|
|
#21 |
|
Użytkownik Forum
|
Rozwiązanie ma swoje plusy i minusy:
Plusy: - Eliminuje w jakiś sposób problem kontrowersyjnego ubioru - Eliminuje punkty karne/dodatnie za styl ubioru - Uczy dyscypliny - Mundurki są zazwyczaj schludne Minusy: - Chwilami obciachowy wygląd - Sprawa wychowania fizycznego - Koszta - Zabawa w "pokażmy wszystkich za jedną osobę" Ja byłbym raczej przeciwny mundurkom, bo to tylko dodatkowe koszta. Lepiej wprowadzić surowsze kary za pępki na wierzchu i rozdarte podkoszulki...
|
|
|
|
|
#22 |
|
Użytkownik Forum
|
Mundurki...
Pamiętam, jak na egzaminie próbnym założyłem Garnitur. Po 2 godz. myślałem że się w tym udusze. Nie potrafie chodzić w tym, co nie jest luźne. A jakby wprowadzili taki nakaz, osobiście do niego bym się nie przystosował. Bałbym się potem wyjść na ulice ![]() Pozatym: Jak by to wyglądało? 600 osób w tych samych ciuchach... Nawet jakby wszyscy nosili ( No, opróćz mojej klasy, bo nie wierze żeby wszyscy to nosili ), to i tak bym chodził w swoich codziennych ciuchach. Przecież mnie za to ze szkoły nie wyrzucą a zachowania i tak już się nie da obniżyć ![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Użytkownik Forum
|
Post by aktywować strone.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
|
Mundurkom surowe niet!Wyobrazcie sobie :3-5 takich samych mundurkow w szafie ,bo chyba w tym samym codziennie do szkoly nie bede chodzil szczegolnie w dzien z wu-efem po ktorym jest sie spoconym jak swinia i ***ie z pod pach.
@Caerlionne: co ty chcesz do 'elo ziomali' i do spodni typu 'gowno w gaciach'? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
|
Cytuj:
Co do mundurków - nie chciałbym. To takie z deczka bezsensowne i wiadomo, że w publicznych szkołach nie rozwiążą tego problemy dobrze (wf...) |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
|
Plus jest jeszcze taki, że niektóre dziwczyny lubią mundurowych
A to że mało wygodne to prawda, ale do wszystkiego można się przyzwyczaic. Chętnie bym w takim chodził, ale chodzę do gimnazjum w samym centum NH, i myślę, że krakusy wiedzą w czym problem.
|
|
|
|
#27 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
|
Dj Faraon:
A co ty chcesz od mundurków? Po prostu nie trawie pozerstwa gówniarzy. Myślą, że sie tak ubiorą i są mastah :S Jak dla mnie to jest głupie i tyle.
|
|
|
|
#28 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
Moim zdaniem mundurki to głupota.Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej. indywidualizm jest lepszy.Nosze sie jak chce.jak chce styl gowno w spodniach i mi sie taki podoba to niech dyrekcja spier**la na dzrzewo.a poza tym mamy wolnosc slowa i wolnosc wyboru
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
Mundurki, ach mundurki, za mundurem, panny sznurem!(zboczenie z ZHP).
Osobiście jestem przeciw szkolnemu umundurowaniu, a podaje jeden, mocny argument: Odbieranie indywidualności uczniowskiej. @Down Człowieku....jakbyś był u mnie w LO! Chwała temu, który podsumował temat. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 13-11-2005 o 22:30. |
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 11 2005
Lokacja: Moria
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Jamera
Poziom: 17
Poziom mag.: 20
|
MUNDURKI TAK!
dosyć oglądania pasztetów w zbyt ciasnych biodrówkach, wystających stringach i do tego wylewającego się sadła, pfu, pfu, pfu, rzygać się chce na widok czegoś takiego. Oceny to to ma beznadziejne a w głowie tylko najnowsze i najmodniejsze ubrania i jak najwięcej telefonów komórkowych i numerów gg od chłopaków. Mam już dość codziennego oglądania różowych pasztetów z wylewającym się sadłem które myślą, że są seksowne(muehahahaha). Poza tym mundurki na dziewczynach wcale nie wyglądają obciachowo - dobrze skrojony prezentuje się bardzo ładnie i nie wiem dlaczego mają być obciachowe. Nikt nikogo nie będzie wyśmiewał, że ma trochę bardziej ubogi ubiór niż jakaś wymalowana z przeproszeniem młodociana ****a z dżinsami za 200 złotych... proponuję sobie obejrzeć japońskie uczennice w szkołach. One w mundurkach wyglądają bardzo ładnie, nie ma prawie wogóle objawów "seksownego pasztetu", wszystkie wyglądają na dobrze wychowane i dobrze wyuczone. I to ma być uczeń. "Tłamszenie prawdziwej istoty ludzkiej" - a szkoła to jest pokaz mody i charakteru za wszelką cenę? Szkoła to jest szkoła, budynek publiczny przeznaczony do nauki a nie szpanowania ubraniem itp. a po szkole to hulaj dusza |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
|
@Up:
Zgadzam się z tobą w całej rozciągłości. @Wszyscy mowiący o odbieranej indywidualności ucznia: A to wy już nie macie lepszych miejsc do prezentowania swojej indywidualności? Twój ubiór ma symbolizować twoją indywidualność? Gratuluje -.-
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
W ramach kompromisu proponuje nakaz noszenia mundurkow przez dziewczyny i przez chlopcow ze stringami na wierzchu lub/i z odkrytym pepkiem ;]
|
|
|
#34 |
|
Użytkownik Forum
|
Mundurki - NIGDY W ŻYCIU!!
Ktoś powiedział - jeśli~600 osó by się tak ubrało to by nie było siary bo każdy wyglądał by tak samo. Niebyłoby siary w szkole ale wyjdz po szkole na miasto albo dojdź do szkoly i wróć do domu w tym mundurku. Ale Siara !! U mnie w szkole wcale niewyśmiewamy się z biedniejszych uczniów. A co ja już nie mogę się pochwalić, że mam nową bluzę?? <edit> Chciałem zawuważyć iż w większości szkół sa nietlyko pasztety ![]() Promujmy piękno a nie chowajmy je w mundurki ![]()
Back To The Game. Ostatnio edytowany przez Smiti - 14-11-2005 o 19:10. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
|
Cytuj:
1) Taa, w Japonki w mundurkach sexy są ;> , ale to tylko takie wtrącenie 2) "Szkoła to budynek publiczny", Burdel to też budynek publiczny, lecz niektórym grubym paszczurą aż..ahhhhhh mylą się te budynki... szczególnie "urzekła mnie ta historia": -Taka "ładna pani" (czyt to BRZYDKA ale to STRASZLIWIE OCHYDNIE BRZYDKA, wysypana jakimiś nie wiadomo jakimi mutantami na mordzie i gruba, waga coś koło 100+ kg !) coś kumpla upatrzyła, a on się tak na nią patrzył i komentuje "O K**** jaka morda !", ta myslała że jemu się spodobała, podchodzi do niego i mówi, chodź na słówko... poszedł z nią (z śmiechem a zarazem strachem w oczach xD ), po chwili wraca i cytuje "Jestem twoja za dyszke" ... Krótko mówiąc ZONK, my polewa na całego... on tak samo. (brzmi jak bajka chociaż to prawda ), ale jest mnóstwo podobnych "Story Life", już nie raz podobne słyszałem na tym forum.... |
|
|
|
|
|
|
#36 | |||||
|
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|
|
|
#37 |
|
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
|
ehhhhhh, sprawa gustu poporostu, niczego wiecej
jednym sie podoba to, innym tamto, i co zrobicie z tym, no nic zwolennicy mundurkow tez niemoga byc tacy pewni, jak sie wam trafibly mundurek, ktory by was odrzucal samym wygladem, to juz zmienilibyscie zdanie u mnie w szkolach nie bylo jeszzce niczego takiego [ mundury ], ale jakby ktos nakazal je nosic, to poburkalbym ze 2 tyg i dalbym se spokój, a po pewnym czasie przywyknal i uwarzal ta sytacje za normalna Ostatnio edytowany przez emilok - 14-11-2005 o 19:55. Powód: ój |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
zależy...
Jeśli mundurki byłyby luźne, lekkie, przewiewne niebyło by problemu... A jeśli mundurkami byłyby to spodnie w kant, biała koszula, to jestem stanowczo na nie...
|
|
|
#39 | ||
|
Guest
|
Cytuj:
Niektore "dziewczyny" robia z siebie EXTRA laski i chodza z odkrytym brzuchem stringami etc. czasmi mi sie zygac chce jak paszczury z mojej szkoly tak wlasnie chodza. Choc sa wyjatki i do nich nic nie mam. Ad2. tutaj zacytuje mojego kolege: Cytuj:
|
||
|
|
|
#40 | |
|
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
Cytuj: