruba, waga coś koło 100+ kg !) coś kumpla upatrzyła, a on się tak na nią patrzył i komentuje "O K**** jaka morda !", ta myslała że jemu się spodobała, podchodzi do niego i mówi, chodź na słówko... poszedł z nią (z śmiechem a zarazem strachem w oczach xD ), po chwili wraca i cytuje "Jestem twoja za dyszke" ... Krótko mówiąc ZONK, my polewa na całego... on tak samo. (brzmi jak bajka chociaż to prawda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#37 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() ehhhhhh, sprawa gustu poporostu, niczego wiecej
jednym sie podoba to, innym tamto, i co zrobicie z tym, no nic zwolennicy mundurkow tez niemoga byc tacy pewni, jak sie wam trafibly mundurek, ktory by was odrzucal samym wygladem, to juz zmienilibyscie zdanie u mnie w szkolach nie bylo jeszzce niczego takiego [ mundury ], ale jakby ktos nakazal je nosic, to poburkalbym ze 2 tyg i dalbym se spokój, a po pewnym czasie przywyknal i uwarzal ta sytacje za normalna Ostatnio edytowany przez emilok - 14-11-2005 o 18:55. Powód: ój |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() zależy...
Jeśli mundurki byłyby luźne, lekkie, przewiewne niebyło by problemu... A jeśli mundurkami byłyby to spodnie w kant, biała koszula, to jestem stanowczo na nie...
![]() |
#39 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Niektore "dziewczyny" robia z siebie EXTRA laski i chodza z odkrytym brzuchem stringami etc. czasmi mi sie zygac chce jak paszczury z mojej szkoly tak wlasnie chodza. Choc sa wyjatki i do nich nic nie mam. Ad2. tutaj zacytuje mojego kolege: Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#40 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |