Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-11-2005, 09:20   #21
Wordi
Zbanowany

Wordi's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Antica Pacera

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Od A do P ...
Poziom: 87
Skille: .......
Poziom mag.: ..
Wordi ma numer GG 7044855
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knocik
Niewiem ;/ Ale neichce zakladac nowego tematu wiec spytam tutaj.... co jakis czas np 30 min komp mi sie sam resetuje.. oczywiscie jest garaca plyta glowna ;/ co antio poradzic?? ;] czy jak dokupie wiatrak to neibedzie sie resetowal?? [wczoraj mialem formata
WIec jest kilka wyjsc. Wyczysc wentylator , sprawdz czy nie ociera go jakis kabelek lub cos nie potrzebnego. Czy go nie przykrywa wieksza ilosc kabli itp. Jak to nie pomoze to popros kogos kto sie zna na biosie by ci sprawdzil jaka masz temp w biosie krytyczna ustawiona. Jaki to nie pomoze udaj sie do servisu po nowy wentylator i to juz napewno pomoze.
Wordi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-11-2005, 09:31   #22
Wordi
Zbanowany

Wordi's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Antica Pacera

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Od A do P ...
Poziom: 87
Skille: .......
Poziom mag.: ..
Wordi ma numer GG 7044855
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polak ziom
no wiedz mam nastepujacy problem mam nadzieje ze ktos (kto sie na tym zna)pomoze mi w jego naprawieniu.
no to tak jak zwykle siadam przed kompem na krzeselku odpalam z "powera" kompa i ... i niby ma sie wlaczac komp jak to jest u wszystkich ale u mnie zanim zacznie sie wlaczac komputer minie z 30 sekund albo i wiecej ;/ oczywiscie oba swiatelka swieca sie (choaciaz nie mraga jedno z nich dopuki nie zacznie ruszac komp) mam nadzieje ze wyrazilem sie dosc zrozumiale i jeszcze raz prosze tych co sie znaja na kompach o pomoc ...
Po pierwsze moze masz zawalony komp programami ktore uruchamiaja sie wraz z windowsem. Po drugie sprawdz (lub popros kogos kto sie zna) by sprawdzil w biosie z czego botuje ci i w jakiej kolejnosci system. najlepiej C d a i to pomoze .
Wordi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2005, 13:40   #23
Polak ziom
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2004
Lokacja: Lubaczów

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
Poziom: 60
Skille: 82/55
Poziom mag.: 16
Domyślny

mowilem juz ze niemam kompa zawalonego programami moje programy to winamp GG i winrar nie liczac tibii plyta mi sie przegrzewa ??? szczerze mowiac watpie w to ,albo i odrazu wykluczyl sciagnolem speedfan'a (program do mierzenia temp.) plyta glowna 32C pytalem kumpla mowi ze on ma z 50 i nic mu sie nie dzieje piszcie bardziej rozwiniete zdania ktos napisal wyzej zeby sprawdzic szyne (?) w jaki sposób >? i co mam w niej sprawdzic >?
Polak ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2005, 13:44   #24
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Wiecie - to foum jest lepsze niz przyszla kwaczpospolita...

Pisze taki dzieciak temat z problemem 17 i czeka ponad tydzien az ktos mu laskawie go rozwiaze.

Ale przeciez ciezko zaniesc ten komp do serwisu i dac do testow - zaoszczedzic czas io nerwy...

no lux.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-11-2005, 13:45   #25
Polak ziom
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wordi
Po pierwsze moze masz zawalony komp programami ktore uruchamiaja sie wraz z windowsem. Po drugie sprawdz (lub popros kogos kto sie zna) by sprawdzil w biosie z czego botuje ci i w jakiej kolejnosci system. najlepiej C d a i to pomoze .
formatowalem biosa (poprzez wyciagniecie bateri z plyty glownej i biosu) czy to nie powinno zalatwic sprawy ?

a i chce jeszcze cos dodac jak mam wlaczonego winampa lub tibie to komp mi sie nie resetuje (jak ktos zaraz napisze ze to wina karty graficznej to nie mozeliwe bo wkrecalem inna i to samo)
stary 24-11-2005, 13:47   #26
Polak ziom
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Wiecie - to foum jest lepsze niz przyszla kwaczpospolita...

Pisze taki dzieciak temat z problemem 17 i czeka ponad tydzien az ktos mu laskawie go rozwiaze.

Ale przeciez ciezko zaniesc ten komp do serwisu i dac do testow - zaoszczedzic czas io nerwy...

no lux.
i tu mam problem starzy ... im to lata ze komp sie zrypal i kasy doprosic sie nie moge (chyba ze zadarmo mi zrobia kompa w serwisie )
stary 24-11-2005, 13:53   #27
Lisoman
Guest

Domyślny Płyta główna

Miałem to samo na początku komp restarował się po 30 minutach potem co 5 minut więc pomyślałem kupie wiatraczek.Ale to nic nie dało tylko komp chodził troszke ciszej jest to spowodowane płytą główna musisz wymienić częsci albo kupić nowa w moim przypadku wystarczyło wymienć częsći
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania